- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple notebookok
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
igaz, viszont a hiba random helyen a napi 8 órában előjöhet 3 perc után is hétköznapi használattal. A hosszú futási idővel azt zárod ki, hibás-e a hardver, avagy sem.
Viszont volt már olyan hibás ramom ami memtesttel tökéletes volt Sajnos az sem 100%-os kizárás, csak a csere modul igazolja a hiba elhárulását.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
C. s.
addikt
daninet gyorsabb volt nálam, de én is hasonlóképp érvelnék. Amúgy meg a gépnek simán ki kell bírnia egy akkora terhelést, amit egy ilyen hosszabb teszt jelent, nem akkora strapa, mintha pl. vírust keresne 12 órán át. Emiatt nem kell lemondani róla.
8 óra? Ezt még nem hallottam, sőt, engem úgy informáltak, hogy a gép egyes részeinek az tenne legjobbat, ha sosem kellene kikapcsolni. Természetesen ezalatt nem a HDD-t kell érteni, hanem a kevésbé mozgékony részeket. De nem tudom, ez mennyire igaz, az viszont tény, hogy az én gépem egy komplett víruskereséssel nem végez 8 óra alatt. Majdnem a duplája kell hozzá, nagy a tárhely, sok az adat. Utálok is belevágni. (Csak zárójelben jegyzem meg, és halványan, hogy régen, amikor még torrenteztem, a régi gépem volt, hogy 2-3 hétig ment egyfolytában, és sosem panaszkodott. De már rég jó útra tértem.)[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz pavicevic #94605 üzenetére
Sajnos látni kéne,mennyire kopottak a gumi görgők,van e ismerősöd aki felszabályozza,lehet e kapni hozzá ékszijat.Ha igazán fontosak azok a felvételek akkor egy 3 motoros direkt drive lenne jó a főtengelyfordulatot finoman hozzá húzva a kazettához.Plussz az előmágnesezést is valószinűleg állítani kell.Mért nemkeresel egy digitalizáló stúdiót?
-
cocka
veterán
Hát a memtestig még nem jutottam el, majd ma, még jó, hogy csak 3 giga ram van benne.
Ha lassú a proci és relatíve sok a RAM
Hát nyilván a mai procikhoz képest már lassú, de maga az alaplap "ki van maxolva", azaz a lehető legjobb teljesítményű meg legtöbb utasításkészletet támogató cucc van benne, ami ehhez létezik, a ram meg ddr1-es, 3 slot, 1-1-1 giga. Szóval kvázi az is.
néha csak 10-12 óra után jelentkezik a hiba.
Ja amikor már szinte lángolnak a ramok.
Nem indulgat újra vagy akármi?
Nem. Akár mi? Az akármi kapcsán jutott eszembe, hogy azt elfelejtettem megemlíteni, hogy valami Generic Host Process kínja is szokott lenni, még nem sikerült megfigyelnem, hogy mikor, de néha úgy mond ez a folyamat váratlanul leáll. És persze mindig elcseszi a hangkártya drivert is, mert elmegy a hang. De ez nem újraindulás, nem szokott újraindulgatni, se kék képernyőzni.
olyat, ami teljesen engedi a fájlműveleteket
A windóz 8-ban az a vicc, hogy az "Ez a gép" részből az egyik meghajtó nem érhető el, mondván nincs hozzá jogom. Ugyanakkor víruskeresők "jogok nélkül" is simán végig tudják pásztázni. Sőt mondok jobbat, egy másik windózos párbeszédablakból, ahol meghajtókat lehetett kijelölni, szintén gond nélkül megnyílt a meghajtó tartalma. Szal. én ezek előtt a kérdések előtt úgy állok, hogy most akkor watafaka van?
Szal. összegezném akkor a hozzáférhetőséget:
Vista PE chkdskje nem talált hibát egyiken se. Plusz hozzáférést is enged.
Win8 chkdskje sem talált hibát egyiken se vagy az esetleges hibákat javította, ennek ellenére az egyik meghajtóhoz csak a "superusert" engedi hozzáférni, mindenki másnak nincs jogosultsága, még rendszergazdáknak sem. (Ez az "Ez a gép" részre vonatkozik jellemzően)
Win XP chkdskje szerint gyakorlatilag minden meghajtó hibás. Ugyanakkor XP-n belül simán hozzá tudok férni a problémás meghajtóhoz, de ott meg jellemzően a letöltött fájloknál vagy azok átmozgatásakor tűnnek el a fájl jogosultságai. Egyáltalán ez hogy a rákba történhet meg?
Amikor először történt ez, azt hittem, hogy hibásan lett letöltve, de miután megnéztem a mérete oké volt, mégse tudtam megnyitni, így derült fény a problémára.A három ellenőrzés közt nem volt különösebben nagy mennyiségű írás vagy fájlmódosítás, ami a hibákat indokolná.
Ja XP-ben olyan is volt, hogy sikerült kijavítanom minden meghajtót a chkdskkel, aztán el is tűnt az elillanó biztonsági leírók probléma, de egy szép napon újra előjött, aztán mikor megint ellenőriztem a chkdskkel, kiderült, hogy megint hibás az összes meghajtó. Szóval nem tudom mi az úristent gányol az XP lemezkezelője... Mert mint említettem ugyanazt az állapotot Vistánál meg Win8-nál hibátlannak mutatják az ottani chkdskek. Érti ezt valaki?
Linuxot még nem próbáltam. De szerintem ott simán menne, ha jól tudom az simán meg is kerüli a jogosultságokat.
-
C. s.
addikt
Megmondom őszintén, hogy a Memtesten kívül nincs más ötletem. Hátha jön valaki, aki jobban ért hozzá. Azért majd írd meg, mire jutottál vele és a víruskergetéssel! (Az Avirával is jó tapasztalataim voltak, jobbak, mint a Noddal.)
"olyat, ami teljesen engedi a fájlműveleteket"
A live Linuxoknál többször tapasztaltam, hogy nem engednek írni a vinyóra és a fájltörlés is le lehet tiltva. Emiatt így nem tudnád ellenőrizni, hogy problémás-e. A telepített változatnak engednie kell mindent normális esetben. De egyszerűbb és egyértelműbb lehet a Memtest, mint egy ismeretlen oprendszerrel barátkozni.Szerk.:
A W8 teljesen kompatibilis a hardverrel? Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, mert talán települni sem volna hajlandó ellenkező esetben. Passz. Bocsi...[ Szerkesztve ]
-
The DJ
addikt
Ilyesmivel még nem találkoztam, hátha itt valaki tud mondani valami okosat.
Adott egy Samsung 16GB Micro SDHC Evo kártya, eddig telefonban volt, de most kivettem, mert szerettem volna lementeni róla mindent és formázni. A lementéssel semmi gond, formázni viszont nem tudom. "A Windows nem tudta befejezni a formázást" hibaüzenettel elszáll.
Elkezdtem írni rá, hogy kiderüljön működik-e, az lett az eredménye, hogy jelenleg tele van, semmi hely sincs már rajta, amit ráírtam mindent tudok olvasni és lementeni, viszont törölni semmit. Egy másik program azt írja, hogy szüntessem meg az írásvédettséget, de ez micro sd, ezen nincs kis pöcök oldalt. Próbáltam másik SD kártya átalakítóval, két teljesen különböző típus, de egyikkel se jutok előrébb. Próbáltam formázni/partíciót törölni diskpart-al, de ugyanúgy semmi eredmény.
Ha Total Commanderben törlök, akkor úgy tűnik, mintha eltűnnének a fájlok, de amint kiveszem/újra beteszem a kártyát minden ugyanúgy ott van. Mi a fene lehet ez? Halott a kártya? Alig volt használva, pár hónapos maximum.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
The DJ
addikt
válasz RedCactus #94615 üzenetére
Ezt még nem próbáltam, de az az igazság, hogy azóta a telefon teljesen új romot és micro sd-t kapott, mert eladásra van szánva és nem akartam hibás kártyával hirdetni. Megpróbálhatom ott formázni, de tippem szerint nem lesz így sem eredmény, főleg azért sem, mert már a rom is más.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
cocka
veterán
talán települni sem volna hajlandó ellenkező esetben.
Hát ezt jól látod. De mivel ez egy windóz to go workspace, a telepítés gyakorlatilag bárhonnan elvégezhető, nem kell ténylegesen futnia, lásd wintousb.
Egyébként kérdésedre válaszolva, valószínűleg kompatibilis, mert ha nem lenne, a már telepített rendszer sem indul el. Lásd pl. win8.1 64 bit.
Ezen csak a 64 bites win7, ami a 64 bitesek közül képes még futni.
-
BogyóBP
addikt
válasz The DJ #94616 üzenetére
Ilyennel már én is találkoztam. Próbáld meg diskpart al parancssorbol
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
gamer0101
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy vonalkód olvasóval szeretnék a munkám leegyszerűsítése miatt billentyűparancsokat beolvasni. Például az ESC gomb lenyomását, vagy a CTRL+F4-et. Tehat hogy ne kelljen mindig a billentyuzethez odamenni és nyomkodni az ESC-et. Lehet erre valami vonalkód generálni? Létezik ilyen program? Sürgős lenne, de csak olyat találtam ami begépelt szövegből készített vonalkódot, billentyűkombinációból nem. Köszi a segítséget! Üdv!
-
mezis
félisten
"Természetesen ezalatt nem a HDD-t kell érteni, hanem a kevésbé mozgékony részeket. "
Pontosan a HDD az, amelyiknek folyamatos üzem a legkedvezőbb !
A memória teszt talán a lehető legnagyobb terhelést jelenti a memória áramkörök részére. Az, hogy a sokadik lefutás után jelentkeznek hibák inkább azt jelenti, hogy lehetne jobb a hűtésük.
mezis
-
dui
aktív tag
Üdv!
A következő lenne a problémám:
Van egy SanDisk 32 GB Extreme PRO SD HC memóriakártyám, amit egy fényképezőgépben használok. Próbálnám az adatokat (fotók, videók) lementeni róla, de amikor rádugom bármelyik USB-re a gépen, az explorer.exe meghal, használhatatlan a gép. Korábban működött. Kártyaolvasó, adatkábel, egyik sem működik. Más PC-n tökéletesen működik, és minden más eszközt tökéletesen felismer bármelyik USB portom. Mi lehet a probléma (Win 10)
-
pavicevic
tag
válasz #33253120 #94609 üzenetére
na hát pont ezt nem tudom, hogy mihez könnyű alkatrészt kapni.. de jobb lenne egy olyan, amin nem kell mókolni semmit.
eddig ezeket néztem. esetleg tudna véleményt mondani valaki, hogy melyiket lenne érdemes megvenni?
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/magnodeck/technics_rs_tr_575_deck_2184585248.html
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/magnodeck/technics_rs_bx646_deck_2189180261.html
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/magnodeck/pioneer_ct_449_magnodeck_2183041214.html
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/magnodeck/technics_rs_tr232_kazettas_deck_2187609239.html
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/magnodeck/technics_rs_tr474_magno_deck_2182054478.html
-
C. s.
addikt
"Pontosan a HDD az, amelyiknek folyamatos üzem a legkedvezőbb"
Akkor jó, mert nekem meg az alaplapot mondták, a HDD-re meg azt, hogy kopik. A lényeg, hogy könnyű legen kiigazodni.
"A memória teszt talán a lehető legnagyobb terhelést jelenti a memória áramkörök részére."
A gép egészére értettem (pl. a vinyó pihen közben, a procinak is kevesebb dolga van, meg még ez-az), de mivel a memóriát nyúzza, egyértelmű, hogy számára nem a teszt a kímélő mód. Lehet, hogy nem hangsúlyoztam ki. Bocs, ha félreérthető voltam.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
HDD-re kapcsolgatás a legveszélyesebb, amíg a fejek alatt kialakul a légpárna. Ha már meg van, akkor vidáman pörög, sokáig. A villany motorokat is az indítási áramfelvétel viseli meg a legjobban.
Csak a laposokban és akkor is akkumulátoros üzemmódban célszerű a HDD lekapcsolása.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
m3gtr
senior tag
sziasztok
Most vettem egy ilyent, DYNAMODE 4-Port USB 3.0 PCIe, és bármelyik foglalatba rakom, nem érzékeli a gép. Lehetséges hogy rossz ez a darab, vagy van valami megoldás ezt kideríteni? köszönöm előre is.Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
zeorsdfd
senior tag
-
chatran
őstag
Sziasztok,
Milyen vírus vagy kártékony cucc lehet az, ami véletlenszerűen task-ot vált? Például most mikor írom be a hsz-t
folyamat eltűnik a kurzor és ismét bele kell kattintanom az ablakba. Eléggé iddegesítő
Mivel tudnám leszedni? -
quailstorm
nagyúr
-
chatran
őstag
válasz quailstorm #94636 üzenetére
Köszi, ezzel sikerült kiszúrni az exe-t, a wermgr.exe volt a ludas. Letiltottam a szervízt, majd megnéztem a system log-ot. Kiderült, hogy valami samsung app, folyamatosan leállt. Gondolom emiatt hülyült meg az Error Reporting szervíz.
-
cocka
veterán
Na kvázi megszületett a megoldás a biztonsági leírók rejtélyes eltűnésére. Valami miatt a Total Commander megbolondult és ha nem pipáltam be, hogy NTFS jogok másolása, akkor az áthelyezett fájlok egyszerűen nem kaptak jogokat.
Ez azért furcsa, mert ha nem pipálod be, akkor alapból úgy kéne működnie, hogy akkor default jogokat oszt ki a fájlnak és nyilván csak akkor van értelme bepipálni az NTFS jogok másolását, ha az adott fájl/fájlok jogosultsága ezt megkívánja, mert mondjuk valami speckó jogokat állítottál be, amik eltérnek a default jogoktól.
-
Sziasztok!
GTX 580-nak mennyi a max hőfok ami még hosszabb távon nem ártalmas? -
-
Shim
őstag
1. Telepitettel barmit mostanaban? Akar bongeszohoz kiegeszitot? Le kene szedni mind.
2. Probald meg csokkentett modban.
3. Ha van antivirus fent, ki kene kapcsolni, es ugy megprobalni.
4. Masik olvasoval meg tudod probalni?Religion – causing genocides over differing imaginary friends
-
dui
aktív tag
Nem telepítettem semmit.
Csökkentett módban kipróbáltam az imént, és tökéletesen működik.
Nincs antivírus telepítve.
Az olvasóval biztosan nincs probléma (vadi új), ugyanis, amikor a memóriakártya a fényképezőben van benne, és úgy kötöm össze adatkábellel, akkor is ugyanez a probléma.Mi lehet a megoldás?
-
CartmanLand0
senior tag
Üdv!
Adott egy Overmax androidos tablet, amit ismerősöm használtan vásárolt. Az előző tulaj nem törölte a Gmail fiókot, a tablet ő jelzi tulajdonosnak. Van lehetőség egyszerűen törölni a fiókot, vagy mindenképp factory reset kell neki ?
A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Egy kis segítséget szeretnék kérni.Kaptam egy jó,működőképes alaplapot,melyben egy magos processzor van,de elvileg bővíthető 2 magosra is,csak nem tudom hogy pontosa milyen két magos procikat fogad be.Ez egy intelt támogató alaplap,csak kevés az infó.
Típusa: AFOX AG31-M2Köszönöm előre is a segítségeteket.
Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
Potyka03
senior tag
válasz Potyka03 #94648 üzenetére
Még annyi hogy itt találtam több infót de ennél tovább már nem jutottam.:
ITTLehetséges lenne hogy az Intel G31-es chipsetü alaplap CPU Support után keresek rá?Hisz ugyebár LGA775-ös,tehát pl. két magosból a 8600-asig támogatni kéne.(szerintem)
Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz CartmanLand0 #94647 üzenetére
Tegye föl a saját fiókot pluszban utána törölje az előzőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Robotporszívók
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ford topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest