- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz EmberXY #28752 üzenetére
a pörköls se rossz ... csak eddig azért nem akartam, mert ugye nem csak a szunyogkaokt pörköli meg, és mast is odavonza fénye ... de ha mondjuk a készluék körbe lenne véve olyan haloval amin a szunyog még atfér, de mas nem, akkor viszont faja lehet ....
jobban örulnék egy olyan megoldasnak, h kiteszek mindenn nap x cl vért ... és onnan vigyék ... dehat sajnos ugye ilyen nincs ... de lehet ez is hulyeseg ....
csicso82: hat ez a légiirtas eléggé rossz szerintem. .. megnéztem milyen anyag amivel permeteznek .... hat szornyu
de ugyanilyen szornyu a vape spiral (nem volna szabad ilyen termekeket arulni ... )
ugyanilyen szprnyu a szunyogriaszto lampaolaj
( a cimkéjuk valami horror mind3nak )idén megint nem jutottam el oda, h szunyogriaszto novenyeket telepítsek ...
C. s. írta a szegfuszeget .... fumondom termesszunk. ... ahhhhha .... 9-10 év mire terem ....aszittem egy nem-évelo virag. ... szóval az itt at se tudna telelni .... 9-10 m magas ....
jameg a szunyoghalo azért annyira nem funky ... nem igazan nyugodt az éjszaka, ha 100-1000 szunyog probal betorni .... haver mondta aludt egyszer kint .... horror volt ....az ajto elott 1000 szunyog .... az agytol par méterre .... 3x6 méteres hétvégi kecó ....
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
-
rii
nagyúr
szia!
tantó'néninek jelentem ... probaltam a szegfuszeget ....
de minden bizonnyal nem a horvatrozisra gondoltal .-/
van egy tuti bio öko healtly modszer ... 1 hét kifejleszteni ... de az mindenkit tavoltart ... nemcsak a szunyogokat ....
fokhagymapiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz philoxenia #28756 üzenetére
naakor jo h nem fok'tam bele .-/
de hogy egy oldalon azt írjak, hogy mukodik .-((((
f.sz kivan ezzel a sz.r vilaggal, hogy a marketing miatt minden weboldal csak fossa a tartalmat .... klickbalt meg hatasvadasz, meg semmitmondo cikkek .... csak legyen klikkelés ... mert akkor van bevétel .... a reklamokbol
ez megintcsak a mennyiség sanyarú és frusztralo gyozelme a minoseg felett ...
inkabb lenne milliomod ennyi tartalom ... de az relevans lenne ....
-
philoxenia
MODERÁTOR
Sajnos szúnyogok ellen a biológiai alapú hatékony védekezés egyénileg nemigen megoldható, max. ha sok pocsolyád van, azokat számold fel, meg ne álljon napokig víz az udvaron sehol.
Riasztás megpróbálható. Feromon jellegű csapdák meg horror áron vannak. Benn a házban még csak-csak, de kinn az udvaron kertben az egyetlen bevált módszer nekem a porszívó volt.[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
-
bododani
senior tag
Hali! Automatikai technikus, vagy hasonló szakmai emberkéket kérdeznék. Most végeztem automatikai technikusként, és a kérdésem az lenne, hogy ha a jövőben állásinterjúra mennék, és kérdezik hogymennyire gondoltam fizetésnek, mekkora az az összeg ami reális, nem a legalja, de nem pofátlanul magas? Bocsi ha hülye a kérdés csak sok infót erről nem tudok jelenleg.
Tudom cégfüggő meg helyfüggő is lehet a dolog, de nincs egy átlag? Pest környéke lenne a munkahely, konkrétat még nem tudom hol.[ Szerkesztve ]
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz philoxenia #28762 üzenetére
Viccen kívül, egy melóhelyen inkább a munkakör határozza meg a bért, mint a képzettség, azon belül meg az, hogy mennyire vagy használható.
-
rii
nagyúr
válasz bododani #28761 üzenetére
(#28760) pjen:
muszaj a teraszon aludnom .-) apr-okt.
(tavaly apr.8-nov.15)(#28759) Spet:
köszönöm a videot .... értelmezem majd ...
jövore lesz citromfu (is) ... meg minden (is)(#28758) philoxenia:
bedobtam vukkmark-ba a linket,köszönöm!
jövore romma ultetek mindent[ Szerkesztve ]
-
-
rii
nagyúr
válasz Cs1csó #28765 üzenetére
könnyen kivitelzheto megoldas .... csak a két kutyus allandoan rohangal a teraszrol az udvarra .... de végulis egy 1m-en nyilas, vagas madhat ahol csak osszeer... aki szunyog meg ott bejön az meg kapna elektromos cuccot ...
(#28758) philoxenia:
jaigen ... most h volt szunyogirtas körbementem és kiborigattam minden vizet ... meg még hagytam is kiszaradni .... majd kell ra egy textiles megoldas h csak atontom a textilen keresztul a vizet ...piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
nyisziati
veterán
Ez érdekes. Nálunk mindig rengeteg szúnyog szokott lenni invázió nélkül is. Régebben állandóan füstölőt raktam a teraszra, elektromos párologtatót a lakásba (többet is), mégis csipkedtek. Napközben nem győztük csapkodni a falon őket.
Idén viszont semmit nem raktam ki, nyitott ablaknál alszom és összesen egy csípésem volt. Falon se látni egy darabot se.
-
nyisziati
veterán
válasz r.levente75 #28772 üzenetére
Vagy az alkohol vérszintje alacsony.
-
Hosssszu
őstag
válasz r.levente75 #28772 üzenetére
Hmmm.....
Akkor ezért nincs egy csípésem sem. -
-
Cs1csó
félisten
válasz nyisziati #28781 üzenetére
konkrétan az ilyenekben - ahogy előttem írták is - lehet faxán tenyészteni a szúnyogokat.
Nekünk is van egy hordónk esővízgyűjtőnek néha szoktunk beleönteni egy kis hipót ami a lárvákat - vagy imágókat avagy a fene tudja hogy nevezik a szúnyog ivadékait - megöli de még a víz nem lesz annyira veszélyes, hogy locsolásra ne lehessen használni.
-
rii
nagyúr
válasz Cs1csó #28783 üzenetére
hipo helyett
-textillel lefedni? és akkor nem tud belemenni a szunyog larvat tenni.
-vagy 2 tartalyt rendszeresíteni, és 4 naponta atonteni egyikbol a masikba testilen atszurve, a masikat meg kicsopogtetni, és hagyni szaradni, az esetlegesen falon megtapadt larvak miatt.én e kettot szeretném ...
disznokak-kecsok-kutyusok-palantak vize
mindenhol lesz 2 bödön és 3-4 naponta atszurom .... az esovíz gyujtoknek meg textil."A lárva a farkánál lévő légzőcsövön lélegezve szinte „csüng” a víz színe alatt. Némelyik a vízzel sodortatja magát, és mikroszkopikus méretű planktonnal táplálkozik, mások mozgékony ragadozók. Többszöri vedlés után bebábozódik. A báb nem táplálkozik, de mozog; ha megriasztják, alásüllyed.[4] A bábból – a víz hőmérsékletétől és fajtól függően – 4–7 nap múltán bújik ki a kifejlett rovar."
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Az átszűrés szerintem macerás és nincs is kellő kapacitás.
Ha pl. a hordó száját szúnyoghálóval lefedjük az elegendő? Tehát a szúnyog nem tudja "belepotyogtatni" a vízbe a lárváit? Mert a szúnyog nem fér át a hálón de a lárva átférhet. Azért kérdezem mert nem tudom, hogy működik.
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. A Wizz Airnél van discount cardja édesapámnak, akinek ugyanaz a neve, mint nekem, és neki már van jegye egy bizonyos időpontra. Tudok ugyanarra az oda-vissza járatra venni jegyet az ő nevével és kedvezményével? Végig megy a foglalás a kártyaadatokig, csak félek, hogy check-innél gond lehet (bár szerintem nem, de mégis). Köszi bármilyen tippet.
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
-
törölt tag
válasz LilProphet90 #28789 üzenetére
Egoista, felelőtlen szülők.
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Adott egy érdekes szituáció.
Van egy hely, ahol voltam diákmunkán tavaly nyáron és most télen is. Felhívtam őket, hogy van-e munka, ez csütörtök volt, mondta, hogy megkérdezi másnap péntekre és visszahív. Nem hívtak. Hétfőt megvártam, mert pünkösd volt, kedden próbáltam hívni, nem vette fel, szerdán sem. Aztán már kezdtem elengedni, amikor csütörtökön kaptam egy hívást, hogy jelentkezni kell, és majd a vezetés dönt, hogy kit vesznek fel, jövőhét hétfőn lesz döntés, majd hívnak, de ha nem, akkor csörgessem. Nem hívtak. Csörgettem hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön, természetesen nem vették fel, aztán mérgemben letiltottam a számot. Annyit nem tudtak mondani, hogy nincs munka, vagy később lesz eredmény.
Közben visszamentem a régi helyre, ahol a fentebb írt munka előtt voltam, ez jobban fizet, viszont fizikai munka, és unalmasabb. Itt mondtam, hogy tudnék menni augusztusig. Mondta, hogy hétvégén megcsinálja a beosztást. Nem csinálta meg, ellenben csütörtök este 7-kor kaptam egy SMS-t, hogy jó lenne, ha tudnék menni másnap. Aztán ugyanez, csak péntek este 10-kor. Aztán arról sem szóltak megint, hogy mikor kell mennem, nekem kellett utánakérdezni, pedig elvileg nekik lenne fontosabb, és a beosztásnak is kész kéne lennie.
Erre ma hív a másik HR-es csaj, hogy megkaptam a munkát, tudnék-e még menni, nemet mondtam, mert mondom itt úgyis többet keresek a fizikai melóval. Viszont belegondolva szinte ugyanannyi, csak 2 órával több munkával, viszont nyilván sokkal kényelmesebb. Kicsit megbántam, hogy nemet mondtam, azon gondolkozom, hogy holnap felhívjam hogy mégis mennék. Viszont az is ott van, hogy ugye a másik helyre mondtam, hogy megyek, viszont tőlük sem érzem korrektnek, hogy este 10-kor kapom az SMS-t.
Szerintetek mit kéne csinálnom?
-
EmberXY
veterán
válasz Dinter #28791 üzenetére
Egyszerű a képlet: ahol többet fizetnek, oda menj. Diákmunka, nem vagy elkötelezve sehová, nem is várhatják el, nagyon meg sem szakíthatnak. Én így csinálnám, persze azt is figyelembe kell venni, hogy mennyire kell a pénz. Vesztenivalód nincs.
Ha rám hallgatsz, azt választod, amelyiket jobban szeretnéd.Up the Irons!
-
nyisziati
veterán
válasz philoxenia #28797 üzenetére
Mi a jó abban, hogy egész nap meredező dákóval izzadsz a napon... Vagy árnyékban...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs