- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeathAdder
veterán
sziasztok.
Van valami mezei módja annak hogy a bogarak maszatait eltávolítsam a lökösről?Kicsit el volt hanyagolva a járgány, bogaras volt a lökös és nem volt időm megmosni pár hétig, Tegnap megmostam samponnal, de a maszatok továbbra is ott vannak, ma meg jól eláztam ezért holnap újból megmosom..
De hogyan tudnám eltüntetni a sok maszatot?Jelenleg nincs semmivel levédve a fényezés, de gondolom azon a felületen a konyhai mosogatószer nagyon eretnek húzás volna?
-
runner 125
nagyúr
válasz DeathAdder #21253 üzenetére
Vegyél valamilyen bogároldót és azzal fújd be. Autómosásnál az összes konyhai tisztítószert el kell felejteni a sótartalmuk miatt.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
choco01
addikt
válasz DeathAdder #21253 üzenetére
Tescoban vettem 400 forintért fujkálós bogár oldó koncentrátumot, 1-2 percre befújod utána olyan szépen lelehet törölni őket mint a vizet.
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Kobe
veterán
vannak itt a topikban olyanok akik nem csak polirozással, hanem fényezéssel is foglalkoznak ?
-
runner 125
nagyúr
válasz choco01 #21255 üzenetére
Legjobb minél inkább vízzel eltávolítani őket.. a sok kitin sajnos törlésre karcol. Amennyire lehet én igyekszem slaggal leveretni mindig, miután hatott a bogároldó.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
DeathAdder
veterán
válasz runner 125 #21254 üzenetére
egyébként a bogároldó nem szedi le a waxot és egyéb anyagokat?
csak kíváncsiságból kérdem, mert jelenleg nincs levédve a fényezés (még vár a telipolírra) -
Szolti
csendes tag
Sziasztok,
Fekete metál autóm tele van autó mosó okozta körkörös karcokkal és egyébb hasonló mélységű hosszanti karcokkal az előző tulajnak köszönhetően a csomagté ajtó körűl
1. Ha, wax-ot kérek rá, akkor mennyire tünnek ezek el, ill. meddig marad meg a wax hatása (nap, hónap év)?
2. Ha bátorkodom poliroztatni, ez elméletileg eltüntetni, és ha jól gondolom itt nincs olyan hogy 2-3 hónap után ismét előjönnek a karcok ugye?
THX -
Motion_Blur
félisten
válasz Pardise #21252 üzenetére
Mondjuk egy ilyen előtt érdemes átpolíroztatni az autót akkor is ha teljesen új.
Ha magad akarod csinálni és olcsóbban kijönni akkor vegyél egy jobb minőségű waxot és kend át 3-4 havonta vele (pl. Collinite) + tegyél a műanyagokra, gumikra esetleg az alufelnire nanovédelmet (Koch Chemie, Carpro DLUX).
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Formaster
addikt
válasz Pardise #21252 üzenetére
Nos, autós porszívó... Szívóerő: 12.5W Kerámia... Sok féle van, de házilag nem fogod tudni feltenni szakszerűen. Ha valami házi gyors és féltartós védelmet akarsz, akkor javaslom a kerámia alapú Capro Reload-ot. Ha megfelelő mosást alkalmazol, rajta maradhat fél évig is.
(#21258) DeathAdder: De, a bogároldó megkezdi a waxot, kb 10-es PH-val dolgozik, tehát nem kíméletes.
(#21259) Szolti: De, van ilyen. Ha füllerres annyaggal dolgozott és/vagy nem törölte le rendesen a pasztát, akkor kb 2 mosás után újra előjönnek a karcok. Ha trükkösebb akkor valami jó füllert használ, ami 2 hónapig is fent marad, ezek után már hiába mész vissza reklamálni, azt fogja mondani h szarul mostad.
-
Szolti
csendes tag
válasz Formaster #21262 üzenetére
Köszönöm a választ, akkor ha jól veszem ki a szávaidból arra semmi esély hogy végleg eltűnjenek a karcok? Abban a tudatban voltam, hogy polírozásnál egy kis réteget eltávolítanak, ez akkor ezek szerint nem igaz? Ha végleg száműzni akarom a karcokat akkor újra kell fényeztessem az egész autót?
THX
-
kcsa
veterán
válasz z123456789 #21265 üzenetére
Ebben is van kerámia belül. Hasznosnak és tartósnak néz ki
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
kcsa
veterán
válasz z123456789 #21268 üzenetére
Szerintem ha megnézed a linkelt képfájl nevét, rájössz anélkül is
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
Formaster
addikt
válasz z123456789 #21265 üzenetére
Pl: Cquartz Fabric
-
senior tag
válasz Formaster #21262 üzenetére
Házilag szeretném csinálni. Milyen a megfelelő autó mosás? Samponos vízzel és puha szivaccsal át mosom az autót majd mikro szálassal vagy szarvas bőrrel szárazra törlöm. Ez jó így?
A carpro reloadedot hogy kell fel vinni a kocsira? mit javasolsz? Linkelnel egy ilyen terméket kérlek?
[ Szerkesztve ]
Your car, your life ;)
-
::Trunks::
senior tag
Sziasztok.
Lassan elfogy az Autoglym Paint Pro Stage 1-om, azt szeretném kiváltani valami durva pasztával, mit ajánlotok? Nem nagyüzemben csinálom ,szóval valami bestbuy kéne, ami esetleg egyszerűen rendelhető akár netről is. Köszi::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
törölt tag
válasz ::Trunks:: #21273 üzenetére
Menzerna fg400 6000-8000ft/kg
meguiars m101 16.000-21.000ft/kg1lépéses és robbanoszemcsés.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz Pardise #21271 üzenetére
Nem, szivacsot nem használsz. Csak mikroszálas mosószivacs vagy gyapjú mopsz jöhet szóba. Levereted a nagyját nagynomáson, aztán jöhet a mosás ph semleges mosószerrel, persze az applikálás előtt kell neki egy lúgos előmosás. Utána viszont ph neutrális, ha hosszan tartó waxot akarsz. Időnként át kell gyúrmázni a felületet, illetve a szárazolásnál használj jó minőségű mikroszálast, címke nélkülit, kb 3-400 GSM típusút. Ha száraz, akkor jöhet a zsírtalanítás, majd mehet fel a Carpro Reload. Keress rá gugliban, semmi időm linkelni, sorry... Szarvas bőrt kerüld!
(#21272) z123456789 : Nézd át te is mit lehet a termékkel, van hozzá korrekt leírás, bőrre nem ez a termék ajánlott, de kárpitra igen.
-
senior tag
-
Motion_Blur
félisten
válasz Pardise #21277 üzenetére
Ha nem tudod máshol lemosni csak ott akkor vigyél magaddal egy vödör + kannában 10 liter forró vizet + ha lehet egy kanna öblítő vizet is (ha lehet esővizet... na jó, ez csak vicc volt ), sampont, mikroszálas kesztyűt, és szárazolót (pl ilyesmi, nekem ma jöttek meg: [link])
Minden mással - sima szivacs, gép mosás - karcolod a lakkot.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
senior tag
válasz Motion_Blur #21278 üzenetére
Van a kocsin két olyan picike hajszál karc amit csak akkor látok ha közelről nézem a kocsit. Ezek már szerintem akkor rajta voltak amikor meg vettem 1,5 hónapja. A motorhaz tetőn egy szintén ilyesmi picike pukli van a Festésen amit alig látni. Ezeket hugy lehetne házilag el tüntetni véglegesen szépen?
Your car, your life ;)
-
Formaster
addikt
válasz Pardise #21279 üzenetére
Ki dícséri a szarvasbőrt? Autósboltos vagy mosós? Biztos nem egy profi detailer Milyen pukli? Hibás fényezés? Házilag sehogy, profi csiszolo papírok kellenek és polír. Egyenlőre ne is foglalkozz vele, csak ha már megtanultál karcmentesen mosni.
#21280) z123456789: Nem érdemes minden sz@art megvenni Attól függ mivel jársz. A fabric helyett jó lehet egy Deichmannos impregnáló spráy is ha olcsóbb Kívülre kell lakktisztító gyurma, felni tisztító spray+kefe, isopropil meg jó mikroszálasok. Mosáshoz kell még ph semleges sampon, meg egy jó mikroszálas szivacs. Mondom én, aki 3 karton cuccal jár autót mosni
-
senior tag
válasz Formaster #21281 üzenetére
Oké értem. A 1,5 hét alatt mióta meg van a kocsi kétszer mostam le. Egyszer egy nagyon puha pici autó mosó szivaccsal sikaltam meg másodjára magas nyomasuval. Ennyitol csak nem lett tán baja. Ezeket a kis karcokat szeretném eltávolítani ja lehet és nem bonyolult.
Your car, your life ;)
-
z123456789
addikt
válasz Formaster #21281 üzenetére
Egyszer ki lehet próbálni mindent, aztán max rájövök, hogy nem ér annyit a dolog.
De most láttam másik topicban Munez által mutatott 3-as Golfot. 20 éves, azt' a bokád lefosod, annyira top belülről. Azért érdemes ezekre odafigyelni.Munez
Apropó, a Carwax Duplexes faszi nem talált oda a címre, ahova rendeltem a lúgos mosót.
Fel kell hívnom megint. -
choco01
addikt
Elég sárgás, homályos-mattosak a fényszóróim.
Elvileg helyben 3000ft-ért felpolírozzák az első 2 darabot.
Reális ár érte, megér annyit?És nem lehet semmilyen hátul ütője?Mennyire tartós egy ilyen lámpa polír?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Imibácsi
aktív tag
Egy ismerősömnél kipróbálhattam a Zainot. Megkentük vele a csomagtartót, hogy megnézzem meddig tart. Azóta a csomagtartó 3x porosabb mint a kocsi többi része. Viszont fényesebb nem lett. Lehet kéne egy ilyen hozzá?
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz choco01 #21288 üzenetére
Gyanúsan olcsó. Mifelénk 3000-5000Ft/db áron csinálják. 4-5 lépcsős csiszolás és UV lakkozás a végén.
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
demars
addikt
válasz choco01 #21255 üzenetére
Ma mostam le a mocit, előtte fújtam rá bogároldót. "Megmarta" a fejidomnál a fekete matt műanyagot. K.va ronda lett. Mivel kezeljem?
Direkt árnyékban csináltam és 5 percet vártam vele, utána slagoltam.
Képet nem enged feltölteni a ph, de az összes ráspriccelt cucc nyoma meglátszik.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
senior tag
-
törölt tag
válasz ::Trunks:: #21276 üzenetére
-
törölt tag
válasz Imibácsi #21289 üzenetére
Én azt nem értem,kipolíroza kb 3000-5000-ig felhuzza és meglakkoza.Mi az a lakk ami ilyen sima fellületen meg marad?
UV lakkkal kezelt "PROFINÁL" volt csinálva fél év után igy nézett ki a lakk egyszerüen lemállott.Csiszolási csomok is láthatoak géppel lett csinálva.
[/ L]
(L:/dl/upc/2016-06/29/12786_uirnx0gjzgosb32c_dsc_0784_jpg.jpg)(/L)Majd lecsiszoltam és kezdtem előről.Lezértam egy kerámiával.
(L:/dl/upc/2016-06/29/12786_lbw8ehrculf2gsne_dsc_0810_jpg.jpg)(/L)
-
agent_k
őstag
válasz #00809728 #21294 üzenetére
Ezzel az UV védő lakkal meghülyítik az embereket. A tesco parkolóban 10k-ért végzett lámpa polírral. Volt nálam is egy pár darab amit helyre kellett hozni. "Profi" csinálta azt is. Többek között a különbség kettőnk között, hogy ő azt mondja magáról, hogy profi. Én meg nem mondom
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz #00809728 #21294 üzenetére
Én nem políroztam még fényszórót, nem tudom mi a jó és mi a rossz módszer. De abban biztos vagyok, hogy 1500 forintért csak egy lovat kapsz darabokban
-
Imibácsi
aktív tag
válasz demars #21291 üzenetére
Bogár eltávolításra én lakkgyurmát használok vizesen, mosás után. Nem bántja a fényezést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest