- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Napokon belül megjön az új, M4-es Mac mini is
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz katt777 #7850 üzenetére
Abu85 kieg: Az persze lehet, hogy a gyártó azt mondja, de a gyakorlatban én nem azt láttam, hogy magas AI mellett bármiben is működne a kényszerítés. Ahogy pl. CF-re is azt mondják, hogy ahhoz ki kell kapcsolni az AI-t, mégis némelyik játéknak ON kellett, máskülönben nem működött. (+1 adalék az ATI megbízhatóságáról. ) A legtöbben meg sehogy sem.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
leviske
veterán
Kurzorbug ellen.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mika1227
őstag
Mikor jelent meg pontosan az 5-ös sorozat? Melyik az utolsó driver ami megjelent az 5-ös sorozat előtt?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
omikron23
senior tag
válasz katt777 #7853 üzenetére
Hi!
Hát vettem a fáradságot, és elolvastam a már sokat említett ReleaseNotes-t... Nem kellett volna... Csak jobban lelomboz ez a "hatalmas" fejlesztés, meg újítás...
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
ThaBoss
senior tag
ATI Catalyst WHQL driver for Radeon HD 5830
De gondolom még nem érint senkit
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz omikron23 #7855 üzenetére
Valami mazochista vagy? Mentségedre legyen mondva, 1x én is elolvastam a játékok/szofvterek EULA-ját, hát az sem kicsit vérlázító.
Mika1227: Még mindig a 9.9, ez a legstabilabb HD4xxx széria alá. Még a 9.12hf-szel (amely nem rossz) előfordulhatnak akadások magas graf. összetettséggel (legalábbis 512MB RAM-mal). Gondolom, ezeket már ált. 1GB RAM-ra foltozgatják (és tojnak az optimalizálásra kevesebb RAM-on), más ötletem nem nagyon van arra, hogy 9.9-cel tök ua. beállítások miért futnak zökkenőmentesen. Heaven DX10.1 tesztben tutira kijön (de dirt 2-ben is előfordul), ahogy az OGL hibákat is az szórja ki elsőre.
ThaBoss: Szerintem később sem fog. Csak minimálisan gyorsabb egy 5770-nél, de csak minimálisan olcsóbb egy 5850-nél. Csak egy hülye venné meg, amit finomabban, de jóval hosszabban a tesztjében is megfoglamaztak Guru3D-n.
-
Mika1227
őstag
Az mit takar ha az van írva, hogy AGP-s hotfix? Általában minden driverhez adnak ki hotfixet is?
[ Szerkesztve ]
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz katt777 #7850 üzenetére
Az, hogy az Advanced beállítás esetén nem működik a kényszerítés, nem azt jelenti, hogy nem történik meg. Egyszerűen csak a driver algoritmusával lehetetlen előhozni a kívánt effektet.
Sajnos nem igazán megoldott az AA deferred render mellett. Az AVP új CS5.0-s algoritmusa nagyon jó hatásfokúnak tűnik, és textúrákra is szűr, szóval esély van arra, hogy a DX11-gyel végleg leszámoljanak a fejlesztők az MSAA és a deferred rendering kompatibilitási hibáival. Az algoritmus egyébként elkészülhet CS4.0-ában is. Persze azt nem tudni, hogy mennyire lesz gyors.
A CF-re tuti nem mondják azt, hogy az AI-t ki kell kapcsolni, mert ez jelenleg tiltja a profilt is az adott programhoz. Később, már lehet ezzel is babrálni.Mika1227: Az AGP hotfix, az a realto chipes AGP foglalatokba használható Radeonokhoz van. Hivatalosan nincs rá támogatás, de az AMD meg szokta csinálni hozzájuk a drivert.
Ha esetleges hiba van, akkor szokott lenni hotfix, ami egyszerű javítás a felmerült problémára. Ha érintett vagy, akkor nem kell kivárni a következő havi frissítést, vagy az azutánit. Általában egy-két hónap, amíg a hotfix kód bekerül a fődriverbe. Nyilván a hotfix tesztelés egyszerűbb, mint a fő driver tesztelése.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Mika1227
őstag
Nem tudjátok, hogy a 9.9-es driverhez adtak ki hotfixet?
-
BeLucZ
addikt
Directcompute win xp alatt nem támogatott?csak mert most xp van fenn a 10.2-es catával és nincs pipa a gpu z nél a directcomputon, win7 nél volt
-
BeLucZ
addikt
Illetve lenne még 1 problémám, ami nagyon rejtélyes!
Felraktam most a legújabb flash 10.1 bétát meg ugye a cata 10.2 van fenn és xp van a gépen 4870el!
win 7 alatt régebben rendesen gyorsitotta a videokat youtubeon a hdkat, de most van 1 hely ami nagyon zabálja a gépet, pedig eddig ilyen max 15 % os gpu loaddal találkoztam!http://www.youtube.com/user/trubritar
ezen a webhelyen ha 1080p-t nézek most akkor a gput 60%ban mig a procit 25 %ban használja kicsit elég vicces hogy ekkora erőforrást nyel el egy szar flash hd video!Máshol nincs nagy gond, pl media player classic jol játsza a hd vidiket, de vmiért ezt nem értem hogy eheti ennyire a vidkarit, vagy a drivernél van szarság vagy a legujabb flash béta szar
-
Petya2900XT
aktív tag
Helló emberek!
Lenne egy igen idegesítő problémám.Napokban játszottam az MW2-vel és igen érdekes képhibák jelentek meg a monitoromon....fekete négyzetek random a monitoron.Nem érdekelt különösebben a dolog,mert pár sec után eltűnt.Ma kapcsolom be a gépet és maga a BIOS képen is fehér csíkok jelentek meg és azóta azaz többször újraindításra sem tűntek el.Ha belépek a BIOS-ba a kép viszont tökéletes.Gondoltam,biztos valamivel összeakadt a csataliszt,így gondoltam újrarakom...letöröltem és utánna ahogy felraktam az újat és bootol a gép jött a hidegyzuhany,amikor adná be az asztalt a kép elmegy és kékhalált kapok amiben azt tudatja velem azt XP,hogy "Az "ati2dvag" (azthiszem ez a neve) végtelen ciklusba futott valószínűleg a program telepítése közben hiba lépett fel vagy az eszköz hibásodott meg".Ezek után már csak úgy jutok el a XP-be,ha legutolsó helyes konfiggal indítok,de akkor letiltja a drivert.
Ott vagyok ahol a part szakad valószínű,hogy kihalt az 1éves 2900XT-m?
Előre is köszönöm a válaszokat!6800K+6870–XboxSX—PS5–Switch
-
potyi23
senior tag
hi.szerintetek erdemes graf drivert cserelnem a mostani driverre.?Utoljara szeptemberben tettem drivert fel,es meg mindig az van fent.Azert gondolkoztam a cseren,mert a alien predator kilep a video utan.Vagy eleg volna csak hotfixet ujat feltennem?
-
katt777
félisten
No de ha nem lehet előhozni, akkor nincs, legalábbis az elemi logika szerint...
CF-rel kapcsolatban ez volt, amikor még bírtam vele, az meg nem szokatlan, hogy ATI-nál egyszer erre mondják, hogy így jó, egyszer meg amarra.Mika1227: Nem, a 9.9 egy ritka jó driver lett.
potyi23: Warez-hiba. Legalábbis azok szerint, akiknek eredetiben megvan, nincs ilyen probléma. A kilépést egyébként nekem Republic Commandoval (eredeti!) csinálja bármelyik ATI driver, Dragon Age meg csak default beállításokkal indult el, bármit változtattam, többé nem (ez spec. a 9.12 hotfix volt).
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
válasz Visormail #7871 üzenetére
opencl hogy lehet ATI-n?tudtommal az csak nvidiákon van nem?
na mind1 nekem is 0.3.9-es gpu z-m van és semmi nincs kipipálva , directcompute érdekelne csak ugyis mert azt lehet csak atinál, de most xp alatt az sincs, csak win7-nél!
gondolom összefügg a dx verzioval!(szoftveres támogatás) -
addikt
Dehogy csak nvidián, fel kell rakni az ATI Stream SDK nevű cuccot (most épp 2.01 verziónál tart) (meg ugye minimum 9.12 hotfix vagy annál újabb driver kell) és akkor van opencl. Igen nálam is ugyanez a helyzet a directcompute-al, úgylátszik azt xp alatt leshetjük.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
-
Melorin
addikt
Nekem nem gyorsítja egyáltalán a GPU a HD videólejátszást youtube-on. Ez miért lehet? 10.2 driver van fent és a legújabb Flash player.
-
ArmanD.
őstag
Hogy tudom a catalystban engedélyezni a tuningot? sajna szürke minden
Öreg vagyok már bohócnak!
-
addikt
-
Bluegene
addikt
sziasztok
LEd tévét kötnék össze a 4850-essel
átmegy a kép csak 1280-ba ill 1440-be
de a tévé full HD-s, nem bírom rákényszeríteni se catalystból se dsplay optionsból
felvillan egy másodpercre és fekete lesz
segítsetek
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Laraxior
titán
azt nem lehet beállítani hogy melyik VGA-t használja elsődlegesként ha kikapcsolom a CF-et? Csak pár napig kellene, amíg nem jön meg a másik lapom, mert ebben PCI-E 4x-es slot van. Crysis az szépen fut, de Modern Warfare 2-ben nagyon szaggatok, mert az alsó VGA-t használja CFben is szaggat, meg disabled CF-el is.
Pedig már az első részében is volt a menüjében olyan poció hogy többkártyás rendszer,ebben nem találtam"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
darthimp
csendes tag
Feltelepítettem egy Win7-t (x64). Crt monitorom van és 1152x768-as felbontást használok mert ettől magasabb felbontáson már csak 60Hz-t bír. Driver (catalyst 10.2) nélkül ezt a felbontást tudta a monitor, miután feltelepítettem ez a lehetőség eltűnt. Csak 1024x768 a következő pedig 1024x720 maradt.
A játékokban sincs más lehetőség. Nyilván a driver hibája. Orvosolható?
Köszi a válaszokat.NGZ
-
Weaver
senior tag
frissen formázva, új telepítésű XP-re nyomatom fel nagyban a 10.2-t minden bővítménye nélkül. telepítést közben ilyet rinyál : "telepítőcsomag hiba"
elmennek ám ezek most már a sunyi anyjukba! amúgy mindent installt rendesen , de ez már akkor is röhejes.
-
-
darthimp
csendes tag
válasz katt777 #7886 üzenetére
Igazad van 1152x864 -ra gondoltam. A monitorom Samsung Syncmaster 763. Tehát nem spéci. A driverrel mindössze annyi a gond,hogy XP-re készült és a Win7 nem telepíti fel.
Amúgy a monitor ajánlott felbontása 1152x864x77Hz amit bír a driver feltelepítéséig. Sőt míg Xp-m volt minden rendben ment. Ezért nem értem.Megpróbálnám az ATT-t ha tudnám mi az.[ Szerkesztve ]
NGZ
-
-
Bluegene
addikt
aranyozott HDMI-HDMI kábellal, két szűrős(van rajta 2 bunkó), asszem 5 méteres
márkáját nem tudom
tévé: Samsung LED 82 cm 6000-es széria
op.rendszer: Win XP SP3+ 32 bit, 9.12 Catalyst
nos odáig már eljutottam hogy a HDMI 1-et DVI-PC-re nevezem át és akkor a HDMI 3-ba bedugom
a kártyához kapott DVI-HDMI átalakító-val lövöm át a képet
a monitorom 1280X1024 felbontású, tehát ha klónozom a tévé is 1280-as(a display properties-be állítom be nem a katalisztből)
elég trágya képe van, nemcsak hogy elnyújtott kicsit pettyes is (pirosas)
viszont ha átállítom 1920-ra akkor meg instabil(villog, zöldes lesz elmegy visszajön a kép.. ilyeneket produkál, 1920x1080@60Hz-re)
neked biztos a monitorod is FULLHD-s, nekem viszont a monitor nem
köszi ha segítesz
de WIN7 RC is fen van a gépen, ha onnan tudod bár ott a display-be beállítotok bármit (clone, extend...) stb nem megy, sőt el is csesztem mert azt állítottam be h csak a tévén jelenítsen, így amikor bedugom elsötétül a monitorom.... de a tévén se jelenik meg semmit! , se kép se hang, szal ki kell húzni, így visszajön a monitor képe így viszont, nins olyan opci se h clone már , a catalystból nem tudok állítani hisz nincs rádugva
az is lehet a tévén kell beállítani vmit, hisz a kártya átlöki a jelet, de van vmi post processing a tévén és amiatt ratyi
szal win7
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
katt777
félisten
válasz darthimp #7887 üzenetére
Nincs hozzá W7 driver? Amúgy elméletileg alapból ismernie kellene.
ATI Tray Tools. CCC-t régen használtam, de mintha abban is lenne felbontás-kényszerítés, v. Winben "a monitor által meg nem jeleníthető üzemmódok megjelenítése" képernyőkezelésnél.
Nekem anno egy nV kártya cseréje után wint kellett reinstallnom, hogy minden üzemmód meglegyen a képernyőn, hiába a rendszerpucolás...Bluegene: Nem mind arany, ami fénylik?
-
Bluegene
addikt
válasz katt777 #7891 üzenetére
nem hinném h a kábel a rossz, hisz a DVD lejátszóval tökéletesen működik
a kábel az csak átviszi a jelet egy hosszú drótdarab
valószínű hogy vagy a tévén kell állítani vagy a csatalisztbe
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #7892 üzenetére
Sztem csökkenthetnéd a hibalehetőségek számát, ha először kizárólag a TV-t használnád megjelenítőnek, és azon próbálnád beállítani, amiket akarsz. Ha nem tudod, akkor nyilván TV-probléma, ha meg azt beállítod, akkor elméletileg már 2. monitorként is menni fog.
Én ATI-s topicokból úgy vettem észre, hogy sok ATI kártyának gondja van a 2 megjelenítővel, még gar is lehet belőle.
Én huszárvágással megoldottam az efféle problémákat: TV-tuner van a gépemben.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Bluegene
addikt
-
LLKobe
veterán
Nektek se megy win7 x64-hez való hd4800-as driver letöltés az ati oldaláról?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Zoli-206
senior tag
Mi a meglátásotok, kijön holnap a 10.3 hivatalosan?
-
BeLucZ
addikt
bad company 2 fagy még valakinek rajtam kivül 10.2-essel?
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #7894 üzenetére
Nem emlékeztem, hogy 1 megjelenítős módban is próbáltad (még cask gyógyulok kifelé az influenzából), de akkor nagy eséllyel a TV-ben lesz a hiba. Nem tudom, abban mit lehetne állítani, mert éppen a sok ilyen eset miatt (is) döntöttem inkább a TV tuner + normál monitor mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest