- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Rodzser Mór #45250 üzenetére
Szia a displayport elvileg küld ki hangot a d-sub viszont biztosan nem.
Átalakítót láttam már hdmi-dsub de neked display vagy dsub to hdmi kéne. Szétkell nézni neten. Csak jobb minőségűt vegyél.Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Elk_hound
tag
1. igen
2. nem -
Kbali
nagyúr
Hangot csak akkor ad ki a DP port, ha DP++ (ezt jelölni is szokták mellette).
SImán veszel egy DP to HDMI kábelt vagy átalakítót és használod.
Egyébként mi a gép típusa? -
Kbali
nagyúr
válasz Rodzser Mór #45254 üzenetére
..."egy régebbi Lenovo Thinkpad." Ez nem sokat segített, mert volt olyan széria, talán a 4/510-ig, ahol a DP nem adott ki hangot. T4/520-as szériától van benne DP++ kimenet, amin már a hang is kijön (de a DP++ jelölés ott is van a csatlakozó mellett). Szóval a korrekt válaszhoz a gép még pontosabb típusa kellene, mielőtt bármilyen kábelbe, átalakítóba beruházol.
-
Tim82
félisten
Kiegészítésként: az utolsó generációs Core 2 Duo-s Thinkpad-eknél (mint T400, T500, R400, R500, W500) nem megy át hang a DP porton (az még nem ++), az első generációs Core i-s Thinkpad-eknél már igen.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
Ma a laptopom elég furcsa hangokat adott ki: [link]
Mellette hibátlanul ment minden, de elég zavaró ez a hang és mivel ezen dolgozom, nem lenne jó ha tönkre menne. Rákoppintottam az elejére és bekussolt. Lehet csak egy alapos takarítás kell neki? Elég rég óta megvan 5-6-7 éve is. Most ahogy írom ezt is semmi hangja csak gondolt egyet és elindult.szerk: Most rákoppintottam az elejére és újra beindult
Tudnátok tanácsolni mi lehet?
-
MaxxDamage
félisten
Laptop hűtés/ventis topik nincs?
U3 amibe majd akarnék ventit cserélni és addig nem rendelném be míg nem lenne valami indulásnak (infó) az átalakíthatóságról, stb...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
HARDVERAPRÓD
válasz MaxxDamage #45269 üzenetére
Talán ez esetleg jó lehet: [link] ha nem akkor bocsi.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Pyttawrx #45270 üzenetére
Köszi!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
alpihun
senior tag
Sziasztok!
Dell Latitude 5590. SSD upgrade miatt leszedtem ma az alját, viszont meglepett az aksi. Kiszereltem és lőttem pár képet. Google Drive link
Úgy néz ki, mintha fel lenne fújódva kicsit. De nem vagyok biztos benne, mert a változás inkább a hűtőlemezeken látszik, alatta az akksi épp nem ennyire domború. Meg nem is jön, hogy higgyem, azt hittem ez az elmúlt 10 évben már nem probléma.
Be kell vallanom, hogy az elmúlt egy évben 99% be volt dugva a töltő (online egyetem stb), nem foglalkoztam azzal, hogy merítsem és töltsem, de ismét, azt hittem ezt már tudják a laptopok.
Mit láttok, mennyire veszélyes a helyzet?
Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
MaxxDamage
félisten
válasz alpihun #45272 üzenetére
Szia,
Az a battery enyhén szólva kuka!
Eléggé veszélyes úgy használni, bármikor kipukkanhat és nagy bajt okozna...!
Vissza ne tedd a gépbe!
Vegyél egy újat, ha annyira kell, vagy nélküle is használható a gép hálózatról.[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
alpihun
senior tag
válasz MaxxDamage #45273 üzenetére
Köszi a gyors választ, ki is vettem.
Rémisztő belegondolni, hogy több mint fél éve egy ketyegő bombán ülök napi 8 órát.
-
MaxxDamage
félisten
válasz alpihun #45274 üzenetére
Pl. Hálózatra dugva, megy a gép vagy nem mind1, te nem vagy otthon...senki se és kigyullad, majd le ég a ház. Ez is benne van a pakliban. Sajnos (nem az első eset!)
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
Anyósom a 10 éves gépét (Samsung SERIES 3 NP300V5A-S04HU) szeretné lecserélni újabbra, ami fürgébb. Egyéb igénye nincs. Kérdésem, hogy ajánlható most ebben a kategóriában gép vagy esetleg érdemes ezt még frissítgetni: SSD upgrade / memória bővítés / Windows újra telepítés?-
-
-
ricsi99
addikt
tud valaki valamilyen softwares- trükköt hogy egy AMD E-450-es "erőművel" megáldott ipari hulladék notival le lehessen játszani egy minimum 720p-s netes online filmeket?
mehet win8-11 ig bármi trükk amivel életre tudnám kelteni a gpu gyorsítást... cpu erőből a 420p a vége.... de már ott is kockázikEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
alpihun
senior tag
válasz MaxxDamage #45275 üzenetére
Amúgy azt hittem, hogy a battery swelling már rég nem probléma és a mai laptopok ha áramon vannak, akkor intelligensen használják (picit merítik s azon kívül kikerülik) az akksit.
Ha ez csak egy feature, akkor mi a neve, hogyan keressem majd, ha laptopot veszek?
-
koma106
senior tag
válasz Pyttawrx #45277 üzenetére
Köszönöm! Már nagyon régen szereltem és költöztettem Win rendszert. Tudnál segíteni, hogy pontosan milyen RAM és SSD kellene bele? Illetve az akkut is kivenném belőle (10 éves gép) úgysem használják akkuval.
jogtiszta win 7 fut rajta, hogyan tudnék SSD-re jogtiszta win 11-re varázsolni?-
-
MaxxDamage
félisten
válasz alpihun #45280 üzenetére
Hány éves is az a laptop?
Mai példányok nem hiszem, hogy ilyen gonddal küszködnének, max. akad 1-2 széria, de az ilyen legalja lehet... Battery tech is sokat javult és remélhetőleg az évek múlásával tovább fog.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
-
veterán
válasz MaxxDamage #45275 üzenetére
Elgondolkodtam azon amit írtál, és első belátásra igazad van. Másodikra is, mert senki nem szeretné, hogy leégjen a háza.
A baj csak az, hogy akkor ki kellene venni az akksikat is a gépből (amit nem lehet), nem elég csak kihúzni a konnektorból. Tele van a net olyan akku kigyulladós videóval, ahol nem volt töltőn a gép/telefon/stb.
Sztem a jó megoldás az, ha nem készenléti állapotba teszed a gépet, hanem hibernálod vagy kikapcsolod. A hibernálás is kikapcsolás elektronikai szinten. Akkor nincs akksi használat, nincs töltés (mivel ha töltőn van folyamatosan akkor nincs lemerülve, valszeg 100%-on vagy 80%-on vagy 60-on vagy ilyesmi van az akku, beállítás és hardver kérdése), és nem fog kigyulladni.
Ha az akku zárlatos és kinyírja saját magát (ami általában nagyobb terheléseknél fordulhat elő, sima kikapcsolt állapotban valszeg nem), akkor teljesen mindegy, hány %-on van és töltőn van-e vagy sem.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
alpihun
senior tag
válasz MaxxDamage #45284 üzenetére
Alig 3 éves. Dell Latitude (5590), pont azért ezt vettem, mert nem kellene a legalja legyen.
#45289 SeniorTilla
TIL a hibernálás és a sleep nem ugyanaz. Kösz a kiegészítést!Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
ricsi99
addikt
válasz Pyttawrx #45288 üzenetére
Ki-be kapcsoltam...
chromban a videogyorsítás be van kapcsolva manuálisan
win 8/10/11 3 fajta böngészövel is próbáltam
A curva gyári win7-alatt meg ment a 720p akadozás nélkül... csak legyalultam... ha rátelpítek 7-et ott már nem megy ,meg a 7-et nem eröltetnén úgyse
MPC-HC alatt megy a letöltött film ,hiba nélkülLali:
Mondj akkor egy drivert ami újabb a 2015-ösnél és jól megy...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz SeniorTilla #45289 üzenetére
Akku ha az idők folyamán elfárad ,az nem fog kigyulladni mivel töltést sem tud felvenni ,így ergó nincs mi problémát okozzon.
A gagyi/mókolt ócó utángyártott akku-k +5ft-s akiga töltők inkábbTöltés a laptopokban pedig teljesen különálló dolog az oprendszerektől ,mind1 hogy mit állítasz az az akku-tól függ hogyan működik.
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Giii
senior tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo G580-as laptop. Egyszerűen nem tudok belépni a Biosba és a boot menüt sem érem el.. Próbáltam Fn+F2 akkor a bekapcsoló gomb melleti gombot is próbáltam és az Fn+F12-öt is de semmi.AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
ricsi99
addikt
válasz Pyttawrx #45292 üzenetére
Természetesem első körben a gyártói drivert probáltam... aztán vadászat ...de az utolsó a 2015-ös..
Driver mókoláshoz meg nem értek... ezért kérdeztem ,hátha tud valami okosabb drivert hozzáEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
MaxxDamage
félisten
válasz SeniorTilla #45289 üzenetére
Én nem általánosságra gondoltam, hanem külön esetre. Ennyi erővel lehetne mindenre mondatni (ami elektronikai) hogy kigyulladhat... Murphy törvénye.
Az ő esetében az a legjobb (egyetlen) megoldás ha nem használja azt a batteryt és leadja a megfelelő helyen. Nekem is általában 24hr megy a gép, battery is benne van, 2% elhasználódás van csak és állapota külsőleg is, mint az új. Főként olyan célt szolgál nálam, mint PC esetén a szünetmentes táp.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz Pyttawrx #45297 üzenetére
Igen, azért mondtam, hogy sajnos nem az első eset lenne az övé sem ha így járna...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Elektromos cigaretta 🔞
- Építő/felújító topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs