- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Aktív témák
-
-
utánvétel
aktív tag
Sziasztok
Help! Elromlott az alaplapom,asus P4C800 delux.Vagy déli híd,vagy valamelyik fet.Kondik,elem,bios, stb rendben,hozzáértő már vizsgálta.
Tud valaki doki bácsit Budapesten[ Szerkesztve ]
*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***
-
jasonka
aktív tag
(Előre is elnézést a buta, tájékozatlan kérsésért - de "akkor tanul a gyerek, ha kérdez..." )
A PC-házban lévő hűtőbordás procihűtő ventillátor elszívja a proci által termelt meleg levegőt, vagy levegőt FÚJ a hűtőbordára és a procira ?
Azaz a ventillátor fúj, vagy szív ?( Nem ér kiröhögni !....)
[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...
-
springer
csendes tag
Üdv!
Lenne itt egy probléma! Haver gépe, giga k8n-sli alaplap, két 7600gt, egy inno és egy giga berakva sli-be, legújabb alaplap bios fönt, minden helyesen összekötve, selector kari megfordítva. Gép stabilan működik, semmi hibajelenség, de csak egy kártyát lát! Mindíg azt ami az első pcie slotban van! A karik memje és órajele azonos! Van valakinek ötlete?
Előre is kösz! -
jasonka
aktív tag
Ajjjaj !
Eszerint ha olyan "hülye kialakítású" a ház, hogy a táp tetején lévő szellőzőnyílások közelében van a prociventi, akkor "kellemesen meleg" levegővel "hűti" a processzort...
(Még jó, hogy a tápventi nem oda, hanem hátrafelé, kifelé fúj a házból....)[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...
-
nagyúr
Vagy fordítva, elszállítja a hőt a bordákról, és átszívja a ház eleje felől érkező friss levegőt a CPU hűtő bordái között. Tulajdonképpen ízlés kérdése, de fontos, hogy az egész ház légáramlása, hűtése ki legyen találva, és egységes legyen.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Chaser
legenda
válasz szilu84 #4160 üzenetére
Akkor vegyél nyugodtan 667-es ramot, asszem notifronton nincs is nagyobb.
#4161 jasonka : Gondolom ilyen 8 centis táp ventire gondolsz, ami hátul van a tápban. Értelmesebb tápnál belül van egy 12-es, és az szívja ki a levegőt a házból.
#4162 Jorus : Az első verzió gyakoribb, elvétve láttam olyat ami fordítva dolgozik.
szerk: szilu84 milyen notid van?
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
Végülis csak azon múlik, hogy a ventit hogy rakod fel. Mondjuk nekem is azért van a szívós verzió, mert csak így fért el a RAM-hűtés, de a hatásfokra nincs panaszom, 1.6V-nél, 4GHz környékén is meghűti a procit, ami jó referencia.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
utánvétel
aktív tag
# 4154-re valaki?
[ Szerkesztve ]
*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***
-
jasonka
aktív tag
Na most aztán végképp megkeveredtem...
Eszerint a ventillátor áramellátásának polaritását megcserélve fúj ill. szív a venti ?
Végül is melyik a hatékonyabb : a meleg levegő elszívása, vagy a hideg ráfújása a hűtőbordákra ?( Az a helyzet, hogy a PC-házam függőleges elrendezésű : az alján, elől jön be a friss, hideg levegő, az alaplap függőlegesen - "élére állítva" - van beépítve, és a ház legtetején szintén függőlegesen - ugyancsak "élére állítva" - van a proci és a hűtőborda a ventivel.
Persze : venni kéne egy új házat, de az asztalomba max. 38 cm magas "dobozt" lehet berakni, a mai házak pedig 40-44 cm magasak, vagy magasabbak... )Hja kérem ! A Belváros !...
-
Sziasztok!
Ha van valakinek asus p5e-s lapja, és vannak már vele tapasztalatai, az kérem ossza már meg velem.Minden segítségért hálás vagyok! Köszi!!!
-
FehérHolló
veterán
válasz jasonka #4169 üzenetére
A lényeg, hogy a házban legyen egy konkért iránya a légáramlásnak, és ne legyen olyan venti, ami ezzel ellentétesen hajtaná a levegőt. Ekkor hideg érkezik a procira (adott hűtendő cuccra) és meleg megy el.
A légáramlás irányát általában meghatározza, hogy a tápventi befelé vagy kifelé hajtja a levegőt.
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
sK0t
tag
Üdv.!
Szeretném megtudni, hogy hol lehet megnézni az alaplapok fogyasztását, mert sok helyen néztem már, de nem volt leírva sehol...
A lapom: Asus P5GD2-X series, és szeretném tudni mennyit eszik.
Vagy tudtok ajánlani, olyan alaplapot, ami befogadja a legujjab procikat is, és nagy memória sávszélességet kezel, és közben alig eszik néhány Wattot? Ja, és persze Inteles legyen :-)
Előre is köszi !Üdv.!
[ Szerkesztve ]
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi.
-
válasz FehérHolló #4171 üzenetére
Köszi, rendes vagy. Közben én is megtaláltam. De azért kösz.
-
volvoguy
addikt
üdv. érdekelne, hogyha összeraktam a gépem, és elinditom, akkor a bisoban kell vmit állitani? vagy az automatikus? tehát mehetek tovább...??
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
janos80
senior tag
válasz volvoguy #4175 üzenetére
a biosnak van egy altalanos gyari beallitasa ami mukodik rendesen. ha valami nem stimmelne pl eszkozoket nem ismerne fel,abban az esetben kell allitani. na meg ha tuningolni akarsz,de az mar mas teszta. szoval annyi teendod van,hogy beinditod,es telepitesz fel egy rendszert,ha osszeraktad a gepet
udv
Janos -
Elrond
senior tag
Sziasztok!
Telepítenem kell egy asus P5LD2- lapot és az istennek nem akarja a satás
dvd-rw-t látni, hogy lehet ezt megoldani, mert biosban már próbáltam ide-re
állítani, de ez nem jött be!Floppy meghajtóm meg nincs(sata drivert betöltögetni)SSD-k rendelésre nagykeráron 1 hetes szállítással!
-
Elrond
senior tag
-
janos80
senior tag
igen. ismeros a hiba. a multkor pont ilyen hibaval hoztak nekem egy asus-t hogy telepitsem fel a rendszert,es ugyanilyennel szivatott....
kiir valami hibat miutan bootolni akar a lemezrol? vagy nem is akar dolgozni vele?
allitsd be a biosban is azt hogy dvd-rol bootoljon!udv
Janos -
volvoguy
addikt
üdv. a gépemet holnap rakom össze, először egyedül. érdekelne, hogy célszerőbb a memóriát és a procit+hűtőt először felszerelni (beerőszakolni) a helyére, majd igy a lapot a gépbe illeszteni, és végül jüöhet a táp meg a tápcsatlakozók?
köszi
üdvAsus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
nagyúr
válasz volvoguy #4181 üzenetére
Én csak a CPU+hűtő párost szoktam a csupasz deszkára feltenni, a RAM-okat már beszerelés után, de ha passzentos a RAM slot, akkor talán könnyebb még kint berakni őket.
-
F!x3R
csendes tag
Üdv mindenkinek na szal lenne egy olyan problémám, hogy van egy 3ghz-s presscotom (1mb l2 chache) és ehez egy matsonic ms9167c alaplapom. A probléma hogyha berakom a procit a gép megse mukkan a ventilátor felpörög de semmi még a bios se jön be. Próbálkoztam már bios frissítésel és cmos resettel is de nem használt. A lap elvileg tudja az fsb-t és a hyper threadinget is tehát mennie kéne.
U.I : Ja igen a lapon úgy láttam jumperekkel lehetet belőni az fsbt : 100,133,200 de hiába álítottam 200-ra semmi. Ha a régi 2 gigás cekát rakom bele egyből indúl minden.
Jelenthet az gondot hogy biosba cpu ratiot(gondolom szorzó) nem engedi módosítani?Előre is thx.
Nem a részvétel, nem a győzelem, hanem a fontos!
-
volvoguy
addikt
azt szeretném tudni, hogy a házam előlapján van egy csomó csatlakozó. van 2 usb, meg 2 adio, egy IN és 1 OUT. meg ott a POWER és RESET gomb. na msot én mindezeknek fogok az alapllapomon (ami uj) csatlakozót találni?
üdv
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
radírfej
senior tag
a gondot az jelnetheti, hogy nem mindegyik s478-as lap támogatja a prescott magot... fizikailag belemegy a proci, de nem azt jelenti, hogy képes is üzem közben kiszolgálni.
a szorzót automatikusan beállítja a lap, azon enm múlik (különben is lock-os a proci, szóval állíthatsz neki akármit)
Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
-
F!x3R
csendes tag
Köszi az infót de szerintem mennie kéne mert anno a matsonic weboldalán azt írta a támogatott prociknál hogy northwood/presscot. Megnéztem egy jóval "gagyibb" asrockba és ott vitte... Ráadásúl pt800 as chipset van rajta az pedig ha jól tudom támogatja, na mind1... Azért is gondolom ,hogy mennie kéne mert matsonic lapoknál 478-as szériában ez volt az utsó lap amit kiadtak.
Azért ezt a linket berakom hátha segít [link]
Nem a részvétel, nem a győzelem, hanem a fontos!
-
kalló
aktív tag
hy all!
valaki tudna adni valami tippet miért nem indul a gép!
ez van az alaplapra firkálva :a8ne-fm/fsc/2.00/hs/si s939
hibajelenség:
gép bekapcs venti pörög-monitor sleep(nem ad képet)
Nem találok rajta helyet ahova speakert dughatnék rá van heggesztve valami csipogónak látszó tárgy a lapra de nem ad hangot akkor se ha kiveszem a procit
mindjárt cserélek videókártyát amúgy egy leadtek nv6500 256mb pcie kártya van most benne de nem hinném hogy vga hiba
cmos reset elemkivétel már megvolt!
gyorsan kéne a válasz
előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
kalló
aktív tag
valaki #4192-re valami tipp?
még mindig semmi lehúztam rolla mindent cseréltem vga-t és még mindig nem ad képet most cserélek tápot(hátha...)[ Szerkesztve ]
-
kalló
aktív tag
másik táp sem segít
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest