- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
Koalamaci
csendes tag
keresd program file -ban a fent emlitett könyvtárat és nyisd meg majd eggyesével töröld azt ennyia lomtárat üritsd
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Keresek olyan embert akinek van univerzális notebook töltője vagy egyszerű töltője egy Dell Latitude L400-hoz (nagyon régi típus, szúrok be fényképet róla hátha valakinek ilyesmi van)Az a helyzet, hogy ingyen kaptam egy cég költöztetésénél és nem tudom, hogy 1általán működik-e, fel kéne tölteni megnézni.
Előre is köszi ha valaki tud segíteni.
Üdv
Misi -
ronaldo
őstag
Lenovo R61 gép esetében Vista oprendszer alatt az energiagazdálkodással vannak gondjaim.
Hiába állítom be teljes spórolásra, a cpuz szerint (és szerintem is) max. 1,6ghz-ig veszi vissza a T8300-as (2,4ghz) processzor órajelét. Néha be-be villan 1,2ghz is, de nem reked meg ott. Mindezt idle állapotban.
Nincsenek információim, vajon milyen és mennyi lépésben kellene csökkentenie az órajelet, de szerintem nem kellene ilyen magasan tartania, mivel így wifi és némi videolejátszás mellett 2,5 óra alatt elfárad az extended akksi.
Illetve a videómemóriával van bajom. Hol tudom beállítani, hogy a turbo cache mennyit vegyen el? Mert az Quadro NVS140 128mb-s dedikált memóriával rendelkezik, de lecsatol még több, mint 1gb memóriát és erre nincs szükségem. Egyáltalán, hogy kell a biosba belépni induláskor?
-
spyduck
nagyúr
válasz ronaldo #8709 üzenetére
A VGA automatán csíp el a virtuális memóriából de mivel nem egy erőmű ez a vga szerintem ez soha nem fog megtörténni csak ha extra beállításokat használsz amihez már kevés a vga és szaggatni fog. Ez a 1gigés VGA csak reklámfogás.
A CPU meg szerintem azért nem vesz vissza többet mert a vistának kell annyi proci.
Az akksi meg szerintem normális, h ennyit bír mivel dedikál a VGA. Úgy tudsz növelni az akksi teljesítményén ha a VGA órajeleit is leveszed meg a fényerőt minimalizálod.
-
Boboka
tag
Sziasztok! A minap vettem egy benq joybook s73g típusú noteszgépet a kérdésem az lenne hogy ugyebár ebbe x1600 mobilty vga van de a drivetét istennek sem tudmo frissíteni mert a catalyst nem megy rá... a benq oldalán meg 2006os van az meg elég régi...
kérdésem az lenne hogy milyen drivert rakjak rá ami azért újabb??? vagy valahogy rá lehet eroltetni a catalystot??
esetleg omega??
választ előre is köszi -
ronaldo
őstag
válasz spyduck #8710 üzenetére
Azzal tisztában vagyok, hogy reklámfogás, ezért nincs is szükségem annyi memóriára. Asztali gépem 780G, ott biosban be is állítottam, hogy csak a sideportot használja, a többihez hozzá ne nyúljon. Lehet itt is lehet valami ilyesmit variálni.De nem tudok belépni a BIOSba
A VGA órajelét hogyan változtassam? Van erre is beépített lehetőség, vagy csak külső program?
-
polonic
félisten
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Az mitől van, hogy ha másolok valamit lemezről, vagy írok lemezre, akkor lelassul a gép, és akad a hang is ilyenkor? Gondoltam megkérdezlek titeket is, mert ha nem muszáj, nem veszek másik meghajtót!
Köszi előre is!
Sic Parvis Magna
-
zsoca929
aktív tag
Hali!
Hatalmas kérésem van felétek..
Toshiba A200-14d gépem van Vista 32bites oprendszerrrel...
Go 7300 van benne és frissiteni akarom a vga drivert...
Az NVdia oldaláról töltöttem le drivert,de egyszerüen nem akar feltelepülni a gépre,azt irja ki,h "nem talható olyan illesztőprogram ami kompatibilis a hardverrel..."
Mindezt az Nvidia honlapjáról...
Honnan tudok letölteni hozzá MŰKÖDŐ drivert????
Remélem tudtok segiteni...
Hallottam a laptopvideo2go.com oldalról de vmiért onnan sem tudok műköt lteölteni hozzá... -
-
GIJoe
addikt
Üdv!
Van nállam 1 noti ("hp pavilon dv2500 service: dv2612ca" ) Borzalmas lassu Vistával...
Újra kellene húznom persze XPvel, csak épp a HP honlapon sincs csak vista driver...
Nincs vmi driver lelőhely tippetek ? -
nagypasztor
tag
Sziasztok!
Most szeretnék notebookot venni. Találtam is egy-két gépet, amit úgy gondolok, hogy érdemes lenne megvenni. Tanácsot szeretnék kérni,hogy melyik a jobb proci: AMD Turion TL52 1.6GHZ , vagy AMD Athlon64 X2 TK55 1.8 GHz, vagy Intel Centrino Duo T2400 1.83Ghz. Gondolom a videókártyáknál előny, ha saját memóriája van, nem pedig a géptől veszi el!
A két AMD proci 2 magos? Köszi! -
30z.Samu
félisten
válasz nagypasztor #8737 üzenetére
Én a Turio-ról nem hallottam sok jót, így inkább a másik 2 közül választanék, a Centrino elég jó kis termékcsalád.
Sic Parvis Magna
-
szaabee
csendes tag
sziasztok.
van egy hatalmas problémám.Igazából ez már a 3. topic ahova leirom hátha itt tud valaki segíteni.
Van egy hp nc6120 as notim.A probléma az az hogy egy hosszaabb használat közben meg megfagy a gép de ha bizonoy spontokon megnyomom akkor megy minden tovább,tehát nem fagy le..olyan mintha feszülne benne valami.Előszőr a hp data protectionra gondoltam ami a vinyóban van hogy az romlott el,de utána mondtak már hogy lehetséges probléma az is hogy a hdd csatija krepált be de mondtak már alaplap gázt is.Légyszi segítsetek.
Köszönöm.:Szaabee -
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz szaabee #8739 üzenetére
Ezt találtam a problémádról - megoldás nincsen benne, csak sorstársak:
Hivatalos HP Fórum - Hardware Issues"What happens is that it freezes/locks up. No mouse movemnt/no keyboard/no hard drive activity etc until I apply pressure by pushing down on the case to either the left (mostly) or the right of the touchpad. I don't have to push down too hard, but then it springs to life"
Valaki mintha talált volna valami érdemlegeset is, de nem egyértelmű, mindenesetre nézd meg.
Másik thread találgatásokkal - hátha.
A második linkem az érdekesebb, ha nem akarsz sokat bogarászni - bár ott inkább azt írják, hogy ez a fajta fagyás is valamilyen nyomás következménye.
Lényegében abban megegyezik a két topik, hogy a) senki nem tudja pontosan, mi ez, de b) mintha a vinyó nem érintkezne, c) a garancia lejárta után szokott jelentkezni, ezért keveset javítottak, amit igen, azt alaplapcserével. Valaki azt is megtalálta, melyik chip sérülése okozza ezt, de ez nem megerősített hír. Mindenesetre a jelenség nem egyedi.
[ Szerkesztve ]
http://www.arrayoflilly.com
-
legenda
válasz nagypasztor #8737 üzenetére
én pedig az utánad szólóval ellentétben nem hallomásból írom; a turion jó, nincs vele semmi probléma! amúgy igen, mind a két említett amd proci x2 (2 magos)
mellesleg; tl-52 proci; 2 * 512 kb l2 cache vs. tk-55 proci; 2 * 256 kb l2 cache
a t2400 viszont veri mind a két amd procit...a sorrend szerintem;
1. intel core duo t2400
2. amd tl-52
3. amd tk-55notebook esetében a videókártyáknál az előny mindig a noti felhasználási területétől függ! ha olyan alkalmazásokat/játékokat akarsz futtatni, ahol kell az erős (dedikált) videókártya, akkor előny (sőt szükséges) az alkalmazás/játék szempontjából, de hátrány az akkumulátor üzemidejének a szempontjából, jobban melegszik...stb.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Balind66
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy laptopot,és van egy idegesítő gondom vele. Üresjáratban is folyamatosan hajtja a HDD-t és állandóan kerreg mintha másolnék rá. Én arra gyanakszom, hogy a Vista miatt van ami a 2gb RAM felét is megeszi csak úgy alapjáraton.
Ha tudnátok mondani valami megoldást az jó lenne, esetleg ez teljesen normális dolog? Vagy felejtsem el a vistát és tegyek rá egy XP-t.
KösziLenovo 3000 N200 Core2Duo T5550 1,8Ghz, 2Gb Ram
-
Balind66
csendes tag
válasz spyduck #8744 üzenetére
Asszem 5400-es, a sentinel hibátlannak találja, bár a teljesítménynél a kihasználdsági mutató folyamatosan 100%-on van és folyamatosan ír is és olvas is. A program indítása óta (4 perc) másfél GB-ot írt és olvasott a lemez kisebb nagyobb sebességgel. Lehet, hogy ez normális, de nekem akkor is furcsa, hogy folyamatosan megy.
Lenovo 3000 N200 Core2Duo T5550 1,8Ghz, 2Gb Ram
-
juan88
tag
Sziasztok!
Vostro 1510-ben lévő Gef 8400 256 Mb videókarit ki lehet-e, illetve érdemes-e kicserélni a következőkre:Nvidia GeForce 8800 GT 512mb video card Fits XPS 720 720 H2c & 730 Also Fits XPS 420 and Precision Workstations
CRD,GRPHC,UHMGA16,768MB,DIM,2 DUAL HEAD DVI
Dell OEM Nvidia 512MB PCI-E Card
NEW OEM. (Card only).
Product Specifications:
* Manufacturer: Nvidia
* Dell PN: CP187
* Package Type: OEM (Card only)
PCI-E Interfaceilletve erre:
ATI / Dell OEM Pro Dual
Dell OEM Nvidia 256MB 7900GS PCI-E Card
NEW OEM. (Card only).
Product Specifications:
* Manufacturer: Nvidia
* Dell PN: HH748
* Package Type: OEM (Card only)
PCI-E Interface
Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs