- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
arthropod
tag
Köszi
Próbálkoztam több féle vágással, sajnos sokkal jobb nem lett. Egyelőre úgy hallom, hogy az MNC vackokkal van a fő gond. Gyakorlatilag nulla mély közepet adnak, hallok. Gondolom ez is közre játszi a katasztrofális hangzásban. Tehát egyelőre, most vadászgatok valami jobb használt első szettet. Egyelőre a Hertz DSK 13 az esélyes, de még változhat. Sokan JBL GTO szériát ajánlják, állítólag erőteljes mély közepe van még a 13 méretben is! Egyébként így hogy már van láda, milyen frekvencia tartományú első szettet érdemes keresnem?Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!
-
orbano
félisten
válasz arthropod #7501 üzenetére
ne foglalkozz az első szett frekvenciatartományával, lényeges információt Neked nem fog mondani, hogy papíron mit bír. ez annál összetettebb, függ az erősítőtől, az ajtó lőkészítésétől, és nyilván a hangszóró paramétereitől is. de így önmagában az hogy most 50hz-ig, vagy 60, vagy 40hz-ig van ráírva a dobozára, semmit nem jelent igazából.Láda vonatkozásában pedig pláne nem: az a jó, ha az első szett minél mélyebbre megy, és inél később száll be a mélyláda.
Nálad még az lenne a fontosabb, hogy legyen egy erősítőd az első szettnek is. akármit is csinálsz, egy erősítővel, még egy olcsóbbal is jobb hangod lesz (többek között több méllyel), mint ha csak fejegységről csicseregteted a szettet.A vér nem válik VAZZE!™
-
arthropod
tag
Még egy kérdés. Milyen "teszt lemezt" használjak, Ti milyen zenével szoktátok állítani a cuccost? (konkrét előadó)
Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!
-
s4tch
veterán
válasz arthropod #7505 üzenetére
Ha normális a szigetelés, akkor ennyit tud a szett.
Tesztre és beállításra két, különféle felvétel jó. Tesztre mindenféle, amit szeretsz. Nekem van erre egy válogatásom, van benne laza rocktól kezdve egy szál akusztikus gitáron, disznó metálon keresztül jazztrióig minden - amiket amúgy is hallgatok. Beállítani viszont szigorúan laza hangzású, pozíciókat jól tükröző, akár vokális felvétellel jó; elektronikus zene, tömény hangzású muzsika (rap, metal) erre nem való.
-
orbano
félisten
igen, csak az ajtónál nem hangszigetelni kell, hanem egy zárt dobozt képezni az ajtókból a hangfalnak, hogy azok kellőképpen csillapítva legyenek. emellett fontos az ajtó anyagának elhnagolása, erre szintén a bitumenlap a nyerő, a szivacs nem képes ilyesmire. az legfeljebb arra jó, hogy ne adja át az ajtó a rezgéseket a kárpitnak. de a bitumen az első kettő mellett ezt a haramadik feladatot is tökéletesen teljesíti, ergo nem nagyon van szükség szivacsra.
A vér nem válik VAZZE!™
-
gabx76
őstag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés:
Nem tudjátok, mi a különbség a Hertz DSK 130 és a 130.1 között? Nekem az előbbit sikerült beszereznem. Papiron elvileg nincs különbség.+1 ps.:
A másik kérdésem is aktuális még:
Nem tudjátok véletlenül: gyári szettben szokott lenni hangváltó/szűrő?! (Renault Megane 2) -
footy
addikt
Alpine CDE-9871R fejjel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Eddig bőven 40e fölött láttam, most viszont beakciózták egy helyen 25-ért. -
migabi24
nagyúr
Na kicsit eligazgattam a kábeleket, 1 helyen kicsit összeért a táp és az egyik RCA kábellel, eddig úgy tűnik sikerült megszüntetni a generátorzajt , más kíváncsiságból kibeleztem a gyári AS ládámat (bass reflex), kikentem az egészet ragasztóval, és szépen kivattáztam a belsejét, azonnal eltüntek a fölösleges búgások zúgások, sokkal szebb hangja lett, érdemes volt vele foglalkozni kicsit
-
arthropod
tag
Először is köszönöm az eddigi segítségeteket
Az ajtók bitumen lapozva vannak. Belül mivel az üveg nem lett kiszedve, ezért kisebb darabokból van megoldva. A kárpit alatt, tehát kívül is bitulapozva van, és a kárpit aljára van ragasztva még polifoam is! Nem állítom hogy tökéletes, de szerintem nem is a gagyi kategória! Tegnap próbáltam belőni a tanácsok alapján, valamelyest javult is az eredmény. Bevallom fogalmam sincs Ti hogy állítjátok be az erősítőt, pontosan, mondjuk a ládánál 60hz-re, mert nálam csak ilyen süllyesztett műanyag potméterek vannak, 30-500hz-ig. Viszont csak ez a két érték van, így a ládát most kb 60-80hz-re lőttem be! Abban egyre biztosabb vagyok hogy ennyit tud a szettnek magasztalt mnc koaxom Érdekes hogy mondjuk Tankcsapda, Quuen, iszonyatosan szól, míg Jesse Cook-nomad meg meglepően remekülMost egyelőre 15K környékén keresek valami elfogadható komponens szettet a koaxok helyett, és rettenetesen bízom benne hogy hihetetlen lesz a változás
Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!
-
Dictator^
veterán
Nálam is Audio System MX 165 Plus muzsikál. Persze nem egy hájend, de én is egy u-Dimension erősitőt akartam mellé.. 40ért (jr4.300) hírdetett valaki aproneten.. fel is hívtam, meg is van még neki, csak aztán átgondoltam, hogy inkább az otthoni rendszerre költök most
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Az-X
őstag
Kérdés... mekkora teljesítmény az aminél már szűkséges kondenzátor használata?
:)
-
Falc0nWing
csendes tag
mai napi blőd kérdésem:
miben jobb zene szempontjából egy magasabb kategóriás fejegység egy alacsonyabbnál? motoros előlap, meg CD-tár vezérlés, meg bluetooth, meg ilyen kiegészítő szolgáltatásokat ne vegyük figyelembe.Tehát pl.
óccsóbb
http://www.alpine.hu/termekek/product-singleview/cd-head-units/cde-111r.htmldrágább
http://www.alpine.hu/termekek/product-singleview/cd-head-units/cda-9812rb.htmlés mi a helyzet akkor, amikor egy 4 csatornás erősítő hajtja a komponens szettet?
Igazából általánosságban érdekel, hogy kicsit megértsem a dolgokat.. Egyébként G.Zs. kolléga már kezelésbe vett
-
orbano
félisten
válasz Falc0nWing #7529 üzenetére
1. hangminőség (el sem tudod képzelni micsoda különbségek vannak)
2. komolyabb hifi építése esetén amik értékes featureök:
-magas jelszinttel rendelkező erősítőkimenet (4/6 csatornás, 4,5,6, stb. voltos RCA)
-aktív keresztváltó
-időkorrekcióA 9812 pl. pont egy mesés hangú alpine fej, közepesebb rendszerekbe kiváló
A vér nem válik VAZZE!™
-
G.Zs.
senior tag
válasz Falc0nWing #7529 üzenetére
Az Alpine CDA és CDE sorozata között kategóriabeli különbség van.
A CDA-9812 az egyik legszebb hangú passzív fejegység, olyan finomságokkal, mint pl az időkorrekció, és olyan funkciókkal amelyekkel sokkal jobban az autód akusztikájához tudod igazítani a hangzást. A másik se gagyi természetesen, de ezek sajna annál felejtősek.
A négycsatornás erősítő azért jó, mert így az egyik pár csatorna az első szettet hajtja, a másik pár pedig hídban a mélyládát. Nem azért hajtjuk a szettet erősítőről, mert úgy hangosabb, hanem azért, mert sokkal szebb, dinamikusabb hangja lesz, mint fejegységről hajtva.
Az általam ajánlott Hertz DSK 165.1 viszont éppen arra lett kitalálva, hogy fejről hajtva is tisztességesen megszólaljon. ezért mondtam, hogy első körben nem kell hozzá az erősítő, később, ha igény van rá bővíthető erősítővel.
Épp ezért ajánlottam azt, hogy vedd meg ezt a kettőt első körben, szereltesd be, hallgasd, és a következő körben beszerzel egy mélyládát (AS MX 12 reflexben, amit nálam meg is hallgathatsz, mert én is ilyet használok perpillanat) és egy erősítőt, ami vagy kétcsatornás, vagy négycsatornás lesz, attól függően, hogy a szetted hogy viselkedik a fejjel.
Így biztosan nem fog előfordulni, hogy megvetted a hifit egyben, aztán kiderül, hogy nem passzolnak az alkatrészek egymáshoz, hiszen már eleve úgy fogod összeválogatni, hogy egymáshoz próbálgatod őket.Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Falc0nWing
csendes tag
értem, köszönöm szépen a felhomályosítást!
-
arthropod
tag
Üdv!
lenne még egy (reményeim szerint, utolsó láma ) kérdésem.
Az miért van hogy a rádió sokkal "tisztábban" szól? Pl: szebbek, lágyabb... basszusok.Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!
-
orbano
félisten
válasz Falc0nWing #7532 üzenetére
G.Zs. elvtárs hozzászólásához még annyit, hogy szerintem _mindenképpen_ 4 csatornás erősítőt vegyél. Hiába érzékeny a hangsóró és szól relatíve tisztességesen fejegyséről, attól még dimenzióugrás hozzá képest ha erősítő kerül alá. Rá sem fogsz ismerni a hangjára. Legfőképpen azt fogod hallani, hogy előjönnek a mélyek az első szettedből.
A vér nem válik VAZZE!™
-
-
Az-X
őstag
Őőőő... az aksim tutira megfelel a célnak 2,4-es Dieselhez alapból komoly aksi kell Viszont nem szeretném ha a hifi miatt idő előtt menne tönkre. Arról még nem hallottam, hogy egy kondi szólna bele a hangzásba, de ha van valakinek konkrét infója akkor szívesen hallgatom
-
BBéci
legenda
válasz arthropod #7533 üzenetére
Mihez képest szól szebben, tisztábban?
(#7537) Az-X
Ha még nem hallottál arról, hogy a kondi beleszól(hat) a hangzásba, az annyit jelent, kevés információval rendelkezel az autóhifi témában.
Az említett 4-600 watt nem fogja tönkretenni az autód elektromos rendszerét.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Az-X
őstag
Nos igen... Nem vagyok kifejezetten szakértő... pontosabban azokkal a dolgokkal többnyire tisztában vagyok amikkel már volt dolgom. Kondim még sosem volt, ezért is kérdeztem rá, hogy van e értelme a dolognak
Rögtön lenne hozzád még egy kérdésem... MB Quart QSF 216 Nano hangszóróval találkoztál már? Tegnap keresgéltem reggel és bedőltem egynek mert jó vételnek tűnt
Szóval érdekelne a véleményed ha esetleg találkoztál vele (persze akkor is ha nem ) Illetve a korábban említett Dragster DA 604-es erősítőm passzol ehhez a hangszóróhoz?A PVI 216 amit korábban megrendeltem amcsiból meg majd ideér aztán túladok rajta. Biztosan lesz aki örül neki
Szerk: Azt hiszem elkapott a daráló... Meg lehet állni az autohifi fejlesztésben vagy jobb ha most keresek egy jó vastag kötelet...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A lejtőn nincs megállás!
Ami MB-t eddig hallottam, azok nagyon tetszettek, a linkelt darabbal sajnos még nem találkoztam, pedig érdekelne a hangja.
Ölemben a német Autohifi magazinban megjelent teszt az erősítődről. A mélyeit dicsérik, a közepei kiegyensúlyozottak, a magasai enyhén mattnak és fénytelennek tűnnek.
68 pontot kapott a 140-ből.
Ugyanannyi pénzért (800 DM) a Helix HXA 400 nagyobb teljesítményű (4x48 vs. 4x 70), a pontszáma 85.
Én is hallgattam a 604-est, de egyáltalán nem emlékszem rá.
Ezek fényében akár passzolhat is az MB-hez.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Az-X
őstag
Ehhe... még szerencse, hogy MB Quart-ból a QSF-nél jobbat nem igazán tudok venni Így ezen a téren hamar a lejtő végére érek
Amúgy ha gondolod, és van kedved hozzá nagyon szívesen kölcsön adom egy teszt erejéig. Persze előbb érkezzen meg A beépítés nekem úgyis várat még picit magára.
A Dragster erősítőmön semmi kifogásolni valót nem találtam magas hangok tekintetében. A mostani Rainbow szett magasa nagyon nagyon szépen szól, csilingel, megfelelően részletes is... tehát tényleg rendben van. A közepe is nagyon kellemes, egyedül a mélyeivel nem vagyok teljesen elégedett, bár egy 13-as hangszórótól még így is szuper. De ez nyilván nem az erősítő hibája. Kérdés az, hogy mennyivel jobb egy ilyen QSF, nem lesz e erősítő limites a hangzás No de ez majd idővel kiderül.
-
BBéci
legenda
Tévedsz!
Létezik drágább, jobb MB Quart.
Pár tucat erősítőt hasonlíthattam egymáshoz, gyakorlott fülekkel meghallani azt, amit Te nem veszel észre.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest