- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
válasz xeon forever #63849 üzenetére
Hidd el, valaki ezt is megtudja oldani. Van olyan szolgáltató, aki 4G gyorsítást úgy ad, hogy napi 10GB az adatforgalmi limit, a 4G-és kapcsolaton. Ami általában a 15 Mb/s-es vonali kapcsolaton felül még plusz 35 Mb/s- szokott lenni, és az azon a nagyobb sebességen forgalmazott adatot számolják el.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
törölt tag
válasz kevinium #63841 üzenetére
Nem tudom miért szólítottál meg engem. Azt "kéne felfogni" én csak megkérdeztem miért mértem jócskán 200/100 alatti sebességet kétféle böngészőben több alkalommal, mi lehet a hiba? Mivel 300/50 a garantált, naná rákérdezek akkor miért csak 170-et mérek több időpontban. Kiderült egy válaszból nem hardver, nem Windows és nem szolgáltatói hiba, ha böngésző helyett alkalmazáson keresztül mérek akkor 500-800 megvan mindig stabilan. Én ezzel megnyugodtam minden rendben, megköszöntem az app tippet és ennyi.
Még megjegyeztem a digi.hu méréshez odaírhatnák honlapos mérő helyett alkalmazáson keresztüli tesztelés megbízhatóbb. Sokan írnak most kötötték be náluk a gigabites netet mégis milyen keveset mérnek és kapják a gyenge a géped, nem jó a vírusirtód, rossz a Cat kábeled és nem jó portba raktad dumákat (mikor világosan leírták gigabites port és a Windows is kiírja), közben lehetséges annyi az egész digi.hu speedtest böngészős mérése nem mindig tuti, inkább app mérés kell (vagy más banális hiba miatt). Hogy ezek után kik milyen irányba vitték a témát, arról én nem tehetek. Ferrarikat, privát szervereket, adatkorlátokat nem én hoztam fel.
-
dchard
veterán
válasz #86564352 #63852 üzenetére
A diskurzus amibe belecsöppentél alapvetően nem neked szólt. Sajnos a topikban heti rendszerességgel fordulnak elő olyanok, akik azt képzelik, hogy bérelt vonalat vettek 2700-ért, és ha egy megabittel is kevesebbet mérnek, akkor jön a rinya. És amint látod, ebből már jónéhány kollégnak ki van a töke Ezért picit hamarabb érkeznek az ilyen jellegű válaszok. Ha a 300/50 sincs meg (ilyet még FTTH-nál nem láttunk, hogy ne user error lett volna a magyarázat) az abszolút jogos reklamáció, ilyenkor lehet is hívni az ÜFSZ-t ha már minden lehetőséget megvizsgáltál (sok közülük a topik indítóban is benne van).
Szóval ne vedd magadra.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
TeeJay
félisten
válasz dchard #63853 üzenetére
meg gondolom a garantált 300/50-nek is tartósan alatta kell lenni hogy érdemi hibára vegyék fel
tehát a nap felében alatta van az már tényleg hiba
de ha este 8-kor a fél internet kunhalmi á. deepthroat videóját szedi és emiatt csak 280-at mér kedves user amúgy meg 800-at az nem lesz nagyon vizsgálvasokan amúgy a letöltést reklamálják hogy mindenhova FTTH-n 1000megabit mekkora hülyeség
pedig pont az amit röhögve lehet tartani mert torrentesek se tudnak mit letölteni nincs annyi HDD a világona feltöltést persze senki se reklamálja pedig az az amit ki lehet tekerni és ott lesz hamarabb garantált minimum alatt mivel írtam is hogy GPON-on 24user kell egyszerre hogy 50megabit alá essen
aztán ha nem 32-es osztás van hanem mondjuk 45 ott már összejöhet ennyi torrentes aki seedel folyamatosanaztán a gyakorlatban meg alig láttunk itt FTTH-n garantált alatti sebességet és azok is főleg user hibák voltak
kíváncsi leszek majd a T 2/1 és 1/1gigabites csomagjára gyakorlatban mit hoz majd
bár ott meg a magas ár már kapásból szűr tehát alig lesz pár előfizető egy környékenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
dchard
veterán
válasz TeeJay #63854 üzenetére
"a fél internet kunhalmi á. deepthroat videóját szedi"
Na ez jó. Tele van vele a youtube, szerintem több is van Örülnék, ha már eltűnnének a retekbe.
A mondandód többi részét viszont különböző iterációkban minden héten többször megosztod velünk. Ismerjük az álláspontodat, nem kell hetente többször elmondani
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Varszegig
veterán
válasz funkboom #63823 üzenetére
Szia!
Én is péceli vagyok. Nem akarlak elkeseríteni, de ahol kandeláber van, ott nem egyhamar lesz digi. Egyrészt azok jellemzően a ritkásan beépített részek, tehát eleve kevés előfizetőért kéne fejleszteni. Másrészt sokkal egyszerűbb a villanyoszlopokra rászórni a légkábelt, meg az osztókat, mint földben vezetni, és külön kis szekrényeket kiépíteni. Nem tudom, merre laksz, de pl. a levendulásban is addig van digi, amíg nincs kandeláber. Nem azt mondom, hogy sose lesz ott digi, de nem egyhamar az biztos, addig nem, amíg tudnak előfizetőt szerezni légkábellel is. Ráadásul Pécelen sok helyen már nem tudnak bekötni több előfizetőt, mert elfogytak a szabad osztások, szerintem még ott is hamarabb lesz bővítés.
-
atirag
őstag
Az 1000-es netnél a digi-s wifi-s router tudja az 1000Mb/s-ot?
intruderk25: Köszönom
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Joe123
senior tag
Egy heves megyei barátomhoz ma kötötték be az 1000-est, ZTE F660 RV1-es ONT-t raktak le hozzájuk, pedig csak netet rendeltek.
-
Oszilaci
senior tag
Sziasztok
az megeshet digi 1000-res(optikai) netnél ,le-/fel töltési sebesség ok ,de a letöltésnél nem folyamatosan megy a vonal hanem időnként meg-meg torpan a speedtest-en.fő gondom hogy netes játék ping 20-40 de pillanatokra a minőség jelző pötty zöldről pirosra vált és hatalmas lag-ok lesznek ping még ilyenkor sem ugrik max 50-70-re.
gép ssd/i7 stb ,router linksys EA6300V1
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az F660 RV1 tud DMZ-t?
Van egy elég érdekes hibám, amit ki szeretnék szűrni, és lehet visszarakatnám bridge-ről...
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz MasterMark #63871 üzenetére
Ami szép, hogy ez legtöbb esetben véletlenszerű router újraindulással jár.
Ami még szebb, hogy, router hiba mondhatni kizárva, mert, gariban cserélték az előzőt, az is ugyan ezt csinálta, plusz volt egy 841N-em ideiglenesen, az is újraindult ha olyan kedve volt.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz 4Grider #63873 üzenetére
Nem tudom..
Amíg nem volt FTTH, nem volt ilyen gondom, amióta az van, azóta van ez a jelenség, azóta indulgat újra a routerem is, véletlenszerűen.
Mivel ugye bent van még a régi kábel is, kíváncsiságból átkötöttem, 2 újraindítást csináltam, nem volt figyelmezteetés, visszakötöttem az ONT-be, reboot, azonnal ott volt.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz MasterMark #63876 üzenetére
Alapjában véve fogalmam sinc. .Én nem tartom kizártnak, hogy a 10.0.0.1-es átjáróval függ össze. Amit látok, hogy ha több napig megy a router, egyszer csak ott van ez az üzenet logban, majd reboot.
Ezért gondoltam, hogy átrakatom vissza, és megnézem, hogy úgy esetleg előjön-e a hiba.. Csak ugye akkor kell a dmz.
DLDKox: Szuper, köszi!
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
MasterMark
titán
válasz hackeeeee #63877 üzenetére
most likely fixed by disabling the "Enable Interface Check" option. See Network Centre -> Internet -> Smart WAN -> Interface Check.
I saw this issue and found it was due to the modem/router in front of the RT1900ac. When I replaced the provider modem with a cheap TP-Link, the issue was resolved.
Investigation found that the RT1900ac was getting messages to connect stateless and then stateful which was the problem.Gyors googléra ilyeneket találtam. Érdekes.
Switch Tax
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz MasterMark #63878 üzenetére
Már mindenen túlvagyok, nem oldódott meg. Amióta megvan az FTTH, azóta ezzel szívok..
Ezért is ment el RMA-ra a router, mert a syno support is azt gondolta, hogy a router a hibás, viszont, amit cserére kaptam, az is csinálja, ugyan úgy..
Sőt, Nekem a TP-Link is újraindult kétszer bő 1 hónap alatt..
Ezért gondoltam, hogy megpróbálnám, hogy ne PPPOE legyen akkor vajon csinálja-e..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Varszegig
veterán
válasz poli27 #63869 üzenetére
Pécelen mondod? Biztos így van, csak ugye Pécelen a település 99%-án párhuzamosan van digi optikával, meg régi invitel rézdrót. Ahol csak invitel réz van, ott nagyon ritkásan laknak, szóval nem az lesz a prioritás. Sőt, nem tudom a GVH ezen része nem vonatkozik-e Pécelre, mert akkor el kell adniuk az invitel hálózatát:
"A GVH közleménye szerint a DIGI-nek összességében 16 településen kell értékesítenie a megszerzett Invitel hálózatait 6 hónapon belül, ellenőrző biztos felügyelete mellett, valamint 25 településen kell kilépnie a tőle független vezetékes távközlési hálózatokra vonatkozó bérleti szerződésekből. "Mondjuk nem tudom kinek adnák el, mert értéke már csak a fémhulladék-átvevő helyeken lehet
-
jeriko2
tag
Tegnap kipróbáltam egy régi, tplink 1043nd routert (openwrt firmware) a digis nettel. Működik, de a legnagyobb letöltési sebesség 30-35Mb/s volt. MIR3G-val pedig 700-800 között.
Ez reális, vagy a routerben kell lennie valami beállításnak (nem csináltam full reset-et rajta, de QoS-t töröltem, ott volt egyéb korlátozás is - utána lett 30-35 Mb/s -
MODERÁTOR
válasz jeriko2 #63883 üzenetére
Ez nagyban függ attól is, hogy melyik hardver verzióról van szó, bár ez olyan kevés, hogy még v1 esetén sem reális. Amennyire tudom, 70-100Mbps körül annak is kéne tudnia PPPoE-n, hardveres nat viszont nincs benne, így többet gyári szofttal sem tud. Az újabbakban van már HW NAT, így azok gyári fw-vel kitolják a Gbit/sec közeli sebességet, de CFW alatt szoftveresen is tudnak 200Mbps körül biztosan. Ha viszont OpenWrt kell, akkor használj Fastpath LEDE fw-t, azzal állítólag többszáz Mbps-t tud még a régi, fehér tégla 1043-mas is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz MasterMark #63881 üzenetére
Az ONT még nem, ugye azt nem hiszem, hogy ennyiért kicserélnék, vagy igen?
Kábel, az ONT-router közötti már igen.
Véleményem szubjektív...
-
mpo
veterán
válasz hackeeeee #63885 üzenetére
Régen az SMC routerem (azóta volt 1043ND, most C2 AC750) csinálta, hogy megszakadt a kapcsolat.
Kijött két szerelő, mindent megmértek, azt mondták dobjam ki a routert.
Miután elmentek, reseteltem, beállítottam, mentés.
Utána még két évig jó volt.
Ha véletlenül előfordult egy évben egyszer, akkor visszatöltöttem a mentést és ment tovább.A bolt + szerviz, ahova járok, ott mondták, néha elfelejti a router a beállításokat.
Ha meg a saját eszközök jól vannak beállítva és a kábel is jó, akkor a szolgáltatónál a hiba.
Ha érted, akkor már elavult.
-
ROBREGGAE
tag
Sziasztok. Mióta átrakattam bridge-be az ONT készüléket Wifin keresztül nagyon lecsökkent a sebesség, 20-nál nem is nagyon megy feljebb se a le se a feltöltés. Kábelen minden okés a gépemhez mérten a maximummal jön, viszont wifin tudott 70-80 körül is, meg hát gyanús is ez a hirtelen lecsökkenés... Nem tudom ilyenkor mi van, valamit be kell még állítani vagy innentől ac-s routerre van szükségem? (mert egy 741ND-m van pillanatnyilag)
-
ROBREGGAE
tag
Az oké, csak számomra érthetetlen, 70-80 megabit volt wifin keresztül minden mérésnél és pont a bridge után lett ez a drasztikus rosszabbodás, hogy ez ennyit számít? (vagy valamit én nem csináltam jól) Nyilván majd új készüléket is beszerzek, csak az oldalak lassan töltődnek be így, szóval kicsit frusztrál.
-
ROBREGGAE
tag
válasz BlackJack21 #63897 üzenetére
Értem, tehát akkor a bridge mód aktiválása ennyit számít, mert előtte ilyen problémám nem volt a wifi sebességgel. Sajnos a gépemben meg 10/100-as port van, ezért nem is foglalkoztam a kábelekkel, mert wifin is jött megfelelő sebességgel és teljesen elegendő volt. Remélem az új routernél wifin 400-500 körül jöhet. Mindenesetre köszi a válaszokat.
-
adika4444
addikt
Hali!
Beruháztam én is egy RT-AC66U B1-be.
Eddig nagyon pozitív a tapasztalatom vele. 1043 ND v2-vel rendesen tudott ingadozni a sebesség, itt a Debian-os speedtest-cli is 800 Mbps felett mér kb. folyamatosan...Igaz, fűt mint egy kazán, hiába vannak azok a szép gumitalpai, nem tudom bírni fogja-e ez is kb 5 évig mint az elődje.
IPv6 is nagyon jól megy. IPv4-en ARUBA Cloud olasz szeróra 60--70 ms volt a ping, most 30 alatt megáll, ami abszolút vállalható... A sebesség is sokkal jobb, eddigi 10 Mb/s helyett most vastagon 50 felett van.
Szóval aki ilyet tervez gigás DIGI mellé, bátran ajánlom, kábelen egyértelmű, de ha a körülmények jók, Wi-Fi-n is tud ezt-azt
És egy kérdés a végére:
IPv6-nál érdemes valami beállítást eszközölni biztonsági szempontból?üdv, adika4444
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest