- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz Laca1212 #21052 üzenetére
Sajnos lenne erre egy kiskapu, de ez sem korrekt. Már évek óta létezik egy rendelkezés miszerint, ha az előtted haladó felver egy követ és károd keletkezik, akkor a rendszámát felírva a kötelezője kell fizesse. Viszont így az illető bukja BM-t, mert ő a károkozó. Holott minden azzal kezdődik, hogy nem takarítják és nem tartják rendben az utakat, na meg a sok ponyva nélküli, sóderszállító IFA-s
-
ducati113
csendes tag
válasz #00809728 #21045 üzenetére
Dodi akkor van még hova fejlődni. Csere autó Audit add oda azt lehet vissza sem viszi
Tank tele legyen
De azt hiszem a kuncsaftoknak is kéne fejlődni.
Gondolom a bolhát elhajtaná 20 fillérér Pestig.Tegnap jövök ki az orvostól megyek az autóhoz.
Az autó előtt egy 10 év körüli lány guggolva éppen az emblémát próbálja leszedni.
Apuka meg az autótól 3 métere figyel.
Meglátnak szépen mint akik jól végezték dolgukat, elmentek és beültek a kocsijukba.
Embléma maradt de az egyik fület letörték.Fél percen múlott.
Most sikával odaragasztottam. Hogy a jó kurva anyukáját az ilyen parasztnak.
Ilyenkor mit csinálsz[ Szerkesztve ]
-
-
-
KisBundi
őstag
Egy kis "házimunkába kezdtem". Sajnos egyre több kavicsfelverődést láttam az autómon a küszöb környékén ami nem nyomta fel a festéket, de a fényezésben látványos karcokat illetve pontokat okozott. Mivel a küszöbön nincs ilyen kavicsfelverődés elleni vastag rücsis réteg, így gondoltam megcsináltatom rá. Meglepődve tapasztaltam, hogy ha nem magam csinálom akkor bizony elég drága lehet, így a saját kezembe vettem a dolgot. Színkódos festék a carcolortól, rücsi, ipari motip fényes lakk (benzin és olajálló) és persze nitrohígító és egy kis csiszolóvászon használatával ezt hoztam össze. Na és persze a végén a lakkozás összepolírozásával, persze gép hiányában kézzel. Szerintem egész jól sikerült. Pár autóhoz értő embertől megkérdeztem hogy látja-e, hogy fényezve van valahol a küszöb környékén, de nem vettek észre semmit és én sem látok különbséget. Lehet megköveztek érte, de szerintem így is lehet jó munkát végezni. Hozzáteszem még nincs mindenhol lepolírozva csak ahol a lakkok összeérnek.
-
KisBundi
őstag
válasz z123456789 #21062 üzenetére
Azért ez még mindig erősen "narancsos" !
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz ducati113 #21043 üzenetére
A körülmények ismerete nélkül szerintem ne állíts ilyeneket, egyáltalán nem vagyok "fillérb@szó", nagyban befolyásol az is, hogy ha már eleve sz@r a szélvédőm, kipróbálom mit tudok kihozni belőle, ergo gyakorlásnak is fel lehet fogni.
Sokszor egyáltalán nem tudok tervezni az időmmel pl., de olyan helyen vagyok, hogy 3-4 órát el tudnék pepecselni vele, ha nem lesz meg a kívánt eredmény, akkor is tuti jobb lesz, mint most amilyen.
Persze csak addig maradna az az állapot, amíg nem lesz valahol olyan "lyuk" a naptáramban, hogy eljussanak szélvédőshöz és nélkülözni tudjam az autót is addig, meg ne kelljen menni sehova vele váratlanul.
Amit az anyagi részéről írtam a dolognak, az egy másodlagos szempont, ha tutira sokkal többre jönne ki a javítás+polír, mint a csere, és a végeredmény is borítékolhatóan semmi javulással nem járna (vagy csak alig-alig), akkor nem gondolkoznék a házilagos megoldáson, de így lehet érdemes megnéznem, hogy mit tudok kihozni belőle.
A kérdésem arra irányult eredetileg, milyen módon érhetek el a legjobb eredményt.
Pénztárcában turkálást, anyagi oldalról való "oltást" írd annak, aki azt kérdezi.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
atos19881101
senior tag
Sziasztok,
Tetőkárpitot mivel szoktátok tisztítani? Sajnos van rajta 1-2 folt amit szeretnék eltüntetni. Vanish mehet rá?
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
MunezXBK
nagyúr
válasz atos19881101 #21065 üzenetére
Én semmivel.
A legtöbb ragasztott és oldja a víz/gőz.
-
Formaster
addikt
válasz M_o_g_y_i #21064 üzenetére
Felejtsd el ezt a szélvédő polírt. 2-3 óra alatt kicserélik és leírtuk már, hogy jöhetsz ki vele ingyen. Ha végig olvasnád amit írnak a profik egyöntetűen, nem is gondolkodnál rajta. Mindenhol leírják, hogy ha már csiszolni kell, akkor a keletkező fénytörés még zavaróbb lesz, mint az előző karcok, pöttyök, hisz ahogy mész, úgy fognak szétfolyni a látottak, hozzáteszem ha úgy elkúrod, még baleset veszélyes is lehet.
Ingyen ki tudod cseréltetni, vagy ha nem vagy bevállalós, akkor önrésszel cascoval. Minek vennél korongot, pasztát, aztán javítgatnád. De ha ennyire ragaszkodsz hozzá akkor mondhatunk bármit, vásárolj be, aztán vagy az lesz, hogy semmivel sem lesz jobb, vagy még rosszabb is lesz és kiraktad a pénzt az ablakba. Hozzá teszem akkor nekem is adhatnád Homorú üveget nem lehet szépen polírozni/csiszolni, csak kirakati full egyenes felületet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz atos19881101 #21065 üzenetére
Autoglymnek van interior belső tisztítója azzal érdemes de ha már régi a tetőkárpít és sosem volt takarítva akkor szép világos foltok lesznek majd ott.
-
FeRRaR1
őstag
válasz atos19881101 #21069 üzenetére
Tegnap tüntettem el az egy nappal korábbi szélvédő csere és pár egyéb ismeretlen eredetű foltot az A oszlop és a tető kárpitról. Autoglym interior shampoo-t használtam, régóta ez vált be a legjobban.
Tiszta kis mikroszálas rongy, párszor félbe hajtani, a rongyra fújni 2-3 adagot, aztán körkörösen, majd hosszanti irányba el kezded dörzsölni a foltot, a lényeg hogy bár a folt körömnyi volt, miután kijött utána megfordítva a kendőt, és a tiszta részével ismételten befújva átmentem egy kb tenyérnyi területen, és így nem hagy foltot. Bár ez nagyban függ a kárpit állapotától, tisztaságától.
A Vanish sokkal könnyebben fog foltot hagyni, megpróbálhatod az említett technikámmal, de hígítsd fel meleg vízzel.
-
FeRRaR1
őstag
válasz atos19881101 #21071 üzenetére
Először biztos foltosnak fog tűnni, de ha megszárad teljesen, akkor fogod látni az igazi eredményt. Sok sikert hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Megrendeltem a pakkot:
Collinite 915
applikátor 5db
szárazra törlő / polírozó 2dbIlletve van még 3M mikroszálasom Dodi jóvoltából, lehet majd azzal törlöm le a waxot.
Ezt a waxot is úgy érdemes felvinni, hogy az első alkalom után megvárni egy esőt, majd mosás és felvinni még egyszer?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Ummon
csendes tag
válasz FeRRaR1 #21070 üzenetére
Én még ajánlanám kipróbálásra a Chemical Guys Fabric Clean-t is és nem csak autóbelsőre . Pl. 15 éves koszt, gyurma foltot is kiszedte az ülőgarnitúrából.
Nem agresszív, jól tisztít és a legjobb, hogy foltmentesen szárad mindenféle trükközés nélkül. Elég bekeverni egy spriccelőbe, befújni a területet, mikroszálassal átdörzsölni és hagyni megszáradni.
-
Norbi696
csendes tag
ezüst mazdámat átkenceficéztem ironX-el, azt hittem nem hat a termék, semmi lila színű elszíneződés.
Aztán nézem a térkövet lilás színű a folyadék ami lefolyt az autóról, akkor mégis jó, csak ezüstön nem látni a hatást :-) -
Norbi696
csendes tag
a bőr kanapémat átmostam autoglym bőr tisztítóval.
Hát nem voltam elájulva az eredménytől, koszos maradt, pedig az van ráírva hogy spórolósan permetezzem, és nem spóroltam.. -
ducati113
csendes tag
válasz z123456789 #21079 üzenetére
Autoglym az már van.
Így lesz az olcsóból drága.
Próbálom az ilyent kerülni de az ember holtáig tanul.
Olyan mint a wax,milyet meg mivel aztán a végén ceramia lesz belőle.[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
vizuális orgazmus: [link]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
flashpointer
őstag
válasz Motion_Blur #21082 üzenetére
Annyi életszerűtlenül csillog mint valami bénán fotosoppolt kép vagy egy játékból kilépett autó, durva.
-
Formaster
addikt
Lenne pár kérdésem A "dont clean my car" logót és a porszívó fejeket hol vetted? És ezt a pedálpoxot érdemes beszerezni?
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Ezen a képen az ott egy karcolás, vagy még fólia is lehet a kocsin?
Ja, amúgy ez a kocsi, nekem rohadtul tetszik. Annyira szemtelenül sportos, és kihívó...pedig ha valahova, akkor inkább a keleti táborhoz tartozom. És le a kalappal a csaj előtt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Motion_Blur #21073 üzenetére
Nem szükséges a Collinite 915 nagyon jó cucc.
-
szepsy
senior tag
válasz z123456789 #21085 üzenetére
Álom autóm Golf R...
-
Charley76
csendes tag
Hali Dodi egy kis magyarazat kene nekem mert mostmar bedilizek elfogyot az auto samponom elindultam gondoltam veszek egyet hat csak van egy jo par fajta egyikben wax a masik waxnelkuli ph semleges hat melyiket vegyem meg??? A markaja is szamit???
[ Szerkesztve ]
Aki apolja a kocsijat rosz ember nem lehet
-
Formaster
addikt
válasz Charley76 #21090 üzenetére
Tudom h nem engem kérdeztél... Kérdés h használsz e waxot. Ha van bevonat az autón, akkor ph semleges, nem muszáj waxos legyen, de az sem árt. Én Carpro resetet használok, tisztít, de ph semleges, kifejezetten kerámiához fejlesztve. Előtte Sonax wax sampont használtam, az is elég jó volt. Asszem az is ph semleges. Viszont nem árt néha egy nagymosás, valami erősebb szerrel. Ilyenkor lemosom a kézi mosás előtt egy Coin-os helyen, lúgos előmosóval. Persze kezelt felület esetén nem ajánlott.
-
Pitu
aktív tag
-
Charley76
csendes tag
Koszi sracok a valaszokat de meg ebben az evben meg nem waxoltam a kocsit mert jovo honapban meghozzak a collinit 915 es azzal akarom megcsinalni polirozas karceltavolitas karpit takaritas egyszoval tovirol hegyire minden.Akkor a 915 utan csak ph semleges samponal fogom mosni be is szerzem
Aki apolja a kocsijat rosz ember nem lehet
-
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valakit Kecskeméten akinek nyugodt szívvel odaadhatom az autót egy teljes polírra, beleértve a fényszórót is? Elég sok már a felületi karc rajta és most eladás előtt ki akarom pofoztatni kívül is.
Mennyi lenne ennek a reális ára kb? Kék Peugeot 307, 2005ös.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs