- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ballington
addikt
na benn van a tx3 a gépben lsd. adataim
a biosban lvl 3-ason van a 10-ből, alig hallani így a gépet, hogy megy, így is natúr netezgetés meg filmnézegetés mellett zárt házban 20-22 fok, kicsit terhelve a procit (Enemy Territory) 32-34 fok.
Ha leveszem a ház oldalát, akkor a fentiek 3-5 fokkal csökkennek. A szobában 18-20 fok szokott lenni.Tehát megérte a pénzét, ezt akartam, egy halk és hűs gépet.
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
Csabee88
csendes tag
Sziasztok! Van egy hyper tx 2-esem eddig 775ös tokozáson használtam most ezt 1156ra szeretném cserélni. A kérdésem az lenne, hogy valami módon megoldható hogy rátegyem a tx2-t? ha igen mi módon és mennyiért? Előre is köszönöm!
-
LamaCube
addikt
-
k.istvan80
csendes tag
Üdv!
Most találtam meg ezt a topicot, és mint TX3 tulaj, leírom én is a tapasztalataimat.
Egy AMD Athlon II X3 435 @ Phenom II X3 B35 procin (C2 stepping Deneb, feloldott L3-al, de a 4. mag sajnos nem hibátlan) használom ezt a hűtőt, ami jelenleg 3,48 GHz-en ketyeg.
A gyári CM venti kicsit hangos volt, ezért kerestem más alternatívát... a fentebb több helyen is említett AC F9 PWM-re esett a választásom - és ha már adtak a TX3-hoz plusz rögzítőfüleket, ebből mindjárt 2 db-ot is felraktam Ez az AC egy PWM-elosztóval szerelt venti, az RPM kábelt én átkötöttem, hogy legyen visszajelzés a procihűtő fordulatszámáról is. Így 1000 RPM körül alig hallani a hangját, és Prime95-tel terhelve max. 50 fokig megy fel (ez a kupak hőmérséklete, a magokét az unlock miatt nem mutatja semmilyen program - Athlon II-ként használva a procit 3-4 fokkal volt alacsonyabb a maghő mint a kupaké).
Nekem eddig egész jól bevált ez a hűtő, főleg ezzel a kis venti "tuninggal"Op3n Dott P4502, WayteQ xTAB-70dci, AMD Athlon II X3
-
drr
őstag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy TX3-ast, egy E5200-ra került ami egy ASUS P5K SE/EPU lapban csücsül. Sajnos nincs csilli-villi házam és nincs benne se elől se hátul venti, ráadásul eléggé szűkös is, de a hűtő azért befért. Az adatlapomban benne van a teljes konfigom.
A hűtő felrakását igyekeztem megfelelően csinálni, tehát tisztességesen letakarítottam a procit, aztán felkentem a pasztát egy plasztik kártyával, nincs rajta sok, pont megfelelő, befedte az egyenletes réteg a procit. A hűtő talpára nem kentem semmit. Amikor megpróbáltam felapplikálni, az egyik lábát nem tudtam elsőre bepöccenteni és le kellett vennem. Az egyik oldala a hőtő talpának már beleért a pasztába de nem kentem újra.
Az első bekapcsoláskor a pofám majd leszakadt, 2700-on üvöltött a venti. Bekapcsoltam a Q-Fant, Optimal-on hagytam, így 880 körül indít, a max fordulata eddig 1150 körül volt, viszont a hőfokok nem tetszenek. Bekapcsoláskor az egyik mag 32, a másik 36 fokos, egy óra használat után 40 fokig is felmelegszik (átlagosan 37-38 fok), terhelve max 52 fokot mutat a szenzor.
Azt szeretném tudni, hogy a venti viselkedése normális? A legfrissebb bios van fent...
A hőfokok rendben vannak, ha a ház olyan, amilyen? Ha szükséges, fotózokTanácsot várok...
[ Szerkesztve ]
-
-
drr
őstag
Szép ez a ház, irigyellek
Közben leszedtem a hűtőt és átpasztáztam. Teljesen alapon 36 fokosak a magok, netezés miegymás közben 37. Ez 2-3 fokos javulás!
De... Beraktam egy 8-as ventit a házba (csak az volt kéznél, nem is megy bele max 9-es) és semmi (!!!) javulás nem volt a hőmérsékletekben. Szóval a szűkös házból a táp 12-es ventije is ki tudja szívni a levegőt, egy 8-as házventi pluszban semmit sem ér...[ Szerkesztve ]
-
szumo
senior tag
Valami nálad nincs rendben, mert faterom E6300-asa gyári hűtővel kevesebbet mutat hőmérsékletben. Igaz nekem egy 212 plusz-om van, ami meg se közelíti a zalman CNPS9700-amat (ami meghibásodott), de üresjáratban 30 fok körül van a procim, terhelve se megy nagyon 40 fok felé. Nézd meg az adataimat.
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
drr
őstag
Az a vicc, hogy a frissen bekapcsolt gép szenzora sem mutat 30 alatt még újrapasztázás után sem... Cseréljek pasztát? A CoolViva Z1-es VGA hűtőhöz kaptam más állagút, de az szétkenhetetlen, csak pöttyöket tudok rakni a procira...
Amúgy biztos a házam nem létező légáramlásával van a gond, de most nem tudok áldozni rá, durván lé vagyok égve. Pedig most nagyon jó áron - kb. 7500-ért - tudnék venni egy ILYET, vadonat újon![ Szerkesztve ]
-
szumo
senior tag
Én sokáig a zalman körömlakkos üvegében lévő ecsetelős pasztát használtam, csak az évek során elfogyott, és most a coolink pasztáját használom egy jó éve.
Mind a kettővel meg vagyok elégedve.
Amúgy az a 8 centis venti amit betettél a procihűtő mögé az ugye kifelé húzza a levegőt és vissza van téve a gépház oldala?Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
TaaT
nagyúr
a hőmérsékleti értékek nem mindig mutatják a valóságot, CM Z600-al sem volt sokkal hűvösebb a procim...
a vizezett 8800gts VGA-m meg 50fokos gpu-t mutatott amikor a nyák hátoldala hideg volt (nem langyos), haver 9800gtx+-a léghűtéssel 35fokos gpu mellett kellemesen meleg tapintású volt...Give them hell Ukraine!
-
kasza blanka
aktív tag
25%-os beállításnál sok venti már majdnem full fordulaton pörög. speedfannal nálam a tx3 ha jól emlékszem 1-10%-közé állítottam. 15%-nál már majdnem full fordulaton pörgött. sajna nem lináris a dolog.
az én biosomban nem %-t állítasz, hanem kezdő feszt. sajna 4V a legkisebb, így 1200rpm. elég halk, de speedfannal 1%-on 700 is megy.
nálam böngészésnél (pl most) 32C. CnQ miatt 800mhz és 0.75V, maxon óra prime után 44C.
phenom2 550 3 magosítva, 1.125V-ra alulfeszelve. -
kasza blanka
aktív tag
válasz feco100 #3648 üzenetére
smart Q-Fan-t beállítod.
ha lehet kezdő feszt állítani (honnan induljon a venti), akkor azt minimumra, és a min-és max fordulathoz tartozó hőmérsékletet beállítani.
nálam alapból 5V-ról akarna indulni, így 1600-1700 rpm, ami felesleges és hangos.
sajna a minimum 4V, nem lehet levenni 0ig pl, így 1200rpm a min, ami már elég halk.43C-63C az 'ablak', de mivel max 45C terhelve, így t.képpen alig emeli a fordulat
akinek nem megy vmi miatt, vagy a BIOS gagyi, használja a speedfan nevű progit. ingyenes.
azzal akár meg is lehet állítani a ventit, bár azt nem ajánlom.nálam speefannal a tx3 1%-nál 800rpm, és 15%-nál éri el a max fordulatot. be kell állítani hogy pl 45C-osra akarod a procit, és 1%-és 15% között 1%pontonként emelkedjen.
akkor 45C alatt 1%-on pörög majd 800-at, és 45C felett szépen elkezd emelkedni.de előtte érdemes manuálisan kitapasztalni, hogy hány %-nál éri el a max fordulatot. mivel nem lineáris, ezért a % nem az rpm százalékát jelenti.
anno nf7+spire falconrocknál 40-50% körül érte el a maxot, a tx3 meg már 15%-nál.
ez is 14 fokozatot jelent a 800rpm és a max fordulat között, ami már bőven elég. -
ToBeY
nagyúr
Valószínű csapágyas lett a ventim,milyen cooler-t rakjak a gyári helyére ami nem olyan drága?
-
szumo
senior tag
válasz kasza blanka #3717 üzenetére
Hát én évekig nyomtam a speedfant, még az abit IS7+3.00 GHz prescott+zalman 7700cu val.
Szerettem, de az utóbbi időben nem volt rá szükségem. Viszont a bios ban megnézem, ami lett javasolva, bár az MSI P45D3 platinum ventillátor kezelése nagyon vacak.
Én most egy ventiszabályzó potival tartom 1000rpm-en a fordulatot.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
Dyno
veterán
Sziasztok.
i5 750-re vásároltam ma egy Hyper TX3-t, nagyon kellemes csalódás a hűtő, hyper tx2-vel volt gondom, a feszengetős felfogatás, itt egy nagyobb nyomás és be is pattant és jó stabil.
Gyári rézmagos 2centi magas fos hűtő után, prime95 alatt, a legmelegebb mag 54°C gyárival 73°C volt a legmelegebb mag, terhelés nélkül is 6-7°C-al jobb a helyzet(IBT alatt még durvább különbség: gyárival 82°C a legmelegebb mag, tx3-al 53°C és a gyéri is rajta volt rendesen, sőt mx2-vel volt megkenve), sajnos költözésnél elkevertem valahova az mx2 és chillaramic pasztámat, ezért sajnos amit atak hozzá azt használtam, mi róla vélemény?
CPU-m egyenlőre alapórajel csak tb van belőve és 1,154V-on megy, ami kicsit zavar hogy probálgattam állítani a smartfan-t a BIOS-ba igaz nem tőrtem magamat ösze, de zavaró hogy alapból forog 1300-1400pm-en, ez igy csendes is nem zavar, de mitudomén csak megnyitom a böngészőt már is felpörög aztán vissza, úgy lennék vele kibékülve, ha terhelés alatt 2000rpm-en menne nélküle megfelelő ez a 1300-1400rpm.5K-ért remek vétel ez a cpu hűtő.
[ Szerkesztve ]
-
atiska007
senior tag
hali!
TX2-re jó a AC F9 PWM?
illetve ezt a ventit tudja az alaplap vezérelni (4 pines?)?Mittudomain!
-
Arcképgyáros
üdv, most szeretnék venni egy tx3at, x4 965-höz... mitgondoltok róla?
-
Arcképgyáros
és egy ARCTIC COOLING RC Ram Cooler Turbo Module ilyen ram hűtő be fér mellé vajon?
-
zebrafish
tag
hmm.. nálam valami gáz van.. most cseréltem gyári hűtőt tx3-ra és melegebbek a magok mint voltak
Valami tipp mi lehet a baj? terhelés alatt a venti 2800-ig is felpörgött, a maghőmérséklett meredeken emelkedett 74-ig akkor leállítottam a tesztprogramot
ja és mindezt egy nem tuningolt e2180-al
[ Szerkesztve ]
A mai napon kéretik minden hozzászólásomat komolytalannak tekinteni (akár az év többi napján :D )
-
-
szumo
senior tag
válasz zebrafish #3732 üzenetére
Hát azt nincs benne a használati utasításban, hogy végy egy fogót, és a rugón a megfelelő irányba hajts pár mm-ert. Utána gond és erőltetés nélkül fel tudod rakni, ráadásul ugyanolyan jól feszül. S az sincs benne, hogy ha már szereltél be hyper 212 plus-t, a TX3 AMD-s felfogatása simán megszívat még.
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
Yutani
nagyúr
Szerintetek normális az, hogy zárt házban (van szellőzés elöl alul a HDD-k előtt, és a CPU mögött kivezet egy venti, valamint a VGA is kiviszi a meleget a házból) egy 6000+ Brisbane-t 68 °C fok körül képes csak tartani a TX3 teljes fordulaton? Süvít, mint a p1csa.
Előtte egy Freezer 64 Pro volt, az alatt simán felforrt a proci. Terhelésként ment az Everest stab tesztje, valamint a Left 4 Dead 2 multi alatt is felforrt, és a játék alatt szintén produkálja a magas hőfokokat.
#tarcsad
-
sgergi
veterán
Meg kéne nézni, hogy normálisan illeszkedik-e. Ezt a legkönnyebben úgy tudod megtenni, hogy megnézed a pasztát, amikor leszeded a hűtőt, hogy hogyan kenődött szét. Ha az látszik, hogy nem eléggé, akkor inkább tegyél alá több pasztát, mert az még mindig jobb, mint a levegő.
Nekem is volt olyan Intel és tx3 esetében, hogy csak egy nagyon kis ponton érintkeztek. A többit inkább feltöltöttem pasztával, és 10 fokot csökkent a hőmérséklet. -
stm_
tag
-
Yutani
nagyúr
Tegnap megnéztem, másfél óra L4D2 után 10 perccel 34-35 fok volt a proci.
Úgy szereltem be, hogy a gép eleje felől szívja a levegőt a ventilátor, mögötte pedig a ház hátuljában van egy 12cm GT SB. Elvileg meleg levegő nem kering ott, mivel az alul bejövő és a HDD-ken átmenő levegőt szerintem a klasszikus AC Silencerre hasonlító VGA hűtés kivezeti hátul. Érdekes, hogy a L4D2 egy magot használva annyira nem hajtja meg a procit, hogy a hűtő csöndes marad. Amint bekapcsolom a 2 magos megjelenítést, a hűtő rövid időn belül felpörög, mivel a 100% leterhelt proci rögtön elkezd maxon fűteni.
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
válasz k.istvan80 #3706 üzenetére
Ezt a dupla AC PWM megoldást én is kipróbálom, csak lesz olyan jó hűtésileg, mint a mostani üvöltő eredeti fan...
#tarcsad
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Akkor már én is hozzászólok.
Én is ilyen hűtővel rendelkezek, pontosabban egy TX3 assal.
Rendesen lekenve pasztával a proci és a hűtő alja még tökéletesebbé teszi a hővezetést és ezáltal a hűtést is.Hangereje szinte nincs, PWM beállítása BIOS függő. De így átlagosan 28-35 fok között tartja a procit tuning nélkül.
Szerintem ezt a pár ezer ft ot nagyon megérte. Ennyi pénz pénzért és "tudásért" én az ajánlott vétel kategóriába sorolom. Mérföldkövekkel jobb mint a gyári hűtő.
Könnyű is tehát biztos nem fog kiszakadni az alaplapról sok idő után. Egyszerű volt beszerelni is.
Jó ötlet hogy lehet két ventit is rárakni. Bár az ami van hozzá elég. Az meg még egy pozitív dolog hogy kis gumitalpak vannak a venti alatt amik felfogják a rezgést.
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
mitkov77
aktív tag
Én E8400-hoz használom a TX3-mat. A gyári ventit lecseréltem egy halkabb nagyobb légszállítású Coolink Swif 2921P-re, 800 rpm, 40 °C most. Tuninggal 4230 MHz 70 fok fölé nem ment
CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
enginev3.0
félisten
Helló
Egy TX3-ra ezt fel lehet rakni? Venti
12cm-es, most egy pirosan világító 9cm-es venti van rajta, 1500rpm, ezt pedig szembe felraknám vele. Vagy nagy rá? vegyek még egy 9.2cm-eset?
Phenom II 955-et hűt
Szerk.: Nekem (nem alap hűtővel) a TX3 Phenom II 955-et 3600MHZ-n (alap fesz) 1500rpm-el sima használton 30-35fok körül tart, míg terhelve prime-al 60-max 63 fok, de inkább 60-61 fok
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest