- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Dictator^ #11698 üzenetére
Hát úgy volna etikus, hogy bírnia kell vagy akkor ne osztogassanak 80 megás kapcsolatot. A 20Mb/s egyébként tökéletesen elég mindenre. Egyébként a saját feltöltött HD videóimat se tudom normálisan visszanézni YT-n, most meg tettem egy próbát, itt a cégnél normálisan lejátsza, valamint pl. Londonból is 10Mb/s a letöltés (10Mb/s ADSL van). Valahol valami eszköz(ök) elromolhatott, egy trace route lesz a következő lépés. Sajna máskor is volt ilyen, akkor az EA support nyomoztatta ki velem a hibát a trace route módszerrel, mert az istennek se tudtam BC2-re kapcsolódni.
radi8tor1: az a baj ezekkel a cikkekkel, hogy szerintük a torrent = warez. Innentől kezdve az egész hitelét vesztette. Én mindenesetre nem aggódom
poli27: hát ebből tényleg nem derül ki semmi lényeges.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Dictator^
veterán
válasz Dark Archon #11701 üzenetére
Közbe ezt találtam a Digi oldalán:
Hálózat Karbantartás - Budapest IX., XX., XXII. Kerület
Készült: 2012-02-14 15:44:47
Tisztelt Ügyfeleink! Munkatársaink 2012.02.21.-én 00:01 - 06:00 között a Budapesti IX., XX., XXII. kerületi hálózatunk karbantartási és fejlesztési munkálatait végzik, ezért internet/telefon/KTV szolgáltatásunkban kimaradások fordulhatnak elő. Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!Bár nem tudom, ez alatt mit csinálnak, de lehet emiatt laggoltál és emiatt volt szar a külföldre a forgalom?!
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
JHONNY 79
aktív tag
Kistarcsán vagy környékén van már valakinek Digis előfizetése?
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz cool13 #11706 üzenetére
Szia!
Kistarcsán pár hete indult el a szolgáltatás,érdekelne mennyire elégedettek a környéken az előfizetők.Vannak e kezdeti problémák,stb.Szeretnék a Digihez szerződni,de még nem tudom mennyire megbízható az új hálózatuk.Régebben amikor elindult a Fibernet sokáig tartott mire minden rendben működött. -
addikt
-
cool13
őstag
válasz JHONNY 79 #11708 üzenetére
Szia!
Minden téren elégedett vagyok, maximálisan. Soha nem szakadozott (igaz router osztja Wifi miatt) de gondolom az újra csatlakozás alatt nem menne, ezért észre venném. Volt egyszer egy hiba, amikor is az utcai optikai szálat szakította el egy konkurens cég szakembere. Ezért nem volt szolgáltatás 1.5 napig.De gyorsan jöttek, segítőkészek voltak. Amikor kész lett, akkor is visszajöttek csak azért, hogy közöljék, kész vannak. Pedig már ment a szolgáltatás otthon, tudtam. Szóval eddig minden ok velük részemről. Invitel után felüdülés. -
Dictator^
veterán
válasz poli27 #11717 üzenetére
Ezt mondjuk Én sem értem.
És ha csak amiatt van a para, hogy milyen lesz, hogyha elindul a szolgáltatás, mert új hely, meg sokan kötik stb.. akkor csak bele kell gondolni, aki ugyanigy kezdte mondjuk a UPC-vel.
Nálunk eleinte azzal is csak a gond volt, internet terén legalábbis.. ha csak fele azt teljesíti, már akkor megérte.Sajnos itt a 29-es körzetbe is van, aki emiatt parázik, hogy: "ez most milyen lesz.. nagyon olcsó, biztos szar. "
-
addikt
válasz poli27 #11717 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy rohadtul semmi kockázat nincs benne, mert nincs se belépési díj, se hűségidő. Ellentétben a többi szolgáltatóval.
Nálunk a telefon és a tévé is Digi. Különösebb probléma nem volt egyikkel sem. Ha meg mégis, bejelentettem, azt pár napon belül megcsinálták.
[ Szerkesztve ]
-
Reiko
tag
Hali!
Most olvasom, hogy Kistarcsán már működik az optikán szolgáltatott digi net ..ezzel kapcsolatosan érdekelne pár dolog!
Le tudnátok írni nekem, hogy milyen csomagokat és mennyiért kínál a digi?
TV-t is szolgáltat? Ha igen, hogy? Ha igen akkor analóg v digitális jel? Van egy amolyan gateway, amiről megy a net+tel stb?
Milyen a szolgáltatás stabilitása úgy általában?
Optikán jön be a jel a modemig?
Köszi!(jah ha másik topic témája, akkor szóljatok )
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
Szia!
Csomagokat egyszerubb ha a weboldalukon nezed meg, uj elofizetoknek net+tv+tel rendelesenel van akcio husegidovel.
Termesztesen szolgaltat TV-t, ha van DVB-C tunerrel szerelt TV-d akkor nem kell semmi plusz kutyu a digtalis adasok fogasahoz. (kiveve ha az HBO-t is rendelsz kulon, ahoz kell)
Nincs analog es digitalis csomagjuk, egyben megkapsz mindent, HD adasokat is, 3 fele csomag kozul lehet valasztani.
Tarsashazaknal a hazig megy az optika, oda beraknak egy switchet, es RJ45 csatlakozasu UTP kabelen megy a net a lakasokig, altalaban az ajto elott rakjak be az elosztot.
Nekem nincs gondom a stabilitassal.
Lannethez nem kell modem, ahogy fentebb irrtam a switchig megy az optika, onnan van elosztva RJ45 dugo/UTP kabel komboval.[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
-
Killing
addikt
válasz radi8tor #11726 üzenetére
Nálam Panelban a digitális box koaxon van, a net és a telefon UTP kábelen jön.
A lakásba csak egy koax jön ami megy a TV-be, és egy UTP kábel aminek a végére szereltek egy Net-Telefon osztót.Nekem lehet azért koaxos a TV mert a Digi megvette a panelházban szolgáltató helyi KábelTV hálózatát és jobban kifizetődőnek látták azon szolgáltatni.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Killing
addikt
-
McLaca
őstag
válasz poli27 #11699 üzenetére
Ebből még belföldre se derül ki semmi, mert a Digi a T-vel közösködik, és a BIX-et megkerülve cserélnek adatot. Ezért elég nekik a 40G a BIX-en.
Dark Archon: nálam rendben működik, tehát lehet valami lokális gond. De azt is figyelembe kell venni, hogy a YT is cache-sel, és a ritkán nézett videók hátrányt élveznek, emiatt időnkét kínszenvedés lejátszani őket, a népszerűek meg jönnek szépen. Most megnéztem, jelen pillanatban a HD anyagokat 720 és 1080 soros verzióban is 20-40Mbittel tölti elő, és sokkal többet tölt belőle előre, mint az SD videókból. BaseNET-em van, max. 40Mbit. Tehát nem a külföldi sávszéllel van a baj. Vagy magyar szerveren cache-selve van a videó.
Killing: igen, fentebb már írták is, hogy családi házban, FTTH hálózaton van a házig optika, amire ráteszik a "modemet", ami szétválasztja a jelet, és kiteszi az RF jelet koaxra, a netet meg UTP-re. Panelben is ez van, csak az átalakító után van egy RF erősítő a koaxnak, azután osztják szét a lakásokra, UTP-n meg switch van, szintén az osztja szét több lakásra a jelet. A kábeltv mindkét esetben koaxban végződik, csak annyi, hogy családi házban látod is, hogy hogyan lesz az optikából RF, panelben meg ugyanez az átalakítás a lépcsőházban történik meg.
Technikailag lehetne IPTV, csak minek legyen? A DVB hatékonyabb, és az is felfogható IPTV-nek, mert végső soron digitális adatként jön a jel a koaxon - az analóg mellett.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
addikt
-
McLaca
őstag
válasz Dark Archon #11733 üzenetére
Nyilván, de nem globálisan, csak helyben. Ha szombat délutáni csúcsban is 40Mbittel tölti elő a youtube az 1080 soros HD anyagot nálam, akkor egyértelmű, hogy a "hiba" nem érint minden előfizetőt, tehát helyben lesz a gond (az említett videót is megnéztem, az is hibátlan, most este 20-25Mbittel tölt elő). Bár nem hiszek az IP mizériában, de újracsatlakozással - és így új IP-vel - próbáltad? Egyesek esküsznek bizonyos IP tartományokra...
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
kasza blanka
aktív tag
ha valaki mostanában köttetne DIGI-t dobjon már egy privit köszi
-
Killing
addikt
válasz kasza blanka #11736 üzenetére
Én novemberben kötöttem, de ha valami kérdésed van írj bátran.
mod.: Bocs, elnéztem, azt írtad köttetne.
[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Dictator^
veterán
válasz kasza blanka #11739 üzenetére
ahhoz személyesen kell bemenni, a legtöbben üzletkötő által kötnek.
legalább is az új helyeken...
(azthittem upc 29 körzet topicban vagyok)[ Szerkesztve ]
-
kasza blanka
aktív tag
válasz Dictator^ #11740 üzenetére
nálunk 2 éve van, azt alig akarnak váltani a hülyék UPC-ről, üzletkötő mindig panaszkodik
csak diginél nincs olyan lehetőség, hogy hűségszerződés hosszabítás, és akkor megint kedvezményes előfizu. csak újaknak jár a 30%-os kedvezmény, pedig aláírnék én még 2 évre, ha nekünk is lehetne. -
poli27
veterán
válasz kasza blanka #11741 üzenetére
Jha ilyen nincs, csak HBO előfizetést adnak 3 hónapig ingyen a régi efiknek !
-
janos1988
addikt
válasz radi8tor #11700 üzenetére
Szóval az első száz legnagyobb adóstól már behajtották a több milliárd forintot... Szakadna rájuk az ég. Megint a kis embereket basztatják.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
vOrOn
tag
válasz Dark Archon #11733 üzenetére
Egy proxy megléte munkahelyeden és másik kollégád korábbi megtekintése eme videónak sok mindenre magyarázat lenne.
-
addikt
-
bolic
őstag
Azt a fránya duplexet sehogysem nem akarták kijavítani (ugye volt némi full duplex hónapok, de évek óta máig half duplexen dolgozik, mondom hogy szar) teljes feltöltés sávszélesség foglalás mellett használhatatlanok a válaszidők avagy játszhatatlan az online game (ping).
Sebaj, lekorlátozom az upload sávszélességet. Ez van.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
naplemente
csendes tag
Sziasztok! Egy napja kínlódok már ezzel, hajnali 5 van és ott tartok, hogy feladtam; egy Linksys E1500-as routert szerettem volna a digivel együttműködésre bírni, és ma jár le a 3. nap, amikor még visszavihetem (edigital).
Net van, a probléma az, hogy időközönként (ami beüzemeléskor még 1-2 óra volt, most már csak 5-30 perc!) elengedi a kapcsolatot néhány másodpercre, majd újratárcsáz. Pont elég arra, hogy online játék/Skype disconnecteljen = használhatatlan az egész. Eddig router nélkül üzemelt, szakadás 0, a készülékben lesz a hiba. Háromszor beszéltem a Linksys ügyfélszolgálattal livechat-en, rengeteg különböző beállítást mondtak (aláírom, legalább nem azzal traktáltak, hogy "be van-e dugva a kábel a routerbe?", de egyik se használt, végül csak az MTU lett átállítva 1300-ra, minden más factory default.
Kérdés: képes-e egyáltalán ez a router a digivel együttműködni? Az E-szériára nem találtam semmi hivatkozást. Ha igen, hogyan?
Ha nem, mit ajánlotok helyette, kb. ebben az árkategóriában (10-15k), ami hétszentség, hogy működik a digivel, lehetőleg gyári firmware-rel? Egy asztali gép (ethernet), egy telefon (wifi) és egy laptop (wifi) használná, ebből max. 2 egyszerre (telefon + valamelyik gép). A net 20/10, ha azt kihasználja, nekem elég.Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz naplemente #11747 üzenetére
Torrent vagy más p2p megy-e? Nálam TP link 1043-as van, meg sok más Digisnél is, és működik vele a 80/25-ös net is rendesen.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
addikt
Nekem egy mezei D-Link DIR300 van, az működik, ahogy kell.
-
kasza blanka
aktív tag
ha nagyon olcsót akarsz, akkor tp-link 74x széria 5-6ezerért (nekem 741 van 80/25-tel) ha van rá 10-15ezred, akkor tp-link 1043.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest