Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stargazer

    senior tag

    válasz opeter70 #42357 üzenetére

    biztos. de ez a mélyűrbe vezet, ahonnan nincs kiút és nincs racionális válasz. valami kell ami alapján dönthet az ember, és ha ehhez az kell hogy lebutítsuk akkor ezt kell tenni, de ez alapján legalább lehet dönteni. egyébként ezt én is úgy olvastam asszem ebay-en. senki nem megy el egy olyan autóhifi szaküzletbe (ha létezne, se), ahol a végtelen számú komponens végtelen számú variációját végighallgatná mindenféle zenékkel és ebből szavakkal is (vagy akár csak pontozással) objektíven mefogalmazható leírást lehetne készíteni (meg persze minden szubjektív) az olyan egyszerű emberek számára mint pl. én, aki a szögegyszerű szintnél egy hajszállal magasabban, de még mindig rettentő egyszerűen szeretné szemlélni és megoldani ezt a témát.
    azt sem értem miért nem lehet tiszteletben tartani hogy nem szeretnék használt komponensekből építkezni.
    az ajánlott mélynyomó hangszóróját kb. 5000 ft-ért láttam, még egy doboz, legyen összesen 10. és ez egy felső közép kategóriát képvisel, igaz hogy sehol máshol nem lehet olvasni róla semmit (az egyszeri ember mint én ugye próbálna több szem többet lát alapon tájékozódni), nagy nehezen 2. megfogalmazásra már találtam rá más referenciákat, konkrétan 3-an mondják hogy nagyon jó. míg az általam nézett alpine mélyláda 26.000, és nem hárman mondják hogy nagyon jó, hanem 300-an, az 50+ ezer forintos pioneer erősítő dettó, és ez egy belépő szint. nem akarom leszólni azt a mélyládát, meg azt az erősítőt biztos jól szól, meg biztos hogy az alpine/pioneer-nál a név miatt is kerül többe, holott lehet hogy tényleg nem jobb. ha ez sznobizmus, hogy valami olyan nevet szeretnék választani ami mond valamit, akkor lehet hogy sznob vagyok. de napok óta a netet bújom és próbálok rájönni miről szólhat ez az egész. szög egyszerű (elnézést a szögektől) módon arra jutottam, hogy amire sokan mondják hogy jó (egyen trágyát! egymillió légy nem hazudik!), az ha nem is jó, de lehet hogy nekem kezdőnek kezdetleges szinten talán meg fog feleni. igyekszek összeválogatni úgy hogy lehetőleg jó legyen, mivel konkrét és szimpatikus tanácsot, elképzelést iránymutatást ezügyben nem kaptam. a fejjel kapcsolatban igen, azt hálásan köszönöm/köszöntem is. az tökéletesen megfelel, új, nem egy ultranagy név és minőség és mégis. egy abszolút kezdőnek nem feltétlenül az a szimpatikus ha valaki a saját cuccát szeretné "finoman ráhangolni" az emberre. egy nyitott ember ilyenkor bezár. többet árt mint használ. nekem az a szimpatikus, hogy pl. figyi hallottam már ilyen és ilyen márkájú, árszínvonalú termékeket, egyiknek ilyen másiknak olyan a hangzása, minősége, stb. ha te egy belépő szintű dolgot szeretnél és újat akkor ezt és ezt az erősítőket, mélynyomókat, hangszórókat ajánlom, mert jó ár.érték arányt képviselnek, ezt és ezt abszolút nem ajánlom mert csak parasztvakítás stb. és akkor az ember eldönti. de gyanítom hogy ordas nagy különbség nem nagyon lehet hangszóró és hangszóró között hasonló árszinten. biztos van árnyalatnyi különbség a hangzásban, dehát elméletileg mindenki arra törekszik hogy azt adja vissza a hangszóró, ahogy az a valóságban szól, nem? nem tudom. erre jutottam.

    [ Szerkesztve ]

    Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

Új hozzászólás Aktív témák