- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti1debre
tag
Sziasztok,
ilyen sör
[link]
hol kapható Debrecenben? Esetleg Romániában kapható e,ha Db-ben nem?[ Szerkesztve ]
-
Atomantiii
addikt
Tud valaki olyan helyet, ahol bádoglemezből párkányt hajlítanak?
-
rambo4ésfél
senior tag
válasz Atomantiii #129352 üzenetére
Házgyár területén van egy bádogos, nekem nemrég hajtogattak alumíniumból.
-
EXIEZ
senior tag
Eladó cuccok:
TrackR Bravo bluetooth nyomkövető - 3000Ft
Fitbit Flex aktivitásméro, okoskarkötő - 7999Ft
Microsoft Sidewinder X6 gamer billentyű 8999Ft
Személyes átvételnél minimálisan tudunk egyezkedni.
[ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
Eladó PC:
Dell optiplex 330
Intel xeon e5430 2.66gHz x2
4GB RAM
DVD-RW
Nvidia quadro nvs 290120GB SSD-vel 20000Ft
Vagy
250GB HDD-vel 17000Ft
Mindkettővel 22eFt. -
lappy
őstag
válasz Atomantiii #129352 üzenetére
A borzan Gáspár utcán is van egy bádogos ott is megkerdezheted
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
Bjørgersson
félisten
Asus Z170 Pro Gaming alaplap eladó!
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Chesterfield
őstag
Van két kötelünk és egy gyujtónk.
Egy kötél meggyújtva pontosan 1 óra alatt ég le.A feladat az, hogy megmérjünk a kötél segítségével 15 perces időintervallumot.
Hogyan csináljuk?
A kötelek nem feltétlenül homogének, azaz lehet, hogy nem fél óra alatt égnek le a felükig! Az se biztos, hogy ugyanolyan tempóban égnek! tehát ha a megoldásodban szerepel a “félbehajtom” vagy a “közepén meggyújtom”, akkor gondold át újra, hogy nem használtad-e ki ezt a tulajdonságot! -
izee
őstag
válasz Chesterfield #129359 üzenetére
Korábban se jöttem rá, ez azóta is tart
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
bagyulajuve
addikt
PS4 Detroit Become human lemezes játék eladó: 5k
(#129359) Chesterfield
1. Fogd a két kötelet
2. Hirdesd meg aprón
3. Add el sok pénzért
4. Vegyél egy stoppert[ Szerkesztve ]
Resistencia eterna
-
nagyúr
Kitesszük őket a napra negyed órára: na az pont 15 perc.
-
laccczka
tag
-
nagyúr
Eladó!
- Vileda robot porszívó (alig használt)
- 3 kerekű roller (piros, jó állapotú, Postás Pat mintás)
- futóbicikli (kék, jó állapotú)
- 14" gyerekbicikli (piros, jó állapotú, felszerelhető mankókerékkel)Árak, érdeklődés privátban!
-
pomorski
őstag
Fogod az egyik kötelet és azt meggyújtod mindkét végén, ezzel egyidőben pedig meggyújtod a másik kötelet az egyik végén. Az első kötél mivel mindkét végén ég, ezért ő elég fél óra alatt. Mindeközben a másik kötél, amelyik csak az egyik végén van meggyújtva az is ég ugyebár. Róla "elfogy" fél óra, marad rajta szintén fél óra. Ha ekkor meggyújtod őt a másik végén, akkor így ezzel az eljárással épp ki tudsz mérni 15 percet.
De ha már feladvány, akkor íme egy feladvány, amit szintén kocsmába lehet(ett) hallani:
copass, te is megkaptad ezt, téged is fárasztott vele K.L.?
-
Atomantiii
addikt
válasz rambo4ésfél #129353 üzenetére
Köüszi, az kb hova esik ott bent?
-
balinyo
tag
SACD tokot tud valaki esetleg szerezni/rendelni nekem? kb 10 db kellene. Vagy ha nem, valakinek van elfekvőben 10db slim CD-tok (új vagy nagyon jó állapotban lévő)?
Kösz!
-
zsolti1debre
tag
válasz Chesterfield #129374 üzenetére
hát én éppen nem vagyok matematikus,de józan ésszel belegondolva 1 kötéllel két időintervallumot lehet kimérni a korábban olvasott megoldás alapján
vagy kimérünk vele 1 órát (amikor csak az egyik végén gyújtja meg a paraszt)
vagy kimérünk vele 1/2 órát (amikor mindkét végén meggyújtja a paraszt)ergo más időintervallumot nem vagyunk képesek mérni (és a paraszt sem) ha csak 1 kötél van és semmi más nem áll rendelkezésre a gyufán kívül
-
HUTCHDB
nagyúr
A legkisebb lányom a szemüveg helyett kontaktlencsét szeretne.
Tudtok olyan optikát, ahol valami féle promóciós teszt szettet adnának, hogy ha valamiért nem szokná meg, vagy valamiért irritálja a szemet a lencse, akkor ne kelljen több tízezer forintot kidobni?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
arpeen2
senior tag
válasz zsolti1debre #129376 üzenetére
Es ha a kozepen + az egyik vegen gyujtod meg egyszerre? Mire osszeer a ket lang az mennyi ido?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz zsolti1debre #129376 üzenetére
Valójában tetszőleges időintervallumot ki lehet mérni a kötéllel, feltéve, ha süt a nap. Fel kell kötni valahová és napórát csinálni belőle.
-
törölt tag
-
Cs1csó
félisten
válasz diablo1984 #129378 üzenetére
Nekem is van kontaktlencsém jellemzően alkalomszerűen hordom. De kapható hozzá - direkt kontaktlencsés szemhez - műkönny. Nem olcsó mulatság, de tényleg jó.
+ érdemes több fajtát is kipróbálni mert jellemzően a kontaktlencse anyag sem ugyanaz lehet találsz olyat ami kevésbé szárít + műkönny.A mai kontaktlencsék gyártásához számos fajta szilikon-hidrogélt használnak, sőt, ezek több generációból származnak. Ezek olyan technikai elnevezésekkel rendelkeznek, mint a galyfilcon, a senofilcon, a comfilcon és az enfilcon.
Tehát van belőle többféle még most is.HUTCHDB
A legfontosabb - ha beválik - hogy a higiéniára oda kell figyelni: nálam úgy volt, hogy előkészültem majd folyékony szappannal alaposan kezet mostam - ilyenkor nem gond ha valami dettol vagy hasonló megoldást használ - majd papírtörlővel megtöröltem a kezem vagy valami teljesen tiszta törölközővel (a csap elzárásra is figyelni kell tehát ne legyen visszafertőzés) a tok is legyen ekkor már kinyitva és ekkor teszed be a lencsét.
+ ha megoldható mindig legyen az embernél a tokja és valami kézfertőtlenítő ha ki kell venni valami miatt akkor azt meg lehessen oldani. -
DrBubo77
veterán
Debrecenben hol lehet legkedvezőbb áron arany- és/vagy ezüstékszert vásárolni? Jelenleg úgy áll, hogy nyakláncról lenne szó.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
z0d1AK
nagyúr
Sziasztok!
Van pár cuccom, hátha érdekel valakit itt!
Sony Cybershot DSC-WX350 digitális fényképezőgép garanciával - 30 000 ft
Samsung EVO 64 GB microSD (garanciával) - 7000 ft
HP 22400 mAh notebook és telefon külső akkumulátor (új) - 9900 ft
Samsung ML-1675 hibás nyomtató (kb. 70%-os gyári tonerrel) - 3000 ftUSB-C kábelek, adapterek
Honor AP55S USB-C és microUSB adatkábel (új) - 2000 ft
Baseus Rapid USB-C - Lightning adatkábel (új) - 1300 ft
Baseus Rapid 3-az-1-ben USB-C kábel (új) - 1500 ft
Baseus Rapid USB-C kábel (új) - 1500 ft
Baseus Rapid 25 cm USB-C kábel (új) - 1500 ft
Baseus Nimble USB-C kábel (új) - 1500 ft
Baseus tekercselt USB-C kábel (új) - 1200 ft
10 cm USB-C kábel (új) - 1000 ftTelefon tokok
Huawei P30 Pro piros szilikon tok (új) - 1200 ft
Huawei P30 gyári szilikon tok (új) - 1200 ft
Huawei Mate 20 Pro kazetta mintás szilikon tok (új) - 1200 ft
Huawei Mate 20 Pro iPhone belső mintás szilikon tok (új) - 1200 ft
MOFI Huawei Mate 10 Pro szilikon tok (új) - 1000 ft
Vízálló tok okostelefonokhoz (új) - 1500 ft
Baseus Air Case Huawei Mate 9 Pro szilikon tok (1 hétig használt) - 100 ftÜvegfóliák
Panzer Glass Huawei Mate 20 Pro edzett üvegfólia (új) - 5000 ft
Panzer Glass Huawei Mate 20 Lite edzett üvegfólia (új) - 5000 ft
Panzer Glass Huawei Mate 20 edzett üvegfólia (új) - 5000 ft
Nillkin Huawei Mate 10 üvegfólia (új) - 300 ft
XPRO Ultra Clear Huawei Y3 II védőfólia (új) - 300 ft
Honor 5X XPRO üvegfólia - 500 ftEgyéb
MicroSIM vágó (használt) - 300 ft
Xiaomi toll (új)- 500 ft
Baseus asztali kábelrendező (új) - 500 ftHa valakit érdekel valami közülük, jelezze! Vidd el egyben az összeset és FÉLÁRON adom!
Jelige: Nászútra gyűjtök!
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
bobace
addikt
Találtam itthon egy pár eladó dolgot, amiket már nem használok. Még nem hirdettem meg őket, ha valakinek érdekes lehet, írjon üzenetet:
Nikon L820 digitális fényképezőgép. 16 mpx, 30x optikai zoom, full hd videó, stb. Az elmúlt két évben szinte teljesen csak pihent. Táskával, tartozékaival, igény szerint 8GB memóriakártyával, bordó színben. ~25e
Samsung DEX Station. Dobozával, tartozékaival, kétszer használt állapotban. A töltője sajnos elromlott, de sima type-c-vel megy. ~12eNem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
mezis
félisten
Üdv.!
Mi ez a förtelem a városban ?
Egy órával ezelőtt a levegőből irtottak bennünket és aki mégis túlélte, azt a földről autóból terítik le valami iszonyúan büdös gázzal ?
Kinéztem, nem láttam az utca túloldalát (15méter). Az egész utca emeletnyi magasságban tejfelszerű köd, mint legsűrűbb köd ősszel.Mi van azzal, akit az utcán talál ez a "népirtó" ?
mezis
-
mezis
félisten
válasz bagyulajuve #129392 üzenetére
Én azóta sem tudok szellőztetni, valahogy szeretném túlélni ezt az irtóhadjáratot.
mezis
-
Chesterfield
őstag
válasz #65675776 #129381 üzenetére
Na akkor mondom:
Meggyújtjuk a két végét, meg valahol a két vége között egy harmadik helyen. Aztán ha valamelyik oldal elég, akkor a megmaradt részt megint meggyújtjuk középen, és ezt így tovább, amíg marad kötél.Gondolom most jön, hogy ez nem negyedóra, csak negyedórához tart
-
fuwiradis
aktív tag
na, latom masnal is szemoldokot rancolt ez a ma indulo irtas. egy adag mosott ruha is biztosan kapott az erkelyen, amit otthagytam mara szaradni, fogalmam sem volt hogy matol ez a program.
ami inkabb jobban gondolkodtat, hogy a konyhai paraelszivo kivezetesenel, ahol a kis paneltombok konyhai szellozojehez csatlakozik, elvileg johet be belole, meg zart ablakok mellett is..
tudom-tudom, embert, macskat, kutyat, medvedisznoembert nem bant, de ez engem mind nem erdekel.
butorban, konyvben, fali kepben, meg ami lakasban van, azzal mi van? nyilvan nem Mona Lisa szintu dolgokrol beszelek, de inkabb csak ne furdesse ez a cucc a dolgaimat. ilyen teren tud valaki infot?
-
bul07
nagyúr
Nesze neked Tesla "önvezető funkciója"
Alig reagálva megy neki(és simán lehet hogy a sofőr taposott bele a fékbe az utolsó pillanatba, de a kormányt már nem tudta megfogni), a mögötte lévő ember vezette kocsi még a teslát is ki tudta kerülni
Amúgy ha feljebb görgettek látható az eredmény is a tesla szép színes pukkanásokkal éget ki
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
törölt tag
válasz bul07 #129396 üzenetére
Ami egyébként nem önvezető funkció, csak vezetést segítő, és hivatalosan emberi felügyeletet igényel. Csak a sok lusta barom ezen aprósággal nem foglalkozik.
Aki autót akar, de nem akar vezetni, az fogadjon fel hivatásos söfőrt.
chester: A feladványban szerepel, hogy nem homogén, szóval a ennyibe-annyiba hajtom módszer nem működik. Akkor viszont az itt-ott meggyújtom sem. A mérés alapja a homogenitás, linearitás, reprodukálhatóság (ezek hiánya miatt nem lehet vízzel töltött hőmérőt készíteni, legalábbis olyat nem, ami érne is valamit). A feladvány pont ezeket zárja ki. Szóval max saccolni lehet. Ha meg elegendő ez a pontosság, akkor nem kell a kötél sem, számolj el 900-ig.
A homogenitás, linearitás hiánya miatt nem ér semmit a középen meggyújtós módszer sem. Mert ha mondjuk az egyik kötél éghetősége egyik végétől a másikig folyamatosan növekszik, a másiké meg a közepéig növekszik, onnan újra csökken, akkor a fenti módszer sem fog semmi érdemi eredményt adni. Az első kötelet meggyújtod középen, az egyik fele leég mondjuk 23 perc alatt, a másik meg 37 alatt. Melyiket fogod referenciának használni a másik kötél égéséhez? Eleve a közepét sem határozhatod meg pontosan, mert a kiírás szerint nem hajthatod ketté. (Mérőeszközeid meg gondolom nincsenek, máskülönben nem is tökölnél ilyen baromsággal.)
-
LeventeV
senior tag
Eladó kerékpár:
https://hardverapro.hu/apro/kreativ_mountain_bike/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest