- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
szioasztok
adott egy hp 530 laptop.
1.5gb ram 1.6 cerka.80as winyo.
ugy néz ki megdöglött a winyo.
win7 volt a rendszerenérdemes e bele sata.s ssd.t rakni egyáltalán látja e?kezeli e?64esre gondoltam.
gyorsabb lesz tőle vagy a proci miatt felejtős?
a procit szeretnék cserélni 2 magosra T2600ra asszem.
a videochippet lehet cserélni valahogy?u.i.:a winyo csak kattog nem pörög fel. bios hdd test read error ir.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Ruszki
senior tag
válasz dragonfx #6101 üzenetére
Üdv!
Több mint valószínű,hogy kezeli!
Egy kis googlézés után ezt találtam!
Mindenféleképpen gyorsabb lesz de nem eget verően.Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
dragonfx
veterán
-
albi31
aktív tag
válasz joey0235 #6099 üzenetére
aztán mi nem jó joe?..mert ebből hogy ezt írod még semmi sem derül ki,hogy most mi van,vagyis részletezd hogy most mi van,és miért van?..hibát írt ki,vagy nem indult el a progi vagy mi a fene?...ezzel időt spórolva,mert itt mindenki aki segít,önkéntesen csinálja,ha látod az aláírásom,akkor gondolhatod,hogy mennyi időm van erre,de mégis segítek!
dragonfx: :amennyit rá akarsz költeni erre a régi vasra,inkább elgondolkodnék egy gépcserén!
VGA nem cserélhető![ Szerkesztve ]
-
wrox
őstag
válasz dragonfx #6103 üzenetére
Először vegyél csak bele SSD-t, legyen benne min. 2 GB RAm, és csodát fogsz látni. Ha nagyon szükségét látod, akkor cserélj procit, de csak azután, mikor próbáltad SSD-vel. (szerintem nem fog kelleni cserélned.) Amire eddig használtad, tökéletesen meg fog felelni ez is.
-
albi31
aktív tag
mindig az a kérdés,hogy dragonfx miért akar gondolkodni ebbe a projektbe,mit szeretne várni?..hogy a rendszer 40 sec. helyett 25sec. alatt töltődjön be?vagy egy filmet akar megnézni és nem 5sec. alatt indul hanem 2-3,mert amiről beszélünk azok másodpercek,kb ezt tudja a már leírt ajánlásod,nem többet,ennél keményebb vasakba szokták meglépni az általad elmondottakat....de lehet hogy nincs igazam,majd egy ebben a tárgyban jobban otthon lévő fórumtárs megerősíti vagy ellentmond.
-
dragonfx
veterán
jogos a kérdés...
azt szeretném a win7 normálisabban fusson alapjárat gyorsabb legyen a rendszer.
nincs pénzem másik laptopra.1.5gb ram van benne nem hinném a 2 sokkal megdobná.
Egy T2300/2400/2500ös proci azért csak jobb lenne sokkal mint az cerka nem? ..mégis 2 mag....
engem a tesztek nem érdekelnek.
netezős laptop.szoval nem játszani akarok rajta.
gondolkodok egy 64es ssd.de irto drága.
hogy lehet arra telepiteni?ugyanugy mintt hdd.re?
5k.ért láttam procit.winyot 10ért vagy ssd.t 15ért.[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Impressa
őstag
válasz dragonfx #6110 üzenetére
Semmi különbség nincsen, úgyan úgy kell telepítened, mint HDD-re. Mehet bele 32 gigás SSD is, de akkor csak a win lehet rajta, így még olcsóbban jönnél ki a cserével. A HDD meg mehetne egy USB-s tokba.
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Dell XPS
veterán
válasz dragonfx #6110 üzenetére
Szia,
Egy pár gépet felerősítettem a korszakból (945 chipset, Dell, HP, TP, ), így processzort mindenképpen javaslom(nám), mert az SSD nem váltja ki, főleg ma már. Szvsz még a memória is számít Win7 esetében. Összefoglalva: ha megvan az alap, akkor az SSD a kővetkező nagy lépés, ha van rá pénz természetesen.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
dragonfx
veterán
válasz Dell XPS #6112 üzenetére
igen előtted irta a kolléga
isten igazábol smemib zene vagy fuilm nicns rjata szoval cska win7 office meg dokumentumok mentések-
amugy az ssd adattárolásra elérésre emnynire megbízható?
max képej fotok lennének rajta.kevéske uj zene.
30as elég szerinted? a win7 mennyit foglal 17 nem?mit javasolsz t2600?t2400?nagy a különbség teljesitméányben mert van köztük 300mhz.
nem csak attol félek a mostani cerka is 1.86ghz.en megy most vegyek ugyanennyi orajeleset csak c2d.t és 2 magosan? gondolom azért sokat dobna mer totál más azonos iorajelen is nemde?
max egyik modult kéne kicserélni 1 gb.osra.ssd vagy hdd mindenképp kell mert jelenleg nem müködik....
amugy probaként kiderüljön 100%ra hogy az a baj ha rádugom az asztali hdd.t az ugy be fog jönni a win7?
illetve asztair ahogy lássam felismeri e egyáltalána winyot netán lementsme ami rajta van?
ssd64 kb 15k...160gb hdd 10k uj. a 64 se lenen kihazsnálva ebből kindulva felesleges a 160...[ Szerkesztve ]
-
wrox
őstag
Az elmúlt pár hónap alatt a 96.-ik gépet SSD-sítettem. (A cégnek megszaladt egy kicsit, van még hátra több mint 100
10 éves konfigok. Intel, illetve AMD processzorral.
Csak SSD-t, illetve 3 GB ramot kaptak, procikat nem bántottuk.
Azóta mi vagyunk az istenek. És nem túlzok.
Amit használnak, Office alkalmazások, internet, terminál szerver.
Egy SSD teljesítményét nem ahhoz kell hasonlítani, hogy ha feltelepíted a win-t, akkor 10 mp-el hamarabb bootol be. Az SSD a 4KB méretű fájlokat is min.10X gyorsabban olvassa, mint a hagyományos merevlemez. Ebből meg nem kevés található a windows rendszerfájljai alatt. Később pedig ha töredezik, akkor még nagyobb lesz a szívás, nem 10 mp. A memória ha elfogy (pl, 10 Chrome ablak), akkor lényegesen jobb lesz a swapelés is az SSD-ről, mint a simáról. Jó dolog a processzor csere, de ha nincs rá pénz egyben, akkor azt csak legutoljára. Ez személyes tapasztalat, vélemény, megfogadni nem kötelező, mert mégcsak nem is tanács. -
csabiks
senior tag
sziasztok! Dell latitude e6520-hoz szeretnék venni egy nagyobb/gyorsabb vinyót. Kérdésem az lenne, hogy támogatja ez a gép a SATA 3 -at? hol tudok utánanézni? Illetve tudtok ajánlani 24e körül egy jó/gyors merevlemezt? köszönöm
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
Nixon18
senior tag
válasz csabiks #6115 üzenetére
Intel honlapja szerint csak SATAII-es. De egy HDD ezt a sebességet sem tudja feltétlen kihasználni. Én lehet, hogy SSD-n gondolkodnék... sőt biztosan
Szerk.:
HDD-s topic
SSD-s topic[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz dragonfx #6113 üzenetére
SSD-én nem tárolnék családi fotókat, de majd a kollégák megcáfolnak, ha úgy gondolják. Azért írtam a processzor cserét elsőre, mer ha csak fórumokat nézegeted és közben egy-egy bedobott linkekre ránézel a CPU 100%-on fekszik. T2600-ast bátorkodom javasolni, ill. a plusz 1GB memória bővítést a mai igényekre, és azért nem mondtam T 7200, T 7400, T 7600-as CPU-t, meg 2*2GB RAM-ot, mert ide "ékelődik" az SSD.
Régebben irgalmatlan drága volt az SSD, így egy 7200-es HDD is hozott észrevehető változás a laptopban (bár az melegszik). Egy 60GB-os merevlemezt azért ajánlanék, mert idővel azért történik változás..
Nem árt oda-vissza leellenőrizni a merevlemezt, ha asztali gép áll rendelkezésre fogadóképesen.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Kiglerx
tag
válasz Dell XPS #6118 üzenetére
SSD-s nézőpontoddal egyetértek. SSD-re azt érdemes rakni, ami annál gyorsabb, mindnél hamarabb el lehet érni (oprendszer, programok, játékok). Több okból is:
Az SSD-nek kell a frissítés, időnként átpakolgatja a tárolt adatokat, hogy a cellék egyenlő mértékben "kopjanak". Ha most valaki telenyomja az ssd-t nem túl dinamikus adatokkal (kép, zene, film) akkor azokat is mozgatni kell, mert az általuk lefoglalt terület nem használódik.HDD inkább tárolásra való illetve a nagyon kis adatcsomagokkal dolgozó programok használatára javallott (pl torrent).
Az arany középút itt szerintem egy ssd a gépbe, és egy hdd külső usb-n.
A válaszok készen vannak, csak jól kell kérdezni
-
skatebab
tag
sziasztok!
Abban tudtok segíteni hogy van egy lenovo g580-as laptopom de csak egy jack dugó bemenet van rajta,ilyen 2 az egyben megoldás fejes+mikrofon,hogy milyen alkatrésszel/"elosztóval" tudnám megoldani hogy mindkettő menjen egyszerre.kösszeIgyunk barátaim yo-ho!
-
dragonfx
veterán
válasz Dell XPS #6118 üzenetére
a T7000es szériát viszi egyáltalán ez a hp530as laptop?nem hinném
2 memo slot van benne elméletbe max 2gb.ot kezel
cpu support lis.et nemt alálok...
ja azért egy 60as ssd jo lenne.
nem mostmár ebből kiindulba barátosné beszerez egy 16os pendrive.otez a szitu.kész csoda nem fagy be a win7.szopok vele szépen de ugy angyjábol 80-90% adat átmegy. 50-80kbyte.tal.
-
Bass
addikt
Sziasztok
Ma vettem egy dupla rétegű verbatim dvd-t és nem tudom írni ,a notim Toschiba sat L300 1c8 elvileg tudja írni a spec szerint még sem írja meg,sosem írtam még DL lemezt ez lenne az első Nero 8 van fent de a win7 beépített írója sem tudja írni,kell valami spec driver hozzá?"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
dragonfx
veterán
válasz Dell XPS #6126 üzenetére
aha akkor t2600at raknál bele felkerekitenéd a ramot 2gb.ra.
és egy 60as ssd.t?de melyiket?
nehéz t2600at találni 2300-2400 inkább van de vannak ilyen átmenetek 2370, 2390 ezek mit takarnak?
nem tudod hp530 cpu support listet hol találnék?na a linken szereplőre kéne megcisnálni nekem is.
de akkro csak vissza a 7000es szériát?[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz dragonfx #6127 üzenetére
Itt a lista ami támogatást élvez (BIOS korlát nincs!): [link]
Chipset: [link]
Ezt Te látod (evés közben jön meg az étvágy..), de a 7XXX-es széria (L2:4MB) 8K-10K. SSD-ét megpróbálok nézni Neked vagy a topic-ban kérdezz rá a tapasztalatok miatt.
Mod: 2400-as is jó szvsz, a lényeg: 2 mag
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
csilla145
tag
Sziasztok.
Ezt a gépet szeretném egy picit tuningolni. A procit cserélném nagyobbra és annyi lenne a kérdésem hogy milyen tipusú megy bele ? Core i szériás kellene ,abból szinte mindegy hogy melyik.Előre is köszi a választ
-
dragonfx
veterán
válasz Dell XPS #6128 üzenetére
aha na szétkaptama aszerkezetet nézema chipsetet de nincs ráirva milyen
néztem neten a hp530at elméletbe 2vel szerelték 940gm és 945gm.az előbbi csaka cerkákat támogatja utobbi mindent a t7000es szériát is.miből tudom kideriteni melyik számbol hogy enyéámben melyik van?
mert ugye a win7ig nem jutok el igy aida kilőve.
hova van ez beleirva?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Dell XPS
veterán
-
dragonfx
veterán
válasz Dell XPS #6133 üzenetére
nekem olyanom nincsen....
de az honnan tudná meg milyen chipsetem van?
valami gyári szám ezt nem mondja meg?
mert csomo matrica van melyik a hp gyári száma? van vaéahol ilyen kereső serial number kereső?[ Szerkesztve ]
-
-
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz dragonfx #6139 üzenetére
Most fejből meg nem mondom, de van rajta teljes rendszerinfó a kínálatban (már egy jó ideje Linux-al dolgozom). Kénytelenek is leszünk, mert a CPU-Z-t nem fogjuk tudni használni, ahogy érzem..
Egyébként milyen memória modulok vannak a gépben (533MHz, 667MHz)?
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Bass
addikt
6125-re valaki?
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Bass
addikt
válasz Impressa #6144 üzenetére
Persze semmi baja,a sima lemezeket tudom írni és olvasni,rw cd és dvd lemezeket is írja,ilyen lemezt még nem írtam ez lenne az első 8x verbatim és pár mp múlva leáll az írás lézer/fej pozicionálási hibával,próbáltam nero 8-12 és több ingyenes írót is .
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
skatebab
tag
Erre valaki tudna? #6123
Igyunk barátaim yo-ho!
-
Dyrtyho
őstag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy nekem van egy régebbi Hp laptopom, ami kb 1éve bemondta az unalmast, de a winchesterét még megakarom menteni, mert azon nekem még adataim vannak, de magára a laptopra már nincs szükségem, és szét akarom szedni, csak azt nem tudom, hogy hol és mennyiért lehet venni egy olyan tároló, vagy átalakító eszközt, amivel a régebbi laptopból kiszedett hdd-t rá tudnám dugni az új laptop usb csatlakozójára, hogy megnézzem hogy mik vannak rajta. Előre is köszönöm a segítséget
best regards, egy fórumozó blogger
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Dell Latitude 5490 (14" FHD IPS, i5-8350u, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, UHD 620, 4G LTE Modem, 1 Év Gar.)
- 3 db laptop eladó BONTÁSRA/ALKATRÉSZNEK
- Laptop javítás ingyenes bevizsgálás minden esetben
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest