- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M3lakH
tag
válasz PR0JECTNR56 #50950 üzenetére
Ilyen "illesztő program nem válaszolt/nem lehetett elérni" hibaüzenetek nekem is jönnek windowsba, de nem fagy le a gép, csak villog 1-2-t a monitor. Ilyenkor valamit frissíteni is akar a win7 em, újraindítás után elmúlik pár napig, néha csinálja...
-
fbeni91
tag
-
Rasnac
aktív tag
Sziasztok !
Következő kérdéssel fordulnék hozzátok.
Adott egy XFX 7850 Core edition kártya .
Eddig egy R7 250 -em volt de megérett a váltásra és a régi kártyát úgy használtam hogy egyszerre volt DVI-ba kötbe a monitor és HDMI-re a tv . Semmi gond nem adódott minden ment flottul. Aztán a 7850-essel ugyanezt eljátszva már kicsit bonyolódott az ügy. Gép bekapcs után ha mindkét kábel be van kötve felpörög a kártya mint egy boeing gép és nem ad képet se a tv-n se a monitoron 2x-er 3x-or újra indítom a gépet és bejön szépen a kép. Ha kihúzom a HDMI-t akkor pedig egyből pöcre indul minden .
Mi lehet a gond ? Mert a másik kártyával minden ment szépen.
Előre is köszönöm a segítségeteket."Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember."
-
SP4C3
veterán
válasz Rasnac #50953 üzenetére
Na ez érdekes probléma. Szerintem mûködnie kellene, elvégre szoktak több monitort kötni a kártyákra. Késôbb megnézem géprôl, és utánaolvasok. Am meg olvasd el a kártya Manual-ját (kézikönyv).
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Rasnac
aktív tag
-
8th
addikt
Üdv. urak. Láma kérdés következik. 6pin vga kábelből fizikailag csak egy méret van? Mármint arra a csatlakozójára gondolok amelyiket a videokártyába kell dugni.
Vga-t cseréltem de az újba az istenért nem akar belemenni. Ez azért is vicces mert az előző kártyámat ugyanezzel a kábellel használtam és simán szinte ellenállás nélkül szépen bepattant a helyére. Ez meg...áhh...
Elkap a harci ideg esküszöm megfogom és belekalapálom.[ Szerkesztve ]
...
-
8th
addikt
válasz Taifa Díaz #50961 üzenetére
Az akkor facca... :I
Szerzek egy másik kábelt (bár felesleges mert az összes VGA-m erről ment eddig) és ha azzal sem megy megy vissza a kártya az eladónak.
Köszi az infót
[ Szerkesztve ]
...
-
8th
addikt
Nem tudok képet felrakni mert nincs itthon a fényképezőgépem a telefonom meg minősíthetetlenül szar képet készít azzal felesleges is nekiállni.
Egyébként a csatlakozók apa/anya sértetlennek nincsenek eldeformálva a fém hüvelyük/tüskéik sem és tökéletesen össze passzolnak, mégsem megy be a helyére. Ezért is kérdeztem, hogy ebből csak egy méret létezik-e de mint kiderült igen. Kipróbálom másik kábellel jobbat nem tudok. Ezt minden esetre nem kezdem el hülyegyerek módjára beleerőszakolni a kártyába mert még a végén kárt teszek benne.
...
-
totyak
aktív tag
Egy Msi GTX 660Ti kártyám van, 2gb-os. Eddig nem tapasztaltam semmi rendellenességet, már jóideje teszi a dolgát szépen, de tegnap, illetve ma is a játékok elkezdtek akadozni, még a gyengébb gépet igénylők is, csúnya textúra eltűnések és fagyások jöttek elő (főleg a GTA V-nél, ahol eddig semmi gond nem volt, magas beállításokkal tudtam akadozás nélkül játszani). Rögtön a VGA-ra gondoltam. A gépem nem kifejezetten jól szellőző házikóban van, ezért ilyenkor nyáron le van szedve a gépház oldala, hátha jobban hűl. Vajon csak arról lehet szó, hogy nem bírja a nagy meleget, vagy kezdhetek keresztet vetni rá? Milyen programokkal tudnám tesztelni a kártyát, illetve hol tudom követni a hőmérsékletét? Egyáltalán mi számít normális alap és terhelt hőmérsékletnek?
Köszönöm a segítségeteket.
-
MK VII
veterán
Üdv.
Az én véleményem, hogy nem csak egyféle 6pin-es kábel van.. A régi HD4890-es kártyám csatlakozója pl nem ment bele az 5850-es tápcsatlakozójába. Kellett szereznem másik kábelt, hogy tudjam használni..
Illetve, ha a tápodból jön 2db 6pin-es aminél az egyik mellett ott van a 8pin-re kiegészítő kétpines toldalék akkor azok közül a két 6 pines sem ugyan olyan! Nem a VGA a rossz amit vettél illetve nem a csatlakozása a nemjó hanem a kábel nem megfelelő! -
8th
addikt
válasz MK VII #50967 üzenetére
Valami ilyesmire gyanakszom én is, köszi a megerősítést Drákó . Csütörtökön a hónom alá csapom a vga-t és azzal együtt indulok neki a kábelvásárlásnak. Nem akarok feleslegesen megvenni még egy ugyanilyet.
mod: ha a régi kábeled még megvan szívesen átvenném tőled. Egy 4850-hez kellene és nem kizárt, hogy erre is ugyanazt a csatit rakták mint a 4890-re.
[ Szerkesztve ]
...
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
Ha nem jó topikba tettem volna fel, ide is beteszem, hátha tudtok segíteni -> Nvidia Quadro driver -
marcus1
tag
helló van gy hd 6870-em valaki tudja miért állnak le a 3D-s programok ezzel a hibaüzenettel ? BEX
ez mindig szerepel a hibaüzenetben -->> programesemény neve BEX
aztán jön a program neve NFS vagy pld a valley
Alkalmazásnév: valley.exe
Alkalmazásverzió: 1.0.0.0
Alkalmazás időbélyegzője: 511cbdf2
Hiba – modul neve: kernel32.dll
Hiba – modul verziója: 6.1.7601.18847A tegnap már történelem,a holnap még rejtelem,DE A MA ADOMÁNY.
-
SP4C3
veterán
válasz marcus1 #50971 üzenetére
Szia. Kernel32.dll ez az oprensszer kerneljének egy dll leltárja? Újratelepítés megoldja a gondot.
Antivírus?
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Van egy R9 280x VGA-m és egy Benq g2222hdl monitor, amik D-sub átalakítóval vannak összekötve. Már így használom mióta megvan.
Az a kérdésem, hogy romlik-e így a képminőség a DVI-D-hez képest? Érdemes inkább azzal csatlakoztatni, vagy nincs különbség? -
Nxn908xxx
őstag
válasz Nxn908xxx #50978 üzenetére
Na, összekötöttem DVI-D kábellel, tényleg jobbnak érzem, csak egy gond van.
Eddig mikor átalakítóval Dsubbal volt kötve, addig engedte a 75hz-t a windows 1280x960 felbontáson. Most csak 60-at enged. Valahogy ezt meg lehet oldani, hogy engedje megint a 75-öt? Más felbontáson engedi, ezen nem. -
Nxn908xxx
őstag
válasz Balathruin #50980 üzenetére
Játékra. Kis felbontás+nagyobb frissítés mindig jobb. De most nem engedi 1280x960-ra, viszont 1440x900-ra igen a 75hzt. Ezt valami külső programmal meg lehet oldani?
-
ProEvoFan
nagyúr
6950 karimnál leáll az egyik venti majd néha elindul majd megint leáll...
Ennek annyi?A kártyának semmi baja de igy egy ventivel nem lehet vele játszani.Szerintetek érdemes elvinni szervízbe?Vagy ezt a problémát csak egy új hűtés oldja meg.4 éves a vga, eddig nem volt vele problémám. -
kalozhun100
őstag
Hello, egy i5 4670k-m van, amiben ugye egy intel hd4600 lapul, alaplapom asus maximus vi hero. Egy dell u2414h van rákötve hdmi-n. Miért van az, hogy az illesztőprogram néha nem válaszol?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
drunkyboy
aktív tag
Hello! Épp olyan dologgal szerencsétlenkedek, amit pár évvel ezelőtt, simán megoldottam, de a mostani technikával és szoftverrel nem jövök rá a megoldásra. És kerestem is sokat, de nem találtam érdemi megoldást a következőre.
Szóval adott egy R9 290, a DVI kimenetre kötve egy monitor az egyik HDMI-re meg egy Samsung Led tv. Hogyan tudom megoldani a Tv kezelését úgy, hogy az elindított videók, filmek, főleg online filmek teljes méretben fussanak a Tv-n, míg a Pc-n eközben marad az asztal és lehetne rajt dolgozni? (Anno volt klón és színház mód az ACCben, olyan beállítást keresek most is)
Próbáltam a képernyő másolását, kettőzését, kiterjesztését, de egyik sem úgy működik, ahogy várnám, teljes képernyős video egyáltalán nincs, csak akkor ha a PCn is. Ja és mióta a Tv is be van kötve a videókariba, a PC asztal nagyobb lett, pedig a felbontása maradt az 1680x1050, ez vajon miért? Esetleg létezik erre valami program?
Köszi előre is.
-
drunkyboy
aktív tag
válasz norbert1998 #50987 üzenetére
Igaz, az valószínűleg a DPI-től lesz, mert nekem is 22"-os monitorom van és 40-es Tv. Bár ezt még meg tudnám szokni amíg így működne, mert ha nem használom, kihúzom a Tvt, akkor visszaáll eredetire.
Az első probléma jobban foglalkoztat, csak azt nem értem, ha régen megvolt rá a szoftveres támogatás, akkor most hogyhogy nem lehet? Olvastam valamit, hogy az OS ezt nem támogatja a Win7 óta. -
Lenry
félisten
ez minek a hibája? VGA, driver, Windows?
random bármikor elmegy a kép, aztán vagy visszajön a fenti hibaüzenettel vagy nem jön vissza és indíthatom újra a gépet. mivel tudom ezt orvosolni?
vagy ez a jó öreg TDR?
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
regener
veterán
Rakd fel a 335.38-as hotfix drivert, ez pont a driver kifagyásokat hivatott javítani (ne a 335.30-at, mert abban mégtöbb hiba van, ez már annak a javítása).
Nekem bevált: a 335.30-nél tapasztalt gondok megszűntek. -
FireKeeper
nagyúr
üdv emberek
catalyst-es topikban meg a kártyám topikjában sem találtam megoldást, így gondoltam ide is benéznék:
7790-es kártyával lenne problémám, nevezetesen bizonyos játékok alatt egyszerűen nem hajtja ki magát rendesen, hiába lenne szükség teljesítményre (szaggat), a gpu órajelet visszafojtja. nem hiszem hogy cpu-limitem lenne, egyrészt annyira nem erős ez a kártya, másrészt meg ennyire nem szar a phenom. de mintha nem is lenne terhelés a gpu-n, ezért nem is növeli az órajelet, pedig kellene. furmark alatt felszalad szépen a terhelés és az órajel is maxra. túlmelegedési problémám nincsen, furmarknál ugyan elkezd zúgni mint állat, de szépen megfogja a gpu-t 85 fok körül.
driver a legfrissebb bétás cata, tegnap direkt úgy telepítettem újra, hogy előtte teljesen leszedtem a régi drivert.
overdrive be van kapcsolva, bár a jelenséget nem befolyásolja h ki van-e nyomva vagy sem.
nem minden játéknál jön elő a probléma, van, amivel teljesen jól fut a kártya.
win energiagazdálkodás teljesítményre van belőve.tanácstalan vagyok, szóval bármilyen tipp jöhet azért a wint mondjuk nem szívesen pakolnám újra
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Nxn908xxx
őstag
válasz FireKeeper #50993 üzenetére
A feladatkezelőbe az energiatakarékosságnál nézd meg hogy nincs-e átállítva valami.
-
M3lakH
tag
Nekem ugyan ez van, amióta felment a 353 as driver... a régivel nem volt semmi gond, szerintem inkább tedd vissza a régebbit, minthogy vissza clockolnád a kártyát... Nem kötözködés, pusztán kíváncsiság, mert nekem is csinálja, bár mindig újraindul a driver, sosem kellet újraindítanom...De a 353 as driverhez miért is a 335 ös hotfixet kell használni?
-
Lenry
félisten
válasz M3lakH #50995 üzenetére
elírás, 353.38 a hotfix, illetve már van mégújabb 353.45 is.
nekem a régivel is voltak gondok, 2-3 driverre visszamenőleg, annyira régit viszont nem akarok feltenni.remélem, hogy a hotfix megoldja
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
M3lakH
tag
válasz drunkyboy #50988 üzenetére
DPI-t lehet állítani a windowsba is, ezért nem kell sztem ki-be huzogatni a TV-t. klón üzemmód pedig emlékeim szerint mind2 kijelzőn ugyan azt jeleníti meg, ugyan azzal a felbontással. Kiterjesztett asztal kell neked, elsődlegesnek add meg a monitort, és sztem ha kiteszed a médiaplayert a TVre, és ott zárod be, legközelebb ott is fog elindulni (nekem legalábbis így működik).Még AGP-s korszakú Radeonok szivattak ilyesmikkel, GF-ok érdekes módon soha :S
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
VGA-nál hogy számolódik a gyártó által megadott VRAM? Pl. egy 2 gigás kártyánál mennyi a ténylegesen felhasználható mennyiség? Mostanában elég gyakran kifutottam a vram-ból egy 7870oc 2 gigás kártyával, és az afterburner csak valami 1700 Mb ramot számolt maximum, állt a játék 2-3 fps kihasználtság 15-20%, majd lement a vram 1600-ra rögtön felugrott az fps 100 fölé vga kihasználtság 99% majd vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest