Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz szkorhetz #4300 üzenetére
Volt nvidia kártyám, de már nem emlékszem pontosan hol volt megtalálható ez a menüpont a ForceWareben. Meg amúgy is az utolsó ForceWare amit használtam a 84.21-es volt. Azóta kicsit elszaladt a verziószám és gondolom alakítottak is kezelőfelületen. A 9x-es FW szériában biztosan.
Na mindegy, majd jön egy nVida tulaj és megmondja merre találod. A linkelt progi amúgy kicsit régebben jó szolgálatot tett nekem a Gf4200, Radír9700-as időkben az OGL 60Hz kikerüléséhez.
read-only mode on the forum
-
geckowize
őstag
Még meg nem lévő konfig:
Gigabyte MA69G-S3H
AMD Athlon 64 X2 5200+
2*1GB DDR2 800MHz RAM
És megmarad a mostani gépből a 120+120+160GB HDD, plusz CDRW/DVD Combo.Ehhez milyen videokártya illik? Asus X1950Pro, vagy inkább a Sapphire?
Esetleg vmi jó ár/érték arányú tápot ehhez? -
killer1203
senior tag
hali
egy Hypermemory-s videókártya ha pl 128MB-os és 512MB a Hypermemory akkor azt lelehet tiltani hogy nevegye el a rendszermemobol? konkrétan radeon x1050 vagy x300SE ezt néztem ki most váltottam pci-x re és most erre a kártyákra van pénzem (tudom nem a legjobbak de legalább megy a gép vele) szerintetek melyklenne jobb de jólenne ha tiltható lenne a Hypermemory.
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
killer1203
senior tag
-
AtHoS
nagyúr
válasz szkorhetz #4302 üzenetére
A lenyitható listából ki kell választani az állítani kívánt kimenetet/megjelenítőt. Éltalában az ACTIVE felirat olvasható mellette.
Ezután az alatta lévő listában különböző felbontásoknál át kell írni a frissítési értékeket a használni kívántra.Ha megvannak a módosítások, akkor APPLY majd restart.
Ezután a módosított felbontásokban csak a beállított frissítési freki lesz az elérhető.Én pl. ki is töröltem azokat a felbontásokat, amiket előreláthatólag sosem kívántam a későbbiekben használni. A törölt felbontásokat ezután nem lehet sehol sem kiválasztani, mert nem lesznek a listában.
-
TAKÍÍ
tag
Hogy tudom leellenőrizni hogy a directx biztos fönt van -e ? Normális ha nincs benne a "vezérlőpult programok eltávolítás"ában. (nincs közte mint önnálló kis program)
Ja és még hogy hol van fönn egy tutira jó 9.0 c verzió? please link
Ja és csökkentett módba hogy tom indítani a gépet?[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz killer1203 #4304 üzenetére
Jobban jártál volna, ha inkább ezt a lapot választod, mert videokarit nem is kellett volna mellé. Az integrált x1250 tud annyit, mint az x300SE. Legalább maradt volna pénzed +1GB memóra.
A Hypermemory tiltására nincs ötletem.
-
AtHoS
nagyúr
DirectX 9.0c Redistributable - August 2007
WINDOWS\system32\dxdiag.exe ezzel tudod megnézni melyik verzió van a gépre telepítve
Igen, normális, hogy nincs benne a "vezérlőpult programok eltávolítás"-ában
Csökkentett módhoz a gép bekapcsolása/újraindítása után miután lement a POST nyomogasd az F8 billentyűt. F5 is jó. Ha plusszfunkciós a billentyűd F kiosztása, akkor lehet át kell kapcsolnod előtte
-
SaiyanJin
csendes tag
Egyszer úgyis rá fogtok jönni hogy a szedett vedett márlákból a legjobb az ASUS és nem ánusz hanem ASUS, persze sehol nincs egy Dell hez vagy HP komplett géphez de ez már más kérdés...erre jöttök a szemét Innoval
-
SaiyanJin
csendes tag
Gyerekek a Gigabyte tényleg ilyen xar lenne mostanság???Gigabyte vga-val volt már vkinek baja???Gondolok 8800GTS 320ra mert most egy ilyet néztem ki de parázok kicsit tőle.
Asus lapba meg amúgyis Asus vga dukál. -
kem
addikt
SaiyanJin így tovább
szóltál már hozzá olyat ami nem ekkora lódöntő hülyeség?
Asus lapba meg Vargáné táp dukál, hogy minél hamarabb leégesse.
Nekem eddig csak asussal vannak rossz tapasztalataim mindenfélre
hardver és laptop téren is.Köszi!
-
SaiyanJin
csendes tag
Elnézést kérek ha vkit megbántottam, de nagykeres eladási tapasztalatok mutatják.Ill alátámasztják.Személy szerint csak Asusra voksolok ha már az Inno-ról besz. de lehetne Abit is vagy Gigabyte, akkor is Asust választanám.5-8 éve csak ezt vásárlom, és kevesebb a gond vele minden téren, pláne stabil.Ha a cégek háttértörténetét és ballasztjait figyelembe vesszük akkor miről beszélünk???Amúgy HP gép rulez, jól működő,jól összeválogatott alkatrészek csak kicsit borsos.Dell-ről nemis beszélve.De ezekből egy jó csak termék menedzsereknek adatik meg...
-
SaiyanJin
csendes tag
Én csak azt szerettem volna kérdezni, (Gigabyte 8800 320mb-t) , hogy mik a tapasztalatok vele kapcsolatban, mert visszább olvastam kompatibilitási problémákról.
-
AtHoS
nagyúr
Ebben az esetben nem kell vele foglalkozni. Akkor van csak értelme, ha a progi menne nagyobb fps-el is, mint az aktuális képfrissítés.
A CoD játék nagyon jó példa erre. Ebben a gamában pl. vannak olyan helyek, ahová csak akkor lehet felugrani, ha az aktuális fps 120 vagy afölött van. 50, 70, 75, 85, 100 Hz-es képfrissítések esetén bekapcsolt v-sync-el ezt nem lehet elérni a korlátozó hatás miatt. v-sync kikapcsolásával, ha az aktuális hardver ezt lehetővé is teszi, akkor 120 fölé lehet vinni az fps számot. Elég sarkalatos egy példa, de hát ez van. Sok múlik a játékok motorján is.
-
sakto
őstag
válasz SaiyanJin #4315 üzenetére
hmm..érekes..nekem 80%-ban inno kareszoom vollt..nekem biztos mákom volt eddig hogy 1 sem ment tönkre az elmult 4-5 év során igaz nem sok volt kb 20-30db a mx 400-tol a 8800 ig szinte minden... én még mindig azt mondom akinek nem számit az a sok csiribiri faxság amit egy vga mellé adnak az ezt veszi...egy felsö kategoriás video karesznál sokszor irreálisan többet kérnek pl: asus vs inno 15-20k szvsz
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz killer1203 #4321 üzenetére
Aki ezt mondja, annak vagy nem volt még integrált vidkaris gépe vagy ha volt is, akkor a szűk anyagi helyzet miatt választotta azt, ami erősen befolyásolhatja a választást.
Nekem ippen integrált vidkaris lapom van. 3090MHz környékére sikerült értelmes feszültség érték mellett hajtani a 4400+ -os Brisbane-omat. Jelenleg 2940MHz magasságában futkározik. Azthiszem ez elfogadható tuning lenne még egy nem IGP-s laptól is
A hypermemory kikapcsolására továbbra sem tudom a választ.
-
gpatrik
tag
Nekem a 4200+ os Windsorom alapfeszen 2600Mhz-t bír, feszültséget nem akartam nagyon állítani, csak kiváncsi voltam meddig megy el. Az everest x2 5000+ nak megfelelően állapította meg az elért teljesítményt.
Még mindig küzködök azzal a bizonyos VPU Recoveres hibával. Ha lenne rá valakinek valamilyen ötlete azt örömmel venném ha megosztaná. Garanciás a kártya, meg úgy a komplett gép, szóval ha azt mondjátok hogy valami nem gömbölyű a videokarival akkor visszaviszem. Legutóbb például egy AEIA nevezetű aranyos kis proginál fagyott meg a gép. Ja és a hibaüzenet is elég érdekes. [link]
[ Szerkesztve ]
"A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni."
-
gpatrik
tag
válasz VaniliásRönk #4330 üzenetére
Így van 7.10, de 7.9el is csinálta.
"A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni."
-
gpatrik
tag
válasz VaniliásRönk #4332 üzenetére
Kikapcsoltam, Ageia törülközős részénél 3 perc után megfagyott az egész gép. tegnap este pedig a monitor csak fehéret mutatott.
Kem! Az everestben a megjelenítés/gpu alatt? Ott nekem semmi nincs, máshol meg nem találtam ilyet. Hol kellene lennie?[ Szerkesztve ]
-
kundocsoki
csendes tag
válasz kundocsoki #4254 üzenetére
#4254-re tud valaki mondani valamit?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz gpatrik #4334 üzenetére
Összegzés\Érzékelő, de jobb volna valami olyan ami grafikonon is mutatja egy ideig a hőfokot, mert a terhelés megszüntével mire kilépsz gyorsan visszahülhet a GPU, pl. ATi Tool tud ilyet.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz VaniliásRönk #4336 üzenetére
Elszúrtam, Számítógép\Érzékelő.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
TAKÍÍ
tag
Na dirctx diagot megtaláltam (9.0c verzió). Minden teszt lefutott sikeresen.
Ilyenkor fölösleges fölrakni ugye ezt az augusztusit, hisz ez is 9.0 c.(vagy fontos? ha kell akkor hogy törlöm le a régit, mivel ezt nem tudom csak ugy a "programok hozzáadása törlése"nél csak úgy letörölni)
Ja és ha minden teszt lefutott, akkor elméletileg a directx-el nem lehet gond?
Ezenkívül a driver cleaner helpje azt mondja hogy elsőként húzzuk ki a netet "disconnect" eljünk. Ez mennyire fontos?
[ Szerkesztve ]
-
gpatrik
tag
válasz VaniliásRönk #4336 üzenetére
Hát ezt nem sikerült megmérni, lefagyott a játék a szokásos módon. Egyébként ez betudható annak hogy nagyon melegszik? Mondjuk ott a számítógép / érzékelőknél sem stimmel nekem valami, mert nekem 3 cpu hőfokvan, 1 vinyó és egy ház, de videokari az nincs. Passzív hűtéses a kártya, lehet azért? MSI RX1650XT T2D256EZ
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz gpatrik #4339 üzenetére
Akkor indítsd el az ATi Tool-ban a Scan for Artifacts-et, az megizzasztja és mutatja a hőfokot is közben. (én mindig mondom hogy a passzív hűtés normális VGA-n felejtős, de akkor meg mindig jön 1-2 tulaj hogy de neki nem melegszik a kártya, pedig nem is szellőzik a ház...)
-
anxius
aktív tag
válasz VaniliásRönk #4340 üzenetére
Nekem jelenleg egy Gigabyte 7600GS-em van,passzíwan.Ház oldala levéve,és így is kurvaforró!Passzív hüttés soha többet!
-
gpatrik
tag
válasz VaniliásRönk #4340 üzenetére
Az jó ha a szőrös kocka egyhelyben áll? Mondjuk a 0.26van fennt, megnézem 0.27b2vel. Vak állat vagyok, de hőfokot itt se látok.
A szőrös kocka egyhelyben áll, régen pedig forgott. Szerintem annyira nem rossz a ház hűtése, középen egy 8cmes nyomja hátrafele a levegőt a videokari előtt, a vinyó eltt egy 12cmes venti, majd a videokari fölött hátul közvetlen még egy 8as. De nem mondtam hogy jó a passzív hűtés és azt se hogy nem melegszik."A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni."
-
-
joi29
őstag
-
AtHoS
nagyúr
Nem fölösleges, mivel az újabb DX csomagok hibajavításokat tartalmaznak, ami lehet kell az újabb progiknak.
A régit nem kell leszedni csak elindítani az új csomag telepítőjét.Driver cleaner-nél lekapcsolódni a netről? Nemtudom mennyire lehet fontos. Inkább a tűzfal kavarhat kicsit be, ha olyan a működése.
-
SaiyanJin
csendes tag
Sziasztok,
BFG És EVGA nevű márkák milyenek??? Sajnos nem volt még eggyik sem és az ismeretlentől kicsit tartok.
Amennyiben jófajták rangsorban hova tehetők.
Látom vannak 5-10 és lifetime garjaik...ebből adódóan ezek fullos márkák????
Előre is thnx
Üdv,
S
Aktív témák
Hirdetés
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest