- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
csatahajós
senior tag
válasz attiLANte #5193 üzenetére
Ezért írtam, hogy nem kötekedés, csak olyan magabiztosnak hangzott a kijelentés. De Peace
Na de hogy on is legyünk: szerintem a hűtő felület megtévesztő, lehet heatspreader a GPU-n is vagy akármi, szóval a paszta lenyomata eléggé kérdőjeles. Egyébként pont én linkeltem egy K8-hoz hasonló felépítéső "kétmagos" GPU-t itt korábban, amit a 870nek mondanak, bár valszeg az kamu mint kiderült.
Furattáv: a hűtőn most változtattak, éppen ezért változhatott a furattáv is.Az AMD-TSMC 40nm-es ostya ha jól emlékszem Abu szerint is nem Evergreen die-okat tartalmaz.
Szóval aláírom hogy az MCM teória is billegős még, de én úgy értelmezem a jeleket, hogy az a valószínűbb. Persze lehet csak azért mert szeretnék egy ilyen technikai megoldást látni végre, mert már generációk óta ígérgetik (najó, legalábbis az R700nál komolyan felmerült).
Igen, ez az a Hornet amelyik az Apollokat halászta (plusz részt vett számos IIVh-s ütközetben), nem pedig a Doolittle támadást indítóé (annak elsüllyesztése utána, annak tiszteletére keresztelték át ezt a hajót még a sólyán).
Comrade: persze hogy fake, van egy két jóhumorű emberke itt a topikban akik időnként bedobnak 1-1 ilyet. Szerintem jók, mint anno az egy PCB-s GT200 amihez ajándékba adtak egy 500W-os tápot
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
Ricco_hun
senior tag
válasz DemonDani #5199 üzenetére
Legalább beszínezhetted volna a hátteret ugyanúgy szürkére.
Érdekes olvasni sniper elite naiv, csupán a vásárló szemszögéből néző hozzászólásait. Ő már most kijelenti, hogy a hd5870x2 után fél évvel jön is a frissített hd5890x2. Persze az AMD csak és kizárólag neked gyártja a kártyáit, lesz külön sniper elite edition is. És ugye le is cserélnéd rögtön az elavult szar hd5870x2-t, amint megjelenne a hd5890x2?
[ Szerkesztve ]
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #5203 üzenetére
szerintem a codename: afrocock is kb. annyi volt
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
DemonDani
addikt
válasz Ricco_hun #5204 üzenetére
Most minek szórakozzak vele? Ugyan már ide elég ez is... még a photoshopot se inditottam el hozzá sima Paint-job. nem direkt szart akarnék be is vennék...
Szánalom ez a képnézegetés... Meg szánalom ha az ati ténlyeg 32centis 1gpus kártyát akar gyártani. VICC ami itt megyA 4870X2 27cm... Elgondolkodtató, de itt sok mindenkit egyáltalán nem gondolkodtat el.
[ Szerkesztve ]
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
Gonosz15
aktív tag
Dübörög az élet, látszik, hogy csak 3 hét van vissza. Annyira szeretem ezeket a heteket
"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
-
rocket
nagyúr
válasz DemonDani #5206 üzenetére
Mivel ez nem az ovoda (megha neha bizonyos hozzaszolasokbol azt is gondolna az ember) igy nincs okod arra, hogy sajat magad altal keszitett fake kepet tegyel be, ha nem tetszik ne olvasd a topikot.
Ez egy ES kartya, a Retail nem biztos ilyen lesz, emlekeztetoul az HD2900XT:
Paldakent mondhatnam akar a G80 ES hutojet is ami leg es viz kevereke volt, aztan ebbol sokan rossz kovetkezteteseket vontak le elore.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Ugytunik vegre jol mukodik az AMD marketingje a DX11 kapcsan, DIRT 2 QuakeCon2009 Teaser
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DemonDani #5206 üzenetére
Meg szánalom ha az ati ténlyeg 32centis 1gpus kártyát akar gyártani. VICC ami itt megy
A vicc az, hogy nem tudsz olvasni. Ha visszanézed akkor az R800-at számoltuk (tam) ki 32cm-re (31,75 = 12.5"), ami a HD5870x2-nek felel meg. RV870-ről senki se állította, hogy 32cm-es, mivel kép se jött, ami alapján számolni lehetett volna.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
leviske
veterán
Ezzel csak az a gond, hogy csak akkor kivitelezhető, ha az "RV870" (sajnos a valódi kódnevét nem tudom. Ez volna a Redwood?) nem lesz kétmagos, vagy natív kétmagos lesz. Másként elég nagy kavarc lehet a nevekkel, miután a régit követve lehetne HD5870, HD5870X2, HD5870X3(?), HD5870X4. Ez gondolom mondanom sem kell, hogy a vásárlóknak nem tetszene. Erre a helyzetre a K10,5-ös CPU-k számozása sokkal megfelelőbb kiindulópont volna.
Nem hiszem, hogy véletlen volna, hogy egy jól bevált GPU nevezéktant a kukába dobtak.
(#5198) sniper elite: Nem kell törvényszerűségeket levonni a HD4-es széria történelméből. A HD3800-asoknál sem jött az RV690. Nem biztos, hogy szükség lesz egy újabb ráncfelvarrásra. Inkább az új GeForce-tól függ, hogy mennyire lesz szükség plusz kártyára.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz leviske #5213 üzenetére
Az elnevezésekből tökéletesen kiolvasható minden fontos adat.
A VGA generációja - A GPU típusa - A teljesítmény-beállítása - és a GPU-k száma.
Ebből lesz a HD5870 x2. Ha jelöljük a generáción belüli változókat akkor HD5??0 x?. Az ötös helyére jöhet még egy kérdőjel, ha hosszútávra nézzük a dolgot.
Szerény véleményem szerint egy teljesen életképes elnevezés-rendszerről van szó. Negatívuma csak akkor észlehető, ha túl sok féle VGA-t dobnak ki, de ezen semmilyen elnevezés-rendszer nem segít a teljesítmény-skálázódás miatt.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
leviske
veterán
válasz TESCO-Zsömle #5214 üzenetére
Szerintem viszont ez az elnevezési rendszer addig életképes, míg csak X2 létezik.
A több GPU-val szerelt videokártyák egyik fő ütőereje az, hogy nem kell sok GPU-t tervezni. Ha egy idő múlva az AMD eljut arra a szintre, hogy elég lesz 1 GPU-t tervezni, akkor az egész termékpaletta ugyan azt a nevet kapja majd és csak X? választja majd el? (PL: HD8850, HD8850X2, HD8850X4, HD8850X8, HD8850X16)
Ha a végül kiderül, hogy az Evergreen két GPU-ra épül, akkor lesz egy HD5800-as család X2-esekkel és X4-esekkel, teljesen eltérő teljesítmény mellett és mellékesen lesz még egy HD5300 család, ami a kisebb GPU-ra épül?
Ha végül 3 GPU-ra épül az Evergreen,akkor nem szóltam, hisz marad az eddigi felállás, de ha jól tudom, a tesszelláció alatt ebben az esetben az "RV840" és "RV870" közt nem feltétlen lehet majd komoly különbséget észlelni, míg az X2-es kártyák hozni fogják a dupla teljesítményt, így a termékpaletta nem igazán lesz kiegyensúlyozott... (Hasonló gondok lesznek, mint most a HD4700-asok megjelenése után.)
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
válasz leviske #5215 üzenetére
Ha egyelőre megmaradnak az X2-nél és nem lesz semmilyen MCM-es hókusz-pókusz akkor alkalmazható a régi séma szerintem. Komolyabb újítások esetén esetleg el lehet gondolkozni a névrendszer megváltoztatásán de annak sincs sok értelme, hogy sűrűn változtatják a sémát mert az is a nagy kavarodást tud okozni a vásárlók körében.
Jó lenne tudni, hogy "mit kapunk" egyáltalán szeptemberben mert annak függvényében lehetne a megnevezéseket kialakítani.
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz leviske #5215 üzenetére
Jó, hát igen... Idővel biztos finomítani kell majd az elnevezést. Esetleg megtartani a neveket és a közöttük levő teljesítmény-különbségeket. A HD5870 akármilyen is lehet, az X2-t meg fel lehet fogni sima szorzásként, azaz mindent duplán egy kártyára, ami a HD?870-esen van.
De ha belegondolunk ez az elnevezés-rendszer nem olyan fiatal, hogy ne lehetne lecserélni... Tudtommal a régi számozást követi ez is, csupán a pro, XT meg hasonló jelöléseket váltotta vel a 3. számjegy.
HD47x0-esek kapcsán egyetértek, abban, hogy felhasználói szemszögből semmi szükség nem volt rájuk. Ugyanakkor nem titok, hogy a 40nm-es RV740-nek nem volt más feladata, mint előkészíteni a gyártástechnológiát a következő generáció számára. Gyártás szempontjából nagyon is okos húzás volt, a problémát az okozta, hogy a TSMC lassabban javította a hibákat, mint az tervezve volt. Normál esetben a gyártás mértékét a kereslet mértéke határozza meg. Ezesetben a technológiai problémák közbeszóltak.
Egyelőre nincs annyi tesszelátort használó játék, hogy arra kelljen koncentrálni. A HD5xxx-es sorozatnak még kőkeményen oda kell tennie magát DX9 alatt is, nem beszélve a DX10 és 10.1-es játékokról.
Vannak akik megszólják az AMD-t, amiért fölösleges, ki nem használt cuccokkal pakolja tele, és drágítja a VGA-kat. Legyen szó a Tesszellátorról, vagy a XD10.1 támogatásról. Nem egyszer elhangzott, hogy az előző szériáknak köszönhető, hogy az AMD és a DX11 már erőteljesen a Tesszellálásra építkezik. Az előző kártyákon ez csak amolyan gyakorlás volt, vagy ha úgy jobban tetszeik, jövőbe mutatás. A HD5xx0 kártyák is ilyenek, csak DX11 terén. Nem DX11 alapján fogják őket skálázni, de a képességük erőteljes nyomást jelent a fejlesztőkre, hogy milyen irányba is kell gondolkodni...
Az X2-es kártyáktól el is várják, hogy hozzák a dupla teljesítményt, elvégre két darab performance-level kártya egyetlen nyákra gyúrva. Aki ilyet vesz, azt nem érdekli a teljesítményen kívül semmi, elfogadja a velejáróit, hogy nagy, meleg és hangos.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
attiLANte
tag
Juniper XT?
Szakasztott 4770... -
csatahajós
senior tag
Rémlik hát és számítottam rá hjogy ilyen lesz az új stock cooler....egy álom válna valóra. GPU-t tudnak elég jót gyártani de a stock coolerek csapnivalók az Nvhez képest is (nekik a CM gyártja ha jól tudom). Reméltem az AMD ráhatása idővel ezen a téren is meg fog mutatkozni.
-
zuchy
őstag
válasz csatahajós #5224 üzenetére
Most jut eszembe. Az a fekete borda nem csak dísznek van ott, gondolom a memóriákat, és táprészét hűti. gbors, Abu! :Ha dupla annyi memória chip lesz, és marad a 256 bit, akkor nem lesz több ROP benne?
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz csatahajós #5224 üzenetére
Hát igen... Kooperálhatnának mondjuk a Thermalright-tal...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
leviske
veterán
válasz TESCO-Zsömle #5226 üzenetére
A HD4770 végleges hűtéséből kiindulva előbb indulnak el az Arctic Cooling
irányába.(#5216) Med1on: Nincs sűrűn váltva. A "HD" a DX10-el, a "csak számokkal jelölünk" a DX10.1-el lett bevezetve. És a DX11-et elég sokáig fogják nyúzni a fejlesztők, hacsak nem jön elő valaki jobbal.
(#5217) TESCO-Zsömle: A DX10-es játékok nagy részét már -tudtommal- pofon egyszerű felfokozni DX11-essé. A Dirt2 nem véletlen tud már ebben az évben megjelenni, DX11-esként, tesszellátort használva. És tudtommal a Battleforge-hoz is készül egy DX11-essé fokozó patch, ami -ha jól rémlik- tesszellátort is pakol a játékba.
Innentől lesznek a DX9-es játékok és a DX11-es játékok. Na meg a Blizzard a DX10.1-el, miután várhatóan ők nem fognak plusz éveket belefeccölni, míg a saját tempójukkal kiegészítik a Starcraft-ot és a Diablo-t a DX11-es ficsörökkel. A többi játékfejlesztőnek minden bizonnyal meg fogja érni a DX11 a plusz felhajtást.
A több GPU-ra optimalizálást pedig DX9-es játékok esetében is meg lehet oldani, ha a fejlesztők nem akarnak befürödni. Az AMD-n már nem múlik, hiszen jó ideje már csak a CrossFireX rendszerek teljesítményén javít a Catalyst.
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
LoL már a chiphell-nél már halomba állnak a DX11-es vgák. Folyamatosan szivárogtatják ki a képeket.
[ Szerkesztve ]
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
nixx-21
őstag
NDA alatt ritkán lesznek tesztek hacsak nem valami kamionról leesett darabbal próbálkoznak vagy ha netán valakinek megéri az NDA megszegése és a nagy reklám...aztán persze a nagy bütni
Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: Nvidia
-
sniper elite
senior tag
válasz nixx-21 #5230 üzenetére
Jól is csinálják, nv addig se tud ugatni hogy mennyire kamu ez meg az a teszt... szept 10 után lehet már 10.-én kijönnek az első hivatalos tesztek meg a megnevezés meg minden, és utána szépen sorjában mindenre fényderül! Valahol olvastam, vagy mondták hogy az első sorozatgyártott darabokat már 5-6 héttel akkor elkezdik gyártani amikor még csak a bejelentést teszik meg! Szóval rengeteg új kártya elkészült már, csak senki se olyan bátor hogy 15 percet rászánjon egy CF tesztre
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz sniper elite #5231 üzenetére
csak senki se olyan bátor hogy 15 percet rászánjon egy CF tesztre
Szvsz a nagyobb oldalakat már megjárták a kártyák, és készen vannak a tesztek. Mindenki csak arra vár, hogy 10-én leközölhesse. Így volt ez tavaj is. Mikor véget ért az NDA, nem 1-2 teszt kezdett el szálíngózni, hanem jött vagy 20.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Gonosz15
aktív tag
válasz sniper elite #5231 üzenetére
Mer egyből majd az 5870 X2 -t tesztelik, kapásból CF-ben, csak neked
[ Szerkesztve ]
"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
-
janos666
nagyúr
válasz Gonosz15 #5233 üzenetére
Én az AMD helyében rögtön 2-t küldenék pl. Hilbertnek (de csak, mert nv-s).
Bár abban igazad van, hogy ha kettőt kap, és már ma kész van a sima és CF teszt is, akkor 10.-én kirakja a címlapra az egykártyás tesztet, másnap, harmadnap pedig a CF-t. Figyelni kell a cikkolvasottságon túl az oldal látogatottságára is.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
nagyúr
elméleti szinten nincs ennyire közvetlen kapcsolat a chipek és a ROP-ok száma között - az más kérdés, hogy a gyakorlatban bizonyos konfigurációk kedvezőbbek, és a duplaannyi chip akár utalhat duplaannyi ROP-ra is. de nem szükségszerű.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
Gonosz15
aktív tag
válasz sniper elite #5237 üzenetére
De csak ilyen alaplapba tesztelhetsz
-
Gonosz15
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #5239 üzenetére
Tudom, de belefér 7db 5870 X2 és sniper elite legalább olyan tesztet csinálhatna amit megemleget a nagyközönség.
-
Str8 sk8r
őstag
válasz sniper elite #5241 üzenetére
...kíváncsi lennék a tápra, ami elviszi azt a konfigot...
×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×
-
tzsolesz
nagyúr
Na meg hegesztő trafóról kellene üzemeltetni, nem beszélve arról, hogy külön játékot kellene íratni neki, ami használ is ennyi gpu-t, na meg arról, hogy az Intel-el is fel kellene vennie Sniper Elite-nak a kapcsolatot, hogy hozzon már össze egy 8 magos i7-et egy teszt erejéig.
Tehát végül is kivitelezhető, csak sok az utánajárás.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz tzsolesz #5245 üzenetére
Nem 8 magos i7 kell, hanem egy-két 4 vagy 6 magos, ami 8Ghz-en megy ha megöntözi nitrogénnel.
Amúgy én egy EVGA Calssified x58-as deszkába pakolnám őket, ha lenne 2db 5870x2-m, és oda kéne pörkölni az i7-nek, hogy megkergesse.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
TESCO-Zsömle
félisten
Gonosz15: Az lehet, de semmit sem érne vel, mert CF csak 4GPU-t kezel, foldingra meg ATI nem annyira jó, mint az nV mert oda GPGPU kell.
sniper elite: De csak hűtési okokból, amúgy semmi akadálya. Foldingra akár 50-et is be tudsz fogni, mint GPGPU, csak legyen hozzá alaplapod...
zuchy: Folding nemigen eszi a procit, szóval nem lenne platform limit. Játékra meg nem lehet használni, feljebb említett okok miatt.
Sárpac: Ebbe még annyi VGA sem fér, mint egy átlag deszkába...
Str8 sk8r: Koolance 1700W Liquid-Cooled Power Supply, Rev 1.5, Ultra X3 Modular 2000W PSU, Cisco Power supply 2500W, CISCO WS-CAC-3000W POWER SUPPLY, stb...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
sniper elite
senior tag
válasz tzsolesz #5245 üzenetére
Aki kettő egyenként 2 gpu-s kártyánál többet rak a gépbe az egy beteg ember... 2 kártya bőségesen elég mindenre! Másik hogy mindennek van egy határa, pc-re is megvan mi az az összeg amit maximum érdemes költeni, mivel a kártyák fél éven belül akár 30%kot veszíthetnek árukból! Szóval egy szó mint száz, 2 kártyát maximálisan elég egybekötni, aki máshogy gondolja, az vagy önreklámot akar, vagy csak jár a szája!
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz sniper elite #5249 üzenetére
Aki kettő egyenként 2 gpu-s kártyánál többet rak a gépbe az egy beteg ember
Vagy dolgozik...
Sub-Dungeoneer lvl -57
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Ford topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest