-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
A Sapphire 5770-es kari miért nem kezeli a venti fordulatot magától?
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Pug
veterán
válasz 7Heads Drago #9251 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy magától?
Kell hozzá a driver, anélkül nem szabályoz egyik sem -
Pug
veterán
válasz 7Heads Drago #9253 üzenetére
nothing
-
Hurkaleves
őstag
válasz 7Heads Drago #9251 üzenetére
nálam is szarul kezeli a driver a fordulatot ezért raktam föl az afterburnert mert abban egyedi grafikont tudsz beállítani, hogy a hőmérséklet növekedésénél milyen fordulaton mennyen a venti! faja!
-
belaazallat
addikt
válasz Hurkaleves #9255 üzenetére
Az lehet, hogy neked segített, de neki a Sapphire kártyájával, valszeg ugyan úgy nem fog működni az MSI szoftvere, mint ahogy nálam se. Még ATT-ben sem tudtam profilt létrehozni a venti szabályozásnak.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Hurkaleves
őstag
válasz belaazallat #9256 üzenetére
nekem is zafír van... (v3-mas)
-
Ragga.Bob
tag
válasz belaazallat #9256 üzenetére
Ott valami más gond lehet, mert nekem is simán lehet neki profilt adni az afterburnerrel, és nagyon-nagyon szépen viszi. Egyedül ki nem kapcsolja a ventit a beállított érték alatt (35°C), csak tovább csökkenti a fordulatszámot. (Sapphire 5770)
[ Szerkesztve ]
"The only place success comes before work is in the dictionary." (Vince Lombardi)
-
belaazallat
addikt
válasz Hurkaleves #9257 üzenetére
Akkor a rev 1-es karimmal lesz a gond. Melyik afterburner verzió?
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Hurkaleves
őstag
válasz belaazallat #9259 üzenetére
1.6.0 beta5
cata: 10.4és erről a kariról van szó...
hamarabb megvolt mint hogy az oldalra föltették volna..
de sajnos a feszt nem lehet állítani rajta..[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz Hurkaleves #9260 üzenetére
Oké! User és program error tényállás forog fent, 1.5-ös verzióval próbálkoztam. Az általad említett béta mükszik. Köszi!
-
7Heads Drago
veterán
válasz Hurkaleves #9260 üzenetére
Nekem is ilyen karival kell felszerelnem egy gépet.
Kipróbálom a progit.
Köszi.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Hurkaleves
őstag
válasz belaazallat #9261 üzenetére
belaazallat: zsíros!
7Heads Drago: mindenféleképp! mert mondom a gyári szabályzás nálam pl. 95C-ig engedte a gpu-t (fur render-nél) ami nekem sok. (és még a gtx480-ra mondják, hogy forrófejű... )
de a "házi" szabályzással ez az érték már csak max. 85C volt ami játék alatt kb. 75C. -
speedernet
aktív tag
Hali! Nekem 5770 vapo-x van és 100% os terhelésen nem megy 60 fok fölé a hőfok!!
53% on megy ilyenkor a venti és semmi hangja!!
Csak azért irtam le mert csodálkoztam itt a 90 fok meg 70 röl beszéltek. Ref hűtővel ennyi??? -
Ragga.Bob
tag
válasz speedernet #9265 üzenetére
Jelentősen beleszól ebbe a nem kevés tuning is
Tuning nélkül azért ezek a hőfokok jóval moderáltabb tartományban vannak. (ld. nálam pl 33-65 fok rev3 hűtéssel)"The only place success comes before work is in the dictionary." (Vince Lombardi)
-
m3ss
veterán
Adott egy ATI 5770 vga 4 kimenettel. (2x DVI, 1x HDMI, 1x DisplayPort)
4 eszközt szeretnék rákötni, hogy ne kelljen a kábeleket cserélgetni. 2 DVI-ra 2 monitort kötnék, HDMI-re projektort, Display Port-ra pedig egy ilyen adapterrel egy tv-t hdmi-hdmi kábellel. Gondolom ez így működni is fog, probléma csak az, hogy a tv-re hangot is akarok kiküldeni..Ha jól tudom a Display Port-on hang is megy ki, meg az adapter is tudja, viszont meg fogom tudni mondani a vga-nak, hogy ne hdmi-n küldje ki a hangot hanem a DP-on?
köszihttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Ragga.Bob
tag
válasz speedernet #9268 üzenetére
Nem emléxem, mert nem az én kártyámról van szó. pisztoly kollégát kérdezd róla, de ha jól emléxem olyan 1000/1300 környékéről van szó.
"The only place success comes before work is in the dictionary." (Vince Lombardi)
-
speedernet
aktív tag
Hali pisztoly!!
5770 vapor-x tuningben szeretném tanácsodat kérni?? Milyen progi, mennyi fesz, mivel lehet stabilitási tesztet csinálni?Ragga.Bob: Ha tudsz te is segíthetsz ebben!
-
Ragga.Bob
tag
válasz speedernet #9270 üzenetére
Én, ha lehet, ebbe nem szólok bele Alapvetően nem szeretem a tuningot, csak ha már muszáj, ami meg még remélem messze van.
Természetesen kipróbáltam mit bír a cuccos, akkor először a ccc-vel húzattam meg, annak van vmi auto tuning beállítása, azzal +fesz nélkül ment 955/1335öt stabilan. Fesszel biztosan kijönne belőle több is, de minek hajtsam, nekem így is elég. Húzhatod még az msi aftrburnerrel is. Pisztoly talán biost is szerkesztett, de azt majd elmondja őStabilitás tesztre meg ott van a furmark, a 3dmark06, az msi kombustor, a 3dmark vantage, a haven benchmark.
[ Szerkesztve ]
-
Hurkaleves
őstag
válasz speedernet #9270 üzenetére
szeva!
nos. a catalyst "csak" 960-ig engedi a gput húzni. jelenleg nálam is ennyin megy alapfesszel.
viszont csináltam egy kis bios moddot amivel kitoltam a "csúszkát" 1200-ra ami tök fölösleges, de had legyen..
nálam alapfesszel az 1000mhz még okés. valakinél egy kis fesz emeléssel 1050 és picit felette is stabil a gpu. én nem tudok feszt emelni mert úgy néz ki nem támogatja a kátyám... valszeg az a bizonyos volterra áramellátó csipp hiányzik belőle... passz..
no meg (egyelőre) a gyári hűtéssel nem is akarok nagyon feszt emelni.. így is eléggé kapatja..
a ramokat 1300-on használom.. valszeg az is menne följebb, de ramsünik hiányában ezt sem nyúzom tovább...javaslom neked is a 960mhz-t majd teszteld ezzel a progival azon belül is a "fur rendering"-et válaszd! ha ez elmegy kb negyed órat az már okésnak mondható mert a játékok sem használják ki ennyire a vga-t mint ez.
közben folyamatosan monitorozd a hőmérsékletet!
ha a venti szabályzás ratyi akkor meg az msi afterburner nevű progit használd mert abban frankón be tudod lőni a fordulatot/hőmérséklet... -
speedernet
aktív tag
válasz Hurkaleves #9272 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!! Megprobálom!! Igaz eddig 930 felett nem sikerült valami fényesen a tulhajtás mert a 3dmark vantage mindig hibával kilépett, megfegyott!! Mitöl lehet? Ennyire ratyi lenne a vapor x??? MSI Afterburnert már belőttem korábban! Jó kis progi. Sajna a link amit adtál ezt irja: Sorry, this download link is expired. Ha leirnád a progi nevét esetleg máshonnan le tudnám szedni!
-
Pety1
csendes tag
Hello, valamelyik gyártó ad még játékot az 5770-hez?
Dirt 2 , vagy MW2-t ?
-
Hurkaleves
őstag
válasz speedernet #9273 üzenetére
ejj tényleg... akkor így
lehet azért nem tudod jobban húzni a kártyát mert gyárilag alacsonyabb fesz van neki adva...
olvastam itt különböző értékeket különböző kártyáknál... de sok minden befolyásolja még a tuningot... szal ez ilyen zsákba macska... de ha 930-on elmegy az is jó... azt a pár plusz megahertz-et csak a tesztprogik mutatják ki.. játékokba nem nagyon érzed.. -
speedernet
aktív tag
válasz Hurkaleves #9275 üzenetére
AMD GPU Clock Tool azt irja alapfesz 0.9500 V De tudok neki adni 1.250 et elvileg! Valami más modon lehet feszelni még? A 3dmark vantage ba 7000 fölé szertném tolni High tesztben. Ez az én hülyeségem lehet nem lessz jobb tőle! Most 930 on 6795 kap. De amugy nem stabil igy sem sajna teljesen mert néha cod alatt megáll vár egy kicsit barna képernyő melett azt megy tovább! Ha lejebb veszem az értékeket nem csiná ilyet!
-
Papi1988
csendes tag
Sziaztok!
Vga vétel elött állok max 40ezret akarok kiadni a kártyára és most azon vacillálok hogy 4870 vagy 5770et vegyek inkább. Az 5770 előnye a DX11viszont a 4870 256bites míg az 5770 csak 128. Sztetek mit vegyek inkább?
-
Papi1988
csendes tag
Játékra szeretném inkább használni...
-
speedernet
aktív tag
ÁÁÁ Döglött egy kari ez a 930 at sem birja ezzel a progival 80 sec körül lefagy!! Mit lehetne tenni??
-
-
Hurkaleves
őstag
válasz speedernet #9276 üzenetére
az a 0.95 az idle fesz! terhelve adja neki az 1.2 körülit... és ez az érték a változó a kariknál..
bios kiírja... ha nagyon kíváncsi lennél.. amúgymeg lődd be 900-ra oszt kész.. nem igazán fogod észrevenni a változást..Papi1988: az űbergyors ramok miatt hozza a sávszélt az 5770 is!
-
speedernet
aktív tag
Szerintetek a Pheno, II 965 alaporajelen kihajtja teljesen az 5770 et? Igatábol egy Phenom II x3 720 de 4 maggal 3.4 Ghz en hajtom!
-
madgie
titán
válasz speedernet #9283 üzenetére
Akkor megint én
Phenom II x3 720 van nekem is, három mag, alapórajelen is elég full HD-ben a játékoknak, de most négy magon, 3 GHz-n megy. Minél nagyobb felbontásban nyomod, annál kevésbé számít a proci és annál jobban a GPU.
-
cvn69
tag
"Full HD-ben nyomok mindent vele, a Metro 2033 csak, ami nem igazán játszható, ott már vissza kell venni a felbontást is"
Ezt ugye nem mondod komolyan. Én egy BFG 9600GT OC-m van és FullHD-ben simán megy max-on a Metro2033, pedig RAM-ból is csak 2 GB van mellette, E8200 procival. Most rendeltem egy "Batmobilos" 5770-et, de ha megreccsen a Metron, akkor sepoku lesz.
"Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"
-
cvn69
tag
válasz Hurkaleves #9286 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Hurkaleves
őstag
nem tudom elképzelni... vagy ha neked elég, hogy megy akkor igazad van... menni biztos megy...
az öcsém (for3l)-el teszteltük a metro-t a következő konfiggal:
phenom II X2 3700mhz
4gb ram (1160mhz 4-5-5-15)
radeon hd 4870X2@asus top biosa kártya miatt ugye csak dx10
very high beállítás
4xmsaa
16afés így nem mindenhol volt játszható fps 1680x1050-be!!! tehát még csak nem is fullhd felbontásban!!!
az a vga pedig kb 4X erősebb a 96gt-nél... és a konfig többi alkatrészét sem mondanám gyengének, de megfektette s rendszert.. dx11+tesszelláció+dof -ról meg még nem is beszéltünk!!! ezek képesek simán felezni az eddigi fps-t is..
[ Szerkesztve ]
-
cvn69
tag
válasz rumkola #9291 üzenetére
Megy 15-20 fps-sel is.
Az alábbi videó közben ment a fraps, amivel felvettem és még pár apróság. Szerintem, játszható mértékben megy. Az eredeti jóval világosabb.
Metro2033Ha az 5770-esnek még le kell venni a felbontást, az elég érdekes, szvsz.
Bátyjámnál 5750-nel megy szintén 2GB RAM-mal.
Igaz, én eljátszok a neten is 100-150-es ping mellett, másnak meg a 15 is sok.[ Szerkesztve ]
-
Hurkaleves
őstag
hát ha az agyad is 10 fps-sel dolgozik akkor elképzelhető, hogy szinkronban vagy a játékkal és sima futásúnak érzed... mert itt másra nem tudok gondolni...
ne fogd a videára! a mai videómegosztó progik már elég jók, hogy akár fullhd videókat is visszaadjanak 25fps-el!
[ Szerkesztve ]
-
cvn69
tag
válasz Hurkaleves #9296 üzenetére
Én nem emlékszem, hogy mondtam volna bármi sértőt rád.
Nem a videó sebességét fogtam a videára, hanem a minőségét.
Elhiszem, hogy nehéz elismerni, hogy a hatalmas elméleti tudásod ellenére, mégis játszhatóan megy nálam. Bár, bizonyára neked olyan gyors az agyad, hogy szinte állóképnek tűnik a videó.
De lehet, hogy mivel NVidiára van optimalizálva a játék és DX10-zel megy mégiscsak játszhatóan fut?"Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"
-
NFree
addikt
Cső megint én,
Naszóval az asus cukor megeggyezik a ref nyákkal , mert én hosszabnak látom?
erre lennék kiváncsivga
-
cvn69
tag
Ha bekapcsolom az Advanced Physx-et, akkor valóban szaggat, de nélküle nem.
Vagy ez és ez úgy tűnik?
24 kép/s-től folyamatosnak látod a képet, iszonyatosan szaggathat a 20 kép/s.
Mindenesetre, számomra játszható. De én ilyen igénytelen vagyok, még 10-es ping felett is tudok multizni. Gondolom, nektek már az is képregény.Részemről ez a téma kimerült, mivel ti elméletből mondjátok, hogy az bizony nem úgy van, én meg látom és játszom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest