- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamaCube
addikt
válasz Dr.gonzo #3649 üzenetére
Ott valami gebasz van. Az én konfigommal 3.8-ra húzva a proci 29C°alapon(1100-as fordulat mellett). Terhelve még nem sikerült 50 fölé vinni. Egyébként giga lapokon az easy tune progival lehet beállítani, de neked a melegedéssel van a gond, ahogy olvastam privátban. Tehát elsősorban azt kellene megoldani és utána a venti vezérlés az egyszerű.
Easy Tune 6 nitt tudod beállítani és utána ki is kapcsolhatod az easy tunet, mert utána szabályozza a következő kikapcsolásig:[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
windlord
őstag
Én is most vettem TX3- at, de őszintén szólva többet vártam tőle...
q9300 -at hűt, de terheletlenül a magok hőmérséklete 49-51 Celsis, ha lövök neki egy kis tuningot (2.5Ghz->3.0ghz), akkor 70-71Celsis.
Szerintem ez kicsit sok...
Sajnos a gépem hátuljában nincs venti, most szeretnék venni egy 12cm CM -t.
Rontani biztos, hogy nem rontana a hőviszonyokon...Viszont nem nagyon tetszik nekem sem a műanyag lefogatás.
Ha a fehér műanyag leszorító nagyon kitágul ( egy rossz felhelyezés miatt), akkor azt lehet cserélni?
Vagy csak a szenvedés marad?! -
-
Tomi7887
aktív tag
válasz windlord #3655 üzenetére
Jaja, azt mindenképpen, nekem is merőleges volt a tápra. A hátsó venti is sokat segít, de ha elsőt is tudsz szerelni és megvan a teljes légzés az segíti a legtöbbet.
Miért akarod kicserélni? (Tedd fel apróba, hátha találsz valakit aki eladná, mert sose használja )
[ Szerkesztve ]
-
-
Indy69
aktív tag
Nem tom ki hogy tuningol de a proci feszt autóról manuálra kell állítani és nem fognak a hőfokok az egekbe szökni
-
Indy69
aktív tag
Nekem E8400 volt 4000Gh húzva de sose ment 55c fölé CM HTX2 vel 1500rpm re fixen hangtalanul.
A másik gépemben HTX3 van de ventit cseréltem mert ku.........ra zavart a hangja Amúgy nem kell csodát várni -e nép hűtőtől
A mostani konfigom AMD IIX4 945 Alpelföhn Nordwand - Rev.B na ez hangtalan és hideg -
Myth
aktív tag
Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül, hogy ezzel a lefogatóval Cooler Master s1366 RR-AAC-1366 kompatibilis a cm tx3-as hűtője? Mert a 212-essel igen... Üdv
Battletag: Myth#1775
-
feco100
tag
Sziasztok!
Többen írtátok már,hogy lecseréltétek a TX 3 hoz adott gyári CM ventilátort.Az érdekelne engem,hogy milyen ventit raktatok fel helyette?Melyeket ajánljátok?
A gyáti ventilátor sarkain van valamiféle gumi vagy szivacs talp.Azt is átraktátok az újra?
Előre is köszi.Üdv.
Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!
-
windlord
őstag
Engem nem csak az érdekelne, hogy milyenre cserélitek le, hanem az új rögzítése is!
Ugyanazzal a bepattintós művelettel csináljátok mint a gyárinál?! -
Piftuka
veterán
válasz windlord #3655 üzenetére
Így érdemes felszerelni a hűtőt:
A jó légmozgás érdekében tényleg érdemes a ház elejében alul is egy ventillátort üzemeltetni. Ez szívja befelé a friss levegőt.
Ha a ház oldallapja zárt, akkor a fent látható módon felszerelt TX3 és a hátsó házventri elég jól nyomja kifelé a meleg levegőt a házból.
Ez a módszer azért is jó, mert a táp kevesebb meleg levegőt kap a CPU irányából, mint az alaplapra párhuzamos ventillátorral szerelt CPU hűtők esetében.
"Aquila non captat muscas."
-
feco100
tag
válasz Piftuka #3667 üzenetére
Igen.
Sehogyan sem tudom lentebb venni a fordulatot.Én végül is betudtam ezt az alaplapom életkorának.Csak azért mégsem értem,hogy miért megy folyamatosan maximumon.Hűteni jól hűt (kb. 20 fokkal hűvösebb a proci mint a gyárival)szó se róla,de nagyon hangos.A gyári halk volt de nem jól hűtött.Mindenesetre gondolkozom új alaplap beszerzésén amire szintén jó lesz a TX3,de addig is jó lenne halkítani rajta.Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!
-
Piftuka
veterán
válasz feco100 #3668 üzenetére
A helyzet az, hogy ezen egy másik ventillátor nem fog segíteni.
Amennyiben ugyanilyen maximális fordulatszámú ventillátort szerelsz fel a hűtőbordára, akkor az biztosan hangos lesz. (A lapátok számának, kialakításának függvényében lehet különbség hangerőben, de nem számottevő.)
Amennyiben pedig egy garantáltan alacsonyabb (pl. max. 1500 RPM) fordulatszámú típust, akkor az óhatatlanul kisebb hatásfokú hűtést fog jelenteni.
Én abban sem vagyok biztos, hogy az alaplapod életkorában "direkt" módon kell keresni a problémát.
Nézd meg légyszíves az alaplapod verziószámát! Előfordulhat, hogy van BIOS frissítés, amely megoldja a problémát.
Könnyen lehet ugyanis, hogy az alaplapi ventillátorcsatlakozó "bugos" kicsit.
Én is éppen emiatt frissítettem most az alaplapom BIOS-át a legutóbb megjelent változatra. Nálam nem a CPU hűtő ventillátorát szabályozta rosszul, hanem a házventillátorokat cserélte fel, és "detektálta" rosszul az alaplap.
A BIOS frissítésben javították ezt a hibát.
-
feco100
tag
válasz Piftuka #3669 üzenetére
Egy korábbi tanács által már frissítettem a BIOS-t is és az sem segített.
A BIOS-ban nincs lehetőség állításra csak az adatokat közli.Bár igazából ha visszagondolok akkor a gyári hűtő is állandó fordulatszámon ment cirka 2000 körül.
Végképp tanácstalan vagyok.[ Szerkesztve ]
Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!
-
Piftuka
veterán
válasz feco100 #3672 üzenetére
Utánanéztem. Elméletileg a processzor ventillátorának csatlakozása PWM-es, hiszen 4 tűs.
A gyakorlatban viszont a BIOS semmiféle beállítási lehetőséget nem tartalmaz a ventillátorok szabályozására vonatkozóan.
Amellett ebben a topic-ban ismertetik a probléma gyökerét.
A lényeg, hogy a hírek szerint az Asrock ebben az alaplapban gyárilag letiltotta az elméletileg működő CPU fordulatszámszabályozást a North Bridge túlmelegedése miatt.
A fenti fórumon arról beszélnek, hogy van egy "moddolt" BIOS, amely ismét engedélyezi ezt a funkciót.
Viszont a legegyszerűbb megoldás egy "feszültségszabályozó" eszköz használata.
Nem tudom, hogy ilyesmit mennyiért lehet kapni. A kérdés, hogy megéri-e költeni rá!?
A lényeg, hogy a TX3-addal semmi probléma nincsen, s nem érdemes a ventillátort kicserélni rajta.
A fórumon is említett Zalman Fanmate2 talán megoldást kínál, de mivel nem ismerem, így nem nyilatkozom róla.
Ha a "Léghűtés", vagy a "CPU Hűtés" topic-ban utánakérdezel, biztosan tudnak segíteni neked abban, hogy megfelelő-e a problémád megoldására!?
-
feco100
tag
válasz Piftuka #3673 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm,hogy foglalkoztál a problémámmal!
Azt hiszem ez most már így marad,költeni már nem nagyon akarok erre a konfigurációra.Az idei évben szeretnék úgyis újítani.Bár ez a fordulatszabályzó most felcsigázott.Gondolom ezzel mindenféle ventilátor fordulatszámát lehet szabályozni.Még meggondolom.Akár később is jól jöhet egy ilyen szabályzó.
Még egyszer köszönöm szépen a segítséged!Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!
-
Piftuka
veterán
válasz feco100 #3674 üzenetére
Igazán nincs mit! Örülök, ha segíthettem.
A Zalman Fanmate2-vel kapcsolatban itt egy rövid ismertető angol nyelven.
A lényeg, hogy egyszerű eszköz a nem PWM-es ventillátorok fordulatának szabályozására, de maximum 6 Watt-nál és 0,5 Amper-nél kisebb energiaigényű ventillátorokhoz használható. (A legtöbb ventillátor ilyen.)
-
Piftuka
veterán
válasz feco100 #3676 üzenetére
Jól mondod. A Fanmate2 olyan ventillátorhoz való, amelyen 3 tűs csatlakozó van csak.
A PWM Mate az, ami neked kell(het) ebben az esetben.
Itt egy bemutató video a Youtube-on a termékkel kapcsolatban
-
törölt tag
Elöző inteles konfigomban egy tx2-es volt, utáltam az inteles műanyagpöckös felfogatást pár le fel szerelés után annyira kitágult,hogy magától is leesett.Nem volt szimpi az intel felfogatása soha. Most amd konfigom van és tx3-asom egy 4 magos 3,6ghz-re húzott phenomII-vel az amd felfogatása gyárilag szerintem jobb a bépített csavarozott keret végett hűtőnél fogva ki tudom emelni az alaplapot,na de nem ez a lényeg a tx3-as idle 27-28fokon tartja a procimat teljes terhelésen alig méltóztatik felmenni 44-45 fokra 1000rpm-en. gondolom a szellős házam és az mx-2-es paszta is segít a hűtőnek. marhára meg vagyok vele elégedve, halk hűvös is nagyon ennyi pénzért meg best buy bár intelre nem venném,csak ha van valami normális alaplapon átmenő csavaros beépítőkeretes megoldás,hogy rendesen ráhasaljon a procira.
-
BalaNce87
addikt
Szeva!
Most tettem fel az új 212 plust és terhelésnél sajnos nagyon megugrik a hőmérséklet, mintha nem is lenne rendesen rajta. Mikor meghúztam minden csavart még akkor is el tudom kicsit forgatni a procin. Ez nekem nem tetszett.
Mit lehet elrontani a feltételnél, mert annyira egyszerű volt...
Illetve azt tudjátok, hogy a felfogató közepén a csavar az mire jó? Ami a borda alatt van közvetlenül ha összerakod. -
LamaCube
addikt
válasz BalaNce87 #3688 üzenetére
A hőmérséklet magasba szökik, tehát soknak találod vagy a hirtelen megugrást nem találod normálisnak?
Nekem TX3-on28-29 C°-os alapon, amikor elkezdem terhelni nekem is gyorsan felmegy 40-42-re, de azután szépen ott is tartja.A crysis 2 demo sem vitte 44-nél feljebb, hardcore beállításon.
Tehát a hirtelen felugrás az szvsz nem probléma.[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
BalaNce87
addikt
-
LamaCube
addikt
válasz BalaNce87 #3690 üzenetére
Hát a tx3 az nem ilyen felfogatású, mint a 212-es.
Én bepasztáztam bekattintottam a helyére és annyi. Mondjuk nekem meg sem moccant a procin a hűtő.Persze nem is tekergettem annyira. Egyformán húztad meg a csavarokat átlósan? Mondjuk, ha elcsúszik a procin a hűtő, akkor lehet sok a paszta.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz gainwardgs #3693 üzenetére
Uhh!
Azt nem apróztad el, de szvsz elég rá 1 is, mivel közvetlenül ott van a háta mögött egy 12-es kifele fújó, ha jól látom.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
szumo
senior tag
Üdv!
Sikerült tegnap felszerelnem a saját CM hűtőmet.
Több problémába is beleütköztem, hogy a felfogató hátlap egyik lába alá az MSI pont betett néhány SMD alkatrészt. Ezt egy kis távtartó rézgyűrűvel orvosoltam, majd mindent összeszereltem. A venti felhelyezésekor a gyári rugókat meg kellett hajtanom, hogy a kis fülektől, a rugó többi része belepattanhasson a helyére. Ezekkel nincs is gond, azért van a szakmám, hogy ezeket megoldjam. Viszont hiába állítottam be a BIOS ban, hogy 40 fok a célhőmérséklet, és hogy akár 25% ra is lemehet a cpu fan sebessége a max hoz képest, csak nem akart lemenni a hőmérséklet.
Kérdés, hogy valaki tapasztalt -e már ilyet?
Most egy Zalman fordulatszám szabályzóval beállítottam 1000 ford/perc -et, lehet így is marad, ha nem tudom egyenesbe bekötni. A gép így idle ben 28 fokos, kiterhelve még nem néztem. Minden a configomról az adataimnál.[ Szerkesztve ]
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
LamaCube
addikt
Ha jól értem azt szeretnéd elérni, hogy hangtalan legyen a hűtőd és az se gond, ha alapon 40C°-os. Ha jó a megérzésem, szerintem max, akkor éred el, ha lehúzod a ventit, mert nekem alapon 1000-1100-on forog és 28C°-os nekem is.
Vagy a gond az, hogy az alaplapod nem vezérli megfelelően a ventit?HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
szumo
senior tag
válasz LamaCube #3697 üzenetére
"Vagy a gond az, hogy az alaplapod nem vezérli megfelelően a ventit?"
Igen ez a gondom. Full fordulatszámon 2000 ford/perc -en pörög a venti hiába állítom be a bios-ban, hogy 40 fok alatt akár 25% -ra is lecsökkentheti a venti fordulatszámát.
Most úgy oldottam meg, hogy egy parkettavágóval, a zalman fordulatszabályzóját megvágtam, így elfér a 4 pin-es csatlakozó benne, és 1050 ford/perc re beállítottam a ventit.
Tegnap este végig 80-85% járt a processzor, és 34-35 foknál nem ment feljebb a hőmérséklet.
Alapjáraton nekem is 28 fokos a proci.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
LamaCube
addikt
Értem.
Hát nekem giga lapom van és azt írják csak annál jó, de én az Easy Tune 6 programmal szépen be tudtam állítani.7%-ra van állítva a venti kezdésnek 1100-at forog így és 28C°.
Egyébként a 2000 az nem a full fordulata Nekem is alapból 1700-on ment és a biosból én sem tudtam beállítani az istennek sem.[ Szerkesztve ]
-
szumo
senior tag
válasz LamaCube #3699 üzenetére
Hát akkor marad a zalman fordulatszám szabályzója, ahhoz nem kell telepíteni semmit
Éjszakára bekapcsolva maradt a gép, mert bealudtam, és mikor reggel felébredtem meg kellett néznem, hogy be van e kapcsolva még a gép, mielőtt a power gomb után nyúlok.
Úgyhogy 100% osan hozta a zalman 9700 után az extra csendes érzést. Bár hűtési teljesítményben nem éri utol, de annak a ventillátora sajnos tönkrement, ez pedig tökéletesen működik.
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest