- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
Aktív témák
-
murdock01
csendes tag
Sziasztok!
Látom járnak errefelé hozzáértő emberek, ezért itt szeretném feltenni a kérdéseimet!
Hogy őszinte legyek, halvány lila fingom nincs a videókártyákról, viszont lelkes amatőrként érdeklődök dolgok után.Egy olyan kérdésem lenne, hogy
ASUS GeForce 6200TC 256MB PCI-E vs. Gigabyte GeForce 7300GS 128MB PCI-E
Ki melyikre szavaz?
Csak mert a Gigabyte 7300 viszont csak 128MB, ez mennyit jelent?
És az ASUS ezen tipusa milyen?Szóval a bölcs és okos hozzászólásokat illetve tanácsokat nagyon szívesen olvasnám!
Előre is köszönöm!
..::MuRdOcK::..
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz murdock01 #4801 üzenetére
A 6200 és a 7300 más kategória. A sok RAM a lelkes amatőrök megtévesztését szolgálja.
Inkább 7300GS, bár gondolom DDR2-es, szóval azzal sem nagyon lehet már játszogatni. Más lehetőség nincs?Szerk.: Most nézem még az is lehet hogy 64 bites a 7300GS, az azért már tényleg semmire se jó. (a 6200 meg aztán pláne)
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
AtHoS
nagyúr
válasz VaniliásRönk #4802 üzenetére
Na! Azért szövegszerkeszteni még elmennek
Azt se tudjuk mihez kellene
read-only mode on the forum
-
-
Pare
csendes tag
Sziasztok!
HTPC építésén töröm a fejem, a gép nagyrésze fejben már összeállt, de szeretnék tanácsot kérni, hogy szerintetek alternatíva lehet-e ez [link]?
A gép többi része ez lesz: X2 4000+, 1GB DDR2, 160 vagy 250GB HDD
Esetleg tapasztalat valakinek? Csakis filmezésre használnám majd a gépet játékra van a mostani
Vagy jobban járok egy sima deszka+ HD2400pro-val? -
gg72
veterán
-
Pare
csendes tag
-
Daert
őstag
válasz VaniliásRönk #4800 üzenetére
Igen,ezt én is tudom de sem pénzem nincs most tápot cserélni,sem (kedvem= lóvé).Valamint nem ez volt az elsődleges kérdés.
Egyébként a Corsair VX 450 tetszik -
Teszla_
senior tag
Hali!
Ati X1300-as vga-ra milyen olcsó hűtőt tudnátok ajánlani, amihez jár memória hűtőborda is?
A lényeg, hogy a memókra legyen valami, mert azok nagyon melegednek. -
No-kia
addikt
128 mb -s 9600pro-t mivel,meddig ,hogy lehet húzni?ja és mennyivel lesz nagyobb a teljesítmény?please vki íírja le ,köszönöm
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
DigitXT
nagyúr
Alapórajele elvileg 400/400 (vagy 400/600?): esetleg az 500 elérhető (az XT-k annyin jártak alapból (500/600), igaz, más gyártástechnológiával készültek). RAM-ot pl. nem tudom, attól is függ, hány ns-os (nekem van egy pl. egy elfekvőben tartaléknak tartott 9600Pro-m, ami 400/400-as, pedig régebben emlékeim szerint 400/600-asok voltak de mindegy). Meg persze akkor már nem árt normális hűtés se rá. Amúgy ATI Tray Tools-szal elég egyszerű a tuning.
Viszont a lényeg: szerintem nem érdemes szenvedni vele, mert csak az órajel arányában emelkedik majd a teljesítmény (sőt, még annál is kisebb mértékben, mert nem mindegy, hogy a RAM-ot vagy a GPU-t húzod, ill. az sem, hogy mennyivel). Szóval ami eddig rosszul ment, ezután sem fog hasítani... (Mondjuk ha 20 FPS az adott "rossz", a 25 FPS sem sokkal több nála, és akkor még optimista voltam.) Ha valóban nagyot akarsz teljesítményben ugrani, mindenképpen egy VGA csere javasolt. (Egész durva AGP-s vasakat lehet pl. kapni a használtpiacon jó árban.) Mondjuk a procidat nem töltötted ki az adatlapodon: ha az nagyon régi, vagy Celeron (), akkor még a VGA cserét sem javaslom. Ezen kívül a 256MB RAM is lehet kevés az üdvösséghez: konkrétan milyen játék miatt szeretnéd húzni a karit? Vagy csak úgy általában érdekel?
[ Szerkesztve ]
-
Krissz22
senior tag
Sziasztok!
Esetleg megtudnátok mondani, hogy a 7900GT és a 7800GTX között mekkora a különbség? Akár %-osan is. És hogy kb. reálisan melyik mennyit ér?
Köszi!
-
libus
őstag
Sziasztok!
Egy nagy segítséget szeretnék tőletek kérni, mert már ki tépem a hajam!
Eladtam a VGA-m és amig megjönn az új addig kaptam egyik havertól egy S3 Trio64UV+ karit, hogy tudjak addig is dolgozni a gépen, de drivert nem tudott hozzá adni.
Nem tudom hogy ennyire béna vagyok-e, de nem találok sehol hozzá drivert XP-hez. Valaki tudna nekem Link-ni, vagy e-mail-be elküldeni? liba34@citromail.hu
Előre is nagyon szépen köszönöm!!Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
No-kia
addikt
válasz DigitXT #4812 üzenetére
procim 2000+ os sempron,ramom pedig 1,25 giga,annyira nem lényeges,csak gondoltam háth ajobban megy a cod 2 vagy carbon(ha a pro szreet már nem indul,sajnos).tom hogy kéne csrélni(informatikusnak készülök cak hát egyszülővel nem nagyon tok venni semmit(itt meg már amúg yis komplett gép csere kellene.ja amúgy sapphire,k9öszi a segítséget
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ezt a kártyát készülök megvenni.Kell ehhez külön tápkábel?Van nekem olyan kábel a fsp 350w passzív pfc tápomon?
Asus EAX1050 256MB PCI-E
Köszi!
Dodo -
murdock01
csendes tag
válasz VaniliásRönk #4802 üzenetére
Köszönöm a választ/válaszokat!
Sajnos egyenlőre más lehetőségem nincs, így akkor maradok a 7300-asnál!
Igen tudom, hogy a RAM mérete megtévesztő lehet, ezért kértem itt véleményt!
Szóval a szériára kell figyelni!És egy olyan kérdésem lehetne-e még a végére, hogy milyen VGA-t tudnál ajánlani az "olcsó" kategóriából!
Mert sajna 150e-m nincs egy tuti kártyára.....::MuRdOcK::..
-
Voda2
tag
Ajha Talán már videokártya sem kell a gébeinkbe? Nemsemmi. Nézzétek meg,érdemes, bár elég hihetetlen. [link]
ASUS-PC P5KPL-AM E5200 Wolfdale 2GB Kingmax 1066MHz Chieftec 500W SATA II 500GB Gigabyte HD4550 GDDR3 HDMI Fujitsu X19 TFT Samsung SH-S182M LS DVD-RW 5MBit xDSL Win 7 Ultimate
-
Voda2
tag
válasz hossszú #4821 üzenetére
Na igen, itt nem a teljesítmény a lényeg szerintem, aztán ki tudja később mi lessz, ha elterjed?:-D Egy irodai gépbe tökéletes lehet, és ha munka után kihúzod, még a gépedbe sem tud senki belekotorni vga hiányában:-D
ASUS-PC P5KPL-AM E5200 Wolfdale 2GB Kingmax 1066MHz Chieftec 500W SATA II 500GB Gigabyte HD4550 GDDR3 HDMI Fujitsu X19 TFT Samsung SH-S182M LS DVD-RW 5MBit xDSL Win 7 Ultimate
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz murdock01 #4818 üzenetére
9k-ért kapsz 6600GT-t vagy 7300GT-t (DDR3-asat), utóbbi gyorsabb valamivel de figyelni kell rá, mert vannak DDR2-esek is, amik sokkal lassabbak mint egy 6600GT.
Ezek elég messze vannak még a 150k-tól, és csak a legújabb játékok (azok közül sem mind) nem futnak rajtuk élvezhetően."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
klambi
addikt
vidkari bois-t hogyan tookk frissíteni(6600GT)?
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Anthony001
senior tag
Szerintetek melyik a jobb?:
Radeon X1600 PRO vagy a HD 2600 Pro?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Anthony001 #4826 üzenetére
Utóbbi, egyértelműen, abból is GDDR3-as.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Anthony001
senior tag
válasz VaniliásRönk #4827 üzenetére
Hú kösz a gyors választ.
-
fsb1000
nagyúr
-
Dr. Romano
veterán
Üdv Mindenki!
Egy Radeon X1300XT karin hány pixelshader egység van?
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
kicsitomi88
őstag
-
Dr. Romano
veterán
-
murdock01
csendes tag
válasz VaniliásRönk #4823 üzenetére
Köszi!
(Keresgélek-keresgélek, de csak nem lelek DDR3-asra! )
..::MuRdOcK::..
-
válasz DigitXT #4838 üzenetére
A 400/400-as tuti nem PRO, csak úgy árulják. Az eredeti ATI speckók:
325/400 - 9600
400/600 - 9600 PRONa most a kettőnek a nyákja között óriási különbség van. Értelemszerűen gagyi ramokat tesznek a non PRO karikra. Sajnos már a piacbevezetéskor elkezdtek árusítani tuningolt non PRO karikat, melyeket ugyanúgy PRO-ként adtak el (ráadásul majdnem annyiért, mint az iazi PRO-kat). Ezeknek - mivel a memóriájukat már nem lehet húzni, csak a GPU-jukat tuningolták. Teljesítményük szinte semmiben sem különbözik a non PRO kariktól, mivel a memória a szűk keresztmetszet.
Én is belefutottam egy ilyenbe, ráadásul a CLUB3D-től. Szerencsémre korrektek voltak (mivel reklamáltam miután rájöttem a turpisságra), és írták, hogy a hazai forgalmazónak vissza kell venni tőlem (ha nem, majd közbelépnek). Szóval sikerült visszavásároltatnom, majd némi párezer plusszért, egy igazi PRO-t vettem.A lényeg, hogy a nyák különbözteti meg a PRO-t a non PRO-tól.
PRO nyák:
non PRO nyák:
(egyébként a memóriákon rögtön látszik, hogy PRO kártyáról van e szó, mivel a PRO-n négyzet alakú csipek vannak, ráadásul a PRO nyákon sokkal több a kondenzátor is)
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
JohnnyX
őstag
Olcso pci-e vgat akarok venni, csak nem tudok donteni melyik eri meg jobban, ugyanabban az arban.
Msi NX7300GS-TD256EH
vagy
Msi RX1050 TD128EA valaszokat elore is koszi.
_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
Megics
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne: az adatlapomon látható konfigomon ha valami ujjabb játékot (crysis, Dirt, COD4) futtatok, akkor időnként bezöldűl, bekockásodik a kép: [link] ezután ha kilépek a programból a windows is igy marad: [link] Monitoroztam a GPU hőmérsékletet, nem melegszik (~55 C°).
Újratelepítettem a windows-t (XP) és úgy látszott eltünt a hiba, feltettem még pár apróságot (a fontosabb codec-ek, quicktime, flash) és megint előjött a zöldülés. nem feltétlenül gondolom hogy ez utóbbiak okozzák a gondot, de lehet? Persze valószínübb a video-ram túlmelegedése, azt mivel tudnám mérni/tesztelni?
Bármilyen okosságot előre is köszönök.Megics
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz JohnnyX #4846 üzenetére
Az Ati-nál van HyperMemory support, ami azt jelenti, hogy a rendszermemóriából is lenyúl, ha nem lenne elég a 128 Mb. Az NVidiánál viszont nem láttam, hogy TurboCache támogatás van-e, ergo a 256 Mb az saját memória, ami jobb.
Aztán lehet, hogy rosszul tudom...<< Heimdal >>
-
juliabrilke
veterán
Kérdés: megéri-e venni 8800GTX-et (ez eddig ok) és milyen árban adnátok érte?
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz juliabrilke #4848 üzenetére
Az a helyzet, hogy a 8800GT teljesítményét látva elég nehéz erre válaszolni. Ami ugyan még 60-65 k, de fog az még lejjebb is menni.
<< Heimdal >>
Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Call of Duty: Black Ops 6
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Horgász topik
- Elektromos autók - motorok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest