Hirdetés

2017. október 19., csütörtök

Hozzászólások

(#1) matyics


matyics
(őstag)

Hi!

Itt sok okos emberke van, tud valaki konkrét infókat a február 1-én induló új műholdas szolgáltatásról? Mert ha minden igaz amit írnak a dealerek, akkor a U** befonja a haját.

[link]

Ha Isten azt akarta volna, hogy ne maszturbáljunk, akkor rövidebb kezet csinált volna

(#2) feise válasza matyics (#1) üzenetére


feise
(fanatikus tag)

404

Miért van a templomtornyon villámhárító?

(#3) Rival válasza matyics (#1) üzenetére


Rival
(fanatikus tag)

Igazából mi Romániában fizettünk elő a Digi-re (román szolgáltató), de a csatornák nagy részének van magyar hangsávja is. Már régóta megfigyeltük, hogy új, csak magyar hangsávos csatornák is felkerültek új transzponderen, innen lehetett sejteni, hogy készülnek valamire. A minőség a román előfizetéssel fogható kb. 70 csatornánál néhol hagy kívánnivalót maga után (pl. a TV2 világos jeleneteknél villódzik, továbbá nem egyforma a csatornák hangereje, és látszik, hogy egy transzponderre zsúfolnak egy csomó mindent, mert olyan minőségű, mintha DVD-t néznél, összehasonlítva a kábelen jövő jellel feltűnő a minőségbeli különbség). Továbbá dolgoznak azon, hogy leválasszák a feliratot a videojelről (most permanensen ott van a román felirat), és jelenleg csak a román Antena 3-nak van teletextje, és az is rosszul jön. De látható a fejlődés. Lehet, hogy a Magyarországra szánt transzponderen jövő csatornák jobb minőségűek lesznek több működő szolgáltatással.

Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu

(#4) matyics válasza Rival (#3) üzenetére


matyics
(őstag)

Remélem kiküszöbölik a hibákat és élvezhető lesz a műsor. Én várok valamennyit és ha nem lesznek rosszak a visszajelzések, akkor előfizetek rá. Ha bárki bármit tud írjon.

Ha Isten azt akarta volna, hogy ne maszturbáljunk, akkor rövidebb kezet csinált volna

(#5) Rival válasza matyics (#4) üzenetére


Rival
(fanatikus tag)

Mivel olcsóbb így nekünk, mint a T-Kábel, ráadásul kevesebb pénzért (átszámítva ~3-3500 pénz) sokkal több csatorna is jön, nem beszélve, hogy motoros antennát használunk, így csomó más, hasznos csatorna is jön más műholdakon, megéri a pénzét. Nem tudom összehasonlítani a UPC Direct-tel, mert soha nem volt, de ahogy hallom, az sem a minőségéről híres. Mindenesetre én örültem ennek a lehetőségnek, a pofátlanul magas 4900 forintos T-Kábeles előfizetésem le is mondtam azonnal. Az elején sokkal több probléma volt vele, de már használjuk fél éve, és látványos a javulás. Induláskor még csak valami 40 csatorna jött a Digi-n, hangsávok hiányoztak, stb... hátránya viszont, hogy mindig ki kell küldenünk a pénzt anyósomékhoz, hogy fizessék be nekünk... na mindegy, hajrá magyar Digi...

Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu

(#6) matyics válasza Rival (#5) üzenetére


matyics
(őstag)

Akkor most itt lesz az alkalom, hogy itt fizethetsz elő és olcsóbb is lesz (2700), + egy évig ingyen kapod. Ha minden igaz a linken, amit írnak.

Ha Isten azt akarta volna, hogy ne maszturbáljunk, akkor rövidebb kezet csinált volna

(#7) Thulcandra


Thulcandra
(őstag)

Ez tetszik, csak az eszköz ár, az a 30ezer az...

Az a helyzet, hogy már van parabolánk, beltéri egység is természetesen.
Úgy gondoltam, hogy akkor elég lenne a dekódert megvenni...
Vajon lesz rá lehetőség?
Legjobb, hogy azt sem tudom melyik műholdra van ráálítva a parabolánk... 10ensokéve szerelőbácsi felrakta a tetőre, azóta ottvan...
Van valahol lista neten, hogy melyik műholdról mi jön?

Egyébként maga az oldal szövege kissé furcsa... Mintha valami külföldi magyar írta volna, vagy nem is tudom...

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#8) matyics válasza Thulcandra (#7) üzenetére


matyics
(őstag)

Az eszközár akciósan 18 ezer Ft. Rajta van a linken.
A műholdak csatornakiosztása pedig: [link]
Itt az összes műholdat megtalálod.

Ha Isten azt akarta volna, hogy ne maszturbáljunk, akkor rövidebb kezet csinált volna

(#9) shabbarulez


shabbarulez
(őstag)

A magyar kábelpiacra is betör az erdélyi milliárdos

[link]

(#10) shabbarulez


shabbarulez
(őstag)

Már az indulása elég nehézkesen történik ennek a Digi TV-nek:

[link]

(#11) matyics válasza shabbarulez (#10) üzenetére


matyics
(őstag)

Hát, igen, ezért is indítottam a topicot, mert több szem többet lát alapon előbb meg lehet találni a problémákat. Az biztos, hogy ki kell várni még egy ideig.

Ha Isten azt akarta volna, hogy ne maszturbáljunk, akkor rövidebb kezet csinált volna

(#12) canniball válasza shabbarulez (#10) üzenetére


canniball
(PH! félisten)

...az alapszolgáltatás részét képezi egy 24 órás pornócsatorna is.
Ez tetszik. ;]


...a médiatörvény hatálya alá tartozik. Ebben az esetben viszont a szolgáltatási területe nem haladhatja meg az ország harmadát...
A UPC Directet ha jól emlékszem úgy hírdetik, hogy bárhol az országban. Most akkor ez hogy is van? :F

Caberg Duke (Metal Black, M) bukósisak eladó: http://tinyurl.com/zk8j9ja *** Only the good die young...

(#13) aXXon válasza canniball (#12) üzenetére


aXXon
(senior tag)

szovegertelmezes...

ha tovabb olvasol (vagy vissza) a cikkben akkor kiderul, hogy ott a hovatartozast vitatjak. arrol szo sincs, hogy a UPC is csak az orszag egyharmadan szolgaltathatna. ez a resze a media torvenynek a kabelesekre vonatkozik es az emlitett magar ceg az EMKTV ami a romaniai magyar milliardos tulajdonaban van, az itthon elsosorban kabelszolgaltato. erre vonatkozik az 1/3ad. most viszont megkavarja a dolgot, hogy belekevertek a muholdas szolgaltatast is, ami orszagos lenne, pont mint az altalad emlitett UPC is. na most nagy vonalakban arrol szol az altalad teljesen rossz iranyban kifacsat resz, hogy a jogszeru mukodeshez, meg nincsenek megteremtve a korulmenyek.

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#14) kgyuri


kgyuri
(tag)Engem is érdekel, mikortól lehet erre váltani Pesten, mivel a Tré-kábel 3 díjcsomagja 4640 ft/hó..

Hasznos fórum:
[link]

(#15) reaxol


reaxol
(újonc)

DIGITV néven új magyarországi digitális műholdas (direct-to-home) műsorelosztás szolgáltatást indított - országos forgalmazói hálózat segítségével - a budapesti székhelyű EMKTV Kft. Az új szolgáltatás megjelenése a kábelszakma szerint azonban komoly jogi és piaci aggályokat vet fel. Sárai Endre, az EMKTV ügyvezető igazgatója válaszolt kérdéseinkre, egyben ismertette az elterjedéssel kapcsolatos várakozásaikat.

Sárai Endre, az EMKTV ügyvezető igazgatója kérdésünkre az alábbi tájékoztatást adta. A DIGITV műsorának továbbítását az EMKTV végzi. A cég mint kábeles műsorelosztó kibővíti szolgáltatását műholdas műsorelosztással. Úgy véli, hogy ez a tevékenységük nem engedély-, hanem bejelentésköteles, aminek eleget tettek, nevezetesen a Nemzeti Hírközlési Hivatalnak a szolgáltatásra vonatkozó ÁSZF-et elküldték. A szolgáltatásbővítésről szóló bejelentésüket tavaly novemberben elküldték az ORTT-nek. A magyar műsorszolgáltatókkal az EMKTV köti a szerződést, nemzetközi csatornák esetében pedig az EMKTV tulajdonosa, az RCS-RDS romániai székhelyű részvénytársaság. A szerződések csak egy-két csatorna esetében tartamaznak előfizetőszámra vonatkozó minimum-garanciát, az összes többi esetben listaárat fizetnek. A műsort Romániában lövik fel az Intelsat műholdra, s mivel ezen a műholdon már bérelnek transzpondert a Romániát lefedő, hasonló jellegű műsortovábbításhoz, az újabb transzpondert kedvező áron kapják. Terveik szerint ez év őszén 25 ezer, télen 50 ezer, jövő tavasszal 75 ezer előfizetőjük lesz. A magyar piacon nagyobb a versenyhelyzet, mint a romániain, ezért szerényebbek az itteni tervszámaik. Az új szolgáltatással a kispénzűeket célozzák meg. Úgy véli, a kábelszakmának nem jelentenek igazi konkurenciát, mivel a DIGITV-n nincs sem internetet, sem telefonszolgáltatás. Arra a felvetésre, hogy nem félnek-e attól, hogy a kétéves hűségnyilatkozat ellenére az egyéves ingyenes időszak lejárta után tömegesen mondják le a szolgáltatást, azt válaszolta, hogy nem számolnak ezzel a lehetőséggel.

A DIGITV szolgáltatása a tegnapi nappal, azaz február 7-én elindult. Az EMKTV call centerében azóta teljes létszámmal dolgoznak, de még nincs adatuk a megkötött szerződések számáról.

http://www.media-kabel-muhold.hu/menu.php?main=aktualis&sub=aktualis83

(#16) bugi69


bugi69
(kvázi-tag)

06-40-180-180
DigiTv call center

(#17) szasza_1


szasza_1
(senior tag)

Ez igen tetszik nekem, főleg hogy TV függő vagyok, és vannak a csatornakiosztásban olyan csatornák, ami UPC kábelTV szolgáltatásában már az Aktív csomagot kéne megvenni, ami már 5100-ba kerülne. Csak az a baj, hogy nekünk 4 TV-re kellene, és az előfizetéshez meg csak 1 kártyát adnának. Pedig már vannak olyan fejek, amire 4 beltérit rá lehet kötni. Mondjuk írták, hogy késöbb megoldják azt is, hogy előfizetési helyre több kártyát adnának kedvezményesen. Mondjuk ha 4e-ből kijönne a 4 akkor az tök jó lenne :D. De ha valaki csak 1 TV-vel használja a kábelTV-t, annak nagyon megéri váltani.

(#18) domby válasza canniball (#12) üzenetére


domby
(újonc)

''UPC egész ország területén''

lehet hogy így hirdetik, de mikor bementem és kértem, akkor azt montak hogy panelházaknál nem mindenhol tudják kialakítani, és ahol én lakok ott pont nem.
pedig nem csak 1-2 olyan lakás van az országban ami kelet felé néz.

várjuk digitv, hátha ők kompromisszum készebbek.

hívtam a 40-es telszámukat, felírták nevem, számom, jövőhéten tudnak infót adni.

dy

(#19) PEPE85 válasza reaxol (#15) üzenetére


PEPE85
(senior tag)

Lehet kiveri a szemem, de nem találom, hogy hol van leírva a 34 csatornának a neve amit az első évben ingyenesen, a másodikban pedig 2700Ft-ért adnak?! Egy linkkel dobjatok meg légyszíves. Ha láthatóan jobb a képe mint a Fibernet-nek akkor tuti köttetek egy ilyet a jó kis LCD TV-re a nagyszobába. :)
Én is megadtam a számom, jövő héten hívnak a részletes infókkal.

Watch HD movies with Telekom

(#20) aXXon válasza PEPE85 (#19) üzenetére


aXXon
(senior tag)

ott van mindjart az elso hszben :DDD [link] kiosztas, arak, satobbi :))

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#21) PEPE85 válasza aXXon (#20) üzenetére


PEPE85
(senior tag)

Huh, ez kemény beégés volt. :)

Watch HD movies with Telekom

(#22) Gordiann


Gordiann
(őstag)

Nah de jó hogy nem fizettem elő se UPC-t, se AD-t.... :DD :C

Ez kell nekem sztem. Nagyon jók a csatornakiosztások.
A szolgáltatás minőségével talán vannak kétségeim, de remélem nem lesz semmi gond vele.

Jövő héten engem is felhívnak....
Reméljük a legjobbakat.
Tudom, hogy az árak, meg minden ilyesmi már megvannak, de hát a biztos majd akkor lesz....

(#23) doc


doc
(PH! nagyúr)

pont most nézegettem a UPC honlapját, és mivel kis faluba költöztem, kábelTV kiesett, azt hittem a UPC az egyetlen lehetőségem, de ez a Digi nagyon jól hangzik. Csak azon gondolkodtam, nem túl rizikós-e aláírni két évet egy olyan szolgáltatónál, amiről lényegében semmit nem tudok... :F
felhívtam őket, felírták a nevem és telefonszámomat, állítólag a jövő héten indul, addig semmi információt nem adnak ki. csak azt nem értem, hogy ha már állítólag hetedikétől működik, akkor miért csak jövő hét? na mindegy, sok sikert nekik. meg nekem a TV nézéshez :DD

[Szerkesztve]

1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

(#24) Gordiann válasza doc (#23) üzenetére


Gordiann
(őstag)

Ezért kell várni....
sajnos.... :(

(#25) Füleske


Füleske
(őstag)

A fenti link szerint 13 - án az üzletekben a beltérik és indul a szolgáltatás... :DD

(#26) reaxol


reaxol
(újonc)

[link]

A jövő héten az ország egész területén DigiTV

A jövő héten Magyarország egész területén beindul a Romániában már elterjedt DigiTV műholdas szolgáltatás – közölte Teszári Zoltán nagyváradi vállalkozó.

Mint a romániai magyar üzletember elmondta, február közepén Magyarország egész területét lefedi majd ez a szolgáltatás, amelyet a romániai bejegyzésű RDS-RCS kábeltévé- és internet-szolgáltató konzorciumhoz tartozó magyarországi Egyesült Magyar Kábeltelevízió Kft. kínál majd.

Az alapcsomag 32-33 műsorból áll, 2700 forint lesz az ára ÁFÁ-val együtt. A csomagban tematikus programok lesznek, beleértve a sport- és filmcsatornákat is. A pornócsatorna este tizenegy órától hajnali ötig lesz fogható, kódolva.

Az országban több mint hatvan közvetítővel kötött szerződést a szolgáltató, mindegyikük 8-12 szerelővel rendelkezik. A szerződést meg lehet kötni a közvetítőkön és a szerelőkön keresztül egyaránt, ez utóbbiakkal a lakáson is, de meg lehet tenni ezt interneten és telefonon is.

Teszári elmondta: valóban tapasztalt riadalmat a magyarországi piacon, bizonyos feljelentésekről is hallott. Hozzáfűzte azonban, nem érti a dolgot, hiszen az üzleti verseny mindenütt zajlik, a monopolhelyzetnek sehol nincs jövője.

Teszári cége, az RCS Management többségi tulajdonnal (57 százalékkal) rendelkezik a holland Cable Communications System NV-ben, ennek egyik alapítója és ügyvezető igazgatója. Magánszemélyként további öt százalékot birtokol, a többi résztulajdonos két külföldi befektető társaság (egy osztrák és egy amerikai), illetve még három román magánszemély. E holland cég tulajdonában van a romániai RDS-RCS részvénytársaság 93 százaléka.

A harmincöt éves vállalkozó 1990-ben Nagyváradon az élelmiszeriparban kezdte üzleti tevékenységét, egy kis fagylaltüzletet nyitott. Két évvel később kezdett kereskedelmi ügyekkel foglalkozni, színes televíziót, műholdvevő antennákat és más elektronikai háztartási cikkeket árusított. Később tért át a kábeltévés üzletágra, majd amikor megtelt a piac, 1996-ban akvizíciókon keresztül sikerült tovább terjeszkednie. 1998-ban elindította az RDS internet-szolgáltatót. További akvizíciók révén az internet-piacon is megvetette lábát. Tavaly az RDS és az RCS egy vállalkozássá egyesült, így most egy cég szolgáltatja a televíziót, az internetet, 2003 óta pedig telefonszolgáltatást is nyújt.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#27) aXXon válasza reaxol (#26) üzenetére


aXXon
(senior tag)

ez a faszi lenyugozo.... hogy legyen az ember szupoergazdag? dobbenet, a nevere vehetne, vagy ilyesmi :DD

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#28) PEPE85


PEPE85
(senior tag)

Üdv mindenkinek! Utánnanéztem ennek a Hyundai HSS-1160NA Digibox-nak. Így néz ki, ilyenünk lesz. :) [link] DVB/MPEG-2-ben nyomja az adásokat, tehát optimális esetben lényegesen jobb minőségűnek kellene lennie a kábelszolgáltatókhoz képest, kíváncsian várom.
Az árról pedig annyit, hogy tényleg jó áron kínálják a szolgáltatást, de csak így, hogy az első 12 hónap ingyen van, mert az eszközökért az első évben havi 2.160Ft-ot kell fizetni(ezt most ahhoz hasonlítom, hogy a kábelszolgáltatónál nincs belépési díj) ami felfogható előfizetési díjként is. Igaz ez utánna az előfizetőjé marad, de az ingyenes adások száma egyre csak csökken, nem?

Várom a hívásuk és ha valakinek bekötik akkor azt megkérem, hogy azonnal írjon egy rövid összefoglalót az első benyomásokról.

Watch HD movies with Telekom

(#29) Gordiann válasza PEPE85 (#28) üzenetére


Gordiann
(őstag)

Én is azt nézegettem, hogy elvileg minden jog áthárul rád, mármint, teljesen saját lesz a tányér meg a BOX, és így már mindenképpen megéri!!!!
Egy ilyen szerkezet kb 22k-ért nagyon tuti sztem, és ha neadjisten ''tönkremenne a cég'', akkor neked lesz egy digitális vevőd dekóderrel, amivel az ingyenes adásokat foghatod...
Na akkor máris it vannak az első kérdéseim ezzel kapcsolatban: ( :D)

Én a tányért egy szakemberrel akár átforgattathatom egy másik műholdra, és veszi azokat a jeleket? Teljesen ingyen? :F
Írták, hogy lehet igényelni motort, hogy sok egyéb csatornát is tudjak fogni...és akkor az mennyivel lehet drágulás? Kijön manapság egy motor egy 20k-esből? Vagy milyen árfolyamban vannak ezek mostanság?

ÜdV: Gordian

(#30) bzoley válasza PEPE85 (#28) üzenetére


bzoley
(PH! kedvence)

Figyelgetem a fejleményeket, jó ajánlatnak tűnik. Egyedüli hátránya, hogy nem lehet több tv-t használni vele, pedig már keztem ajánlgatni. Én mondjuk csak egy műsort nézek egyszerre, talán meg is érné, de hátha lesz egyszer nekem is HDSNET-em, szóval marad a kábel egyelőe.

(#31) PEPE85 válasza Gordiann (#29) üzenetére


PEPE85
(senior tag)

Gordiann: ez engem is nagyon érdekel, hogy mennyivel kell többet fizetni, ha motorost akarok és azt lehet-e esetleg részletre. :) Szakember helyett jobban jársz a motoros tényérral.

bzoley: A NET miatt nekem is marad a Fibernet csak mini csomagra váltok és az egyik szobában lesz a Fiber mini csomag, a másikban pedig (ahol lényeges a minőség az LCD TV miatt) ott lesz a DigiTV.

Watch HD movies with Telekom

(#32) Gordiann


Gordiann
(őstag)

Az egyetlen aggályom még az, hogy hírek írta, hogy spórolási okokból a román kép lesz vehető a magyar hangsávval... ez azt jelentené, hogy pl National Geographic-on román lesz a menü, meg a reklámok, meg a kiírások, meg az afrikai törzsben élő ember nyilatkozatának szöveges fordítás-felirata??!?!! :F:F

(#33) Gordiann


Gordiann
(őstag)

:DD Asszem elkezdek olvasni.... :U

[link]

(#34) aXXon


aXXon
(senior tag)

digitalis adasoknal draga forgato kell es megfelelo muholdvevo. mig az analog muholdas adasoknal csak tolod a nagyvilagba az antennat es egyszer csak jon a kep, itt tudni kell a megfelelo poziciot. erre talaltak ki a diseq vezerlest, de ezt tudnia kell a belterinek is, meg a forgatonak is. termeszetesen kaphato kulso diseq vezerlo is, ezt majd a szerelo ugy is elmondja. a masik amit mondani akartam, hogy attol, hogy dvb/mpeg meg nem biztos, hogy annyira jo lesz a kep (nalam pl fibernettel a kep hiba nelkuli) mig itt nagyban fugg a tomoritestol. ha sporolnak es egy transzponderen sok adas jon, akkor jobban tomoritenek, kockasabb, pixelesebb lesz a kep es ez egy LCD tvn gondolom jobban latszik majd (ha lesz ilyen)

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#35) kisninja


kisninja
(őstag)

Nekem csak egy bajom van hogy 1tv ill a kártya csak az eredeti vevövel megy szal nem lehet használni ss2 vel.
Ami jó hogy Nagravision2 be van kódolva és nem cryptoworks-be :C

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#36) PEPE85 válasza aXXon (#34) üzenetére


PEPE85
(senior tag)

Szerintem nekem is majdnem maximális a minősége a földi kábelTV-nek(új kábelek egész Cegléden), de 81cm-n már sokkal jobban kijönnek a hibák, ''hangyák háborújra''. Messze van ez a jó minőségtől, de itt most nem a Fibernet-et hibáztatom, maga a technológia ilyen.

[Szerkesztve]

Watch HD movies with Telekom

(#37) Gordiann válasza aXXon (#34) üzenetére


Gordiann
(őstag)

Valaki olyasmit írt., hogy a UPC 3 trranszponderen jön, a DIGIHU meg állítólag 5-ön jelenleg.
Na most ebben nem vagyok otthon, lehet nem így van, én ezt vettem ki.

(#38) shabbarulez válasza Gordiann (#37) üzenetére


shabbarulez
(őstag)

Ez alapján a Digi 5-ön jön [link] , a UPCD 7-en [link]

Viszont mindkettő igen sűrűn pakolja a csatornákat, akár 15-öt is egy transponderre. Én sem igazán értek hozzá de szerintem ez igen kicsi bitrátával járhat.

Az hogy milyen modulációval jön a jel azt még nem láttam sehol csak a hibakorrakcióra és symbol rate-re vonatkozó infót. Én ezzel a Symbol rate calculatorral néztem amit guglin talántam [link].

Ha QPSK a moduláció akkor úgy 35Mbps-es nettó bitrátát számol, ha 8PSK akkor meg úgy 50. Mivel akár 15 program is benne van egy transponderben ez nagyon minimális 2.5-3Mbps körüli bitrátát jelentene. Előbbi inkább SVCD minőséghez passzol de még utóbbi is elég kockásodó képet fog adni full D1 PAL képméret mellett. Igen messze van egy DVD 8-10Mbps-es értékétől, minumum 5-6Mbps-et elvárna az ember.

Persze tudom a szolgáltatók nagyon spórolósak, a 3.5Mbps körüli érték elég átlagosnak számít, de ez még az alatt van jóval. Van egy olyan érzésem az olcsó ár a minőségben fog visszaköszönni.

(#39) aXXon válasza shabbarulez (#38) üzenetére


aXXon
(senior tag)

pl a UPC topikban olvastam tan, hogy a UPCd is 55centis tvre van optimalizalva....

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#40) neduddki válasza reaxol (#15) üzenetére


neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Az emktv-re ott szakgyon a fel vilag aho tud:- (((
Vegul is szolglatat... meg adas is van... de neha az szeretettt tv2 ojjan szip kozkas meg kimaratt meg masodpercekig elcsuszott hogy orom nezni:- ((( /nem izgatna nnyira ha a nonek nem a tv2-rol kene 7th heaven-t felvenni ami kiemelten szar... es engem meg a guta kerulget hogy mosdt akkormki van??? megdoglott a felvevo???:- ((( grrrrrrrrrrr/ amugy meg az utobbi idoben kifejezetten a magyar adok vannak elb! kontraszt es fenyero teren... attol meg a fene esz meg hogy a tv doglott-e meg? de a tobbi csatornan nincs ijjen gond... akkormeg mi van...
amugy az sme rossz dolog hogy szilveszter ejszaka veszem fel a m2-rol a Bezbub, Lucifer vagy mi a feszkes fene az oalsz filmnek a neve mire ezeki a marhak 15 percig a dekoderkartyat csereleik... kerhetetm is bocsnaniot utanan mindkitol hogy megsincs felveve...
amugy a ProTV meg ojjan minosegben gyun hogy leginkabb labtorlonek sem lehet haszni:- (((
na ennyi

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#41) phanfantom


phanfantom
(senior tag)

Skacok!
Szerintem nem kell félni attól, hogy ez a szolgáltatás bedöglene. Hiszen máshol ez már működik. Csupán most mindenki az ára miatt kételkedik benne egy kicsit, mert hát ugye mi magyarok nem vagyunk hozzászokva a barátságos és korrekt árképzéshez és ez mindenféle szolgáltatási területre igaz. Sajnos sok esetben hülyének nézik az embereket, vagy a hiányos ismeretekre alapozva ki akarják használni őket, esetleg a monopolhelyzetben bíznak.
Erre fel, tessék, itt a válasz....ráadásul magyar kézben van a digitv:)
Őszintén szólva akinek upc direct-je van és nem vált erre...hát azt nem tudom megérteni....(persze, ha nincs hűségnyilatkozatja)

A megosztáson viszont mindenki törheti a fejét, mert csupán ez az egy hátránya ennek a technológiának. Ha ez is meg lenne oldva korrekt módon, akkor a kábeltv-sek is nézhetnének.... De az a piacgazdaság, nincsenek monopólium helyzetek, vagyis az a jó az embereknek, ha tudnak választani.
-Esetleg itt lehet egy megoldás a megosztással kapcsolatban: [link] ha upc-vel megy, akkor rá kell venni őket, hogy digitv-vel is működjön (nagravision kódolás)
-Vagy[I] Illusionsat m3 típusú beltériből 2 db, 1upc kártyát tud kezelni külön-külön( vagyis 1 előfizetéssel 2 tv-n lehet nézni egyszerre különböző csatornákat) szóval digire is meg lehet egy ilyet csinálni:)

Ha valakinek van még valamiféle infója ezzel kapcsolatban, az ossza meg itt velünk:)


[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#42) shabbarulez válasza phanfantom (#41) üzenetére


shabbarulez
(őstag)

Akárhogy is nézed de ez erősen dömping jellegű. Ilyennel nem kecsegtetik sem az amcsi, sem az angol vagy más nyugati országok lakóit. A digitális tv-zés mindenhol igen drága. Maga a tv-zés drága szórakozási forma, megkérik az árát. A mi ktv-s áraink is azért nőnek évente jóval infláció fölött mert erősen a nyugati árszinthez akarnak felzárkódni a szolgáltatók. Odakint erősen 8-10ezer körüli árszint a jellemző, de prémium csatornákkal ez akár mégtöbb is lehet.

Pl. Sky [link] , vagy Premiere [link], amcsi piacról Verizon aki ott egy igencsak feltörekvő és piacot szerezni akaró szolgálató akinek ehhez mérten nyomott árai vannak: [link] [link]

Az az ár amin Digi üzemel, pl. otthon romániában ez valami 9 euro, a nyugati árakhoz mérten igen csak nyomott árnak minősül.

(#43) aXXon válasza shabbarulez (#42) üzenetére


aXXon
(senior tag)

es ez nekunk joooooo :))

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#44) Gordiann


Gordiann
(őstag)

I.

Na most nekem lenne egy nagyon primitív kérdésem:
Olyan, mint: CNN, Euronews, Pro7, RTL,RTL2,... stb.
Szóval a megszokott M.o.-on szokásos külföldi csatornákat én be tudom fogni valahogy ezzel a DDIGITV-vel?
Valami hírcsatorna pl elég fontos lenne, és azt nem igazán találni a DigiTv műholdján...
Ezek megtalálhatók más műholdakon, ha átforgatom vmelyikre egy motorral?

II.
Másik téma:

ha pl vennék 2 db digitv-s dekódert 2 előfizetéssel, akkor is megoldható a tányér forgatása?
Tehát ahoz nem kell másik tányér,ugye? Mármint hogy néz az ki, hogy az egyik dekóderrel átforgok az Astra-ra, miközben a másik dekóderrel nézem a HBO-t pl?

(#45) aXXon válasza Gordiann (#44) üzenetére


aXXon
(senior tag)

ha 2 muholdat akarsz egyzserre nezni, nem biztos hogy forgatni kell! vannak multfokuszos meg mindenfele csodatukrok, csodafejekkel :) es igen, emlekeim szerint a cnn az szabadon foghato valahol... asszem vmelyik astran

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#46) Gordiann válasza aXXon (#45) üzenetére


Gordiann
(őstag)

Na de gondolom amit a Digi-ék adnak, az nem ilyen csoda-tükrös.... :U

(#47) Latency válasza Gordiann (#46) üzenetére


Latency
(senior tag)

Nem nem az.

Az Astra 28.5/28.2 Kelet -en megy FTA-ban digitálisan a 19.2 Keleten pedig analóg FTA-ban.

(#48) Gordiann válasza Latency (#47) üzenetére


Gordiann
(őstag)

Tehát?... :U :B


...Forgatómotorral megoldható?

Szerk: Illetve akkor tehát hogy működik a 2 dekóder?
A másik is átkapcsol, ha az egyiket vezérelve átforgatom? :F

[Szerkesztve]

(#49) sekli válasza Latency (#47) üzenetére


sekli
(PH! addikt)

analog az csak FTA lehet...

[ Szerkesztve ]

(#50) aXXon válasza sekli (#49) üzenetére


aXXon
(senior tag)

hat ezt a butsagot meg honnan vetted?

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.