- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Androidos fejegységek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
likeaRAINBOW
senior tag
nem gondoltam semmi extrára, ha valaki venne A1/mini-t, de csak a gépet, rendelhetne egy combot-, én kfiizetem az gép és ams lite közötti különbözetet, a postát meg felezzünk, így mindenki jól pár pár forinttal.
Más: Megjött ma az A1, be is üzemeltem, minden gyorsan és egyszerűen ment, kvázi hülyebiztos az egész. Ehhez kapcsolódóan lenne egy nem flame keltő kérdésem is. Elég sok helyen találkozok most ezzel, hogy sokan Bambu-t ajánlanak, elég sok helyen olvasni negatív véleményt a Bambuval szembe. Merthogy ez ár annyira faék egyszerű, hogy nem tanulod meg a dolgokat rajta, és nem is értessz így hozzá és még lehet sorolni. Ez miért van, féltékenyek azok, akik az életük nagyrészét azzal töltik, hogy reszelik a nyomtatót?
Van másik nyomtatóm, de pont miatt hagytam abba, mert meguntam, hogy mást se csinálok, csak reszelek, állítok, first layer-eket nézegetek és z offsetet állítgatok fel alá. -
Emunem
senior tag
válasz likeaRAINBOW #9151 üzenetére
kb. ahogy mondod... azért user error miatt (ritkán kopó alkatrész miatt, gyártási hiba) is lehet körmölni, hogy vajon most mi baja van. Olvass vissza pár hsz-t...
Tudom, hogy kényelmes, meg minden, de ígyis-úgyis megtanulsz mindent a nyomtatóról, amikor mondjuk valamit ki kell cserélni, a bambu wikije szinte minden esetre ad választ. Én mindig elolvasom a negatív vélemény egészét, mert sokszor kiderül, hogy valaki irigységből, vagy életképtelenéből írja. Gondolj bele, lehet már bele áldozott egy zsák pénzt, több évet, de még mindig kalibrációt kell figyelnie, nehogy baj legyen. Aztán jön valaki, aki fele annyiért (Max kicsit magasabb alapárral számolva) mindent meg tud oldani semmi idő alatt, elég kicsi hibafaktorral. Engem is enne a fene...[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
-
Emunem
senior tag
@poli: mikor lesz az összefoglalóba valami MW névlista + link? Hasznos lenne.
"... hát persze ..."
-
5leteseN
senior tag
A Yt-on van egy csatorna, ahol a BambuLab-hoz lehet hasznos kiegészítőket nyomtatni.
Jól nézetek ki. de hajnalban már nem bírtam megjegyezni a csatorna nevét. A téma és BambuLab alapján szerintem meg tudja találni, akit érdekel.Mintha lettek volna(ingyen?) letölthető állományok is hozzá, vagy csak "kicsit" összefolyt a sok hajnali Short...
-
Imy
veterán
Kinek mennyi üzemóra van a nyomtatójában, és mit kellett rajta cserélni? Az én gépem nem rég múlt 1 éves, és 1105 óra van benne éppen.
-
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Rendeltem egy Bambu A1-et. Az a kérdésem, hogy melyik filament a legjobb választás, lapos panelek nyomtatásához? Konkrétan ilyenekről lenne szó.
Érdemes eleve szürkét venni, vagy ha pl. valamelyik filament megfelelőbb a lapos tárgyakhoz mert simább felületet eredményez, de nincs belőle pont olyan szürke ami kéne, akkor mivel lehet festeni?
A tudomány a valóság költészete!
-
5leteseN
senior tag
Sziasztok!
Az A1 Mini esetében a támogatott, de nem ajánlott anyagokkal mi a helyzet?
Az A1 Mini-ből szerintem iszonyú darabszám megy most el(én is benne leszek), ezért még hosszú utóéletet tartok valószínűnek.
Személy szerint örülnék egy magasabb hőmérsékletű nyomtatófejnek és akár egy "doboznak" is utólagos ráépítéssel.Az a szén-/üveg-szálas anyag nyomtatás például nagy aduász lenne nálam. Arról mi a hír, mi a jelenlegi tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
Szia! Gratula a választásodhoz!
Ezeket az előlapokat arcal lefele nyomtasd majd és az építőlemez strukturáját fogja majd örökölni. A színekkel is tusz játszani majd meg az anyag fényességével is, ugyanis függ a sebességtől sok esetben. A karbonszálas anyagok jobb felületi minőséget tudnak adni de azt ezzel a printerrel már nem fogsz tudni szerintem mert edzett anyagok kellenek a koptató hatás miatt. A PLA anyag jól festhető. Alapozás/ vizes csiszolás/átvonó réteg. -
smithsys
aktív tag
válasz 5leteseN #9168 üzenetére
A nem ajánlott anyagokkal az a helyzet, hogy nem ajánlottak, tehát csak kínlódni fogsz ezekkel.
A hotend hőmérséklete még nem is lenne gátja a nyomtatásuknak, viszont a bed csak 80 fokig fűthető fel, ami nyitott nyomtatónál ABS-nek, ASA-nak kevés. A hűlés / vetemedés fel fogja rántani a nyomatot az ágyról, illetve valószínűleg nem lesz megfelelő rétegtapadásod sem.
Utólagos dobozolással sem fog működni, mert a megemelkedett hőmérséklet a nyomtató belső alkatrészeit is érinti, így állandóan le fog állni a nyomtató túlmelegedés miatt. -
Tomika75
tag
válasz 5leteseN #9168 üzenetére
Mégis miért kellene magasabb hőmérsékletű nyomtatófej? Mit akarsz nyomtatni egy olyan nyomtatóval amit PLA, PETG, TPU nyomtatásra ajánlanak? A nem ajánlott anyagok a zárt tér miatt és a koptató hatás miatt nem ajánlottak. Nyomtathatod őket,de gyorsabban kopik az extruder és a nozzle is. Bedobozolhatod, de akkor valószínűleg le fog állni túlmelegedés miatt bár ki tudja ki kell próbálni ( puding próbája a remegés). De ha ABS-t, ASA-t, PC-t akarsz nyomtatni jobban járnál egy zárt nyomtatóval. A mini plate-je amúgy is csak 80 fokot tud ami ezekhez az anyagokhoz kevés lesz. Akkor inkább egy A1 kellene neked.
Ja bocs látom már mások is írták.
[ Szerkesztve ]
-
Marci79
senior tag
Én Sunlu/Jayo filákat használok hozzá és hibátlanok. Építőlapból szerintem vegyél hozzá carbon mintásat és ahogy Ptesza is írja, a látszó rész legyen a lapon. Jól fog kinézni. Ha nagyon sima felületet szeretnél, akkor van tök sima lap is.
Viszont a kitüremkedéseket elkéne tüntetni róla nyomtatás előtt a gomboknál/kapcsolóknál.[ Szerkesztve ]
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
5leteseN
senior tag
Köszönöm a híreket, jobb ezeket előre tudni.
Szerintem elsőnek, ismerkedni így is megmarad az A1 Mini, ezek a hosszabb távú terveim majd másik nyomtatóval lesznek elkészítve, 1-2 tanuló-év után....
[ Szerkesztve ]
-
rodman73
aktív tag
Ha az alábbi ps5 slim konzol talpat minél szebb felülettel szeretném kinyomtatni melyik opciót érdemes választani? 0,08 mm-ig érdemes lemenni? Bár ott is elég nagy különbség van a nyomtatási időben extra fine és high quality között. 1ó44p vs 3ó25 perc
-
ptesza
senior tag
válasz rodman73 #9175 üzenetére
Próbáljad ki a Fuzzy skint. Nekem a 0.3/0.3 beállítás jó szokott lenni. Azt nem tudom, hogy ennél az alkatrésznél majd hogyan fog megjelenni mert így képről nehéz megítélni.
-
Vesa
veterán
Köszönöm a választ!
Akkor berendeltem a matt PLA-ból pár színt, remélem jó lesz. Egyébként nem igazán tudtam eldönteni, hogy érdemes-e a Combo verziót rendelni, mert sok rosszat láttam videókban azzal kapcsolatban, hogy rengeteg hulladékot generál. Viszont itt a srác mutat egy technikát, amivel a feliratokat is ki lehet nyomtatni úgy, hogy azok LED-es megvilágítása is lehetséges legyen, de ezt egy multi color printerrel csinálta, ezért végül a Combot rendeltem meg. Ettől függetlenül, lehet hogy felesleges volt, bár már mindegy.A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
válasz Marci79 #9173 üzenetére
Köszönöm a tánácsokat! Megpróbálom majd az ajánlásotok szerint csinálni, de biztosan idő lesz, mire kitapasztalom a dolgot. Teljesen szűz vagyok 3D print terén, ezért is örültem meg a Bambu nyomtatóknak (amit egy másik topikban ajánlott egy kedves kolléga, szerencsémre), mert ezek már a magamfajta kezdőnek talán nem annyira fognak csak arról szólni, hogy magával a printer lelkivilágával kelljen project szinten foglalkozni. De így is lesz mit tanulni, mire a kívánt minőséget képes leszek produkálni.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Az AMS azért is jó, mert nem kell mindig cserélgetned a színek miatt a filamentet. A leggyakrabban használt 4 színt felrakod és csak nyomtatsz. Ha valamelyik lefogy nyilván cseréled. Majd a supportozásra figyelj, mert a támasz elmulasztása, vagy rosszul alkalmazása gondot tud okozni.
-
Vesa
veterán
"Majd a supportozásra figyelj, mert a támasz elmulasztása, vagy rosszul alkalmazása gondot tud okozni."
Az mit jelent a gyakorlatban, ha megkérdezhetem? Bocs, ha nagyon analfabéta a kérdés, egyelőre nem nagyon vagyok képben, de próbálom felhozni legalább az alapokat, mire megjön a nyomtató.A tudomány a valóság költészete!
-
ParadoxH
tag
A suport azaz támasz egy olyan ideiglenes nyomtatás a modell mellett amely a modell túlnyúló vagy levegőben levő részeit tartja meg. Bármennyire triviális, de a Földön lévő nyomtatványokra amik a levegőben vannak hat a gravitáció Erre ált. akkor van szükség hogy ha 45 foknál nagyobb túlnyúlásokat tartalmaz a modell. Ezeket persze többnyire könnyedén el tudod távolítani (a hangsúly a többnyire szón van).
Ezt legtöbb esetben egy beállítással automatikusan megcsinálja a szeletelő.
[ Szerkesztve ]
|| Letölthető, nyomtatható 3D modelljeim: http://shorturl.at/XhGxw
-
Vesa
veterán
válasz ParadoxH #9181 üzenetére
Persze, ez valóban triviális, de én elsőre valami olyasmire asszociáltam, hogy a filamentet tartó állványt kell megtámasztani, mert...mert mittudomén, kiakad a szál az orsóból.
Köszönöm a tanácsot, így már ez is tiszta.[ Szerkesztve ]
-
Emunem
senior tag
-
Vesa
veterán
Köszönöm! Kezdek képben lenni, megnéztem egy csomó videót és cikket. A nagyja azért marad a gyakorlatra.
Most annak olvastam utána, hogy ez az egész mennyire veszélyes az egészségre? Úgy tűnik, eléggé, még PLA-val is, bár ez a kérdés sok tényezős. Ezzel együtt, beltérben talán jobb választás lett volna a P1S, az legalább zárt és némi szűrő is van a házon, bár csak szénszűrő, HEPA nélkül. Ez utóbbit viszont lehet rá applikálni utólag is. A1-nél ez mindegy mert nyitott, tehát szórja a VOC-ot, és úgy olvastam, hogy a gyártói ajánlás szerint nem is zérható utólag sem házba. Azt hiszem, akkor le fogom tenni a garázsba és nem a dolgozószobában lesz, ahogy eredetileg terveztem, de ott nagyobb a páratartalom (hiába van fűtés), ami meg nem tesz jót a filamentnek. Mindegy, nekem úgyis csak alap dolgokra kell a nyomtató, nem fogok napi szinten sokat nyomtatni vele.[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
Már hogyne nyomtatnál napi szinten. Menni fog az egész nap. Még nem késő meggondolni a P1S nyomtatót. Valamivel kompaktabb és könnyebb elhelyezni is. Amikor én vettem a P1P-t épp akkor jöttek ki a P1S-el is. Úgy volt, hogy visszaküldöm. Aztán végül adtak egy komolyabb kúpont amivel már nem érte meg visszaküldeni. Megvettem hozzá az upgrade KIT et. Ha úgy érzed akkor ki se csomagold. Küld vissza vagy add el. Karácsonyra még kapós is lesz. Itt még senki sem bánta meg a P1S nyomtatót. Az AMS meg az első dolog lesz amit megveszel hozzá.
-
poli27
Topikgazda
1 et fizetsz kettőt kapsz akció van, 2 napig erre a hűs tányérra
BIQU Panda BuildPlate CryoGrip Pro for Bambu X1/P1/A1 Printers - Doubl – Biqu Equipment
-
Lookup
tag
Sziasztok!
Keresgéltem a neten de nem találtam olyan modelleket amik tetszenek. Szóval, kinek milyen AMS saver és poop chute vált be amit ajánlana?
Továbbá ha van valami normális setup 2 AMS + 1 P1S elhelyezésére / elrendezésére akkor azért is hálás lennék -
bigrob
őstag
Sziasztok!
11.11 dealeket nézve ismét rámjött, hogy kellene ismét egy 3d nyomtató...Haverom ajánlására szemezgetek a bambu a1-el és a1 minivel, utoljára ender 3-al meg anycubic 4max-al nyomtattam, de most valami egyszerűen karbantartható, olcsóbb, picivel is beérném, ezért FDM nyomtatót vennék, de már egy ideje mozgatja a fantáziám az SLA is, de nem hiszem, hogy lenne türelmem a sok utókezeléshez...
Mit ajánlanátok? Gearbest, Aliexpress is szóba jöhet természetesen, de úgy láttam a bambu oldalán most a legolcsóbb.
Köszönöm szépen!
RobiNincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Marci79
senior tag
A Bambu oldalán vedd szerintem. Árban is jobb, illetve a gariztatás is egyszerűbb, ha kell. De nem fog kelleni és ezt 99,5%-os bizonyossággal merem állítani.
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
Marci79
senior tag
Én ezt [link] nyomtattam a Sunlu/Jayo dobokhoz az ams-re. Hibátlan!
-
Marci79
senior tag
A1 combo van nekem. Nem vennék minit. Ez is elég szűkös néha a kis építőlap miatt és pár nyomtatásról le is kellett mondanom a kis felület miatt. De rengeteg másban kárpótol. Az ams pedig zseniális dolog. Ha nem kell a zárt gép, akkor A1.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honda topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest