-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
Itt a következő rész.
-
kenwood
veterán
válasz FecoGee #14602 üzenetére
Tetszik,bar a par napos kurzusokat a kritakaid ellenere is tul jo szinben tunteted fel.
Ezek az oktatasok csoportban mennek,nyilvan lehet kerdezni,de nem sajatithatod ki magadnak azt a par napot. A csoport halad a tempojaban,ahol par kerdest feltesz helyetted mas,parat te is feltehetsz,de azert megis az oktato beszel foleg.
Hasonloan,mint a neten ingyen elerheto,vagy olcson megvasarolhato videokban.Magyar nyelv szolhatna meg mellette, de akimek nem eleg jo az angolja egy cbtnuggets video megertesehez, annak kar belekezdenie.
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
vadger
tag
válasz kenwood #14605 üzenetére
Alapvetően egyetértek veled ezekkel a kurzusokkal kapcsolatban. Jobb ötletnek tartok egy személyre szabott, csak egy "kérdező" és a "tréner" felállású megoldásokat, lehetőleg magyar nyelven. Ezt sokkal hatékonyabbnak és gyorsabbnak gondolom.
Lényegében pont emiatt létrehoztam egy weboldalt (aláírásomban szerepel), ahol leírom, hogy ilyen személyes tanácsadást, tréninget vállalok CCNA szinten, magyar nyelven. Hátha érdekes lehet itt valaki számára.
CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu
-
FecoGee
Topikgazda
-
FecoGee
Topikgazda
-
kavik
csendes tag
Sziasztok, az alábbi packet traceres hálózatomban kéne kis segítség:
A 3 router Ripv2-vel szépen megtanult minden subnetet, mindenki tud pingelni mindenkit, szuper minden.
Majd Router2-n az alábbi acl-t konfiguráltam: (hostname nem lett beállítva de tuti router2)
Router(config)#access-list 1 deny 192.168.4.0 0.0.0.255
Router(config)#int s0/3/0
Router(config-if)#ip access-group 1 inna innentől a 192.168.6.0 hálózat nem pingelhető sehonnan, de router2 még a saját subneten lévő router0 s/0/3/1 interfacet se éri el. Amit pláne nem értek hogy egy bejövő filter ezt miért gátolja.
Rákerestem google-ban hogy esetleg packet tracer hiba lenne, de nem találtam semmi ilyet, szóval valamit biztos én rontok el.
Ja, icnd1re készülök most ismerkedek a rip, acl dolgokkal szóval bocs ha valami nagyon láma hibát csináltam.
-
Methionyl
senior tag
SziaMinden ACL (illetve prefix-list) végén van egy nem látható explicit deny (mindent tilt).
Tehát most megadtad, hogy tiltasz egy hálózatot egy irányba (+ mindent).Ha kiegészíted azzal, hogy:
access-list 1 permit anyAkkor tiltva lesz a 192.168.4.0/24 forgalma befelé, de minden más átmegy. Gondolom ez volt a célLegközelebb Kv után írkálok, lassú vagyok
[ Szerkesztve ]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Methionyl
senior tag
válasz BlackJapan #14621 üzenetére
Valós helyzetben legalábbis nálam csak akkor adom ki ezt a parancsot mikor olyasmit konfigurálok ami a doboz elvesztéssel járna. Alaphelyzetbe sose.
Mindenkinek lesz olyan az életébe szerintem mikor legalább 1x-is de kizárja magát a doboz alólThey can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz BlackJapan #14621 üzenetére
Olyan konfiguraciok eseten mikor van eselye hogy kizarom magam az eszkozbol (interface konfig, AAA, ACL stb.) szoktam hasznalni igen. De annak meg az a veszelye hogy ha sikeres a konfig es nem irod be hogy “reload cancel” akkor ujraindul az eszkoz es kezdheted elolrol . Labornal en nem szoktam hasznalni mert van konzol hozzaferes (ha meg azt ACL-ezem felre akkor fizikai/virtualis reload megoldja).
-
FecoGee
Topikgazda
A reload in/at paranccsal meg tudod adni hogy ujrainduljon az eszkoz adott idopontban/ido mulva. A reload cancel leallitja ezt. Ha van lehetosege hogy kizard magad a konfigbol akkor erdemes beutni hogy reload in 10 (10 perc mulva induljon ujra), megcsinalod a konfigot es ha nincs gaz reload cancel hogy ne induljon ujra. Ha meg gaz van 10 perc mulva ujraindul a regi konfiggal.
-
Yeffy
veterán
válasz Cyber_Bird #14627 üzenetére
Igaz, jogos!
AAA? Az micsoda?
Nem hiszem, h eddig erintettuk volna a kurzuson.Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz suomalainen #14631 üzenetére
Max, ha elkfelted a konfigot
Ahol egysegesen tacacs van, ott nekem meg gondom nem volt.
Problemak ott jonnek, mikor egyik rendszerrol migralnak a masikra., meg egyik eszkozon meg az egyik ceg tacscsa authentikal, a masikon a masik, es ugyan mindketton van usered, de a jelszavak nem egyszerre jarnak le.Na ott vannak szepsegek, de ez inkabb policy problema mint network/tacacs szerintem.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #14632 üzenetére
Ha nem veszik fel az eszkozt a a szerveren akkor lehet kinloadni. Ha van dedikalt management subnet akkor fel lehet az egeszet venni a szerverre de sok helyen egyesevel adogatjak hozza az eszkozoket.
-
Tomesza
újonc
Sziasztok!
VLAN témában szeretnék kérdezni: Két VLAN-t létrehoztam és működik, a VLAN10-esek és a VLAN20-asok csak egymást látják. Azt nem tudom, hogyan kell megoldani, hogy legyen olyan számítógép, amelyik mind a két VLAN-ba tud dolgozni.
Előre is köszönöm segítségeteket! -
Jofi81
őstag
Sziasztok!
Érik bennem az elhatározás, hogy megcsináljak egy CCNA vizsgát. Az odáig tiszta, hogy megveszem a könyvet és abból fel lehet készülni. Viszont van Netacademia előfizetésem, és ott van egy Cisco hálózati alapismeretek tanfolyam. Szerintetek ezt érdemes mellé végigcsinálni vagy maradjak a könyvnél?
Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy időben körülbelül mennyi ideig tart eljutni addig, hogy levizsgázzak? Jó, tudom, nyilván attól függ, hogy naponta mennyit foglalkozom vele, de azért hátha lehet egy nagyságrendet tudni.
[ Szerkesztve ]
-
vadger
tag
válasz Jofi81 #14638 üzenetére
Az alapok ugye biztosan változatlanok (ip címzés, alap konfigurációk), de pl látom hogy Frame Relay is benne van, ez a mostani könyvben/vizsgában nincs benne. Szóval továbbra is azt mondom ha van időd, a könyv mellett egy kiegészítés lehet, megvizsgálva hogy mely részek nem kellenek/nem up-to-date-ek.
CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu
-
vadger
tag
válasz Tomesza #14644 üzenetére
Ez most packet tracer vagy való világ kérdés? Mert ilyenkor a trunk port végén lévő eszköznek (nem a switchről beszélek most) taggelnie kellene a forgalmat, hogy a megfelelő vlanba kerüljön a megfelelő forgalom a switchen. Untagged traffic elvileg a nativ vlanba fog kerülni.
[ Szerkesztve ]
-
Cyber_Bird
senior tag
-
Jofi81
őstag
A Packtnál most minden ebook és videó 5€. Van egy ilyen, hogy CCNA Routing and Switching 200-125 Certification Guide és egy Cisco CCNA 200-125 - The Complete Guide to Getting Certified [Video].Ismeri valaki ezeket, érdemes lehet megvenni?
-
olloczky
senior tag
válasz Jofi81 #14647 üzenetére
5 euroert barmi ilyet erdemes megvenni
Szerk.: most meg is neztem a linkeket az elso Lazaro Diaz, youtubeon van par videoja elerheto, nekem tetszett, ahogy magyaraz. Masodik Neil Anderson (CCIE), neki az udemyn vettem meg a kurzusat (ott akkor 10 eur volt) es nagyon hasznosnak talaltam a felkeszulesem soran!
[ Szerkesztve ]
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
Jofi81
őstag
válasz olloczky #14648 üzenetére
Köszönöm, akkor lecsapok rá.
A hivatalos http://www.ciscopress.com/store/ccna-routing-and-switching-200-125-official-cert-guide-9781587205811 könyvből nincsen ebook verzió, amit Kindle-ön tudnék olvasni? Múlt héten mintha láttam volna, de most meg nem találom még az Amazonon sem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.