Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sennalacy

    aktív tag

    Számítógép összekötéssel kapcsolatos kérdésem lenne. Azt hiszem a kérdés lényege, hogy lehet-e a kecskével... akarom mondani a display porton keresztül külön hangot erősítőbe küldeni miközben a kép HDMI porton keresztül hagyja el a videokártyát. Illetve elég lehet-e egy ilyen 1.1-es szabványú átalakító ehhez?

    A problémám a következő. Van egy 1060-as videokártyám két DVI, egy HDMI egy Display port kimenettel. TV-t használok monitornak és van egy házimozi erősítőm a hanghoz, amit viszont nem kívánok mindig használni. Sima youtube nézéshez nekem elég a tv hangszórója is. 5.1 filmnézéshez vagy játékhoz lenne fontos.

    Jelenleg a gép spdif alaplapi csatlakozójából van egy kábelem az erősítőbe amin DTS jel is átmegy, tehát a filmnézés része meg van oldva.. viszont játékhoz ez nem ad 5.1 jelet. Ahhoz HDMI csatlakozás kellene, de nem akarom folyton ki be dugdosni a vezetékeket naponta, ha az erősítőt be akarom kötni a rendszerbe ennek érdekében.

    Gondoltam arra is, hogy a tévéből lehetne optikai kábelen visszaküldeni a jelet az erősítőbe, de fogalmam sincs, hogy ez működne-e sőt ha jól rémlik egyszer azt olvastam, hogy ezen is sokszor csak sztereo jel megy át, tehát ezért külön optikai vezetéket nem szeretnék venni, hogy kipróbáljam.

    Esetleg valakinek valami ötlet, hogy mi lehetne célravezető? A hang irányát vezeték dugdosás nélkül szeretném kizárólag a windows hangbeállító menüjével vezérelni.

    Van egy DVI - HDMI kábelem, gondoltam azzal viszem a képet(ugyanis tudtommal a dvi hangot nem küld) és majd a hdmi porton próbálom a hangot kikötni az erősítőre, de ez a tervem csúnyán kudarcba fulladt mert bár a régi AMD 6950-es kártyámon nem volt gond ezzel a kábellel emlékeim szerint, ez a jelenlegi konfig legnagyobb meglepetésemre pusztán nagy feketeséget volt hajlandó kiadni ezzel a megoldással kép helyett. Mármint pusztán csak a DVI-HDMI kábelt csatlakoztatva a "HDMI-HDMI erősítőbe" nélkül is.

    [ Szerkesztve ]

    Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!

Új hozzászólás Aktív témák