- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
Wild
csendes tag
válasz zsolesz8881 #4444 üzenetére
Helló!
Ha fixen áll a tányérod akkor annyi variáció lehetséges,hogy felraksz a meglévő fej mellé egy másikat és befoghatod az Amos 1-2 müholdat.Itt van néhány magyar adás kódolatlanuludapest Tv,Hálózat TV egy magyar zenecsatorna,ATv és néhány rádió.Ez a mühold a Nyugat 4 fokon van(az IntelSat1002 nyugat 1 fok)tehát második fejjel megoldható a vétele. -
FreeMan60
tag
Hello!
Bocs, hogy beleszólok, de az Amos-on a BP-tv nem kódolatlan.
Mivel a kérdés kifejezetten magyar nyelvű adókra vonatkozott, sajnos ezekből nincs akkora választék szerintem, hogy miattuk érdemes lenne beruházni akár másik fejbe, vagy forgatóba.
Egy forgatóval is csak alig több magyar FTA csatorna fogható.
( a Bp-TV az Astra 1KR 19.2 E műhold 31-es TP-jén fogható kódolatlanul )
A teljes lista a magyar FTA csatornákról itt [link] található.
Nem túl nagy a válasték...Alcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
-
Bandus99
őstag
válasz FreeMan60 #4454 üzenetére
Kerdesem lenne, az eredetileg a digihez adott fej es tukorrel befoghato e az Amos? nem baj, ha nem teljesen megbizhato minosegben.
Hiszen jelen allas szerint hoz a digi nekem 2 belterit 1 tukrot es egy fejet, ami ugyan a digi tulajdonaban marad.
De en a Digi tv nezesehez beszerzek egy masik szettet, igy ''feleslegesben'' ott marad az eredeti szett. Amit vmi mas muhold befogasara hasznalhatok. Azt kell csak kitalalni, mi az amire elegendo, ill mit is lenne erdemes. Elsosrban nyelvtudas hianyaban a magyar adok erdekelnenek.
Igaz az is ennek eldontesere, meg bosegesen van idom, hiszen a digi is min. 1 honap mig ideer, aztan ki kell deriteni hova is lehetne felszerelni az antennat, mert en nem tudom eldonteni lehet e oda tenni, ahova en szeretnem.
Meg is kerdezem: Van e itt a forumon vki pecsi aki ert ehhez a kerdeshez es nemi tamogatasert cserebe eljonne es megmondana nekem, hova lehetne tenni az antennat?
Mert ha ezt sikerulne elodonteni tutira, akkor megcsinalnam a kabelezest es igy varnam a szerelot bekabelezve.
[Szerkesztve]Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
FreeMan60
tag
válasz Bandus99 #4455 üzenetére
A második kérdésedre válaszolok először:
Egyszerűen el tudod Te is dönteni, nem kell más, csak egy iránytű, vizimérték vagy függőón + egy szögmérő.
Odamész, ahol az antenna lenne, és megkeresed az iránytűvel a 205,87 fokos irányt. (ez déltől durván 26 fok nyugat felé.
Aztán a vízszinteshez képest felfelé nézel 33,75 fokos szögben ebbe az irányba.
Ha nincs előtted nagy fa, ház vagy más akadály, akkor menni fog a DigiTv.
Egyszerű... nem?
(a szög adatok Pécs-re, és az Intelsat 1002 műholdra vonatkoznak)
[Szerkesztve]Alcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
-
Bandus99
őstag
válasz FreeMan60 #4456 üzenetére
Koszonom megprobalom kitalalni bar csak vizmertekem van......
Az iranyt nagyvonalakban tudom, mert az utca tuloldalan van egy digi antenna felszerelve.
Csakhogy en nem arra az oldalra szeretnem tenni, ha megoldhato, hanem a haz masik oldalara es nem tudom eldonteni onnan atlat e a teto felett.....Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
FreeMan60
tag
válasz Bandus99 #4455 üzenetére
Ha felteszed az eredeti Digis antennát is, az bármelyik műhold vételére jó, de ha fixen állítod be, el kell döntened, mit szeretnél nézni?
Az Amos-on fogható magyar nyelvű adók szerintem annyit sem érnek, hogy csak ezek miatt én egy antennát beállítsak, még akkor sem, ha már megvan a cucc.
De ez csak az én privát véleményem.
Az összes műhold irányára vonatkozó beállítási értéket megtalálod itt: [link]
Ha igazán sokmindent szeretnél nézni, akkor a motoros Diseqc forgatót ajánlom, nekem az van.Alcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
-
dax
csendes tag
Segitség!!!!!!!!!
Sziasztok ha tudna valaki segiteni megköszönném,hogy lehet felvenni vidivel vagy dvd felvevövel?Hiába dugom össze bárhogy amit felvesz nézhetetlen.Szivesen fogadnék jo ötleteket.Köszi dax -
FreeMan60
tag
Szia!
A Humax-II beltérik egy része macrovision másolásvédelemmel került forgalomba.
Állítólag a SW frissítés ezt megoldja, de az viszont ha jól tudom jelenleg nem elérhető.
Amíg ez nincs, próbáld meg a Scart helyett a komp video (RCA) kimenetről, állítólag azzal megy.
Milyen verziójú a SW rajta?
-
dax
csendes tag
válasz FreeMan60 #4462 üzenetére
Szega Kösszi a gyors reakciot de ez tök gáz már mindenféle csatit probáltam a felvétel bárhogy is csinálom szintelen, vagy pl mikor gyürött a szalag torz a kép.Holott a használati utmutato szerint több interfésszel rendelkezik és több cuccot lehet rákötni.Érdekes 72 orája tuningolom de hiába.Ügyfél szolg szerint rossz a kábelem ok 5000 vettem ujjat.és most?Ez a pobl csak nekem van vagy másnak is? Boldog ujj évet mindenkinek. Dax
-
FreeMan60
tag
Sajnos ennél többet nem tudok segíteni.
Nekem Hyundai beltérim van, ilyen problémám nem volt vele.
Videoval ugyan nem próbálkoztam, de vettem fel róla a számítógépre, (egy Hauppauge PWR-150 kártyával) azzal tökéletesen működött.
Esetleg próbáld meg itt: [link] hátha tud valaki segíteni.
-
Rick4
félisten
ez sajna a humaxnál ilyen, és ilyen is marad....nem engedik a felvételt, én úgy tudom. ennyit erről..asszem a humaxnak nincs RF kimenete sem, pont ez okból...nehogy ott fel tudj venni. mert ha máshol kódolva van, ott nem fogja tudni.
[Szerkesztve]49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Bandus99
őstag
válasz FreeMan60 #4459 üzenetére
Koszonom a kuldott linket. Bar szamomra meg kinai, de aki kicsit is ert hozza annak nagy segitseg lehet.
Nem akarnek meg kolteni ra +ban, annyit csak hogy digi nezesere megveszem a normalis tukrot es twin fejet.
Ezen fellul nem tervezem forgatomotor v mas megvasarlasat.
(oke diseqc kapcsolo kell hozza ennyi meg belefer.)
Mivel marad nekem egy alap digis tukor + fej ezt gondoltam felhasznalom vmire kulonosebb beruhazas nelkul, ha talalok muholdat, amire erdemes raallitani es megeri a faradsagot, amit a beallitas jelent.
Ha nem letezik masik muhold amin van olyan szabad csatorna ami nekem jonak tunik, akkor fent fog porosodni a padlason es kesz.Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
Billy76
csendes tag
válasz Bandus99 #4466 üzenetére
ha csak magyar nyelvű adást akarsz nézni jelenleg nem kell twin fej...
nekem is sorba van kötve a 2 beltéri nincs semmi jelveszteség, gyönyörű a kép...
most minden magyar adó H poláron van....
ha szabad műhódat akarsz akkor porot nézni ott Hot Bird, német és egyéb csatornákhoz az Astra ill angol csatikhoz az Astra 2...
sima google keresővel találsz a neten számtalan frekvencia táblázatot és nézd ki h mit szeretnél, de ha csak a magyar csatik érdekelnek, akkor neked nem kell másik fej/tükör.... -
Bandus99
őstag
válasz Billy76 #4468 üzenetére
Kosszi az infokat, bar jopar forumot vegigjarva, valoszinuleg ezzel a velemenyeddel, hogy nem kell masik tukor es nem kell twin fej a megfelelo minosegu 2 konverteres digi tv nezesehez, valoszinuleg sokak nemtetszeset vivod majd ki.
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
zsolesz8881
tag
Szasztok! Köszi a válaszokat de egy kérdés lóg a levegőben! A kódolt csatornák pl. az hbo,hbo2-t nem lehet törni valami kütyüvel?Egyszerű igent vagy nemt kérnék vagy pontos megnevezést mert jó ha van egy kis ingyen kódolt műsor a háznál!
-
FreeMan60
tag
válasz Bandus99 #4471 üzenetére
''Nincs is mas kerdesem hirtelen...''
Majd lesz...
Most olvastam ugyanis kicsit vissza újra, és látom, azt írtad 2 beltérid lesz.
Akkor pedig ilyen egyszerüen nem úszod meg, ha azt akarod, hogy egymástól függetlenül tudj nézni mindegyiken mindent.
De nem akarlak most mindjárt ezzel elkeseríteni...Alcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
-
mogyesz
aktív tag
válasz zsolesz8881 #4472 üzenetére
Nem, nem lehet! Ha nézni szeretnéd, fizess rá elő!
-
FreeMan60
tag
''Szasztok! Köszi a válaszokat de egy kérdés lóg a levegőben! A kódolt csatornák pl. az hbo,hbo2-t nem lehet törni valami kütyüvel?Egyszerű igent vagy nemt kérnék vagy pontos megnevezést mert jó ha van egy kis ingyen kódolt műsor a háznál!''
Az HBO, és a hasonló fizetős csatornák olcsóbbak lehetnének, ha többen fizetnének elő rá.
Ha olcsóbbak lennének, többen fizetnének elő rá.
Ennek egyetlen akadálya van: sokan gondolkodnak úgy, mint Te.
Vagyis, ha valamit el is lehet lopni, akkor miért fizessek érte?
Bocs, hogy OFFAlcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
-
Bandus99
őstag
válasz zsolesz8881 #4478 üzenetére
Gratulalok neked ehhez az eletfelfogashoz.
Majd megnezem, ha annakidejen a te munkadat is ennyire fogjak ertekelni es ennek megfeleloen megfizetni. Kivancsi leszek akkor mifele ertekrendet fogsz felallitani.
MOD: Megjegyzem atbongeszhetned a PH! alapelveit is radfer.
-
Rick4
félisten
szerintem ami 2K-ba kerül egy hónapban, azt eleve nem éri meg lopni. vagy a te becsületed 2K-ér? nem tudom, én ilyesmivel nem vacakolnék...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
zsolesz8881
tag
Csá!Látom sikerült felkavarnom az állóvizet! Ennek örülök! Amúgy a becsületem többet ér mint 2k!Csak kíváncsi kérdést tettem fel mert tényleg nem ér a műsora semmit! A digitv-vel semmi bajom sztem elég jó szolgáltató és a legolcsóbb sztem.A tv műsorokkal van a legnagyobb baj.Iyen ócska műsorokat amit adnak immár ki tudja hány éve sztem semmit sem ér egyik sem.Azért köszönöm az Offokat már tudom hogy hány furcsa embert látni itt a ph-n.No befejezem a témát és MINDEN KEDVES EMBERNEK ITT A PH-N KÍVÁNOK BOLDOG ÚJÉVET!!!!!!
-
FreeMan60
tag
válasz zsolesz8881 #4481 üzenetére
OFF
''Azért köszönöm az Offokat már tudom hogy hány furcsa embert látni itt a ph-n''
Rádióműsor: ''Figyelem, egy autós a forgalommal szemben hajt az autópályán!''
Autóvezető: ''Méghogy egy??? ... Az összes!!!''
ON
Azért eddig is volt témánk, nem volt ''állóvíz'' a topicban.
-
Bandus99
őstag
válasz zsolesz8881 #4481 üzenetére
Tulajdonkeppen, ha ennyire pocsek a musor es semmit nem ero, ahogy mondod, miert akarod nezni ennyire?
Megjegyzem en sem fizetem elo az HBO-t de nem is akarom nezni, ugysem lenne ra idom.
-
Nem.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
zsolesz8881
tag
Az egyetlen valamire való csatorna amin néha nézhető műsor van fizetős!Ennyi és be is fejezem a szapulását a tévének.Még szerencse hogy van net mert így legalább semmibe nem kerül a filmnézés!Mégegyszer BUÉK MINDENKINEK!!!
-
rolko
őstag
B.Ú.É.K. minden Digi TV-s elvtársnak
-
Yossarian222
csendes tag
Havas téli lepedő borítja a tájat, ilyenkor jó pezsgő serkenti a májat. Sült malacka vándorol, surran a bendőbe, kívánok minden jót az Új Esztendőre! BÚÉK!
Yossarian222 -
kano
nagyúr
Szia!
Semmi az egész csak frissíts egy szoftvert. Ha minden igaz menüből mennie kell. Utána tudsz felvenni bárhonnan.
EMBEREK ne hirdessük a hülyeséget, hogy a HUMAX II-vel nem lehet felvenni és ez ilyen!! Ilyen volt, de van rá update. Egy darabig nem volt fent a műholdon a szoft de most azthiszem megint fent van.
Ha frissítesz akkor arra figyelj, hogy 1x újra fog indulni és NE HÚZD KI/ÁRAMTALANÍTSD a frissítés alatt ha látszólag lefagyott is! Várj türelmesen és a türelem felvételt terem„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Olvass már egy kicsit utána mielőtt hülyeséget írsz!!!!!
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Ez tipikus magyar hozzáállás. Sajnos ezért tartunk itt ahol.
Azért köszönöm az Offokat már tudom hogy hány furcsa embert látni itt a ph-n.
Én meg tudom, hogy Magyarországon van rengeteg furcsa ember. Sajna ez az ország nem fog előrébb jutni egy tapottat sem mert ilyen a felfogás. Európa röhög rajtunk.
Ha szerinted egy sz@r csatorna akkor minek is akarod nézni? Nézd az RTL Klubot az ingyenes. Nézhetsz jó kis Balázs Show-t megy Mónika Show-t, az való a magyarnak(90%).
[Szerkesztve]„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
cyberjohn_
tag
válasz FreeMan60 #4470 üzenetére
Figyusz! Azt hogy csinálod, hogy neked 28,5 E-n 177 FTA adó jön? Én ezen az álláson felveszem a TP-t látja a szintet, csak amikor le akarom kerestetni az adókat akkor sikertelen-t ír ki. Ez mér van?? minden más műhold nekem ment eddig, de ezzel nem bír a kis Hunyadi.
Mert olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
FreeMan60
tag
válasz cyberjohn_ #4491 üzenetére
Pedig nálam megy, és nekem is Hyundai-om van. ( + SG-2100A DiSEqC motor)
Ezek jönnek be: [link]
Egy tipp a Hunyadihoz: ha több mindent programozol rajta (TP felvitel, keresés, stb...) akkor közben néha nem árt, ha kilépsz teljesen a beállításokból, ilyenkor kiírja, hogy ''Adatok mentése''. Ha ezt nem csinálom, nekem is néha lefagy keresés közben.
-
cyberjohn_
tag
Köszi az infót, nekem is ugyanaz a forgatóm van, mint neked. Nekem az Astra simán bejön. Mármint a 19,2 fok. Viszont az Astra 2-re nem ad semmi szintet be. Az a gyanum, hogy kisebb szintel ad az Astra 2, vagy más a magassági adata. Lehet rosszul gondolkodom. Majd ha lesz egy kis időm és nem lesz ilyen hideg szerintem nekiállok kicsit állítgatni rajta. Csak nem szívesen állítom el a digis full jó beállításom.
Neked mennyi az elevációs szög?Mert olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
cyberjohn_
tag
Azért furi, mert nekem digi full jó szintel jön, hotbird, Astra 19,2 szintén maximális szintel jön. 43 fok az elevációs szögem. Nyíregyházán lakom. Földrajzilag az 21 fok kelet. Nekem nulla állásban az antenna 21 fokon áll keleten, ha a 19,2-es Astrát akarom nérni, akkor nyugat 2 fokon áll a forgatóm. Tehát ha nekem az Astra 2 kellene, akkor kelet 7 fok körül kellene keresnem a forgatóm skálája alpján. Jól gondolkodom? Mi lehet a bibi?
Mert olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
FreeMan60
tag
válasz cyberjohn_ #4494 üzenetére
Hogy melyik holdnál hová kell állítami a motor, arra itt [link] egy jó oldal, ami mindent kiszámol.
A motoros forgatónál nagyon fontos, hogy a motor tengelye megfelelő szögben álljon.
Ha ez jó, akkor elég egy műholdhoz beállítani az antenna elevációt, a többi megy magától.
mod.: a 7 fok kelet majdnem jó, a pontos érték 7,54 a Te esetedben
-
JohnR
aktív tag
Na és akkor Boldog Új Évet mindenkinek!
-
FreeMan60
tag
A műholdas radartékép [link] szerint a Dunántúl déli részén már lehet tesztelni a Digis (és egyéb) antennákat.
Alcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
-
kano
nagyúr
válasz FreeMan60 #4497 üzenetére
Ja, itt nagyon esik az eső(Mohács mellett 5km).
Zuhogó esőben a jelszint:
Jelerősség: 85% és a minőség: 98%-100%-ról leesett jelerősség: 76% minőség: 80%-ra.
[Szerkesztve]„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
ragazzo
őstag
Sziasztok!Az lenne a kérdésem, hogy ha nagy a köd+ felhős az ég, akkor mennyire esik vissza a képminőség?Az esőt azt már olvastam.
Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com
Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Vírusirtó topic
- Xbox One
- Tőzsde és gazdaság
- Interactive Brokers társalgó
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- OTP Bank topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- További aktív témák...
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs