- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Nem, konkrét rákérdezésre gondoltam, hogy "És neked mennyi a fizud?". De akkor országonként más és más. Ez pl. Kanada és az USA tekintetében hangzott el tabuként, ezek szerint a brittek nem ennyire "zárkózottak"?!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
aero.
veterán
válasz szabonagyur #10500 üzenetére
Erre én is.
itt egy álláshirdetés, mint étteremvezető, csak random kerestem egyet. On-site a legmagasabb pozició.
[link] Ott az éves fizu, juttatások, részvény, ingyen 2 szobás szállás akár (ez ezen a szinten nekem is új)
[ Szerkesztve ]
-
aero.
veterán
válasz Tsebacsi #10501 üzenetére
Passz, kanadaiakkal keveset találkoztam, ők nem is nagyon mentek bele ilyen dolgokba. Amcsiktól már hallottam, de nehéz már a valóságot leszűrni a sok tiktokos mit dolgozol meg a házépítős hello ennyit meg ennyit keresek évente dolgokból. Fizetés megjelölésük viszont van nekik is. Az persze tendencia, hogy minél magasabb a pozíció, annál burkoltabb a fizetés, sok juttatás miatt nem teljesen beazonosítható. A finnek is tervezik a fizetések nyilvánosságra hozását, ha diszkriminációt sejtenek.
A fizetés tabu melegágya a protekció és a kivételezés. Tudod, Sanyi, ne mondd már Józsinak, de megérdemled, na?
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz radi8tor #10497 üzenetére
Igen, láttam reggel gondoltam hogy írok valamit de belevágtam inkább a napi teendőkbe
Szóval az én tapasztalatom eddig:
Ha itt Angliában kérdezi valaki a fizetésedet ami eleve nagyon nagyon ritka*** akkor úgy kezdik hogy van valami oka, gazdaság, házhitel felmérés... Illetve úgy kezdik hogy ezért kérdezi, ne haragudjak miatta, ha nem bánom / zavar akkor közölhetném.
*** Kivéve ha magyarok kérdezik
Ezzel szemben Magyarországon, igaz '18-ban voltam utóljára de kétlem hogy jobb lett azóta.
Amint találkozol valakivel aki tudja hogy Angliában élsz, avagy szóba kerül és amint megtudja hogy itt élsz: MENNYIT KERESEL ODA KINT???
Első kérdés, szinte mindig. És ok nélküli ráadásul, illetve a rosz kérdés. Ilyenkor azt szoktam hogy kijavítom őket:
Nem az a fontos hogy mennyit keresel ha nem hogy boldog vagy és szabadnak érzed magad. Illetve anyagi oldalról hogy hány kg kenyeret, hány liter benzint tudsz ezért megvenni. Maga a fizetés összege semennyire nem írja le hogyan élek ezek ismerete nélkül.
Ekkor néznek rám mint egy UFO-ra hogy mi a f@szról beszélek... Akkoriban fejeztem be a busz sofőrködést és mondom hogy ott kb 1,3 millió ft körül kerestem átszámolva ha annyira érdekel.
Akkor meg hüledeztek hogy ÚR ISTEN, Abbú' én is tudnék élni meg hasonlók.
Ja imádtamSvájci Magyar ismerős kb ugyan erről számolt be.
[ Szerkesztve ]
-
-
FeRRaR1
őstag
válasz radi8tor #10505 üzenetére
Mérnök informatikusnak tanultam, érdekel is az informatika de mint kiderült nem bírok egy helyben ülni sokat. Az hogy utazok siteok között, emberekkel tárgyalok, találkozok, problémákat oldok meg jobban fekszik a lelki világomnak.
Illetve USA is olyan hogy nagyon nagyon NAGYON meg kell nézned hogy hova mész. Melyik város / állam mit nyújt illetve mit nem.
Sajnos / szerencsére nem tudnék gép előtt egyhuzamban egy dolgot csinálva annyit ülni vagy koncentrálni.
Szerintem kézhez kaptam annyit de nem keresem vissza az 6-7 éves pay slipeket
-
aero.
veterán
válasz FeRRaR1 #10504 üzenetére
A kedvencem a “Jól megy”. Igen, köszi, tettem érte, meg még mindig nem adtam fel.
Aztán itt jobb is annyiba hagyni, mert elég relatív a fogalom. Legutóbb munkatársammal került szóba, kicsit neheztelte az alap fizetést, már-már burkoltan tanácsot kért, belementünk a kiadásaikban, tudtam neki egy két dologban segíteni, kész, mentünk tovább. Én tisztàban voltam vele ő mennyit keres előtte is, ő is az enyémmel, téma letudva.
El lehet választani a kérdést, ha valaki kivagyiságból kérdezi, vagy korrekt beszédtémának szánja.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
-
-
grizlisandor
veterán
Itthon vidéken a Viharsarokban én mióta hallottam erről a nemek közötti bérkülönbség jelenségről próbálok informálódni ismerősöktől. Nem hallottam bérkülönbségről, lehet azért, mert annyira lent vagyunk fizetésben itthoni viszonylatban vagy mindenki hazudik. Melóhelyen meg megmutattuk egymásnak a bérpapírt, ott még hazudni se lehetett.
(#10500) szabonagyur:
Kollégám emlegetti még az EU csatlakozásról a storyt, hogy állami szvérában mondta nekik a főnökük, hogy belépünk és milyen jó lesz, mert EU-s béreket kell adni, hát azóta is várja. -
Reggie0
félisten
válasz grizlisandor #10512 üzenetére
Mert a nemek kozotti berkulonbseg kb. 90%-ban kamu, jelentos resze az eltero munkakorbol adodik es abbol, hogy az eltero nemek eltero munkakoroket vallalnak jellemzoen es nem abbol, hogy munkakoron belul oriasi kivetelezes lenne. Jol osszehasonlitjak a konyhasneni beret az utepito munkaseval aztan megy a huledezes, hogy a ferfiak jobban keresnek.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kisza25 #10509 üzenetére
Ez nem tudom hogy kapcsolódik ide de egyetértek. Lassan utolértük a nyugati árakat. A fizetés sajnos nem...
És kint a legtöbb termék minősége jobb. Szégyen ránk magyarokra nézve.
USA-val az a baj, hogy ott az egyéb adók nagyon magasak egyes államokban, mint pl. ingatlan adó, ha olyan helyen élsz akkor a rezsi egy része (lakópark, elegánsabb apartmanház).
De persze gond nélkül el tudnánk kint tengődniMinél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
kisza25
félisten
válasz Tsebacsi #10514 üzenetére
Úgy,hogy mivel megél a fizuból akármit dolgozik, nem is annyira téma, hogy ki mennyit keres
Pl. Kint nincsenek meg a nagyon olcsó cuccok, például eszébe nem jut 100000 Ft os laptopot venni, az biztos gagyi szar, úgyhogy 700-800 euros laptop alatt nincs is kirakva semmi egy műszaki boltban, viszont 2000-4000 euros gépek is kint figyelnek.
800-1000 euros fejhallgatókat kipróbálhatsz, a CD-ket kibonthatod és bele hallgathatsz, nem félnek, hogy ellopja valaki...[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
kelly416
veterán
válasz Stylewars_kp #10253 üzenetére
Na, ehhez nem kell keret. Jó nagy, de legalább nem szép.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz tboldi #10524 üzenetére
Lehet valami aliexpresszes akkus porszívó...
Amúgy olasz autókban még a '90-es évek végén is volt hátul hamutartó, ott annyira megy cigi még. Győz meg egy olyan népet a dohányzás káros hatásairól akik még szó szerint a wc-n is bagoznak... ott már nem megyek olyan hotelba ahol a szobában lehet dohányozni, pedig mint tudod én is dohányzom... b
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
tboldi
nagyúr
válasz 2ozzmexy #10534 üzenetére
Szerencsére az én talján taligámban nincs dohányzócsomag. Na meg svájci import.
Bár egy hamutartó (aka kiskuka) elkélne, a menet közben keletkező zsepiknek és egyebeknek kiváló helyük van ott.
Vagyis már szereztem egyet, de fekete helyett barnás színű, ami az Ypsilonba passzolt volna*, így a MiTóba nem is került bele. Most Giuliettáéra vadászok, szebb, csak nem tudom, azonos-e a pohártartó mérete.
*Igen, láttam, hogy az is van odaírva az oldalon, de az Ypsilon létezett fekete és barna műanyagokkal is, a képről meg nem tudtam egyértelműen eldönteni, hogy milyen színű.[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz radi8tor #10538 üzenetére
Én focista fújásnak hívtam eddig de ez is jó
Gyerekeket úgy lecsesztem mikor 3 évesen szemeteltek először...
Ráadásként eldobtak egy szemetet cserébe az összeset össze kellett szedniük a parkban.Mikor egy taknyos sáros PZS-t mondtam dobjanak csak az erdei esős árokba, pár nap és lebomlik, nem merték így majd 8 évesen se.
Kedvencem mikor neki mennek egy felnőttnek ha látják hogy szemetel. Egyből számon kérik, persze azok meg nem tudnak mit csinálni szégyenükbe hogy két gyerek b@ssza le őket. Nem mindennapos, de két havonta azért elő fordul.
Illetve csinálunk havi egy szemétszedést hárman a környező utcákban és erdőben.
-
FeRRaR1
őstag
válasz grizlisandor #10547 üzenetére
Lehet hogy jövök majd pár finomság képpel ha lesz időm...
-
kisza25
félisten
válasz tboldi #10536 üzenetére
Nekem van hyundaios kiskukám, meg pohár szűkítőm, tetőcsomagtartó, alufelni közép, kormány kapcsolósor, kormány amit újra kellene bőrözni, van itt minden, mint a búcsúban
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest