Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zed juron

    aktív tag

    válasz Libretom #1228 üzenetére

    A probléma úgy kezdődik szvsz. hogy a 6" túl kicsi, nemcsak pdf.-re. Az 1024*768 felbontás is. Még az 1200*864 is kicsit kevés, ahhoz hogy olcsó (gyors) reflow algoritmusokkal pdf.-et lehessen nézni. De legalább a 9.7" nem rontja annyira szemet.

    Angel glow volt a kezemben, érthetően PW nem, mivel azt itthon még nem is láttam. Nekem nem a papírfehérség volt a bajom az olvasókkal általában véve.

    A Kindle Touchnál konkrétan:

    - nem támogat semmit vagy amit azt is rosszul/használhatatlanul (pdf)
    - nincs fájlkezelés, tehát ha könyvtárakat csinálok, az nagyon nem jelenik meg a készüléken
    - kicsi a kijelző

    Eredetileg Angel Glow-t akartam volna, de amikor megláttam hogy tényleg milyen nevetségesen kicsi a Pocketbook 912 mellett, úgy döntöttem hogy M92 vagy 912 lesz. Ugyanis a 9.7-esek pont akkorák mint egy átlagos könyv, pont olyan érzés is olvasni.

    Érzelmi felindulás? Nem tudok mit akarsz ezzel informatívan közölni, mert érzelmi viszonyulása mindenkinek van ahhoz amit birtokol, tehát nekem is. Gondolom ez nem baj. :))

    Nekem volt Kindle Touch, de azt pár nap után visszaadtam azzal hogy sz@r. Konkrétan ez volt a véleményem, amihez ragaszkodom. Ha valakinek jó, hát az legyen az ő dolga, ő használja nem én. Nekem nagyon nem jó, és el tudom mondani milyen OBJEKTÍV okok folytán nem jó. Nem azt mondom hogy "nem cuki" és azért :DD

    Viszont annyit tudok mondani hogy nagyon sok ember - aki szeret is olvasni - meglátja ezeket a 6"-os olvasókat, és megnézi mit tud - pláne Kindle - akkor azt mondja, hogy mi a nyavalyának venne egy ilyen vacak még igazából olvasásra sem jó készüléket? Inkább vesz egy 7"-os tabletet vagy nagyobbat, ami minden formátumot villámgyorsan támogat legalábbis vmilyen app segítségével.
    Konkrétan ma győzködtem a barátaimat neten úgy általában véve az e-inkes olvasókkal, ők meg mondták hogy látták a Media Marktban és elég gyengusz meg fapados és stb.

    Persze ott nincs 9.7"-os, lehet az jobban meggyőzné szvsz a népeket. Az eladott e-ink olvasók 30%-a egyes cégeknél 9.7" méretű.

    Arról nem is szólva hogy ki a franc adna ki csak egy monokróm halál lassú kijelzős gyenge hardverű (533-800 mHz CPU, no GPU) készülékért 70-100.000 Ft.-ot? Amikor már AMOLED/IPS kijelzős kettő-négymagos CPU-s és négy-nyolc-tizenkétmagos GPU-s cuccokat vehet az ember? Amivel netezni, mozizni, játszani, navigálni, fotózni is lehet?

    Szóval nagyon sok embert nem győz meg, hogy neki ebook reader kellene, főleg ha 6"-ost mutogatnak neki. Pláne, hogy meg akarja nézni példaképpen vele a saját CV-jét amit docx formátumba ütött össze aztán az meg nem is támogatja. Ez konkrét megtörtént eset. Hozzáteszem azt a CV-t az M92 sem tudta megjeleníteni rendesen hiba nélkül. :(

    A pdf (ami az egyik leggyakoribb formátum) meg össze-vissza töredezve 800x600 felbontásban, rossz margó kezeléssel/nagyításssal jelenik meg a Kindle-n. Még a nagyon is sokszor, mert az meg rosszul nagyít, és kezeli a margót.

    Nem mellesleg egyenesen kiröhögnek, ha azt mondom használjon konvertálót MS formátumokhoz vagy küldje el a Kindle-nek.

    És nem kicsit igazuk van azoknak akik ezt mondják.

    Az e-ink nagyon kezdetleges technológia az LCD-s társához képest, kevés fejlesztéssel. És ez meg is látszik rajta, mert minimum drága.

    De azért egy normális fájlkezelőt, formátum támogatást talán nem kéne arra fogni hogy mert ez e-ink technológia...

    Viszont ma egy munkatársam meglátta a 9.7"-os m92-t és azt mondta hogy "ez már kell neki", ünnepek után vesz is egyet.

Új hozzászólás Aktív témák