- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
smkb
őstag
És az eddigi perek Intel ellen mire vezettek...
Amíg emberek vannak mindenki megvehető (ez a világ erről szól) és mindig a gazdagabbnak és az erősebbnek van igaza. Ezt is tudhatjuk.
Majd a jövő megmutatja, hogy a jelenlegi fantáziásokból mi válik valóra. Core2 előtt az AMD is felvázolt magának egy jövőképet, ami aztán romba dőlt. Sok idő ám ez a 4-5 év.
Egy piacon mindig az erősebb diktál. Intelnek monopolhelyzetbe jutás elkerülése miatt érdeke az AMD létezése, de nem a terjeszkedése. Intelnek ez a 80%-a megfelel, mert így is dől be a pénz, a részvényesek boldogok, nyereség van, és nincs monopolhelyzet. Majd ha nőne az AMD akkor meg előkerül a pénz és az eszközök.
Csúnya világ ez, de igaz ami igaz, álmodozni szabad.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Például, hogy befejezte az ár visszatérítéses modellt. Nekik sem lenne üzlet ez a folyamatos EU-s bünti. Ráadásul mindjárt meg lesz a Dán és az USA ítélete is. Oda megint fizetni kell. Aztán ezek az ítéletek jogerőre lépnek, így az AMD megkezdi ezekre alapozva a kártérítési pereket. Oda is fizetni kell majd. Nem olyan jó dolog ez.
Ami a legnagyobb baj, hogy az EB fenntartja a jogot további bírságok kiszabására, ha az Intel nem tartja be a feltételeket. Nyilván ha ez megtörténik, akkor meg majd erre alapozva az újabb kártérítési per.
Aztán ugye gondolni kell arra is, hogy ha kétszer valakit elítélnek ugyan azért, akkor másodjára a büntetést többszörösre mérik. Ez kb. 4-5 milliárdot feltételez.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Cyberpunk
félisten
Nocsak [link] akkor lehet hogy még is lesz valami abból a szeptemberi DX11-ből nV fronton
Vagy csak megint marketingAmúgy ATI fronton is érdekes lesz hogy a kezdeti időkben menyire lesz jó driver HD5xxx-ekhez. Mert ha megint várni kell vagy fél évet egy normális ATI driverért Akkor könyen elcsúszhatnak. De a lépés előnyük akkor is megmarad.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Gonosz15
aktív tag
Az Intel sem isten, csak egy cég. Ha kap pár komolyabb büntit az még jobban visszaveti majd, szerintem.
[ Szerkesztve ]
"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
-
VinoRosso
veterán
A GTX280 már kifutott kártya, viszont amikor kijött a 4890 még nem volt sehol. Arra az időszakra készült amig a 4870 és a 4870 X2 voltak az ati csúcskártyái. Mivel jött a válság is, ezért sok GTX280-as marad készleten, ezért is kerül ennyibe. Veszteséggel pedig nem fogják eladni a kereskedők az biztos.
(#5953) Cyberpunk
Ez kamu mint tudjuk, mivel egyrészt GT 300 nem létezik, másrészt az NV nem drótoz be semmilyen kódnevet a driverbe, de ha be is drótoz, akkor sem GT hanem G jelzéssel
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
válasz Cyberpunk #5953 üzenetére
Szeptemberbe bemutatják a Fermi/GT300 (kinek hogy tetszik) képességeit gondolom néhány DX11-es techdemoval. Komolyabb dologra nem érdemes számítani arra meg pláne nem, hogy még ebben a hónapban ennyi példány megjelenik.
Szerintem nem lesznek hatalmas driver problémák mert igazán drasztikus architektúrális változtatást nem kell eszközölni a DX 11 miatt. Nagyobb változás a tesszelláció körül történt de ez már nem ismeretlen terület az ATI-nál.
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Cyberpunk #5953 üzenetére
A szopás most kivételesen NV olalról fog jönni driver téren.
Persze hogy nem voltak gondok a G80 driverekkel, a G92, és a G200 megjelenésével, hiszen jóformán csak hozzáadott tranzisztorok száma nőtt, meg a memóriavezérlő sávszélességével játszadoztak. A driver már megvolt 2007-ben tökéletesen.
Míg ugye az R600 merőben új problémákat hozott, amit nehezebb volt kezelni. Na már most, a jelenlegi HD4000 széria felépítése igen közel áll a megjelenni készülő HD5000 széria felépítéséhez. (DX10.1>DX11, memvezérlő, architektúra felépítése), így nem lesz nagy gond a driverekkel.
Az NV viszont ha valóban ÚJ gpu-t fejlesztett, akkor ott most kezdődik a szopacs, és minden a feje tetejére fog állni.
Így most ezeket figyelembe véve ez a driveres dolog nem jött be.
(#5957) Med1on Vazz, megelőztél. Ezek szerint én ilyen sokat tökölök egy hsz-al?
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz tzsolesz #5958 üzenetére
Hát ha azért vissza megyünk az időben (nem is túl messzire) akkor ATI-nál is volt szopóka rendesen a driverekkel Ha jól rémlik főleg HD2xxx/HD3xxx váltáskor. De a mostani HD4xxx-es széria megjelenésekor sem volt valami egyszerű a helyzet. Gondolok én itt főleg a csúcs kártyákra (X2).
De tény hogy nV-sem lesz túl rózsás helyzetben, de én nem féltem őket valahogy az nVidia driver író részlege mindig is jobban működött az ATI-nálHope was the right choice, and it always will be.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Cyberpunk #5961 üzenetére
Olvasd el még egyszer amit írtam. Nem kellett nagy tudomány az átnevezett kártyáknak új drivert írni, hiszen ugyan azok maradtak a kártyái. A HD4000 szériánál nem voltak nagy gondok.
Ebből próbálj meg kiindulni. Nem az NV volt jobb driver írásban, hanem nem kellett merőben új eszközöket alkalmazniuk, az átnevezések miatt.
jah, miért olvasok egyre több elégedetlen NV tulajt driver téren? Állítólag mindenki ezeréves drivereket használ, mert az elmúlt fél évben nem sikerültek valami fényesen az NV driverek. Ajjaj. ne hogy forduljon a kocka.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz tzsolesz #5962 üzenetére
Azért még te sem tudhatod előre hogy nem történtek e komolyabb változtatások. Na meg hát elfelejted a DX11-et. Az igaz hogy nagyban hasonló a DX10.1-el, de azért mégis csak más.
Az igaz hogy az nVidiánál is előfordulnak rossz driverek, de azért itt sem rossz a helyzet. Legalábbis Win7-hez elég jó driverei vannak. Én most is a legújabbat használom hozzá és minden működik
Itt többnyire a béta driverekkel szokót gond lenni, de aki meg azokat pakolja fel vessen magára.
De remélhetőleg most fordul a kocka és már elég jó driverrel jön ki a HD5000-es széria.Hope was the right choice, and it always will be.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A CUDA 3.0 elég sokat változik. Oda kellenek újítások. Például felmerült az indexszelhető regiszterek bevezetése. Emellett a Larrabee miatt az 1/2-es DP teljesítmény a minimum elfogadott.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Med1on
aktív tag
Nem akarok ingyenreklámot csapni gbors-nak de egészen kellemes kis tesztet hozott össze a témával kapcsolatban.
Játék Windows 7 alatt, 1. rész ATi Catalyst
Játék Windows 7 alatt, 2. rész Nvidia GeforceA semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
vergilx
őstag
üdv all.
Nem tudom volt e már:HD5870 kép
lehet,hogy igy fog kinézni? -
RapUGround
tag
válasz Cyberpunk #5961 üzenetére
Én úgy tudom, hogy igazából az Nvidia driverek terén azért szerepel jobban, mert az ő kártyájuk egyszerűbb felépítésű és minden játék rá optimalizálva jön ki, míg az ati kari bonyolultabb felépítésű ezért nagyobb szintű optimalizációra van szükség, hogy elfogadható sebességűek legyenek a kártyák. Ezért van az, hogy az ati a 2. a diszkrét karik piacán mégis jóval nagyobb részlegük van a driverek készítéséhez, mint nvidianak. Remélem nem írok hülyeséget, de ezt így tudom. Teszem hozzá valahol olvastam, lehet valamelyik architektúrával foglalkozó tesztben, itt PHn.
-
gyiku
nagyúr
az atnevezesrol: Nvidia's new driver with Geforce 300
szerintem vmelyik mostani kartyajukat csak egyszeruen atnevezik gt300-ra, az eddigi jol bevallt modszer szerint.hüllő
-
gyiku
nagyúr
-
westlake
félisten
en 5870 x2-es kepeket es eredmenyket szeretnek mar latni (nagyon,de nagyon)
Play nice!
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az ojjektumos CF-hez csak egy feladatirányító chip kell az alaplapra. Ezután minden kártyával működhet. Lehet, hogy felhasználják a Lucid chipjét, hiszen az elméletben egy kész termék. Ezután már csak a támogatást kell közösen megoldani. Nyilván ha összedolgoznak ez sem akadály.
Igen csak AMD lappal fog menni a CF, de ez lenne a platformosodás lényege. A konkurensek kizárása. A Intel platform küzd majd az AMD platform ellen. A jövőben mindegy lesz a CPU és a GPU teljesítménye önmagában. Az lesz a lényeg, kinek a platformja erősebb összességében. Persze keverheted a gyártókat, csak anyagilag nagyon rosszul jársz.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Oks, értem, köszi!
Valszeg nem annyira egyszerű ez a Lucid cucc, hogy csak úgy összedobjanak egyet, mert ha az lenne, akor szerintem ésszerűbb/olcsóbb lenne egybeépíteni az északi híddal.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Valszeg az új karik megjelenésével elkezdik levinni a kereskedők beragadt készletek árait. Így is csak bottal piszkálják már a túlárazott karikat. Nyilván jobb eladni kis veszteséggel, mint hagyni díszelegni a polcokon.
-
nagyúr
azért a G80-as drivereket teljesen from scratch kellett írni, mint az R600-at. és lássuk be, jobban sikerültek.
driver fronton én most nem hirdetnék versenyt, mert még a végén az S3 nyerne - a Catalyst a 9.7-től kezdve furcsa nekem, nVidia oldalon meg ez a 190.62 volt egy csöppet beteges - remélem, őszre mindkét gárda összeszedi magát...Med1on:
RapUGround, 5967: így is lehet mondani. meg úgy is, hogy az AMD egy rakás dolgot kispórolt a real-time ütemezőjéből, amit a driver végez el helyette. mondjuk az RV770 vs GT200 csatában ez bejött, meglátjuk, meddig bírják továbbvinni.
Abu, objektum alapú multiGPU cucc: azért legyünk realisták. a p****primitív AFR esetében is évek kellettek, mire kiforrott a dolog, és normálisan skálázódik - a nagyságrendekkel bonyolultabb és built-in overheaddel rendelkező objektum alapú felosztás mitől működne azonnal?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Lucid 3 éve dolgozik a technológián, az AMD másfél éve vizsgálja az lehetőséget, gondolom aktívan. 2011-től lesz igazán fontos a dolog addig, még további 1 év van, amit a Luciddal el lehet tölteni fejlesztéssel. Az AFR pedig elérhető továbbra is. Idő mint a tenger. Ha nem sikerült 2011-ig összehozni, akkor sem lesz komoly probléma.
-
tzsolesz
nagyúr
Áll még a szeptember 10-ei bejelentés? Mert valahol olvastam itt a PH!-án (talán ebben a topic-ban) hogy igazából nem ilyen szándékkal lesz egy nyilvános fórum 10-én.
Én azt hittem hogy ki lesznek állítva a kártyák, felettük egy promóciós kép, az új architektúrával, és mellette a szöveg, az új gpu-k felépítésével.Ilyenről még csak ne is álmodjunk?
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz tzsolesz #5984 üzenetére
A publikus start szeptember 22-én lesz. Elvileg akkor jár le az NDA.
Persze 10-én lehet, hogy pár áldott jó léle... izé alávaló gazemberek már szivárogtatnak anyagokat.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #72042496 #5986 üzenetére
22-e elvileg a start, és a tesztek is akkor jönnek. Kb. ugyanaz a stratégia, mint a HD 4000-nél. Kivéve a középkategóriát az nem sokkal a HD 5800 után startól. Novemberre pedig jön a csúcskat X2.
Med1on (#5988): - valamit biztos fognak írni.
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
Ha 10-én a fudzilla (esetleg techpowerup, vr-zone) nem kezd el információkat szivárogtatni akkor azonnal törlöm a könyvjelzőből, mert valszeg radikális változások történtek az oldalnál aminek köszönhetően a szerkesztők 99%-át kirúgták...
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
nagyúr
engem ezen a ponton nagyon meglepne, ha bármi konkrét kiderülne holnapután... esetleg el tudok képzelni 1-2 benchmark számot, mondjuk lehet, hogy mindenkinek megengedik, hogy letesztelje az új VGA-kkal a Stormrise-t
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Gonosz15
aktív tag
Hát azért mondjuk a végleges speckókat vagy legalább egy részüket elszólhatnák nagyon nagyon véletlenül..
"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
-
Dark KillerX
addikt
válasz csatahajós #5996 üzenetére
Már csak egy nap,amúgy tiszta csend és hullaszag van.
[ Szerkesztve ]
-
mad1
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Dark KillerX #5997 üzenetére
Egy nap a kiválasztottaknak. Másfél hét a halandóknak.
Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Óra topik
- TCL LCD és LED TV-k
- DIGI internet
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nyomtató topik