Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • biker

  nagyúr

  válasz konzumpro #3 üzenetére

  Xsmall: a saeco-kavégépek pont com-tól vettem, ők elvileg kihozták a darálóból amit lehet, nem volt ilyen finomságú, mint írsz, de egész jó pogácsákat termelt. főleg a tőlük rendelt Lorenzo kávékkal volt nagyon jó :)

  A KPE ugyanaz szinte minden saecoban, így a préselés ereje adott. kicsit más ütemben dolgozik, mint az Odea giro dolgozott, meg kellett szokni, hogy máshogy kattog :) Cserébe sokkal csendesebb.

  A csepptálca egyben a vízgyűjtő is, ami jó, mert nem két edényt kell üríteni, csak egyet, de rengeteget termel maga alá, kb 3-4 kávé után tele van, pedig az egész gép alját kitölti. Ha gőzölsz is, még többet termel.
  Gőz: mint az odea, ennek is hátránya, hogy sok vizet kinyom mielőtt gőzölni kezd, előbb el kell érni, hogy csak gőz jöjjön, majd gyorsan elzárni, alátenni a tejet, és nyitni, mert ha 5-6mp-nél tovább vársz, akkor megint vizet fog tolni maga előtt. És a vizes tej nem jól habosodik.
  A zacc tartály kicsi, a víz is, mindig azon versenyeztünk, ki iszik úgy kávét, hogy utána két piros lámpát kap (nincs víz, tele a zacctartály)
  A kávés fedél alatt nincs érzékelő, le lehet venni darálás közben és tölteni.

  Nem mindig azonos mennyiséget ad, inkább hosszabbra programoztam, és kézzel állítottam le, mint idegesítsem magam, megint hosszú, megint rövid...

  kicsi a gép, de a KPE ajtó csak teljesen kitárva nyitható és vehető ki az egység, így macera forgatni tologatni a pulton.
  ha kávé készítés közben elfogy a kávé, kidobja a zacctartályba a leőrölt de kevés kávét, és maga mellé is, lehet takarítani a friss őrleményt mindenhonnan. ha elfogy közben a víz, addig termelt, lezárja a ciklust, és kész, lehet új kávét főzni.

  Odea Giro: kerek, és mivel alul nem 4 lába, hanem 3 henger kereke van, könnyen tologatható, forgatható. A KPE ebben is oldalt van, de kisebb az ajtó, könnyebb hozzáférni.
  Külön csepptálca és külön hulladék víz tartály, ami a zacc tartó mellett van. Ez jó, mert egyel több üríteni való :(
  A kávé fedél mágnes érzékelős, ha leveszed menet közben, leáll. Van valahol egy érzékelő a kávítartály alatt is, mert nem tud üresre futni, jelez hogy nincs kávé a tartályban. Ha főzés közben elfogy a víz, leáll, lehet új kávét főzni.
  Gőzölés elején rengeteg vizet tol ki, negatívum.

  Ezen legalább állítható a kávé őrlemény mennyiség és a víz mennyiség is, hőfok nem. A víz mennyiség egy nagy potméterrel állítható, és szintén nem stabil, változó mennyiséget ad. Kézzel leállítva biztos az eredmény.
  Ami zavaró, hogy előáztatás után "tüsszent" egyet, és fröcsköl ilyenkor a félig kávés víz.
  A csésze tartó emelgethető, de idővel szorul, és nehezen indul meg.

  Minden elemén érzékelők vannak, ami jó is, meg rossz is. pl ha nem fordítod pontosan 90fokban vissza a gőzgombot, akkor bár eláll a gőz, minden jónak tűnik, de csak nem készít kávét, mert nem csak 89 fokban van a gomb. minden fedélen érzékelő, mindig valamire panaszkodik. De símogatva, dédelgetve teszi a dolgát.

  Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Csomagoló gép szerviz | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés