- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
dances
tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy amatőr kérdésem:
A notebook RAM-okat nem párosával telepítik, mint az asztaliaknál?
Tehát hogy lehet az pl., hogy ennél 3 Gb -ot írnak?Only the Good die young.
-
Muerte
addikt
-
aviator
tag
válasz donjohnson #28254 üzenetére
Eddig én is eljutottam, arra akartam rákérdezni, hogy van e valami speciális módja annak, hogy hogyan érem el, hogy bebootoljon pendrive-ról, vagy csak simán rámásolom a windows cd tartalmát és kész.
-
Omega81
senior tag
Sziasztok!
Keresek notihoz GeForce 420GO drivert, korabelit, max. 2003- ast. Lényeg, hogy az olyan 2000. év korabeli játékokat, mint a NFS3, NFS4, NFS5, Midtown Madness, esetleg Midtown Madness 2, Quake3, Max Payne, ... jól vigye. Jelenleg a Quake 3 néha megakad, folyamatosan fut de szabályos időközönként beakad a kép és a hang is egy fél másodpercre. Az NFS3 csúnya! Ellenben az NFS5 szépen fut, bár 640x480- ban, 1024- ben már szaggat. Lényegében én arra gondolok, hogy korábbi driver ízlene a mobil GF420- nak.
Köszi a segítséget előre is. Kérem, hogy aki ír a topikba, dobjon egy privátot nekem, mert elég sűrűn vagyok. Köszi.
értékelt üzletek: 42+ 0-
-
Edorn
senior tag
Egyik ismerősöm most vett egy MSI CR640 - 062XHU notebook-ot. Telepíteném rá az xp-t:
Mikor először indítottam a gépet, ennyit írt ki:
"Reboot and Select proper Boot device Or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key."Hát én erre szépen beraktam a windows xp instalt, amit szépen be is vett és elkezdte másolni a fájlokat... Aztán jött a kékhalál...
Újraindítom, de a cursor villog bal fent, a képernyő meg fekete...
Semmire nem reagál, csak a ctrl+alt+del-re, meg a kikapcs gombra. Illetve azonnal ez a fekete képernyő jön be...Hivatalos oldali FAQ-ból viszont kiderül (Sehonnan máshonnan! Kézikönyvben sem esik szó erről, hogy r*** meg!), hogy ez valami Time Stamp védelemhez kapcsolódik és ha ezt látjuk, akkor töltsünk le egy ~400MB-os iso-t, írjuk ki és rakjuk be neki és kövessük a lépéseket... Hát szép. Utólag le is töltöttem, de így már nem segít sajnos... Tud valaki esetleg megoldást a problémámra?
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
kpal
nagyúr
Hali!
Annyi lenne a problémám hogy nem találok drivert az MSI VR 603 -as notihoz és ilyen estben ha telepítek Win7 -et az nem keresi meg magától ? Vagy Vista driver az jó Win7 -hez ?
[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
A win7 elég sok drivert telepít saját maga is, de ha esetleg kimaradna néhány, akkor a vistásokkal is lehet próbálkozni.
(#28258) Edorn:
Esetleg valami frissebb op. rendszer nem áll rendelkezésre? Ha ez egy új típus, akkor könnyen lehet, hogy nem is lesznek hozzá XP-s driverek. Lehet, hogy ezzel van valami problémája.[ Szerkesztve ]
-
Edorn
senior tag
Végül meglett a megoldás: [link]
Viszont tényleg Win7 lett telepítve végül, bármennyire is szeretne a leendő tulaj xp-t, nem találtam hozzá sehol driver-t. Viszont a fenti link alapján már sikerült feltelepíteni az xp-t is, csak a driverek hiánya miatt inkább visszaállítottam és épp most telepítem a win7-et...
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
Lord Zyx
csendes tag
Sziasztok!
Remélem témába vág:
Segítségre lenne szükség:
Ismerős Gateway laptopja indítás után a következő hibaüzenettel reagált:Error 02FC: Main Fan and second Fan Error! Please turn off system and check your both fans!
Azt mondja eddig nem volt semmi gond a géppel, de jelenleg akárhányszor indítja újra, csak ez a hibaüzenet jön.
Állítólag nem verte oda, nem melegedett túl (szellőzött rendesen)...Mit lehetne tenni? Vagy kuka?
Sajna egyikőnk se kellően kiművelt laptop terén, szóval, ha lehet segítsetek...
Előre is köszönöm...
-
Lord Zyx
csendes tag
Sziasztok!
Remélem témába vág:
Segítségre lenne szükség:
Ismerős Gateway laptopja indítás után a következő hibaüzenettel reagált:Error 02FC: Main Fan and second Fan Error! Please turn off system and check your both fans!
Azt mondja eddig nem volt semmi gond a géppel, de jelenleg akárhányszor indítja újra, csak ez a hibaüzenet jön.
Állítólag nem verte oda, nem melegedett túl (szellőzött rendesen)...Mit lehetne tenni? Vagy kuka?
Sajna egyikőnk se kellően kiművelt laptop terén, szóval, ha lehet segítsetek...
Előre is köszönöm...
-
LaptopSystem
őstag
Szeretném megkérdezni hogy az adott laptopnál ami egy MSI GX660 Win7 élmény index a memoriánál miért ad csak 5.9 pontot hisz Kingston Hyper 4GB DDR3 1600 as ramok vannak benne és az everest is csak 1333 nak látja a ramokat!
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
nightmare13
őstag
válasz LaptopSystem #28267 üzenetére
Valószínűleg azért 1333 Mhz, mert annyit kezel le az alaplapi chipkészlet. Másrészt a windows élményindex semmitmondó, futass everest memtestet, és ha nagyon elmarad a mezőnyétől, akkor van gond.
Harmadrészt, ne fotózd a kijelzőt, hanem:
PRINT SCREEN gomb (vagy fn+megfelelő gomb kombinációja) --> Paint ---> beillesztés ---> Mentés másként---> alul Jpeg ---> OKWoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
LaptopSystem
őstag
Ok értem hát ez nem jó hir sajnos!
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
dim dim
tag
Üdv fórum!
Nagyon hülye kérdés, vagy probléma, de hátha vki tud rá értelmeset mondani.
Adott egy több éves asztali gép, ma már nem nagy szám paraméterekkel: 4 magos amd x4 cpu, 4 gb ddr2 ram, 7200 rpm sata2 hdd, több éves nvidia chip-es alaplap, alap win driverek, ki tudja milyen frissek.
Adott egy frissnek mondható laptop: ASUS K42jV, core i3 370m 2,4 GHZ 2 magos (+HT=4 mag) CPU, 4 GB DDR3 RAM, friss alaplapi chip, hybrid SATA/SD hdd. A driverek frissek.
Mindkét gépen Win7 x64, pontosan ugyanazon programokkal: tűzfal, vírusirtó, torrent, irodai programok stb. Azért fontos, mert pl. a vírusirtó nyilván lassít, de uaz van mindkét gépen, így ha lassít, uannyira lassít.
A probléma: a laptop minden téren, még a hybrid hdd-vel is érezhetően lassabb mint az asztali. Fileműveletek, programindítások, netezés stb. Nem vészes, de érezhető.
Pedig a netes speedtestek azonos pinget és adatátvitelt mutatnak, a core i3 cpu-t pedig a benchmarkok még az asztali x4 cpu elé teszik, nem is beszélve a hybrid hdd-ről. És mégis, lomha a laptop.A kérdés-igen, a hülye kérdés-mitől lassabb a laptop? Még annyit: az asztali gép régi telepítés, tele van már szemetelve, elavult driverek stb. a laptop friss telepítés, friss driverek stb.
természetesen, max performance profil van aktiválva a laptopnál.Köszönöm
-
Z86
őstag
Olvasd el még egyszer mit írt, aztán nézd meg az itt található részletes specifikációt egy ilyen gépről (nem pont erről a kivitelről van szó, de következtetni lehet belőle).
-
Rick4
félisten
Ok, akkor olvasom, és ki is másolom neked:
hybrid SATA/SD hdd
laptop minden téren, még a hybrid hdd-vel is
nem is beszélve a hybrid hdd-ről.Ha meg beírom a google-be, hogy ASUS K42jV hybrid hdd, ami szerintem 5 éves kortól már bárkinek megy, onnantól pár találatot végigolvasva elég egyértelmű lesz, neked se kell se beleképzelni, se kigondolni, se dobókockával kidobni, hogy mégis milyen HDD-je van: [link]
Azonnali válasz, ami egy találgatás, és se tényt, se infót nem tartalmaz. Komolyan kérdem, ennek mi az értelme? Nem kell mindenáron hozzászólni a dolgokhoz, ha csak egy ilyen hozzászólást sikerül összehozni. Gratulálok a következtetésedhez..
És a 7. találat konkrétan magáról a vinyóról szól: [link]
Talán volt ez az egész 2 perc is, de lehet csak másfél...
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz dim dim #28270 üzenetére
Szerintem mérj egy HDD sebességet mondjuk crystaldiskmark-kal, tedd be minkettőről aztán látjuk.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz fcriss #28278 üzenetére
Miféle fröcsögésről beszélsz? Miféle konkrét példát és mire? Majd ha megtanulod leírni amit akarsz, akkor gyere ide vissza, oksa?
Idéznék magamtól, ha nem zavar téged, hogy ezt egyszer már leírtam:
És a 7. találat konkrétan magáról a vinyóról szól: [link]
Neked ezen mi nem elég konkrét?Sajnálom, hogy annyi eszed sincs, hogy különbséget tegyél két típusszám között, az egyik, amiről beszélünk az egy ASUS K42jV, amit meg linkelsz az egy K42DY. Azonkívül hogy asuis mindkettő, mi a fészkes fene közük van szerinted egymáshoz? Miket fröcsögsz ide? Neked is hadd gratuláljak, azért elbeszélgetnék veled élőben, végig tudsz-e egy mondatot egyben mondani... Minek jöttél ide, ha csak hülyeségeket írkálsz, de komolyan?
[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz dim dim #28270 üzenetére
Van itt egy lehetséges megoldás egy hasonló sebességbeli problémára, az asus szerint firmware-t kell frissíteni.
-
Rick4
félisten
Na látod, ez a frankó válasz. Komolyan, gratulálok, megoldottad. Pont ez a lényeg ebben a topicban, hogy az ember lehet ott ül a félreflashelt biosos gépnél, meg a harmadszor megálló telepítésnél, és várja a megoldást, tehát lehetőleg tömören, gyorsan és a jó választ kellene tolni.
-
fcriss
tag
Jó a fröcsögés kicsit erős volt ,de azért szép,hogy te akarod megmondani ki írjon ide,az előbb a kollégát oktatod ki,(amire reagáltam)most meg engem. Mit nem értesz ezen?Tudtommal a k42-t nem árulják hybrid-el,azért linkeltem az oldalakat,de itt van még egy[link],így néz ki az Asus-nál ha egy noti kapható hybrid Hdd-vel.Elbeszélgetnél velem élőben?
[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
Halihó,
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésem:
Szeretnék venni egy új Samsung S Series 9 típusú notit kint UK-ban.
Hogy lehet majd megoldani, hogy ékezetes karaktereket tudjak írni vele?
Még nem volt nem magyar nyelvű klaviatúrás gépem.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Chaser
legenda
Vettem egy T42-t héten, de okozott már némi fejfájást.
Összegzem az összegyűlt tapasztalataimat, most már minden teszt megvan.
Szerdán érkezett meg a gép postán, csomagolás sértetlen volt, gép és aku külön csomagolva. Betettem az akut, arról próbáltam a gépet. Win betöltése után kb 95-96%-ot mutatott. Aztán már csak este vettem elő, de az akuban alig maradt töltés. Másnap dolgoztam egész nap, ráraktam töltőre, gép kikapcsolva, estére az aku ugyanúgy állt. Ekkor már tiszta volt hogy valami nem jó. Bekapcsolt állapotban megnéztem hálózatról, úgy már töltött. Viszont a töltöttség a gép kikapcsolt állapotában ismét elszállt másnapra hálózati feszültség nélkül. Következő alkalommal rajta hagytam a töltőn és ismét egy nap után megnézve láttam, hogy a töltöttség így nem csökkent. Kizárva az esetleges beállítási hibákat, ma de. a bios-t defaultra raktam, aminek az eredménye save&exit után a következő lett:
ERROR
1802: Unauthorized network card is plugged in - Power off and remove the miniPCI network card.
Valahol már olvastam erről, így kikapcsoltam a wlant és bootolt a gép, anélkül ennél az üzenetnél tovább nem jutottam vele. Előttem nem nézegettem a wlan-t az aku miatt, nem tudom bekapcsolva volt-e. Annyit tudok, hogy ez a hiba azért lehet, mert nem gyári a wlan, lehet ki volt kapcsolva és eddig ezért nem jelzett hibát, a default pedig bekapcsolta.
Ezután fogtam a majdnem feltöltött akut és kivettem a gépből, ma este újra elővettem, a töltöttség ugyanúgy oké.
Tehát: kikapcsolt állapotban az aku nem töltődik, bekapcsolva igen. Ha az aku a gépben van kevesebb mint egy nap alatt lenullázódik, ha nincs a gépben megtartja a töltöttséget.
A dologhoz hozzátartozik, hogy T41 kijelző kerete van, bár nem hiszem hogy ez hatással lenne valamire is.
Aku gyári sw szerint IBM serialos sanyo gyártmány, tehát gyári, ciklusok száma 105 körüli Töltőn is hasonló címke van.
Ha lehetőségem lesz esetleg megnézem másik akuval, de ha az is hasonlót produkál akkor lehet még töltő is a bűnös, vagy biztosan alaplap környékén van a gond? Vagy az akut már most kizárhatom? Nem akarok fölösleges köröket futni ha nem muszáj._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Chaser #28285 üzenetére
Újabb fejlemény, a T42-ben elvileg egy asus wlan van, amit használt is az előző tulaj. Ha gyári a bios -ezt még nem néztem- akkor eddig mért nem volt error 1802? Ha pedig hackelt, akkor default után mért van?...
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
pixelblondie
senior tag
Sziasztok!
Mit ajánlotok, hol érdemes notebookot rendelni neten? Úgy értem hol a legkisebb a "probléma" előfordulás?
Dell Inspiron N5110 lenne a kiválasztott, abból is a 128207 - es verzió.as good as it gets
-
Rick4
félisten
válasz Chaser #28285 üzenetére
IBM-ek elég háklisak, a bios se engedi a nem odavaló dolgokat, kell szereznek egy FRU szám szerint megfelelő miniPCI-os wifi kártyát bele, és rendben lesz minden, ezt kb ugyanannyiért el is tudod adni. Ha a töltő feltölti, és rendben mutatja is a 100%-ot, akkor húzd le és használd legalább egy órát. Ha jó az akksi, kb 45-50 percet kellene mennie úgy, hogy még a fele töltöttsége megmarad. Maga a noti a töltésbe nem szól bele semmilyen szinten, max ha valami nem kapcsol le, készenlétben marad (nem tudom elképzelni, de akár az a wifimodul is lehet) az simán lemerítheti.
-
balazs0102
senior tag
adott egy asus a6000 laptom m370 procival....szerintetek gond nélkül belerakhatok egy m420-as procit?
-
Chaser
legenda
A wlan dologgal már tisztában vagyok, volt feltéve egy patch, amit a bios default persze kilőtt, ezzel a módszerrel külső wlanok is mennek. Ezért nem volt eddig error 1802. Erről az előző tulaj nem tudott, ő is így vette.
Aku húzósabb, lehet sok volt az info, de ez a leglényegesebb: nem hajlandó tölteni az akut a gép ha az nincs bekapcsolva. Annyi nem elég neki, hogy töltőn van kikapcsolva, mert úgy nem tölt. Maga az aku biztos rendben van, mikor kézhez kaptam arról használtam cirka órát és még maradt is benne szépen. Vagy a töltésért felelős eletronikája, vagy pedig az alaplapi elektronika megadta magát, vagy még esetleg töltő gond...nem találkoztam még hasonlóval, fogalmam nincs. Beszéltem az eladóval, nem feltétlen fogok szenvedni a géppel tovább, bár nem szívesen válnék meg tőle mert nagyon baba amúgy de kezdi felemészteni az energiáimat Megpróbálunk még valszeg egy akucserét, aztán meglátjuk. De van egy sanda gyanúm hogy nem az aku a ludas, hanem az alaplapi chip.szerk: Még egy érdekesség amit ma vettem észre: akkor sem tölt az aku ha be van kapcsolva a gép de a kijelzőt kikapcsolom
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Chaser #28291 üzenetére
Nekem volt ilyen notim, van itt még egy alsó hát, meg egy alaplap tartalékba, most néztem, azért elég messze van a töltőcsatlakozó és az akisi csatlakozó az alaplapon, sokminden lehet. De nem is életszerű kikapcsolva tölteni, töltse a franc úgy. Bekapcsolod, töltöd, feltölti, Te meg netezel. Mikor végeztél, kikapcsolod és kihúzod a töltőt, nem? Másik akksival kellene megpróbálni, bár nem hiszem, hogy az akksiban lévő elektronika vacakolna.
Ezt írtad:
Viszont a töltöttség a gép kikapcsolt állapotában ismét elszállt másnapra hálózati feszültség nélkül.
Amiből én azt értelmeztem, hogy feltöltöd, kikapcsolod és így is lemerül, mert akkor szívja valami.. Alaplapcsere lesz ebből...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Chaser
legenda
Hát ha kommersz gépek tudnak feltölteni kikapcsolva csak elvárom ettől is Amikor aksiról használom a gépet akkor ált-ban le is merítem teljesen, majd szépen megy töltőre és kikapcsolva feltölti. Nem is szoktam erőltetni bekapcsolt állapotban a töltést, mert mind1ik gépnél jóval melegebb volt úgy a töltő...nyilván az mellett hogy a notinak kraftot ad még az akuba is kell pumpálnia. Ez biztos szabályozva van arányaiban, de az biztos, ha kikapcsolva töltöm nem forrósodik fel a töltő és elég gyorsan meg is van. Meg mondom amit ma vettem észre, bekapcsolva van a gép de a kijelző kikapcsolva akkor se tölt mintha magával a kijelző bekapcsoltságával lenne összefüggésben a dolog, mert nagyon leegyszerűsítve ha a kijelző be van kapcsolva tölt, ha nincs bekapcsolva nem tölt.
"Amiből én azt értelmeztem, hogy feltöltöd, kikapcsolod és így is lemerül, mert akkor szívja valami.. " Pontosan így van sajnos. Ha feltöltés után nem hagyom rajta a töltőn lemerül 10-12 óra alatt a kb 1.5 órás aku. Ha rajtahagyom ugyanott van ahol hagytam. Ha kiveszem a gépből az akut akkor is ugyanott van. Tehát te is azt mondod lap, mondta már más is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Zsolti1987
aktív tag
-
Chaser
legenda
válasz Zsolti1987 #28294 üzenetére
Más meg azt mondja irdatlan nagyot gyorsult ettől a gép..4GB ssd-vel ezt erősen kétlem, de gondolom aki szerint akkora a gyorsulás inkább hájpolja, mintsem beismerje kidobott egy valag pénzt. Esetleg fw csere segíthet, de 4GB ssd-ből az se csinál többet.
-
pixelblondie
senior tag
-
Z86
őstag
válasz pixelblondie #28287 üzenetére
Pl. ipon, usanotebook, mysoft, notebookstore, laptopszalon
Ebben a topicban sok ilyen boltot linkelnek. -
Chaser
legenda
válasz pixelblondie #28296 üzenetére
Sztem nézz más gépet, ha nincs valami különleges oka amiért azt vennéd. Sajnos a dell szégyene ez a széria.
-
hubai
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mivel nem vagyok annyira jártas a laptopok bővítésében!
Ez a laptopom van és ebbe szeretnék egy erősebb procit és egy kis plusz ramot. Neten rákerestem de semmi cpu support listet nem találtam hozzá. Melyik a legerősebb proci amit még elbír a gép?
Köszi a válaszokat előre is!
-
robertel
senior tag
Most egy ilyen laptopom van:
[link]
Van benne plussz 2 GB Ram is.
Tervezek venni egy ilyet:
[link]
Teljesitménybeli különbség mekkora lehet? Gondolom a T5900 azért jobb mint a T4500, hiába magasabb az órajel igaz? Ettől függetlenül ami elmegy egyiken az a másikon is gondolom.
Vagy megéri ha hozzárakok plussz 20e Ft-ot és egy corei3?[ Szerkesztve ]
„Mindösze három ember tudta egyetlen mozdulattal lecsendesíteni a Maracanãt: Frank Sinatra, II. János Pál és én" – Alcides Ghiggia ((((())))) Nexus S
Aktív témák
Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- BestBuy topik
- Autós topik
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- PlayStation 5
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Metal topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest