- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marky1013
csendes tag
Igen így van, a leszorítóm stabilan rajta van a füleken is, de ígyis meg tudom mozgatni a procin a hűtőt. Nem tudom miért kellett ilyen gyenge semmi leszorítót adni hozzá mert azért elég magas meg súlya is van.
A jó nő olyan mint a shareware progi.Időkorlátos és a legjobb funkciói levannak tiltva.
-
zso73
veterán
válasz Marky1013 #3602 üzenetére
A TX 2 is gagyi volt. Nekem a furatok is ki voltak szakadva. A talpon a hőcsövek magasabbak, mint a hűtő alja, és hézag van közte........
A 212 már jobban néz ki, mert ott a proci felé egy sík lap van.A rögzítés meg annyira univerzális,, hogy semmit sem ér. A ventillátor felfogató drót katasztrófa. Két ventillátorral is meleg a proci alapon. (Q9300) A 6750-esem gyári hűtője is volt ilyen jó.
[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
dokee78
félisten
AMD-re csak egyféleképpen lehet a TX3-at feltenni?
-
dokee78
félisten
Ide sem járnak túl sokan.
-
LamaCube
addikt
Nekem E8500-as procit 3.8-ra húzva idle 28C°-on tart. MW2 alatt sem megy fel 45-nél magasabbra. Persze 4 magos procinál lehet, hogy más a téma és nem elég neki.
A venti felfogatással nem értem mi a problémád. Egyszerű és tökéletes.
Persze én TX3-ról írok, de szvsz a tx2 sem rosszabb.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
dokee78
félisten
-
Immy
őstag
Üdv
Nemrég raktam össze a gépet. Gigabyte p55-ud3l + i7-860 és hozzá egy Cooler Master tx3. Megértem felszenvedni a ventillátort a bordára...
2kérdésem lenne:
- van értelme lecserélni a gyári hűtőt, vagy az is elég hatékony? (elsősorban az éles hangváltások nem tetszenek a fordulatszám tartományok között)
- Most a ventilátor SZÍVJA a bordáról a levegőt. Véletlenül raktam így össze, viszont hatékonyságban jobb vagy rosszabb mintha átfújná a levegőt a bordán?Immy
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
copass
veterán
válasz umnapista #3592 üzenetére
azóta már lecseréltem a gumis megoldást, cérnásra, mivel a gumi elöregedett és egyszer csak azt vettem észre hogy olyan furán áll a venti,lelógott félig, a hőfok csak pár fokkal volt magasabb,de úgy semmi vészes. ezért jó ha van egy kis huzat a házban.
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
itt nagyon jól látszik a lényeg.
levegő irányok
elöl berántjuk a friss levegőt, hátúl pedig kinyomjuk a meleget."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Immy
őstag
Köszönöm a válaszokat és a szemléltető ábrát is.
A másik kérdésem, hogy érdemes lecserélni a gyári ventit? Nagyon irritáló az állandó fordulatszám ugrálása. Illetve milyenre érdemes cserélni? Esetleg a cseréről valahol találhatok tesztet?
Immy
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
copass
veterán
tx3 venti felrakás
venti cserére, én a noctua-t ajánlanám igaz drága ~3k, de nagyon igényes és erős venti.
Ha igazán halkat akarsz akkor meg az én 9-12 cm gányolásomat ajánlom!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
oropher
csendes tag
Hali!
Van egy TX2-esem és zakatol nagyon a venti rajta és leakarom cserélni. Kérdés, hogy bármelyik 92-es venti jó hozzá? Meg, hogy simán kicsavarozható-e nem kell babrálni vele?
-
theboobaq
aktív tag
Ma szereltem be egy cm Tx3-as hűtőt a gépembe. Egy Athlon II X4 630-as cpu-t hűt.
Biosban beállítottam hogy a ventije 50%on menyjen. Most kb 1800RPM-en forog. Terhelés alatt 40-41 Fokos hőmérsékletig megy el. Viszont picit hangos így. Esteleg ha még viszább venném a forgási sebességét az ártana? Valamint mennyi az a hőmérséklet ami normálisank tekinthető egy ilyen hűtővel 100%os terhelés alatt?(videovágás) Most miközben ezt a postot írom 29-30 fok között ugrál a hőmérséklet.
A Házban van 2db 12 Cm-es hűtő és ez mind egy CM Elite 335-ös házban van. -
nemtabo
aktív tag
Hi!
775-ről pályáztam 1156-ra Asus P7H55D-M Pro core i3 540. Pár éves hyper tx 3-et (RR910HTX31093201663) akartam áttenni. Természetesen nem ment, hagytam. Most olvastam a hozzászólásodat, leszedetem a gyári hűtőt csavaroztam kintebb mind a négy lábat, akkor túl széles, csak két lábat, akkor sem jó. Megállapítottam, hogy nem lehet felszerelni.
A CM honlapján korábban az 1156-os prociknál lévő tx3-nál csillaggal az a szöveg van:
A szállított tartozékok ország vagy terület által különbözhetnek. Állj meg a helyi elosztóddal további részletekért.A tx3 (fan bracket version)-nál már egy fekete vszleg csúsztatható sin van, amivel be lehet állítani a szélességet.
Egyénként én mindíg irigyeltem a jó amd-s felfogatást, és nem nagyon bízok ezekbe a műanyag feszegetős lábakba.
Alapon 30fok munkában 55 fok a gyári hűtővel a proci. Csak keretes felfogatású tuning hűtőt nézek erre.Egyénként nagy telitalálat ez a tx3, nagyon meg voltam vele elégedve, ár-érték arányban verhetetlen.
"Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
nemtabo
aktív tag
válasz nemtabo #3628 üzenetére
MIA KULKA! vagy MEA CULPA!
Bocsi nem vettem észre a kis csavarhely kiszélesítést. Oda átcsavarva valóban tökéletesen illeszkedik a 1156-ra.
Bár nem túl jól múzsikál alaphangon 27fokon halkoskodik, a gyároval nem gangosabban 30 fok volt. kicsit megdolgoztatom. pill.
Ahol gyárival 50 ott most 38-39 fokos. nem tuning, csak munka. nem rossz.
"Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
Semm1
tag
válasz theboobaq #3632 üzenetére
Ha jól látom itt nincs olyan mint ASUS vagy Gigabyte alaplapoknál. Elvileg a min. rpm-et beállítod és onnan hőmérséklettől függően gyorsul. A min. rpm-em nekem egy Phenom II X4-nél 7-800, úgyhogy te is beállíthatod a min. értéket 25-30 %-ra.
Bios-ban maximum a CPU Smart FAN Target-et próbálhatnád magasabbra állítani(55-60 fok, de inkább az 55, ha lehet választani)), így elvileg melegebb lesz a processzorod, de nem lesz olyan hangos a hűtőd. De ezt ha kipróbálod teszteld is le meddig melegszik így. Bios-ból nem tudod állítani azt, hogy a hűtőd mennyit forogjon maximum. -
SirKero
őstag
Üdv.
Mivel nem találom a saját fórumát itt próbálok segítséget kérni.
Van egy Cooler Master Hyper 212 Plus hűtőm ami az indításnál nem indul el rögtön. Egy párat fordul aztán megáll utána megint egyet kettőt elkezd a gép sípolni és akkor elindul rendesen. Az előző hűtővel nem csinálta.
Tudom hogy hőmérséklet függő de akkor sem természetes szerintem ez így.
Félek ne hogy tönkre menjen a procim e miatt.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Piftuka
veterán
válasz SirKero #3643 üzenetére
A gép elindítását követő másodpercekben, amikor a processzor elkezd melegedni a hűtőborda átveszi a hőt. Ha jól értem, a ventillátor pár másodpercen belül elindul.
Attól tehát nem kell félned, hogy "felforr" a processzor.
Lehet, hogy igazad van, s éppen amiatt nem indul el rögtön a ventillátor, mert az első indításkor még hideg a CPU, s az érzékelő mérése miatt a rendszer talán úgy gondolja, hogy nem kell üzemeltetnie a ventillátort. Ez tart addig a pár másodpercig, amíg a CPU el nem éri az "üzemi" hőmérsékletet.
Egyébként egyik ismerősöm a CM Hyper TX hűtőjével éppen "fordított" problémával találta szembe magát. Nagyon hideg a szobája ilyenkor reggelente, s az érzékelő "megbolondul" attól, hogy mennyire alacsony hőmérsékletet mér, emiatt maximumon kezdi pörgetni a ventillátort, egészen a következő újraindításig.
Szóval sanszos, hogy az érzékelő miatt nem indul el a "Hyper 212 Plus" ventillátora azonnal.
Nekem legalábbis ez a tippem, de majd a hozzáértők kijavítanak, vagy megcáfolnak.
"Aquila non captat muscas."
-
Semm1
tag
válasz SirKero #3643 üzenetére
Hello
Lehet akár az alaplap ventilátorszabályzása miatt is, míg nem hallod a sípolást addig nem szabályoz, nálam is így van, bár azt még nem néztem hogy mikor indul pontosan. Az előző Asus alaplapomnál a sípolás előtt maximumon forgott a ventilátor... Menet közben mikor játszol, filmet stb.nézel nincs gond? Forog a ventilátor? -
SirKero
őstag
Nos úgy néz ki meg kaptam a választ a problémámra tkesy fórum társtól privátban. A lényege kb. ugyan az mint amit Piftuka is leírt.
Ha esetleg valakit érdekel szívesen megosztom vele pü.-ben.[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
sz.j
nagyúr
válasz SirKero #3646 üzenetére
Mivel nagy valószinűséggel szakmai jellegű lenne a válaszod, szvsz egyszerübb és jobb, egyben maradandóbb lenne ha a megoldást ide írnád be nem pedig csak azokkal osztanád meg akik privit írnak neked.
Persze Te tudod ....
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
feco100
tag
Sziasztok!
Lehet,hogy béna a kérdésem,de el tudnátok magyarázni,hogy hogyan tudom a BIOS-ban átállítani a procihűtő fordulatszámát?
Asrock 775 alaplap;TX 3 hűtő
Gondolom most folyamatosan maxon megy,mert 2900 körül forog és így elég hangos.Előre is köszi a segítséget!
Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!
-
Dr.gonzo
tag
Vettem az adataimban látható gépbe egy TX3-at hát Én nem értem ezt az egészet. jól van felcsavarozva de akárhogy állítom amit csak lehet BIOS-ba stb. ez úgy fest,hogy az E7300-a, 2.66-n ez a ventii 1700 alapjáraton és 2500 terhelve. ,ha meghúzom 3.2-re a procit. akkor máris 2.8a venti sebessége. Ha sok ,ah kevés ha közepes a gél akkor is és nem értem mért nem tudja lehűteni a gépemet. Nem tudok rájönni mia gebasz. oldalt 2 befelé ventilátor van. hátul egy ki. fent van egy ki venti és a táp ventije kifele. házon elöl egy be. Nem is az ,hogy most lehűti mert tartotta a CPU hőmérsékletét amikor húzva volt. de 2800-as fordulaton? úgy búgott mint valami porszívó.
Vissza raktam a gyári intel hűtőt az megtartja 50 fokonál nem melegebben 2000-es fordulaton. Valaki valami tapasztalt ötlet?
E7300 [3.2 Ghz], 4 Giga Kingmax, Gainward 9800GTX+, Xilence 480 W táp, Gigabyte GA-EP31-DS3L,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest