- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
válasz MaxxDamage #42800 üzenetére
Ha össze van szerelve nem kell megtartania, akkor a hűtő rászorítja. Épp az a lényeg, hogy a hűtő szorítsa, ne csak felette legyen a levegőben a kupak.
Hát még a borz.....
-
gamer187
tag
Üdv
Ha nem abból az irányból indulunk neki hogy ki szereti jobban az AMD-t és az INTEL-t, melyik a jobb processzor?
AMD Athlon 64 X2 +4400 vagy Intel Dual Core E2180 ? és miért? előre is kösz.
-
MaxxDamage
félisten
válasz agressiv #42801 üzenetére
Értem, akkor a hangsúly a CPU magon lévő pasztán van
Ahogy néztem a lapka körvonalán a fekete anyag az valamiféle szilikon anyag , van itthol szilikon nekemis, de az fehér és -60 és +200c -ig hőálló , gondoltam, hogy nagyon vékonyan körbekenem (tűvastagság) , de akkor nemkell ahogy írásodból kiveszem, mert a hütőborda majd lenyomja ugyos.L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok, Vicces kérdés következik remélem még ide befér. Szóval ha én kiírok egy DVD lemezt (mondjuk képfájlt, windowst akármit) akkor melyik az úgymond legjobb program erre hogy a legjobb minőségbe kerüljön rögzitésre? Van egyáltalán különbség a néró írók írási feunkcionalitása közt? teszem azt pl a 12 es néró jobban szebben pontosabban tudja kiirni a lemezt mint pl a nero 10 es vagy az előtte lévők tehát nem a legujabb..Vagy inkább az adathordozotól függ? Van Maxell, TDK és Verbatim lemezem is, melyik a legjobb? A DVD írom egy Pioneer DVR-220L ami Labelflash-t is támogat de sehol sem találtam hozzá adathordozot még itt PH-n sem árul senki sem Kár pedig kiprobálnám, a lightscribe annyira nem jött be, fakó és életlen volt. Nomeg abbol is milyen márkát érdemes? Ahol találtam is (pár hely) csak fujifilm ben volt labelflash lemez, az mennyire gány minőségü adathordozo? Várom a megtisztelő válaszokat!
Kicsit más: Van egy FX 4100 as CPU-m és gyári stock hűtés van rajta, mi ajánlott rá? Egy alap mondjuk Artic cooling hűtés jobb a gyárinál? pl a 2500ft os. Vagy mindenképp tower hűtés kéne rá?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz ggg666 #42806 üzenetére
Mondjuk a pioneer nél talán csak a Plextor ami jobb minőség, nehezen hinném hogy az gondot jelentene. Az LG meg Samsung meg NEC ezeket elvből lehagyja ha jól tudom. Ismerem a progit, meg is fogom lesni a dolgot, csak sajnos nem tudom hogy az érték mikor jó. minél kisebb vagy minél nagyobb az adott érték?! (gondolok itt ennél a diagramra.)
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
stopperos
senior tag
-
MaxxDamage
félisten
válasz agressiv #42801 üzenetére
Összeraktam és jobbanak mintha jobb , de mégse !?
Gép bekapcs majd biosba belépve ezek az értékek...
Majd save & exit , majd ismét belépek biosba (restart után) és ezek az értékek...
Most elindítom a WinXP-t és mire betölt elindítom Aida64 -et és kiváncsi vagyok az értékekre.
Tartja fixen a 66c hőmérsékletet a CPU 2 , ez megfelelő / normális ?
CPU 1-hez képest soknak tűnik, de régebbi értékekre nem emlékszem... most bejött az OP-System is és gond nélkül fut. UP: Gyártói oldalon 69c írnak rá!Már sok tippem nincs , de kezd elegem lenni ebből az egészből
L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
stopperos
senior tag
válasz MaxxDamage #42810 üzenetére
Cseréld meg a kettő procit, és akkor megtudod hogy a foglalattal van e a gond.
Amúgy szerintem nem kell aggódni. Ha a proci hűtők tapintásra ugyanolyan melegek, akkor csak a szenzorral lehet a baj."What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
draff
aktív tag
válasz MaxxDamage #42800 üzenetére
Úgy nézem, a chip-mag lenne az a középső bigyó. Arra kellene a hőközlő anyag (paszta, zselé, stb.)
A körben keret (ami egy helyen nyitott) lehetett a ragasztó, ami aztán elengedett.
Ha a chipre teszel anyagot, a keretre meg valami ragacsot, akár össze is állhat ismét a dolog.
A mindenféle hűtő le- és rászorítók nem szorítanak akkorát (mert beleroppana az alaplap), na meg aztán a súlya miatt tán még féloldalasan is állna, ugyanis a legtöbb házban az alaplap függőlegesen áll.
Nekem a régi MMX-es és celeron professzorokon a fém-fedelek mind körbe voltak cínezve. -
BogyóBP
addikt
válasz MaxxDamage #42810 üzenetére
Sztem a CPU 2 es hűtőborda nem jól érintkezik. Egyforma melegek a hűtőbordák mind a kettő CPU nál? Tehát átveszik a hőt?
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz ggg666 #42806 üzenetére
Sajnos nem támogatja az írom, elszomorodtam
-
MaxxDamage
félisten
válasz stopperos #42811 üzenetére
10-15min mükődés útán tapintásra a 2 proci hütő ugyanolyan hőmérsékletű.
draff : Paszta tökéletes , és a lapka is + a cpu borda szorítása is ugyanaz mint a CPU1 -en (megegyező) , am. a lapka nem csúszik el, mert a "gyári" tömitő / fogató anyagon nem csúszik el , tartja fixen, csak kézzel felfelé emelhetó csúsztatni nem lehet.
BogyóBP : tutira megegyezik a CPU 1- el ! (igen hőelvezetés most egyforma / megegyező korábbihoz képest !) , korábban a CPU2 100c fölé ment és "megfagyott" tőle a kép - WinXP töltés közbe.
Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat , de szerintem a táp okozta VGA Twin Turbo zárlat tehetett be a CPU2 sensornak... vagy hasonló .
L
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
Megint sikerült jó sok baromságot összehordanod... Szerinted a ragasztott kupak odaszorítja magát, vagy csak szimplán ottartja? A processzorhűtő nagyon súlyos kilógrammokkal nyomja magát a processzorhoz, ott valami nem fekszik fel rendesen...
Miért csinálod ezt? Miért égeted mindennap magadat ezzel a sok ökörséggel amit írkálsz?
Hát még a borz.....
-
BogyóBP
addikt
válasz ggg666 #42818 üzenetére
Valahogy lehet csinálni rejtett telepítőparticiót? olyant amire mondjuk rámásolom az IMG fájlt kitömörítve (pl ultraisoval) adatait és csak arról bootolva telepitek hogy ne kelljen a lemezekkel babrálni? ráadásul durván idestova sztem 3 perc lenne egy telepítés
Vagy egyszerüen egy USB kulcsról való telepités megkerülne mindenféle egyéb mókolást? Csak akkor meg az a baj hogy elkezdené felcserélgetni a meghajtók betüjeleit mert a pendrive ot érzékelné CD rom nak. az OSX már régóta nem használja a lemezről való telepitést hanem ilyen előre legyártott USB kulcsokat adnak az embereknek akik ilyen masinát vesznek, lehet tudnak valamit, vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
Sygnus
tag
Van egy logilink kártya olvasóm, az alaplapi usb re csatlakozik, eddig win7 el simán működött, tegnap le kellett húznom a csatit, majd visszadugtam és azóta eltűnt az olvasó.
Az eszköz kezelőben sincs, próbáltam átdugni másik csatira ott sem érzékeli.
Az usb részébe bedugtam egy pendriveot, azt felismeri, de a kártyákra nem reagál.
Letöröltem az összes usb cuccot, de így sem jött vissza.Mit kezdjek vele ?
-
BogyóBP
addikt
De akkor összevissza kuszálódnak a meghajtók nem? Bár ha benne hagyom a DVD írót akkor elvileg nem..De kitudja..
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Az előbb lefagyott a gépem(2hetente 1x leszokott).
Lemerevedett minden. Majd pár másodperc múlva ki írta fekete képernyőn:
Parity Error...Ez mire utalhat?
Köszönöm.
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
Vakegérke
félisten
válasz Killerlaca #42823 üzenetére
Memória gond lehet. Mesélj, milyenek vannak a gépedben, egyformák-e típusra?
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
robotboy98
csendes tag
Helló!
Új proci hűtőt szereltem a gépembe és azóta, ha elindítom 5 s után leáll, majd újraindul. Újrapásztáztam, hűtőt is cseréltem, de semmi. A gépet szét kellett szerelnem ahhoz, hogy be tudjam szerelni a hűtőt, lehet, hogy a ház valamelyik csatiját kötöttem rossz helyre? A proci fel volt húzva, ha ez számít.
Konfig:
i5 3570K
7950
Asrock z77 pro4
8gb corsair vengeance
Thermaltake Commander MS-I ház -
robotboy98
csendes tag
válasz robotboy98 #42826 üzenetére
600 W tápegység( Cooler master Thunder)
-
sgergi
veterán
válasz robotboy98 #42826 üzenetére
Hány tűs csatlakozója volt az előzőnek és hány most?
Szerintem az lehet, hogy az elején olyan hideg a proci, hogy nem indítja el a ventit az alaplap, csak később. Ha elindul, akkor ne foglalkozz vele, nálam is ilyen. -
bookninja
tag
kedves mindenki!
komoly gonddal allok szemben, most raktam ossze egy gepet, windowst feltoltam, minden flottul ment, amig nem telepitettem az nvidia drivert, onnantol fullra leepult az egesz rendszer, ujrainditas utan szetfagyott a talca, gyakorlatilag semmire nem reagalt, a hdd 5 masodpercenkent kerrego hangot hallatott. meg egy ujrainditas utan mar gyakorlatilag fel se all a rendszer full halal. csokkentett mod alatt szinten, vga-t kiveszem, es megprobalom igp-vel, ugyszinten. ilyennel en meg nem talalkoztam.
illetve van egy masik problema is, ha nem hidegen indul a rendszer, hanem ujrainditassal, akkor gyakorlatilag bootloopba kerul, clear cmos mar megvolt, de nem segitett. erre se jottem meg ra, de egyelore az elobb emlitett problema sokkal nagyobb.
a vas: asus p8z77-v-lx, i5-2400, gainward gtx660, 2x4 gb kingston hyperx
elore is kosz annak, aki valamilyen modon tud segiteni.
-
robotboy98
csendes tag
válasz robotboy98 #42827 üzenetére
Helló 4 volt, most 3, de a négyesbe is be lehet dugni, úgy is megy. Igen a gyárit kicsit később indítja.
-
robotboy98
csendes tag
Légyszi segítsetek, nagyon fontos lenne. Előzmény alább.
-
McDog
aktív tag
válasz robotboy98 #42831 üzenetére
A működés szempontjából tapasztalsz valami problémát? Mert az hogy amikor hideg a proci nem megy az elején a venti az normálisnak tűnik, sz elején meg alapból beindul egy kicsit, az is, ....gondolom ha felmelegszik a géped kikapcsolod és visszakapcsolod, akkor meg egyből megy...mert akkor meleg a proci...
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok !
Ezzel az oldallal akadt gondom.
A lakásban van 2 gép, egyiknél sem dob ki semmit a keresésre, csak a karika pörög évekig.
A böngésző IE és chrome. Van egy régi potable mozillám is, azzal egy régebbi verziója jön be az oldalnak azt használva bejönnek a találatok. Eddig jól működött és haver gépén is jól megy, pedig neki szintén chrome-ja van win7-tel. Nem értem mi lehet a gond, nem rémlik semmi változás (frissítés akármi) a gépben szoftveres téren az elmúlt napokból
-
VinoRosso
veterán
CMOS resettel próbálkozz
-
Krakesz27
tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy aki esetleg a Lambda Computernél vásárolt annó gépet vagy bármit. Én pl egy Asus ENGTX 560 DC2T-t vettem és 1 év után valami módon játék közbe felmegy a GPU frekije 60-61 fokra és játék közbe krix kraxok jellennek meg. Valaki tudna nekem ebben segíteni nagyon kéne mivel a bolt megszünt így nem tudok hozzájuk fordulni így hozzátok fordulok. Ha valaki tudna segíteni az nagyon jó lenne. Előre is köszönöm.
-
robotboy98
csendes tag
De nem kapcsol be a gép egyáltalán!
-
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz robotboy98 #42838 üzenetére
User manual meg van az alaplaphoz ?
Mert abban le van írva hogy kell kivitelezni -
robotboy98
csendes tag
válasz BénaNyurga #42847 üzenetére
Köszi! Megvan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest