- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kija
aktív tag
válasz baloghka 2 #2800 üzenetére
Ez nagyon jó hír!
Győrben is ott található és így élőben nézhetem az ETO meccset! -
JoeB74
csendes tag
Miskolcon is van SportM...
Még EPG nincs, de tuti hamarosan lesz az is...
márcsak a Fem3 és a ZDF hiányzik! (hogy majd bekerüljön a hálózatba, reméljük ez is lesz nemsoká)
[ Szerkesztve ]
-
Manka76
senior tag
Hali
18 Havanna itt is van SportM de a többi új adó azóta sincs a két nat geo HD és a Sat1 -el együtt.
LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
gurabli
őstag
Nalatok rendben van az osszes digitalis adas? Pl. nalam most Pecsen nincs egy jopar, Sport1, Sport2, Nat HD, stb... De pl a DigiHD meg az M1HD az van. DVB-C tuner, Cinergz c PCI HD.
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Sonja
nagyúr
Visszajött a fixtv és itt is bekerült a SportM (Gyöngyös)!
Szerk.: Én 90%-ban meg vagyok elégedve a digitális adásokkal, nincs nagy gond vele. A maradék 10% a DigiSport HD miatt van, mert sokszor akadozik és így baromi idegesítő nézni egy meccset!
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Laca19 (a)
aktív tag
Nálatok mi a helyzet a Digisport hangjával? Itt Várpalotán nem tiszta a hang, kicsit recseg. Ez a helyzet mind a három verzióval: az analóg, a digitális SD és a digitális HD verzióval is.
http://www.diesel.com
-
gurabli
őstag
Közben rájöttem, hogy nem csak a Sport1 és 2 hiányzik, hanem az aktuális kiosztás szeritn minden csatorna a DIGI és DIGI+ előfizetésből, vagyis a 754Mhz-től a 794Mhz-ig. Egyszerűen nincs rajta adás. A többi rendesen bejön. Természetesen van előfizetésem (DIGI+) és analógon meg is van minden csatorna, csak a digitálissal van gond. Szerintetek ez miért lehet? Pár napja még rendben volt (Pécs)
Már hívtam az ügyfélszolgálatot, bejelentettem, hogy nagy része hiányzik a digitális adóknak, remélem hamarosan csinálnak valamit. Ez megoldható központilag vagy komolyabb szerelést igényel? Egyáltalán miért tűnhettek el ezek az adók?
Ami érdekes, hogy a keresés megtalálja a csatornát, de mindenhol fekete a kép és hang sincs.
-
JoeB74
csendes tag
Gondolom, akiknél nincs digitális adás, az esti vagy éjjeli nagy vihar miatt lehet!!!
Itt Miskolcon tökéletes minden!Teljesen meg vagyok elégedve a Digi szolgáltással!!!
-
KenGuruL
csendes tag
cső
azt, hogy kell csinálni, ha van egy humax beltérim, beállítottam már a csatornák sorrendjét, viszont ha rákeresek a menüjében új adókra - SportM - akkor a csatornalistámat visszaállítja az eredeti sorrendbe :/
[ Szerkesztve ]
-
Pille69
tag
válasz gurabli #2791 üzenetére
Én kereséskor a következőket állítom be.
Filter: No filter,
Scan mode: Scan by region,
Region: Finland (DNA).Így nem kell azokat állítgatni, amiket felsoroltatok. És mindig megvan minden.
Kíváncsiságból most újra elindítottam, ha lemegy jelzem hány db csatornát talált. Ha majd lemegy... Mert nekem több óra kell hozzá.
-
gostonia
csendes tag
Sziasztok,
Samsung LE32B530-as TV-m van és szeretném a digitális adókat behozni rajta, de nem sikerül... Próbálkoztam mindennel, végigolvastam a fórumos hozzászólásokat és a tippeket, de sajnos azt hiszem, hogy vagy én vagyok béna, vagy minden összeesküdött ellenem...
Mit csinálok rosszul?
Valaki esetleg leírná lépésről lépésre (amolyan szőke nősen...), hogy mivel próbálkozzak?Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
fiFika
csendes tag
válasz gostonia #2813 üzenetére
Hali!
Mivel ebben a fórumba írtál,ezért vegyük alapul.hogy Digi kábel előfizetésed van.
Megnyomod a távirányítón a Menű gombot.
Itt kiválasztod ezt: Csatorna.
Ezen belül van egy olyan opció,hogy Automata tárolás.
Belépsz, kiválasztod a Kábel opciót,majd ezután a Digitálist választod (start).
Keresés módjánál megadod ,hogy Teljes.majd ok és vársz.[ Szerkesztve ]
-
Csabi83
csendes tag
Jó Reggelt
Köszönöm a választ.
Szerintem az én lcd tv-m nem tudja a cable-t kezelni. Rákeredtem a digitális csatornákra aztán semmi....
Belementem a DV menübe keresés dig csat. aztán semmi.
Bár a nyelv régiót EGYÉBRE raktam. mert bármely másnál PIN kódot kér.
Szerinted??Más: Kinéztem egy MPEG 4 gépezetet. A HD BOX : DPS HD-80 DVB-T MPEG 4 (15Ezft.)
Szerinted ez jó? Azt is írja, hogy multimédia lejátszó is egyben. Szerinted ha HDD-ről viszem neki az MKW kiterj. Filmet akkor Full hd-ba nézhetem??Válaszaid előre köszönöm.
Csabi83
-
Jag
senior tag
Javítson ki valaki, ha tévednék, de szvsz ha a Digi kábelen jön, nem parabolán, akkor nem DVB-C kell, hanem DVB-T.
DVB-C-hez kell egy külön kártya, amibe a tányéros tv-d kártyáját dugod és ezzel kiválthatod a BOX-ot.Viszont a Digin mpeg 4-es tömörítéssel jön a HD adás, azt viszont tudnia kell.
DVB-C-t nem is tudom, hogy használ e valaki... -
Manka76
senior tag
válasz Csabi83 #2820 üzenetére
Csabi83
Az általad kinézett STB csak a földi sugárzású adás vételére jó, neked olyanra van szükséged amire az van irva hogy DVB-C és lehetőleg Mpeg4.
Más típusúak nem fognak működni.
Itt találsz párat: http://sat.hu/shop/index.php?cPath=60_85[ Szerkesztve ]
LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
allfinanz
senior tag
Tegyük rendbe a dolgokat!
Digi kábelen jön, meg műholdon is ad. Ez most a Digikábel topic!DVB-T: szoba-, v. tetőantennás adás -> MindigTV, MindigTv Extra
DVB-C: kábeltv által vezetéken továbbított digitális adások, Digikábel is ad szabadon fogható és kódolt adásokat. Ha a TV-d tudja a DVB-C-t, akkor tudsz vele set-top-box nélkül is nézni kódolatlan adásokat. Jelenleg az HBO-Pakot adja kódolva a Digikábel.
DVB-S: műholdon továbbított, parabolaantennával és beltéri egységgel fogható -> Digi műholdas, HelloHD, T-Sat, UPC Direct.
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
gurabli
őstag
Vasárnap délutánra visszajöttek a digitális adások, de majdnem mind nagyon rossz minőségben (Pécs), a jel erőssége 95% felett van, de a minősége folyamatosan ugrál 40 és 90% között, úgy 70% körül. A Digi Alap csomagban lévő adások továbbra is hibátlanok.Voltak a szerelők megnézni az épületben a dobozt, ott állítólag minden OK, elég erős a jel, de délután jönnek a lakásba is megnézni. Kíváncsi vagyok sikerül -e állítaniuk valamit.
Emígy biztos, hogy nem a tunerrel van a gond (Cinergy C PCI HD), mert mielőtt eltűntek volna az adók, addig minden hibátlanul ment.
Van valami, amire oda kellene figyelnem, amikor itt lesznek a szerelők?
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
Újra vannak digitális csatornák, voltak a szerelők, de nekik nem kellett semmit állítaniuk, addigra már visszajöttek az adók. A jelerősség hiba pedig azért volt, mert még a UPC előfizetésből itt maradt splitter volt bekötve (3 felé van osztva a TV jel). Na most a UPC-s elosztón van egy darab -3,5dB és két -7,5dB kimenet. Ha átrakom a DVB-C tunert a -3,5dB-re, akkor újra jó a jel. A -7,5dB kimeneten akadozik a digitális jel.
Most adtak a Digisek két elosztót, egy kettest és egy hármast, azon nem ír dB-t, de a kettessel és a hármassal is gyenge a jel, de nem akadozik, normálisan nézhető a digitális adás (mind). Na, itt már nem értek hozzá, a lényeg, hogy most jó a kép mindenhol, kivéve a DigiSportHD-t, mert ott max jel mellett is szaggat az adás. Állítólag dolgoznak rajta. Nálatok is szaggat a DigiSportHD?"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gostonia
csendes tag
Kedves fiFika,
Köszönöm gyors válaszod, és hogy megfogadva kérésemet elég szőke nősen írtad le, hogy mit is kellene tennem , azonban az a helyzet, hogy nincs előfizetésem, mert a kódolatlan, elvileg országosan elérhető adásokat szerettem volna / szeretném befogni.
A TV-m rendelkezik MPEg-es tunerrel, ezért is indultam neki oly nagy hévvel az adásvadászatnak, de eddig nem sok sikerrel...
Azért még egyszer köszönöm, tovább próbálkozom...
Üdv!
-
gostonia
csendes tag
-
Outlaw7
csendes tag
Hali!
Nálatok is szétesik a kép a Digisporton?
19.ker.
-
cvn69
tag
Sziasztok!
Abban tudnátok segíteni, hogy érdemes-e erősítőt venni a vétel javítására? Túl nagy gond ugyan nincs az adásokkal, de pl. analóg sávon bejön az HBO, viszont elég zavaros, de még épp nézhatő minőségben. Elsősorban ezen kéne javítani.
Előre is köszi a válaszkat!
Üdv, cvn69
"Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"
-
allfinanz
senior tag
Én a fali elosztóba, rögtön tettem egy 220-as erősítőt, ami ketté osztja az erősített jelet. Így még a kb 15 méterre lévő másik TV-n is 95-100 a jel minősége. Így csak akkor kockásodik, ha eleve így adják a központból.
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
zhagyma
őstag
Szerintem szabályozható erősítős típust vegyél. például: HA126R65. A magas kivezérelhetőség mellett ebben a típusban benne van a passzív visszirány (0-65MHz) támogatása is. Amennnyiben késöbb szolgáltatót váltanál (pl.: UPC), akkor majd nem kell kidobnod.
gostonia. Nálam Samsung LE40B530 működik a DIGI DVB-C csatornákkal. A korábban megadott hangolási leírással kifogástalanul megtalál minden adót (van gyorsabb módszer is). Szóval nem a TV-vel lesz a gond ....
-
cvn69
tag
válasz zhagyma #2836 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Feltétlen szükséges ez az árkategória a megfelelő vételhez? Elég drágának találom, legalábbis ahhoz képest, amit a "madarasban" láttam. Ott 3000.- alatt volt.
Attól nem kell félni, hogy itt UPC lesz, de gondolom, a visszirány a kábelnethez kell(ene)."Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"
-
Villanyász
tag
üdv!
Én ezt vettem, amíg analógon néztem az adást. Mióta digitális van ki is vettem, mert csak a jelerősségem változott a vételi minőség viszont nem. és igy 64-79% - jelerősségek mellet is 100% os a minőség, csak ha valamit piszkálnak a rendszerben, akkor esik le néhány csati minősége 50%-ra napközben ami estére ismét jó.
-
zhagyma
őstag
Nem tudom a "madarasban" mit árulnak 3000Ft-ért. Az általam javasolt erősítő: kategórájában alacsony zajszintű, magas kivezérelhetőségű, állítható erősítésű és TILT funkcióval is rendelkezik (kábel frekvenciafüggő csillapításának korrigálására). Szóval kábeltv hálózatok erősítésére találták ki, akár vegyes analóg / digitális rendszerben is. Természetesen egy olcsóbb típussal is lehet eredményt elérni bizonyos korlátok figyelembe vételével.
-
superTibcsi
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Érdeklődnék hogy lehet e kapni olyan DVB-C set top box-ot, ami le tud USB-n kereesztül játszani divx és mkv fájlokat
Nézegettem de nem láttam olyat.
Előre is köszönöm a válaszotokat.
[ Szerkesztve ]
Under construction!!!
-
cvn69
tag
válasz zhagyma #2839 üzenetére
Villanyász, zhagyma köszönöm a segítséget!
Ilyesmit adtak az Auchanban, de találtam egy még olcsóbbat. De, ezek akkor nem annyira használhatók?
Vvégülis összesítve, röviden kérhetném azokat a tulajdonságokat, jellemzőket, paramétereket, amiket minimum tudnia kell ?"Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"
-
zhagyma
őstag
Ennek nagyon alacsony a kivezérelhetősége (80 dBuV). Erről meg azt írják:
" ... Gyenge jel esetén jelentősen megnöveli a jel/zaj arányt, ezáltal minőségi vételt biztosítva...."
Na ez úgy ahogy van hülyeség. Egy szélessávú erősítő a hasznos jelet és a zajt is egyformán erősíti. Ráadásul az erősítő saját zaja hozzáadódik az erősített zajhoz ami miatt még rosszabb lesz a jel / zaj viszony. Arról nem is beszéleknék, hogy az erősítő olcsóságából adódó vélhetően alacsony kivezérelhetőség miatt fellépő torzítás is szép zajt termel az erősítőben.
-
cvn69
tag
válasz zhagyma #2842 üzenetére
Értem én, hogy villanymotor, de mi hajtja?!
Szóval, az rendben, hogy ezek nem megfelelők, de mik azok a paraméterek, amiket figyelni kell, és mondjuk a csomagoláson feltüntetnek, mivel nekem ezek kínaiul vannak, az eladók meg csak eladni akarnak, lehetőleg a legdrágábbat.
Tehát, pl. ez a dBμV fontos, de mennyi legyen legalább? És még mi legyen mennyi?"Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"
-
zhagyma
őstag
válasz zhagyma #2842 üzenetére
Értem a célzást. "Berakom a dobozt aztán nézem az adást" típusú megoldásra vágyik mindenki. Hogy ezt megtehesd vedd figyelembe az erősítő fontosabb paramétereit. Ha viszont nincs megadva szerintem "lutri" a vásárlás. Dióhéjban:
Frekvenciamenet: 0 - 862 MHz. A "vissziránynak" valóban csak internet és STB-be implementált szolgáltatások esetén van jelentősége.
Szabályozható erősítés: 0 - 25 / 30 dB. Így pontosan beállíthatod a szükséges jelszintet. Ez nem hülyeség, mivel egy TV / STB csak csak bizonyos jelszinteket képes fogadni (min / max). Egy fix erősítésű erősítővel simán túllőhetsz a célon ...
Kivezérelhetőség: >115 dBuV. Minél nagyobb annál jobb. Ez az erősítő által "torzítatlanul" kiadott legnagyobb jelszintet jelenti. A digitális / analóg vegyes sugárzás esetén az analóg adás nagy jelei túlvezérelhetik az erősítőt, ami egyben elrontja a digitális jel minőségét is.
Zajtényező: < 7-8 dB. Minél kisebb, annál jobb. Az erősítő által termelt zajt jelenti, ami rontja a jel / zaj viszonyt. A szolgáltatótól bejövő kis jelszint (rossz jel/zaj viszony) esetén nem mindegy ...
Kábel frekvenciamenet korrigálás (opcionális): A koax kábel annál jobban csillapítja az átviendő jelet, minél magasabb a frekvencia. Ezt lehet korrigálni az erősítőben a frekvenciamenet módosításával. Ideális esetben az alacsony frekvenciás jelek amplitúdója közel azonos lesz a magasabb frekvenciás jelekével.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Panasonic G20-as plazmát és az alábbi problémával küzdök:
Magyarországi régiónál egyáltalán nem jött elő a DVB-C lehetőség, ezért átkapcsoltam Finnországra, mert valahonnan rémlett, hogy ezt szokták beállítani. Itt elő is jött a DVB-C, de sajnos van pár csatorna, amit nem talált meg (sport1, sport2, stb).
Mire kell állítanom, hogy teljes legyen a csatorna paletta?Amúgy digi kábel TV-t használok.
Köszi
-
Pille69
tag
válasz superTibcsi #2840 üzenetére
A Digikábel-től most bérelhető Humax Digi-C HD box USB-n tud divix-et lejátszani, mkv-t nem. Szerintem jelenleg nincs olyan stb, ami egy mkv-vel elboldogulna.
Nem ez a kérdés, de ha esetleg most TV-t akarsz venni, akkor van olyan TV, amiben van DVB-C tuner és USB-ről mkv-t lejátszik. -
ati2
őstag
Valaki van még kecskemétről?
Nálam a vasárnapi vihar óta írtó gyenge a jel. Főleg a legfelső sávkosztás, az AXN analogban szinte hangyaháborúhoz hasonlít, DVB-C jelszint is siralmas
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest