- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen TV-t vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen NETbookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen házat vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Joshi
titán
Nem véletlenül találták ki a szervo motor (léptető motor?) terheléses tiltásos végálláskapcsolós megoldást. Ez hülyebiztos, ugyanis nem csak akkor áll le az adott tengely mozgása, ha a végálláshoz érkezett, hanem amikor egy tárgy mondjuk útban van. Ez nagyon precíz megoldás. A burkolathoz tényleg nem kéne hozzáérnie, de ez kis probléma. Fogadd el, hogy ezt használják olcsó de megbízható megoldásként. Ja és nem kell egymás torkának esni (neked is poli?
[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
Jó ez a Makeronline 26kg filamentet vettem 20e ft ért
-
ParadoxH
tag
Így van. Akinek van egy kis tervezői hajlama, fantáziája és türelme az tud pár száz dollárt keresni a markeronline-on havonta. Én az első hónapomban eddig olyan 170 dollárt kerestem vele. Ezt filamentekre vagy nyomtatókra / alkatrészekre költheted az oldalon.
Gyakorlatilag ezzel szinte majdnem költségmentesre ki lehet hozni ezt a hobbit.Ha akartok rajtam segíteni akkor regeljetek a linkemen itt az alulírásban
[ Szerkesztve ]
|| Letölthető, nyomtatható 3D modelljeim: http://shorturl.at/XhGxw
-
JasL
senior tag
Totálisan egyet értek veled! Azért, mert valaki kérdez valamit, ami mások számára hülye kérdésnek tűnhet, még nem jelenti, hogy tanulatlan tuskó, vagy hogy nem ért a témához, csak mondjuk pont az a terület még ismeretlen számára. Naponta több milliárd ember használ úgy számítógépet, hogy amúgy fingja nincs arról, hogy hogyan működik.. de tegyük fel tudja, mi az a processzor.. de nem tudja mégsem, mik azok a regiszterek.. vagy tudja mik azok a regiszterek, de nem tudja milyen FET-ekből áll össze, vagy hogy azt hogyan gyártják le.. ettől még nem hülye, és nem küldjük el 1-2 évre olvasni, meg lenézni, csak mert megkérdez valamit! Nekem az ilyen "kivagytesenkihúzzel" típusú emberekkel van problémám (nem bírom őket), mert hiányzik belőlük a tisztelet.. szerintem nem kérdeztem semmi olyat, amire nem lehetett volna normálisan válaszolni, és olyan ember vagyok, aki az ilyet nem szereti és nem is tűri el... ahhoz képest egyébként büszke vagyok magamra, mert nem álltam neki k-anyázni meg semmi ilyesmi, kultúráltan válaszoltam mindenkinek! Na ennyit erről, inkább beszéljünk 3D nyomtatásról...
Tegnap nyomtattam egy tök fasza Apple Watch tartót, de sajna nem lett jó a méret, tuszkolással is alig megy bele.. írhatták volna, hogy melyik verzióhoz jó! Amúgy erről van szó: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Emunem
senior tag
Vannak néha akciók, amikor az eryone fizette a rendelést, neked csak a postát kellett, azért kérdeztem. (Nem 1x volt már ilyen akció) Láttam a Gift kard-ot. Csak nem tudtam mire vonatkozik.
Filament lottó nem is lenne hülyeség …de már minden tiszta.
[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
Te vagy user_2157387843 a kommentekben? Ha igen, akkor nem szóltam, ha nem, akkor valakinek már volt hasonló problémája nem is olyan régen (20 órája) De ahogy poli mondja, kicsit nagyíts rajta, aztán jó lesz, nehogy valami kárt csináljon az órában.
"... hát persze ..."
-
H2o-pok
senior tag
Üdv
Az A1 nél miért megy ki a fej jobb oldalra myomtatás közben, többször is.? Ennek mi értelme van?
Másik dolog. A fotón láthatótó aprő "szőrök" mitől keketkeznek? Már több darabon is észrevettem.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
ParadoxH
tag
Nagyon jó a jutalmazó rendszer. Napi 40-100 pontot úgy is össze tudsz szedni, hogy nem nyomtattál ki semmit. Az első feltöltések 400 pontig duplán számolódnak jelenleg, ha nyomtató profilt töltesz fel az is külön számolandó és még utána jönnek a letöltésekért / feltöltésekért a pontok.
Emellett 4-5 kisebb verseny állandóan fut és rendszerint 1-2 ilyen nagy:|| Letölthető, nyomtatható 3D modelljeim: http://shorturl.at/XhGxw
-
Emunem
senior tag
válasz H2o-pok #8868 üzenetére
1: Valszeg a kamera beállításnál elállítottad smoth-ra.
2: retrakt mintha nem lenne neki elég. vagy túl magas a nozle hömérséklet.elsöre ez lenne az én véleményem, de majd mások lehet megírják a tutit.
"... hát persze ..."
-
-
poli27
Topikgazda
-
Imy
veterán
Bambu új szabályzata: szabályzat
Ezt hogyan kell értelmezni? Ha lefényképezem a modellt ahogy a tálcán nyomtatás után kinéz, az nem megfelelő? Én eddig úgy csináltam, és akkor egyértelmű volt. Vagy az úgy jó? Print profileoim itt vannak. -
Imy
veterán
Ez biztos jó? Nekem eddig a gyárik váltak be a legjobban, az alis hotendek sem voltak rosszak, de nem váltották be amit vártam tőlük. Én árulok 3 szett jupine hotendet, egy csomó nozzleval 15-ért, amiből 2 használt hotend, egy teljesen új, és senki nem jelentkezett eddig.
-
rodman73
aktív tag
P1S-hez ha rendelek hot endet kompletten érdemes vagy elég maga a hot end is? 0.2-esen gondolkodom, tetszenek ezek a Litophane fotók.
-
Imy
veterán
Bambu HF filamentjét próbálta valaki?
Gyorsabban lehet nyomtatni tényleg, és van olyan jó vagy jobb mint a sima PETG. Mennyire nehéz nyomttani, mennyire szálazik? Vagy itt már szálazási probléma sincs? -
JasL
senior tag
Nem én vagyok, én csak saját magam képviselem
A model felnagyításával az a baj, hogy a vezetékmentes töltő lyuka is megnövelődik úgy, és lötyögni fog benne, mint állat, sajna erre én is gondoltam. Mindegy, szara model azt kész.. majd keresek másikat.. csak olyan cuki volt ez a nintendos verzió.
-
JasL
senior tag
válasz H2o-pok #8868 üzenetére
Ez a szőrösödés a hozzáadott adalékok miatt lehet, tippre a kőpor okozza... nem tudom nyomtattál-e már fa adalékos anyaggal.. na az ám a brutál! Mint az oroszlán sörénye...
Imy: kivonják a forgalomból a PETG Basic-et.. már csak HF lesz.. szerintem sima marketing, a nem HF-es verzió is meg az új is pont ugyanúgy nyomtat.. magyar céggel való kommunikáció alapján ELVILEG a HF verziók folyássegítő adalékkal vannak ellátva... de hát a receptúrák meg titkosak, tudja a franc, hogy igaz-e.
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
Ilyen polikristályos gyémát fejet még nem használtam, viszont 5 évig ment egy E3D nozzle a prusában, amíg el nem adtam (és most az új tulajnál is azzal megy minden). NozzleX. Szóval ha ők azt mondják (E3D), jó lesz, akkor az elég jó eséllyel úgy is lesz. Biztosan nem lesz olcsó... viszont ha a várható élettartamot nézzük, meg drága sem!
Huh, megnéztem az árát... na itt kezdődik a definiáltan drága fogalma 75ezer ft...
[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
-
Tegnap volt időm foglalkozni a problémával. Ez alapján megtakarítottam : [link]
Ekkor vettem észre, hogy a szilikon is szétszakadt oldalt, szerencsére volt itthon 3 tartalék, így azt is cseréltem. Plussz a fúvóka hátulja, a nem látható rész is tele volt maradvány anyagokkal, már fekete volt. Hogy oda hogy került anyag, az jó kérdés, valószínűleg a szilikon szakadás miatt bejutott valahogy az áramlás kalibráció során. A takarítást háromszor egymás után megcsináltam, kapott új szilikon "zoknit", így tegnap 6 órát is tudtam nyomtatni, mindenféle hiba nélkül. Így most öröm és bódottá van!poli27: neked is köszönöm a szilikon tippet, lehet, hogy annak a sérülése kavart be.
(keresőnek kulcsszavak: printing stopped because nobble temperature problem, 0300-8008 151049 probléma, hiba)
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Imy
veterán
PETG-t mire szoktátok nyomtatni?
A Textured PEI-ről mindig úgy kell lehámozni, azt nem akarom ragasztózni. -
JasL
senior tag
Pedig az arany színű PEI a gyári ajánlás.. a smooth PEI biztos hogy nem, más gyártó más lapjával már letéptem ifjú titán koromban egy fóliát a lemezről. Ha nem akarod ragasztózni és gyengíteni akarod a tapadást, megteheted, de nem visszafordítható teljes mértékben sajnos a folyamat, ezért ajánlom, a ritkábban használt felével csináld ezt: áttörlöd IPA-s törlőkendővel, de nagyon gyengén átitatottal, mert hamar hazavágja a tapadást! Hallottam olyat is, aki finom port szórt a lapra leheletvékonyan (lisztet), majd arra nyomtatott... én tuti az IPA-s gyengítéssel csinálnám, de csakis olyan lappal, amit már nem sajnálok. Vagy pedig fogod magad, és mégis használsz ragasztót, de ne stiftet, az tök béna, hanem ezt: [link] még ha tépni is fogja, legalább nem a fólia sérül.. meg ez erre van.
-
poli27
Topikgazda
Sry de megint oltári nagy marhaságokat mondtál... Az IPA miért is rontaná el a tapadást, vagy te az IPA sörre gondoltál mert azt még nem próbáltam ? Lisztre meg megpróbálhatsz nyomtatni semennyire nem fog sikerülni szerintem... hiszen egyáltalán nem tapad oda semmi....
[ Szerkesztve ]
-
spider23
aktív tag
Amit még észre vettem petg nyomtatásnál ha előtte jól megtakarítom a pei lapot akkor sokkal könnyebben lejön a tárgy mint akkor ha már az ötödik dolgot nyomtatom petg - ből takarítás nélkül.
-
Imy
veterán
Ez igaz. Csak valami jó tartós megoldás lenne jó PETG-re.
Amikor üveglapra nyomtattam régebben más nyomtatóval, akkor ott ha nem ragasztóztam meg, akkor kitépte az üveget.
Mostanában csak PLA-val nyomtattam, elszoktam a PETG-től, de a PETG HF miatt valószínű visszaszokok majd rá.A Textured PEI-re a PLA nagyon jól tapad, ha kihűl akkor meg könnyen lejön.
-
ptesza
senior tag
Próbáld ki az én módszeremet. Már lassan 1000 órát nyomtattam az eredeti textured PEI lapomra és még mindig olyan mint az új. Jól tapad a PETG melegen, de hidegen már könnyű leválasztani. Csak akkor találkozhatsz tapadási problémával ha nem megfelelően öblítetted a hotendet anyagtípus váltásnál. PETG->PLA vagy vissza. Amit az AMS öblít az kevés.
-
JasL
senior tag
Bár megbocsáss, de mivel túlvagyok már egy ilyenen, saját tapasztalatból írtam, de ha nekem nem hiszel, itt egy pár ember, aki szintén megcsinálta: [link] 5 éve használok IPA-t laptakarításra, de ez az első olyan lap, amit tönkrevág az IPA. Szóval nem írtam marhaságot, de azt elhiszem, hogy nagyon logikátlannak tűnik (ezért se néztem utána, mielőtt saját magam is megcsináltam). Viszont te megint lenéztél Mindegy, már megszoktam... a lisztes dolgot is csinálják párat, de ezt sem kell elhinned nyilván nem úgy szórják, mint a tészta alá a nagymama, hanem nagyon óvatosan vékonyan. Most fotót nem túrok róla, nézz utána ha érdekel!
Egyébként a megoldás, aki NEM akarja rontani a godl textured PEI lap tapadását, ha langyos mosógatószeres vízzel takarítod le IPA helyett.
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
A fék tisztítónak semmi köze az IPA-hoz. Teljesen más anyag. Amúgy minden további nélkül befújok féktiszítóval is bármit / (bárkit ) . Néha még a szemüveget is azzal tisztítom meg.
Itt inkább arról számolnak be, hogy bevált az IPA.
"I have had 2 P1Ps for 12 months and print the PEI every day, I clean 99% ipa and they still hold up with ABS, PETG, PETG-CF and ASA"Ha elfogadsz egy magyarázatot, miért is veszti el a PEI lap a tapadását:
Ha mindig PLA-t használsz akkor nem lehet gond, ez tapasztalat és többen is megerősítik. Viszont ha alapanyagot váltasz akkor alaposan el kell távolítani a régi anyagot mert az újjal keveredve nem fog tapadni. Jellemzően ez az első rétegnél történik meg, mert azzal kezdődik a nyomtatás. Aztán ahogy szépen kitisztul a hotend már tapadna... PETG után nem árt alaposan letisztítani a lapot mert ha nyomokban is marad belőle akkor tapadási problémát okozhat. Talán a glicerin de ebben nem vagyok biztos. Saját tapasztalatom, hogy a PEI lap örök és elpusztíthatatlan. (No de ez nem igaz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest