- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz Marci112233 #28699 üzenetére
Érdekel a téma engem is, beszélgettem is már erről másokkal DE ÉN IS CSAK ÖTLETELEK!!
Ha a havi villanyszámlátok 20k alatt van akkor kb. 500kWh a havi fogyasztásotok tehát az éves szinte kb. 6 ezer kWh
Az egyik első találat a Google-n:[link] szerint egy 1 fázisos rendszer az esetedben kb. - ha nem a legolcsóbbat nézzük hanem mondjuk a táblázatuk szerint a SMART rendszer kb. 2,5 milliós költség lenne 1 fázis 6 ezer kWh, 3 fázis 6-7 ezer kWh esetén 2,7-3,1 millió a főbb anyagok kivitelezés nélkül, ami tuti még 1 millió. Tehát 3,5-4 millió forint. Éves megtakarítást nézve akár 10 év is lehet a megtérülés vagy több, hiszen akkor 10 év alatt 2,4 millió spórolás.
Ahogy nézem még a legköltséghatékonyabb rendszer is belekerülne mindennel együtt vagy 2 millió forintban.
Sajnos nem nagyon éri meg ha fölösleges befektetni való pénze van az embernek akkor jó ötlet, főleg ha egy aktív-passzív házban gondolkodik és akkor a fűtés-hűtés költségeket is lenullázhatja, ott tényleg csak az egyszeri bekerülési költség nagy és persze rendszeresen karban kell tartani a gépészetet.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz Golden9 #28700 üzenetére
Köszönöm!
Nem tudtam, hogy van neki külön topik, de már mentve is ha oda alakul a dolog.
(#28701) csicso82
Így jobban utánaolvasva és a véleményed után, valószínű nálunk is egyenlőre érdeklődés lesz csak, de kivitelezés még odébb lesz az árakat nézve. Bár van egy ismerős akinek már van a házán napelemrendszer, de még nem kérdeztük tőle mire is használja, mennyibe fájt neki. Valószínű beszélni fogunk vele mert neki lehet részletes tapasztalata hogy megéri-e befektetni rá.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Inhouse
őstag
válasz Marci112233 #28704 üzenetére
Na, az engem is érdekelne, hogy mennyire jött be neki...
Üdv Inhouse
-
Cs1csó
félisten
válasz Marci112233 #28704 üzenetére
Iszonyat drága mulatság, sajnos...
-
törölt tag
-
Golden9
addikt
válasz #59063552 #28707 üzenetére
Beárazós topikok listája!
Szívesen.[ Szerkesztve ]
[ Szeretkezve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz #59063552 #28707 üzenetére
Összeszámoltam mindent:
- alaplap: 28k
- CPU: 55k
- RAM: 23k
- SSD: 9k
- HDD: 11k - tuti nem vennék 11k-ért 1TB-os HDD-t mikor 3TB-os van 21k-ért
- VGA: 140k
- Táp: 14k - ipari hulladék -
- ház: 15k
- Free DOS - nincs oprendszer hozzá28+55+23+9+11+140+14+15=295k
HATÁROZOTTAN NEM ÉR 400k-t EZ A KONFIG.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz r.levente75 #28710 üzenetére
Amúgy nem "extrém" rossz konfig. A táp hulladék, a HDD kicsi, de ezt leszámítva sokkal rosszabbak is vannak, persze max 330k-ért.
Megjegyzem NEM csináltam mást mint mindegyik alkatrészre rákerestem és megnéztem az árukeresős linkjét. Persze ez a konfig csupa beragadt készletes termék amiket már alig forgalmaznak.
A 2060 helyett talán jobb egy 1660 Ti az RTX-nek nem sok értelme van 2080Ti alatt, vagy valami AMD kártya, vagy 30k-val többért egy 2070.
CPU hűtőt sem látok tehát gondolom a gyárival oldják. Nálam a gyári hűtő instant kuka - kivéve ha valami irodai konfig oda belefér -
-
Golden9
addikt
A legjobb fűnyírós topik, 2834 hozzászólással. Csak ajánlani tudom.
[ Szeretkezve ]
-
customer114
őstag
Sziasztok!
Fűnyíró traktort 10ezer négyzetméterre, milyet? (500 - 800e között)
Köszi!
-
alcsa
senior tag
válasz customer114 #28716 üzenetére
-
Golden9
addikt
-
EmberXY
veterán
Egy egész hektárnyi pázsit? Nem aprózod el. Akkora területet már művelhetnél is, pl stadionnak is kiváló lenne.
Up the Irons!
-
pjen
félisten
Mért nem veszel pár birkát?
-
-
-
simpley
őstag
Sziasztok!
A PDFescape mennyire megbízható oldal?signed by simpley.
-
r.levente75
addikt
-
Golden9
addikt
válasz simpley #28729 üzenetére
Ingyenes offline pdf szerkesztőre kérdezz rá.
Milyen program, ami...? (kiemelt téma)[ Szerkesztve ]
[ Szeretkezve ]
-
simpley
őstag
válasz Golden9 #28730 üzenetére
Mivel Én sem találtam negatívat, így javítottam az elírást. Remélem nem használják fel az adatokat..
Jól értem, hogy 48 óra elteltével törlődik?
"We may store, process, and transmit your data (including metadata, files, settings, etc.). When using the PDFescape Website, you can manage your files in your account; if your file is not associated with a PDFescape account, it is typically removed from our servers after forty-eight (48) hours of inactivity. "[ Szerkesztve ]
signed by simpley.
-
simpley
őstag
válasz customer114 #28732 üzenetére
Lehet belőle probléma? Mert Én megbízhatónak találtam....
signed by simpley.
-
simpley
őstag
-
Golden9
addikt
válasz simpley #28740 üzenetére
Keresd meg a tulajdonost a barátaiddal, tőle kérdezd, menyire biztonságos.
[ Szeretkezve ]
-
r.levente75
addikt
[link]
Egy kis fáradt gőzt így is le lehet vezetni. -
rii
nagyúr
sziasztok
kultéri-teraszra való nem vegyszeres, hanem elektromosan olo szunyogfogot szeretnék venni, .... a kecskéknek .... szerencsétlenek 100 szunyoggal vannak egyutt ... nem sokat alszanak
most 24-n volt a légi írtas, de ma mar megint megjelentek a szunyogok.
bementem az oljukba, és vagy 20-30 szunyog mar ott zummogott ....
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
EmberXY
veterán
A légi irtás nem sokat ér, arra jó, hogy hajnali 5 órakor arra ébredj, hogy ott repked egy AN-2-es a ház körül, de ha levennéd a szúnyoghálót, 10 percen belül nem maradna véred.
Egyébként az elekromos csapdákból rengeteg féle van, kérdés, hogy az állatok mennyire tolerálják, zavarja-e őket esetleg. [link]
Up the Irons!
-
Cs1csó
félisten
válasz EmberXY #28747 üzenetére
1. biológiai írtás - ivartalanított -steril - hím szúnyogokat kell előnevelni és kiengedni (szerintem ha ezt következetesen "ipari" mennyiségben csinálnák pár év múlva már csak az állatkertben lehetne látni szúnyogot
2. a vizekbe a lárváikat irtaniGondolom egy repülőgép fenntartása, bérlése, az üzemanyag stb. nem olcsó mulatság ezek talán még jobbak is lennének.
-
rii
nagyúr
kegyetlen .... .-((((
és hogy bírtad elviselni?
én vastag kornardnadrag-esokabat-gumicsizma-meg fejemen polo-ba fejem a kecskét, ami 30 fokba nagyon nem fain .-(((((#28746) Golden9:
oket nem zavarja .... két dolgot hallok este a kertbol (kinn alszok a teraszon ) a kecskék dubögnek ahogy problajak elhesegetni a szunyogakt ... meg a malackak horkolasa .... szoval ok tudnak aludni ... a kecskék nem tudnak(#28747) EmberXY:
jahat igen rengeteg fele van, pont ezért szeretnék tancsot kérni mert van ami csak pénzkidobas .... szomszéd néni is mondta, h amit vettek abba ki-be jarkalnak a szunyogok .... dehat 2000-ért nem adnak olyat ami jo is ....szerintem ha egy beszivoventillator zug csak az kevesbe zavarja oket mint 100 szunyog .-((((
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs