Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • raczandris

    tag

    válasz v.attis #1731 üzenetére

    V.attis szia
    Hogy jobban értsd :
    A műholdas adás sugárzása vizszintes ( HORIZONTÁLIS) vagy
    függőleges VERTIKÁLIS antennával történik . Vizszintesen sugárzott adást csak vizszintes polarizációjú antennával lehet fogni . És ez érvényes a vertikálisra is .
    Az összes magyar adás vizszintes polarizációjú antennával történik .
    Egy kivétel van a HÁLÓZAT tv ami kisérleti stádiumban van és ezért csak függőleges polarizációjú antennával sugároz. Ha az első készülék a magyar adokat nézi akkor az antennát a vevőfejben átállitja vizszintesre automatikusan . Ilyenkor kizárt dolog ,hogy vertikális pol. adókat tudjon fogni az antenna és 2. beltéri .
    Ha az első készüléket egy VERTIKÁLIS adóra állitanád csak akkor tudná a második készülék is fogni a vertikálisan sugárzott adókat.
    De ebben az esetben nem tudod a magyar adókat fogni mert azok csak HOR. polarizációba állitott fejjel lennének foghatók .
    Egy adó miatt feláldoznád a többit ?
    Ha csak egy készüléked lenne pl: az első akkor lehetséges váltani hiszen mindig abba az állásba kapcsol a polár váltó amelyiket nézni akarod.
    Ha elinditod a menüben az automatikus műholdkeresést ( csatorna keresést ) akkor találsz HOR.és VERT adókat is köztük a HÁLÓZAT tv-t is .

    Ez a magyarázat a hálózat tv vételi akadályára .
    Ha már nem kisérleti adás lessz átkerül egy HOR. frekvenciára és megszűnik a probléma .
    Üdv: Rácz András antennaszerelő
    [link]

    Ha valakinek Bp.en kell Digi tv és sajátmaga fel tudja szerelni vagy van meglevő antennája akkor tudok segiteni ,hogy hamarabb nézhesse a digi-t .
    T: 06 70 248 8485

    [Szerkesztve]

    [Szerkesztve]

    http://antennaszereles.tvn.hu

Új hozzászólás Aktív témák