-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
konrada
tag
válasz combi27 #3648 üzenetére
No akkor kezdjük megfejteni:
HD dekóder? A HD egy formátum, bár lehet nevezni az azt vevő egységet dekódernek, hisz végül is 1 és 0 jelből készít képet, de alapvetően a kijelző felbontását jellemzik a HD-vel, az azt vevő egységet HD képes tunernek, ami lehet a tv része, vagy settop box.Digikábel esetén a HD jel vételére egy HD felbontásra képes tv-nél elég, ha van abban mpeg4-es DVB-C tuner, vagy ha HD képes, de azt nincs benne, úgy azzal rendelkező settop box. Ha a tv nem képes HD lejátszására, úgy nem képes rá semmi a HD-jelet rákódolni.
No ezek miatt nem szokták HD dekóder nevet használni, csak egyszerűen HD STB, vagy csak a gyengébb felbontásra képes SD STB.
Szóval ha a tv-d az mpeg4 DVB-C-t nem tudja, digitális vételhez ezek közül kell választani a tv-d tudásának megfelelően.
-
TIT
veterán
combi27:A linken csak DVB-T Mpeg4 van úgyhogy azért nem talál semmit.
Tesóba nem szabad ilyeneket vásárolni mert csak a gyengébbeket tartják.
3 napon belül vidd vissza.
A diginél nem kell a hd adásokért pluszba fizetnem mint a ....upcnél,tehát 3900.- hd stbvel?
SuperOne-t nem látok a listában.
Van egy kártyás Philips 9703tvm,nincs valami megoldás az stb kikerülésére mert csak dvbt tunerje van sajna. -
dh66e
veterán
"A diginél nem kell a hd adásokért pluszba fizetnem mint a ....upcnél,tehát 3900.- hd stbvel?"
Te csak az analógért fizetsz hivatalosan.
"Van egy kártyás Philips 9703tvm,nincs valami megoldás az stb kikerülésére mert csak dvbt tunerje van sajna."
Cserélhetsz tv-t is de gondolom ehhez most nincs "kedved".
-
-
-
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy a TV csatornákért fizetsz, amit az ASZF-ben +találsz..Ezeket pedig mind analóg mind digitális úton továbbítják feléd.
(Nem mindenhol van digitális)
Box-ot se kell venni feltétlen, mivel bérelni is lehet.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
dh66e
veterán
Persze többféleképpen is lehet fogalmazni mondhatni játék a szavakkal de a végeredmény ua.
Ahogy olvasom a különböző digis fórumokat hát nem azt veszem ki belőlük hogy a diginél roskadásig lennének a HD STB-ok a polcon.Nem azt mondom hogy nincs egyáltalán hanem azt hogy jó helyen kell lakni most ahhoz hogy az ember hozzáférjen egy boxhoz.Akinek ráér az várhat akinek nem az vegye meg máshol. -
RRob
csendes tag
válasz combi27 #3638 üzenetére
Hi! Megpróbálhatnád mégis visszacseréltetni.
Amúgy Vp-ben nekem is DigiTV kábel van, tegnap vettem SAMSUNG LE32C530F1W TV-t, MPEG-4 dekóderrel, DVB-T/C képes és első kábeles automata keresésre talált 85 digitális TV adást. Először légi antennát nézett, csak az analógokat találta, de most látom, hogy mekkora különbség van.
RRob -
Pille69
tag
Igen, a Digikábelnél nem kell a HD adásokért plusz pénzt fizetni.
Ha a TV-dben nincs DVB-C, akkor külső dekóder kell a kábeles digitális adások vételéhez. Ennek beszerzésére két módod van.
- Veszel egyet, a Digi nem korlátozza a használatát.
- Bérelsza Digi-től, havi 1.000 Ft-ért.
Amit a Digi mostanában ad, (Humax Digi+C HD) azzal nem tudsz felvenni, csak USB-s külső vinyót lehet rárakni, amiről képet, zenét, filmet tudsz lejátszani. Az audió és a videó fájlok közül természetesen nem kezel minden formátumot, ennek a készülékek tudása messze van egy "komoly" médialejátszóétól. (Pl.: mp3 vagy avi felirattal megy, de flac, vagy mkv, már nem.)
