Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • konzumpro

  Topikgazda

  válasz biker #4 üzenetére

  Ez hasznos volt!

  Régebben volt nagy automata teszt a kávékorzón ahová küldik az automata iránt érdeklődőket, abban a tesztben a Talea Ring szerepelt nagyon jól, majd ha valaki arról is leírná a tapasztalatait ezekhez képest...

  Jelenleg egy Jura F90-et használok, csak a szilikoncsöves automata tejhabosító volt hozzá, ami tényleg csak habot tud, amivel a német típusú duplafalú pohárba szervírozott rétegezett cappuccino készíthető csak el.

  Sikerült beszerezni egy Jura 65057 gőzcsövet, amivel már latte arthoz is megfelelő a felgőzölt tej. Trükkös használni, mert ahhoz gyenge és kaotikus a gőz, hogy örvénylő mozgásba lehessen hozni az edényben, ehelyett a két oldalsó lyukat a tej szintjébe kell emelni végig, hogy sziszegő, hasadó papírra emlékeztető hangot adjon.

  Eddig 18000 kávét főzött le a gép, ebből ezret nálunk. Eddig csak átfolyó szelepet kellett benne cserélni és kapott új őrlőkéseket.

  Beépített őrlővel középállás mínusz egy az ideális ennél a gépnél, kb. akkor keletkezik 18-20 gramm őrlemény. Ha túl finomra állítom a beépített őrlőt, igazi presszót megcélozva, nem kerül elég őrlemény a főzőegységbe, időre őröl.

  Könnyebb a helyzet külső őrlővel. De ha túl finom az őrlemény és befullad, eldobja a főzést a gép, itt elektronikusan oldották meg az OPV-t. Ha sikerül eltalálni a presszókávéhoz előírt lefolyáshoz a megfelelő őrlésfinomságot akkor itt is törölgetni kell a feltapadt őrleményt.

  Az Xsmall után én is meglepődtem mennyire takarékosan bánik a vízzel, és mennyire nem koszolódik belül. Néha ecsettel ameddig belátok, szárazon kiseprem és porszívóval a hátsó zugokból kiszippantom a maradék őrleményt, de ezen kívül nem igényel semmilyen plusz karbantartást. Tablettával fél év után most először tisztítottam a kávéolajokat, teljesen jól működik.

  Olyan kávénál amit nem használunk el azonnal, a porkávé tölcsért használom, egy Graef CM702-vel előőrölve 14 grammot, így nem döglik meg a kávé a beépített babtartályban.

  Ebbe a gépbe is Britás víz megy, lehetne Claris szűrőt venni bele, de ez már bevált.

  Mostanában meglepően jókat főz friss pörkölésű Segafredo Intermezzoból amit a világ szemetjének is neveznek más topikokban. Nagyon hamar döglik, érdemes kis adagokkal tölteni a babtartályt. Már rég takarítja a gép magát amikor még mindig folyik a cremája. Ami nem így tesz az döglött. Alacsony hőfokon érdemes főzni, teljesebb az íze.

  A Lidl Bio kávéja jó még, bár extrém finom őrleményt igényelne hogy igazán kiegyensúlyozott legyen, így is jó. Februárban vettem pár csomaggal, még mindig azt a sorozatot árulják a boltban, fél éves minimum. Nem olyan jó már mint anno...

Hozzászólok Aktív témák