Aktív témák
-
padra
aktív tag
válasz Nordik #29250 üzenetére
Igen,érdemesebb bent hagyni,pl.áramszünet esetén,vagy ha valahova hirtelen menni kell vele,akkor nyugodtan viheted mert tele az aksi,és nem kell fejet vakarni hogy nincs feltöltve.
"Okos vagy, ha - csak a felét hiszed el annak, amit mondanak! Zseni, ha tudod melyik felét!"
-
-
Datrus
csendes tag
Sziasztok laptop vásárlás előtt állok, és nem nagyon ismerem a laptop márkákat, így szeretném ha hozzáértőbbek adnának választ arra hogy mi a véleményük, megbízhatóság, időtállóság, és minőség szempontjából a következő sorozatoktól:
Dell Inspiron 15R N5110
Dell Latitude E5220M
TOSHIBA Satellite C660
Samsung NP-RV509-S01
Acer AS5552G
Fujitsu Lifebook A531
MSI CX640 -
nightmare13
őstag
válasz Datrus #29256 üzenetére
Dellből az N5110 nem a legjobb, erős a hardver, viszont a kasztni, a hűtés, a billentyűzet és a tapipad egy rakat kaki.
A Latitude gépek általában pont fordítottjai, a minősége kiváló, a hardver meg épp amilyen erejű.
Toshiba gépek általában megbízható masinák.A többiről nem tudok nyilatkozni sajnos
WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
Dapro
senior tag
én ezt az egészet nem értem. haverom is folyamatosan azzal jön, hogy neki egy laptop szervizes azt mondta, hogy kikell venni az akksit mert szétcseszi. most akkor mi az igaz?
van valaki aki ténylegesen tudja mi van vagy mindenki csak a szomszédtól hallotta ezt azt?
[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
Alapvetően a laptop akkumulátorok arra lettek tervezve hogy bírják a kiképzést! Mert ugye ezt hordozni szokták... általában. Ez az elsődleges célja. Nem úgy tervezték hogy ki kelljen állandóan venni az akkumulátort. Tény hogy ha éveken át csak áramforrásról lesz használva sima pc-ként akkor lehet érdemes kivenni, ám még akkor is jó ha benn van, úgy nevezett szünetmentes tápként viselkedik (ha elmegy az áram ugye akkor még bírni fogja jódarabig).
Én nem is szoktam kivenni e miatt az ok miatt. Egy idő után minden elektronikai termék elhasználódik vagy így vagy úgy.. de a vége ugyan az lesz mindennek. A te döntésed hogy ki veszed vagy sem, én 2-3évig használok általában egy gépet, azután lecserélem korszerűbbre. Addig meg valószínűleg bírni fogja.
Üdv: Csabee.
-
Chaser
legenda
válasz Nordik #29254 üzenetére
Nem. Desktop gépet se kell bántani, ez egy uo. megoldás, csak kicsiben és külön választva az AC-DC és DC-DC konvertert. Előző a kis "tégla" külső egység, utóbbi meg a gépbe van építve. Akut szünetmentes jelleggel benn szabad hagyni a gépben, csak akkor ajánlott kivenni ha nagyon melegedős gépről van szó, hogy ne száradjoin ki a zselé. Havi 1-2x-i kisütést se erőltetném, nem tapasztaltam hogy erre szükség lenne. Viszont HP gépeknél főleg ilyen belépő vonalon nem sok jót hallottam aku élettartamról, ajánlatos figyelni, és ha sűrűn merülgetne és mindig újratöltené akkor inkább vedd ki. Ideális esetben kikapcsolt notit 2-3 hétig otthagysz aku ugyanúgy áll ahogy elraktad, nem ideális esetben sokat merülhet akár 1 éjszaka alatt is, és a fokozatos újratöltés tönkreteheti.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
avika
csendes tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy Packard Bell TM85-JN-501HG lapit. Touchpadja rendetlenkedik, ez abban mutatkozik meg, hogy néha elugrál az egérmutató.. (kb minden 5. alkalommal, ha hozzáérünk) vagy elkezd kattintgatni "húzás" közben. Új windows lett rá feltelepítve, és a hozzá tartozó legújabb driverek.
Mivel orvosolható ez a jelenség?PÜ-re illik válaszolni!
-
joe-ker
senior tag
Üdv mindenkinek!
Van egy IBM T20 noti,ma az akku töltés jelzője narancssárgán villogott,oprendszel elindításkor az látszik hogy hálótatról megy.Az akkuja eddig 1-1,5 órát bírt.Lehet hogy az akku adta meg magát, esetleg más probléma lehet?
Thx a segítséget. -
JOkE01
tag
válasz Csabee. #29261 üzenetére
+1
Maximálisan egyetértek veled, azért van, hogy használódjon, persze normális keretek között, de had pörögjenek a gépek, elvégre valóban nem 25 évre vesszük őket mint régen a hajdú mosógépeket meg centrifugákat. (Ha még egyáltalán emlékszik rá valaki, hogy régen külön gépek voltak nem olyan korszerű pár év alatt tönkremenő szuper intelligens autómaták mint manapság.)
Én is bent hagyom az akksit a gépben. Ez a szünetmentes hasonlat eddig nem jutott az eszembe de ez is tök igaz jogos a 10pont.
-
avika
csendes tag
válasz nightmare13 #29268 üzenetére
Pár hete vettem, előző tulaj egérrel használta főként, így több információm nincs róla.
Oldalon egy driver volt fentPÜ-re illik válaszolni!
-
molnar90
csendes tag
max 100ezerért milyen notebookot lenne érdemes venni?
-
molnar90
csendes tag
válasz nightmare13 #29274 üzenetére
filmezés, net, tv tunert akarok usb-st és akkor 21,5 samsung monitorra kötni és tv
-
nightmare13
őstag
válasz molnar90 #29275 üzenetére
Ahogy látom, nincsenek nagy igények, ha a film full hd, akkor talán egy brazos e-350-nel szerelt gép, vagy valami kifutó modell, amiben lehetőleg az intel vga-n kívül van valami más...
Ha nagyon nem zavar az 1 év gari, akkor még ott van ez is:
[ Szerkesztve ]
-
molnar90
csendes tag
válasz nightmare13 #29276 üzenetére
extrem digitalba nézegettem.
http://www.edigital.hu/Notebook/Asus_K53U-SX060D_notebook_barna-p268867.html
vagy egy asus T4500, 2giga ram, 320giga hdd, nvidia 310M (80ezer)
vagy egy toshiba i3, 3giga ram, 320giga hdd, ati 515v (100ezer)
samsung r540 i3 3giga ram, 320giga hdd, 515v
-
-
molnar90
csendes tag
válasz nightmare13 #29278 üzenetére
hát amiket én itt írtam mind erösebbek a te általad linkeltel. szted mennyire érdemes az i3 procis gép?
-
nightmare13
őstag
válasz molnar90 #29279 üzenetére
Nekem is i3-mal szerelt gépem van, igaz a legerősebb i3-mal, nekem személy szerint nincs vele problémám. Ha 2 év gari van rá, akkor okés. Toshiba gépek jók alapvetően, a vidikari is képes elvileg a hd gyorsításra, szóval olyan rossz vétel nem lehet ^^ Fontos még, hogy ha van lehetőség kipróbálni e-digitalban, akkor tedd meg, nézd meg, milyen kényelmes a billentyűzet, tapogasd meg mindenhol, hogy mennyire masszív, stb.
-
molnar90
csendes tag
válasz nightmare13 #29280 üzenetére
van kirakva egy minta darab, de szerintem kiprobálni nem lehet. a másik két asus és samsungról mi a véleményed? mert igazából nem tudom, h érdemes az a plusz 20ezer az i3 proci miatt.
-
nightmare13
őstag
válasz molnar90 #29281 üzenetére
Az első AMD az a Brazos platformra épül, prociereje olyan, mint az Atomé, viszont a videos képességei miatt képes hd video lejátszására GPU gyorsítással.
A második Asus se rossz, a G310M se egy csúcskártya, HD gyorsításhoz talán az is használható.Samsung gépeket nem ismerem, nem volt hozzá szerencsém, de tudomásom szerint 2 év nemzetközi garancia van azokra is.
Mint írtad, netezésre, filmezésre kell leginkább, oda elvileg mindegyik bőven elég.
-
molnar90
csendes tag
válasz nightmare13 #29282 üzenetére
te melyiket vennéd a helyemben?
-
nightmare13
őstag
Mennyi a Samsung?
-
molnar90
csendes tag
válasz nightmare13 #29284 üzenetére
96ezer
-
-
eye4eye
csendes tag
Üdv! milyen drivert tegyek fel a gt540m-hez? mert hiába állitom át az nvidia vezérlőpultjába, a játékokban a HD 3000-es videot érzékeli és e szerint is fut. help
-
molnar90
csendes tag
Samsung R540-ről valaki valamit?
-
nightmare13
őstag
-
eye4eye
csendes tag
válasz nightmare13 #29289 üzenetére
Igen, ami alapból felvolt téve driver, azon állitottam be hogy hogy a gt540m legyen a prioritás, de a játékokban csak azt irja hogy intel hd3000 és szaggat minden :S
-
eye4eye
csendes tag
válasz nightmare13 #29291 üzenetére
igen méghozzá 2napos. acer aspire 5755g 750gigás verzio
-
eye4eye
csendes tag
válasz nightmare13 #29293 üzenetére
Hú megtudnád nekem keresni? én nemigen értek ehhez a fórumhoz nagyon hálás lennék!
-
Chaser
legenda
válasz molnar90 #29283 üzenetére
vagy egy asus T4500, 2giga ram, 320giga hdd, nvidia 310M (80ezer)
Ár/értékben talán ez a legjobb, vga fullHD gyorsításra képes, 1ébként 3D ereje nem sok van. Olyan meg nincs hogy i3, melyik i3? Van belőle pár darab. De mondjuk a legkisebb is gyorsabb a T4500-nél._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
eye4eye
csendes tag
válasz nightmare13 #29295 üzenetére
nemtudom megoldani megnéztem az acer oldalán adrivereket, a legujjabb van fennt. az angol forumokon meg ilyeneket irkálnak: I have a acer aspire 5750G with GT540M. It seems to be faulty so it's on it's way to the repair centre. thumbs up for acer support
-
molnar90
csendes tag
válasz Chaser #29296 üzenetére
sajnos már elvitték az üzletből a toshibát, már csak a 2 asus maradt lehetőségnek vagy ha ti tudtok még ajánlani 100ezerig bezárólag szivessen veszem. asus közül a T4500, 2giga ram, 320giga hdd, nvidia 310m vagy a linken található http://www.edigital.hu/Notebook/Asus_K53U-SX060D_notebook_barna-p268867.html
az első ára 80ezer -
X7Mouse
csendes tag
sziasztok olyan problémam lenne h van egy lenovo 3000 c200-asom és vmiért azt hiszi h a panel ami van benne az wide a 1024x768 helyett esetleg vkinek vmi 5lete van a dologra?
Bios update megvolt a saját updatelo vacakkal ha esetleg van vkinek ien masinája és hozzá biosa azt szivesen venném ha elküldené hátha szart szed le az oldalrol is mert vki elfleshelte anno a gépet.
üdv
A hisztéria olyan betegség amit csak nők kaphatnak el, de férfiak halnak bele..
Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Suzuki topik
- ZIDOO médialejátszók
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Hyundai, Kia topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Futás, futópályák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- További aktív témák...
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- ÚJ HP 250 G10 Intel i5 13.Gen 10 mag 16GB DDR4 512GB M2 Notebook garanciával!
- Asus X556 Notebook Full HD kijelző keret+billentyű +keret Alsó felső Burkolat +Hangszorók
- Ritkaság! Hp Elitebook 2170P I5 3427U HD graphics 4000 ...stb
- Lenovo Legion y520 / Nvidia Geforce GTX 1050ti / 7th gen I7 proci / 12 GB RAM
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest