Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sebaj Fóbiás

    aktív tag

    Üdv!

    Vettem a Foramax-tól egy MSI B550M Mortar lapot, meg hozzá (máshonnan) egy 5600G-t, meg memóriát. Bios frissítést nem láttam, hogy lehetne kérni, de nem is akartam volna, csomószor csináltam már és azért is választottam ezt a lapot, mert egy táppal, meg egy pendrive-val meg lehet oldani. (Már a csomaggal is volt némi gubanc. Nem új lapot kaptam, nem is volt feltüntetve, hogy bontott termékről lenne szó.)

    A helyzet az, hogy se kép se hang, se a frissítés nem fut le. Több pendrive-val is próbáltam már. Annyi történik, hogy a CPU led világít, a flash folyamat látszólag elindul. Flash button-ra pár másodperc után beindul a táp, villog a flash led másodpercenként egyet, kb 4-5 mp-ig, utána kétszer gyorsabb villogásra vált, mintha menne a frissítés, de ezt a végtelenségig csinálja. Gondoltam ne rajtam múljon, esetleg lassú a pendrive (ennyire azért nem az), otthagytam órákig. Semmi változás.

    Próbáltam CPU és RAM nélkül is, úgy is, hogy bent vannak, de semmi. Sajna nincs se nálam, sem a környezetemben régebbi CPU, hogy meg tudjam nézni, hogy amúgy elindulna-e a lap.

    Semmi külsérelmi nyom nem látszik sem a CPU, sem a RAM foglalatokon, se máshol a lapon. A lapot DP és HDMI kábellel is próbáltam monitorra kötni, úgy is, hogy CPU+RAM volt bent, úgy is, hogy nem, de csak fekete képernyő, semmi jel. A jelenséggel kapcsolatban a netet bújva mintha valahol azt olvastam volna, hogy proci nélkül is POST-olna a lap, ami mondjuk meglepne, mert ugye vagy APU vagy VGA kell, hogy képet adjon. Erről van valakinek infója?

    Van valami ötlet, amit még megpróbálhatnék? "Sajna" céges vásárlás volt, így lábon vagyok lőve, nem tudom csak úgy visszaküldeni (mint ahogy vélhetőleg az előző kliens tette).

    Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.

Új hozzászólás Aktív témák