A SuperOne a digitális csatornák között van ott MusicMix/SuperOne csatornaként szerepel. Most ránéztem, a MusicMix logója látszott, 4:3-ban jött valami zene. Gondolom a SuperOne éjszaka megy ezen a frekin. A többiek majd ezt pontosítják.Szerk.
Hoppá! Csak utólag vettem észre, hogy a kérdésedre már rengeteg információt kaptál.[ Szerkesztve ]
-
-
-
TIT
veterán
Köszi a választ,gazdagréten lakom
A tvm meg nem egy olcsó kategória de a philipseknék 9es a felső kategória és látom milyen képe van+árultam is őket és ezek vertek mindent.37PFL 9603 de én nem találtam dvb-c tunert benne csak dvb-t mpeg2-t.Most a igi honlapján 4100.- lenne az összes adó mert eddig 2900.-ről tudtam+stb. -
?? Bpi kiosztás szerint is 2900.- a legnagyobb csomag.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
ubbconfig
aktív tag
A DIGI az utóbbi hónapokban több vidéki városban és bp-i kerületekben is felvásárolt kisebb kábelszolgáltatókat, ahol a régi csomagnevek, csatornák és havidíjak is megmaradtak. Hasonlóan internet csomagokban, sebességben és árban is vannak ilyen speciális területek. A hagyományos DIGI területeken maradt a 2900-as digi csomag...
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Igen a 'D'seria van mert a 'H'-t kintről hozták volna +30 rongyért és csak dvbt mpeg 4 úgyhogy sokat nem érne.
Én is rubis voltam(csak net).
Köszi már értem akkor a 2900.-be csak a sport csatik vannak pluszba,nem szerettem volna axn miatt többet fizetni,meg a honlapon is 2900.-van azért nem értettem.
Mindegy,hogy analogot vagy digitálisat rendelek ha mind2 jön kábelen csak jelezzem,hogy hd stbvel kérem?
Ha meg kevés a hd stbjük azt mondják ne rendeljen hdt mert nincs stb hozzá? -
dh66e
veterán
Na még egyszer fussunk neki.
Bemész az üsz-ra és megrendeled magadnak azt a ktv csomagot amelyiket szeretnéd.Amennyiben szeretnél HD készüléket kérni akkor kérjél,ha van bent nekik akkor vagy veszel egyet vagy bérelsz te eldöntöd hogy melyik a jobb neked.Egy megbeszélt időpontra jön a szerelő beköti azt amit kell és indul is a szolgáltatás.A digitális jel ott lesz az antenna kábeledben attól függetlenül hogy te kihasználod vagy sem.Remélem így tiszta. -
Norbi 72
veterán
Üdvözletem!
Ma beüzemeltem az LG 50 bk350-es új tv-met.Elsőre rögtön Finnországra állítottam,de csak 22 dtv-t talált,többi analóg,és ráadásul pexeleződött a kép szinte mindegyik csatornán.A szívemhez kaptam,hogy hibás tv-t vettem....Ezután lekötöttem a dvd felvevőt a kábelról,és új keresést indítotttam Magyarországgal,egyetlen dtv-t nem talált,ahogy írtátok! Én ezt nem értem hogy lehet,de mondtam magamnak mindegy,vissza az 1000 tó országához.És láss csodát:87 digitális catorna!Ejj,nézzük végig...hát mi ne mondjak,még az sd adások is fényévekkel jobbak,mint pl.az MM-ban,ahol vagy 30 tv-n ment az rtlk.hulladék minőségben(igaz azok vsz analógok voltak),de a HD adások(NatGeoCh./Wild,Digisport,Duna,M1,M2 amin most nézem az úszást,és már kiégett a retinám)BRUTÁLISAK!!!!!!!!!!!Egyszerűen teljesen döbbenetes!!!
Ezúton köszönöm mindenkinek a segítséget Digi ügyben!További sok sikert!Üdvorbi
-
Drag77
senior tag
Sziasztok!
Az útóbbi napokban itt bálam a IX. kerületben megnőt abit hibarány.
Több csatornán akadozik a hang illetv ekockásodik.
Más is tapasztalt hasonlót?
Lehet köze a hidegebb időjáráshoz?Üdv. Drag.
http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
-
Bucy
aktív tag
Barátom kinézett magának egy LG 32LE5500 típusú TV-t, kereséssel nem találtam semmit, a digitális csatornák elérésével nincs gond vele? Van valakinek tapasztalata ezzel a TV-vel?
-
Pille69
tag
TIT!
"...37PFL 9603 de én nem találtam dvb-c tunert benne csak dvb-t mpeg2-t."
Ja, abban tényleg nincs DVB-C. De a korábbi hsz-odban még nem ilyen tv-d volt, hanem 9703-as. (Ráadásul a 9603-ban a benne levő DVB-T-vel HD-t nem is tudsz nézni.)
... "Van egy kártyás Philips 9703tvm,nincs valami megoldás az stb kikerülésére mert csak dvbt tunerje van sajna. ... "
"... Ha meg kevés a hd stbjük azt mondják ne rendeljen hdt mert nincs stb hozzá?"
A HD-t nem kell külön megrendelni. Benne van az analóg csomagban a többi digitálissal együtt. Úgy, ahogy dh66e mondta.
-
gatto_
senior tag
Valaki világosítson már fel.... A fix.hd tévéadó digitális változatán nálatok van hang? Nálam Budapest X. nincs. Minden más adó tökéletes, képileg a fix is de hangja az nincs. Analógon jó. Vajon nálam lehet a hiba?
-
konrada
tag
-
Atter
csendes tag
Sziasztok, ide is beírom, mert nem tudom, pontosan hol a jó helye.
Most építek egy HTPC-t Digikábelhez, és lenne pár kérdésem:
Technisat Cablestar HD2 Tuner lesz benne, ha egyszer megérkezik
- Kérdésem az, hogy mire kell odafigyelni (pl.: milyen programmal érdemes nézni/rögzíteni az adásokat, milyen codecet kell felrakni stb.) Windows 7 lesz az oprendszer.
- Milyen videokártyát érdemes mellé venni? Én egy ATi HD5450-re gondoltam, mert fontos, hogy passzív és Low Profile-os legyen, és természetesen támogassa a HD tartalmak hardveres gyorsítását.Egyelőre ennyi jutott eszembe. De ha esetleg valakinek még van egyéb tanácsa, azt is szívesen fogadom.
-
allfinanz
senior tag
Szia! Javaslom a HomeSys-t! Még mobilról is tudod menedzselni. Ingyenes!
Ha a tuneredet nem ismeri fel, írj nekik és a következő frissítésbe megoldjákItt lehet venni távirányítót is, de kész alacsony fogyasztású HTPC-t is beépített DVB-T-vel, USB-n pedig hozzáadod a DVB-C tuneredet.
Töltsd le a programot és nézd meg. Tudod vele nézni az RTL Most-ot is, vagy akár a Youtube-ot.
http://hybridbox.tv/
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
Bettica
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Most tervezzük, hogy veszünk egy LCD TV tuneres monitort. Igyekeztem informálódni a topikban, hogy kinek milyen tapasztalata van, és rengeteg hasznos infót sikerült magamévá tenni Köszönöm nektek.
A kérdésem pedig ez lenne: DVB-T és C tunerrel rendelkező monitort néztünk ki, viszont a DVB-C-hez csak MPEG2, a DVB-T-hez pedig MPEG4 van feltüntetve az eladó honlapján. Szerintetek lehetséges, hogy egy monitor nem tudja a DVB-C-t MPEG4-el, ha a DVB-T nél viszont igen?
A kinézett típus: Samsung XL2370HD 58.4 cm (23")LCD TV
Leírása: Samsung XL2370HD 58.4 cm (23")LCD TV Direct LED - DVB-C (MPEG2), DVB-T (MPEG4), ATSC - HDTV 1080p - 170° / 160° - 16:9 - 1920 x 1080 - 1080p - Dolby Digital Plus, Surround, Dolby Digital - 50 HzNekem elég gyanús ez a dolog, mert pl a FX2490HD-nál az eladó azt írja, hogy "DVB-T (MPEG4), DVB-C (MPEG4)"
A kettő közötti majd 20e és mindössze 1" különbség teszi nem mindegyé a dolgot...
Na persze a Samsung honlapja nem bővelkedik az ilyen jellegű információban (Ráadásul nálam iszonyat lassú )Minden segítséget előre is köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest