- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Mini PC
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
Series: Viper 3
Edition: Black Mamba
Capacity: 8GB (2 x 4GB) Kit
DIMM Type: 240-Pin NON-ECC UDIMM
Voltage: 1.5V
Tested Frequency: PC3-12800 (1600MHz)
Tested Timings: 9-9-9-24
Base Frequency: PC3-12800 (1600MHz)
Base Timings: 9-9-9-24
Tested Platforms: Intended for all DDR3 platforms
Feature Overclock: XMP 1.3WarrantyLifetime
Size8GB Kit (2 x 4GB)
Performance ProfileXMP
Fan IncludedNo Heat
SpreaderVengeance Memory ConfigurationDual Channel Memory TypeDDR3 Package - Memory Pin240 Package -
Memory FormatDIMM Tested Voltage1.35 SPD Voltage1.5 Speed RatingPC3-12800 (1600MHz)
SPD Speed1333MHz Tested Speed1600Mhz Tested Latency9-9-9-24 SPD Latency9-9-9-24Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
04ahgy
nagyúr
válasz jim bcs #4351 üzenetére
Látom a Patriot mellett döntöttél. Valami tuningot kérünk vele, hogy a topik címéhez hű legyél.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
-
jim bcs
nagyúr
-
bandy13
aktív tag
Hali
Olyan problémám lenne, hogy amikor minden gyári órajelen van a biosban(kivéve a ram x8.00 1600mhz cl8).
Windows-ban AMD Overdrive programmal húztam a cpu/ram.
Ha biosba beállítom azt a beállítást amit windows alatt beállítottam akkor más értékeket kapok miért ?
Valamint jól húzom-e a procit illetve a ram időzítései ?
[1link overdrive beállításokkal]
[2link bios beállításokkal ]
Választ előre is köszönöm.András
-
04ahgy
nagyúr
válasz bandy13 #4356 üzenetére
Azért kapsz más értékeket, mert az verdrive offszettel dolgozik. A BIOS-ban ne álligass, és úgy használd az overdrive-ot, vagy az ott kitapasztalt értékeket állítsd be a BIOS-ban, és ne használd az Overdrive-ot.
Egyébként a VGA-d nem nagyon akar hibázni, lehetséges, hogy a RAM-ot túlhúztad és amitt tapasztaltad a hibákat (amennyiben nem alapórajeles géppel teszteltél). A Phenom II nem szereti az ilyen magas RAM órajeleket, és a 8x RAM szorzót sem.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
bandy13
aktív tag
Az overdriver tegyük akkor félre.
Van a bios és ott állítottam x18 220fsb 3960mhz-nek kell lennie elvileg.
cpu-z megnézem és ezt adja ki: 240fsb 4319mhz
Az előző hozzászólásba linkeltem a képet ahol látszik.[link]
Akkor most, hogy is van ez?
Amikor folyékony nitrogént használnak a tuninghoz vagy sima léghűtéses tuning, mindenhol a bios-ban húzzák a CPU-t, RAM-ot és náluk nincs ilyesféle probléma.
Mitől van ez ? -
-
bandy13
aktív tag
Okés kösz a segítséget
András
-
gohanangry
csendes tag
Hello.
Olyan kérdésem lenne hogy feljebb húztam a q9450-es procimat 1333 gyári Fsb-ről
1650 fsb-re a ramom 2x4gb Kingmax Nano Gaming Ram ddr3 1600 mhz. eddig a proci fsbje miatt 1333-om mhz-en ment a ram, most hogy feljebb vettem a procit érdemes a ramot Sync mod-ban 1650 mhz-n járatni? A ramot gyári 1,5v-ról feljebb kellett venni 1,525V-ra, így stabil. Vagy inkább hagyjam 1333 mhz-nKöszi a segítséget
-
04ahgy
nagyúr
válasz gohanangry #4361 üzenetére
Persze, küldjed csak 1600-on bátran. A Sync Mode amúgy is a legcélszerűbb választás. A feszültséget annál a RAM-nál 1,65V-ig emelheted.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz gohanangry #4363 üzenetére
Ha 1,525V-on viszi az 1600-at, akkor kis többletfeszültséggel biztosan.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz gohanangry #4365 üzenetére
Ha tudtad, hogy viszi, akkor miért kérdezted, hogy bírni fogja-e? Hát persze, hogy fogja.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz gohanangry #4367 üzenetére
Nem. 1,65V-tól sem, ha megfelelő a hűtése.
HGyu
-
hammertron1
tag
Sziasztok
nem tudom hogy jó helyre teszem fel a kérdésem de meg próbálom.
Szóval vettem egy Kingston ddr3 1866mhz-es memóriát és a biosba 1333mhz-re álította.
az auto bállítást kinyomtam és manuálisan 1866-ra raktam de mentés után hibát ír és nem állítja át. mi lehet a gond? mit tehetek ez ügyben. Az alaplap A75M-S2V,proci amd a6 3670k..
válaszokat előre közönöm -
04ahgy
nagyúr
válasz hammertron1 #4369 üzenetére
Ha van olyan a BIOS-ban, hogy DRAM E.O.C.P. akkor azt próbáld bekapcsolni.
Ha nincs, akkor CPU_NB_VID emelés kellhet (+0,1V), a RAM feszültség legyen 1,65-1,7V körülre beállítva, az időzítések 10-11-10-27-re legyenek beállítva. Ezt elmented, és csak a következő körben állítod át a RAM frekvenciát 1866MHz-re. A tesztelést, ha elindul, a Memtest86+ programmal, windows nélkül is el tudod végezni.A RAM-od pontos típusát azért kérlek írd meg KHX1866C.......!
Jah, és ha nem a legfrissebb BIOS van jelenleg a lapodon, akkor frissítsd.
HGyu
-
joker1220
őstag
válasz Gyurma23 #4050 üzenetére
Sziasztok!
Adott 2x2Gb Kingston HyperX Blu 1600Mhz CL9-es kit.
Az lenne a kérdésem hogy általában ezek mennyivel mennek többet,
illetve hogy 1600Mhz fölött milyen értékekre érdemes átállítani az
időzítéseket?Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
BalaNce87
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy manapság milyen 8Gb-os kitek vannak 1.35 ös fesszel? Illetve milyen kiteket ajánlanátok egy AMD konfig mellé (955 BE, 890 GPA UD3H)?
Thx
-
nagyúr
válasz joker1220 #4371 üzenetére
Nekem 6*2GB van, igaz, a HTX-es verzióból, szépen mennek 1800MHz-en 9-9-9-24-ben CR1-gyel, 1.64V-vel.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz BalaNce87 #4379 üzenetére
Intel technológia, de az erre alkalmas AMD procit fogadó lapokban is aktiválható BIOS-ban.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
joker1220
őstag
válasz BalaNce87 #4381 üzenetére
Nem a proci aktiválja, hanem az olyan alaplapok amelyekben van ilyen beállítási
lehetőség, akkor automatikusan belövi neked azokra az értékekre,
de ha indítasz egy Aida64 et, megnézed a ramoknál XMP profit,
és azok alapján manuálisan beállítod az értékeket a bios ban,
akkor ugyanott vagy,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
BalaNce87
addikt
válasz joker1220 #4382 üzenetére
Igen, ez teljesen ok. Csak az jutott eszembe, hogy az XMP milyen mélységig állítgat. Ha csak a hagyományos négy értéket és a feszültséget állítja be akkor tényleg nincs gond.
Szerintetek mekkora piaci értéke van ezeknek? Eléggé szeren van csak hát szeretnék 8Gb-ra váltani és azok között nem is nagyon találok a Corsair megoldásán kívül mást. -
joker1220
őstag
válasz BalaNce87 #4383 üzenetére
Aida64 ben az XMP profilnál mutatja az értékeket, a hozzájuk
tartozó feszültséget és az időzítéseket is, nálam nem csak a
hagyományos 4 értéken változtat hanem a sub timingokat is!Szerintem itt mindenképp kapsz segítséget ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás!
Igazándiból nekem még sosem fogyott ki a 4gb memória a gépből,
persze van aki szeret 50 alkalmazást egyszerre futtatni, annak jó lehetAzért ne siesd el, ha van jó áron 8gb os kit akkor válts
Üdv
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
nagyúr
válasz BalaNce87 #4383 üzenetére
Azt, hogy AMD-nél mit állít az XMP, azt nem tudom, de Intelnél a BCLK-t is befolyásolja. Legegyszerűbb, ha BIOS-ba belépsz, aktiválod a profilt, és megnézed, mit eredményez az egyéb beállításokban.
-
04ahgy
nagyúr
AMD-nél nincs X.M.P. Van helyette DRAM E.O.C.P., ami a RAM modulban levő X.M.P. profilt használja. Llano és Bulldozer esetén működik, Phenom II esetén sok alaplapban meg sem jelenik a menü az állítására.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Az XMP a LoVo RAM-ok feszültségét is be tudja állítani (G.Skill ECO esetén BIOSTAR TZ77XE4 lapban megtette, műszerrel mértem).
(#4384) joker1220: Nem csak nálad, nálam is. Így is kell lennie, az X.M.P. feszültséget, frekvenciát, és minden, az adott feszültség/frekvencia mellett szükséges időzítést a gyártó által specifikáltra állít be.
HGyu
-
nagyúr
A nevét mondjuk biztosan nem tudtam volna megmondani de igen, arra gondoltam, hogy az XMP-s RAM-ok az újabb AMD lapokban is rendeltetésszerűen használhatók.
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
A lapom egy Gigabyte GA-880GM-UD2H
2x2 giga ram volt benne vettem mellé 2x4 gigát és az a probléma,hogy így együtt nem megy 9-9-9-24-es időzítéssel hiába állítom be a biosban,egy idő után kék halál és fagyás tapasztalható,csak automatán 11-11-11-29-en megy,ez nagy probléma?
Próbáltam már feszt emelni és úgy átállítani de úgy sem ment.Kingston KHX1600C9D3K2/8GX 8GB Kit (2x4GB) 1600Mhz DDR3 ...
Kingston KHX1600C9D3/2G (2x2GB) 1600Mhz DDR3Köszi előre is a válaszokat!
-
04ahgy
nagyúr
válasz tomaszka88 #4389 üzenetére
Mekkora frekvencián próbálod? 1333MHz-en kellene mennie, 1600MHz-en a memóriavezérlő nagyobb terheltsége a gond, csak 1333MHz-re van csak hitelesítve, így már annak örülj, hogy 1600-on megy egyáltalán.
A magasabb késleltetésre amúgy nem érzékeny az architektúra, a több RAM-ból többet profitálsz, mint a kicsit magasabb késleltetésen vesztesz. Ne aggódj tehát a CL11 miatt.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
tomaszka88
aktív tag
12 giga ramom van.Jó megpróbálom 1333mhz is tudom,hogy a proci is csak addig támogatja,de haverom ramjaival is kipróbáltuk ami 2x2 giga KHX1600C9AD3B1K2/4G 1600mhz ddr3,és azzal ment így átállítva jó. Nem az lehet a baj,hogy nem 3x4 giga hanem 2x2 és 2x4 giga ram van egymás mellet?
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz tomaszka88 #4391 üzenetére
A 4 modul, szimmetrikusan a te prociddal jobb, mint 3 modul, aszimmetrikusan (ekkor buknád a dual channelt). De a 2*2GB RAM-hoz képest a 2*2 + 2*4GB jóval jobban megterheli a memóriavezérlőt, simán lehet, hogy így már sok neki az 1600MHz.
HGyu
-
tomaszka88
aktív tag
Igen ha 3x4 giga lenne tényleg nem menne dualba igazad is lehet a terhelést illetően egyébként mert akkor úgy kellet volna vennem hogy 2x4-2x4 úgy 16 giga és annyit visz a lap max. úgy lehet hogy menne 9-9-9-24-en 1600mhz. de majd megnézem azt is hogy csak a 2x4 gigát hagyom benne és át rakom 9-9-9-24re akkor mit csinál.
[ Szerkesztve ]
-
tomaszka88
aktív tag
Sikerült úgy,hogy az első kettő foglalatba raktam 2x4 gigát és az utolsó kettőbe 2x2 gigát 9-9-9-24 időzítés és így megy már szerencsére eddig legalábbis nem volt kék halál.
-
04ahgy
nagyúr
válasz tomaszka88 #4394 üzenetére
Én azért egy éjszaka Memtest86+ 4.20 futtatással győződnék még meg pluszban arról, hogy minden rendben van-e.
HGyu
-
BalaNce87
addikt
válasz tomaszka88 #4394 üzenetére
Én lehet adnék a CPU NB-nek plusz feszt. Az egyből stabilizálja nekem.
-
04ahgy
nagyúr
válasz BalaNce87 #4396 üzenetére
Nem is instabil neki. Csak nyugtázta, hogy hogy állította be, hogy helyezte el a modulokat, és úgy, jelenleg jónak tűnik. Most teszteli.
HGyu
-
-
h4pc1
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy van egy asus crosshair III formula alaplapom és volt benne nemolyan rég 8gb cl9 1600mhz memória (4x2 gb) és kettő ezekből tönkrement ezért lecseréltem 16gb cl9 1600mhz memóriára (4x4 gb). Az utóbbi tipusa: KHZ1600C9D3T1K2/ 8GX. Minden rendben van akkor ha 1333mhz ben futtatom és nem írok be neki időzítést hanem csak autora rakom. De ha felemelem 1600mhz-re és beállítom az időzítést 9-9-9-27 -re akkor egy pár órát működik aztán meg megfagy a gép semmi kékhalál csak megmerevedik a kép és sehova tovább. A régi ramokkal meg nem volt semmi probléma sem 1600mhz-ben. A processzorom az egy phenom 2 x4 955 black edition. Köszönöm előre is a válaszod.
Üdv.: Gaben
-
gabor901113
tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy ram-párom, abban kérném a segítségeteket hogy képes-e 1866mhz-en ketyegni?
Megmondom miért fontos ez:-Apu cpu-m van és a beépített hd6550d 1866mhz-es ramokkal a leggyorsabb...
-ha képes erre a ram-párom akkor minek is cserélném le őketRóluk lenne szó: 8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX (2x4GB) (KHX1600C9D3K2/8G) CL9
Ha lehetséges a kérésem akkor a beállításban is kérnék segítséget!
Előre is köszönöm!
Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs