- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tom5
addikt
Ma beizzítottam az új Gigabyte 5770-esem. Kellemes csalódás ez a kártya. 4870 után szinte teljesen néma és hűvös. Egyelőre alapórajelen minden.
-
bagyulajuve
addikt
Nekem nem veszi le 2d-ben 157/300-ra az órajleket, hanem a legalacsonyabb érték 400/1200. 3D-ben 850/1200, ez oké. Viszont sokszor, csak úgy, hogy netezek, akkor is átvált 3D-s órajelre.
1 kijelző van a vga-ra kötve. CCC-vel ment fel először a driver, majd leszedtem a CCC-t --> nem volt jó, majd teljes driver eltávolítás (driversweeper, registry cleaner is volt). Majd a tisztított gépre raktam csak a 10.3 drivert és hozzá ATT-t. Afterburner is fel van rakva.
Kártya: MSI 5770 PMD1G.Egyéb ötlet? Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Resistencia eterna
-
dashed
senior tag
válasz bagyulajuve #8405 üzenetére
ccc-ben vedd vissza a mag orajelet pl 600 mhz re. Ekkor valszeg visszafogja venni 2ds orajelre. Ha nem akkor kicsit jatszadozz a frekikkel, majd lodd vissza alapra. Nekem igy sikerult megoldani, mikor legutobb drivert csereltem.
Driver+ccc van csak fent nalam
-
HaZsolt
őstag
válasz bagyulajuve #8405 üzenetére
Afternburnerbe menj rá, hogy reset, meg induláskor ne húzzon semmit se a karidon. Aztán CCC-ott nézz szét, mindent rakj defaultra és vissza fog szabályozni ha nem azon van.
-
keke69
őstag
válasz bagyulajuve #8408 üzenetére
Ugyan ilyen karim van és nekem is csak 400/1200 megy vissza ,bár én tudok feszt állítani csak nem ér semmit,és hawk-nak írja ki nekem is!
Afternburnerbe annyit enged húzni mint a CCC-ben a max,és hiába emelek feszt akkor is csak 960/1445-ig enged![ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
Pero
senior tag
válasz bagyulajuve #8408 üzenetére
afterburnerben settingsnél be kell pipálni a voltage controlt és akkor tudsz neki feszt adni. ill nem tom neked melyik rev van fent az 1,51et tedd fel ha nem az.
-
keke69
őstag
válasz bagyulajuve #8411 üzenetére
Ha netán sikerül valamit kiokoskodnod megköszönném ha megosztanád velem is!
Amúgy meg szerintem teljesen korrekt ez a kártya bár keveset hallani róla itt a hozzászólásokban![ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
JNashville
senior tag
Na, végre lezárult a Powercolor 5750-essel folytatott kálváriám, és cserélték erre:
Sapphire ATI Radeon HD 5770 1GB Vapor-X DP OC Lite
Toltam vele egy kis Fallout 3-at, a legmagasabb felbontáson is gyönyörűen futott, Furmark stability teszt is kipipálva (nem ment 65 fok fölé, pedig nem is pörgette fel magát a hűtés). szóval úgy néz ki, megtaláltam az igazit
A hűtése igazi királyság, alapjáraton ugyanolyan néma, mint a passzív ASUS-om és Powercolorom volt.
Majd írok még eredményeket, de sajnos vár még 9k karakter szakdoga.
[ Szerkesztve ]
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
bajtokarpi
őstag
válasz JNashville #8413 üzenetére
Üdv.!
Nagyon kiváncsi lennék a véleményedre, pont a vapor-x, és a hawk között örlődöm hetek óta. Ugye a vapor-x-et, már rég meg tudtam volna venni, de ott van ez MSI Hawk-ja, ami nagyon piszkálja a csőrömet. Konkrétan, mind a 2 kártyát szénné dicsérik a külföldi tesztek, elég sokat elolvastam belőlük, de olyat nem találtam, ahol pont a vapor, illetve a hawk-ot tesztelték volna egymás ellen. Kártyát kell, hogy vegyek, de itt állok széttárt kezekkel, mert nem tudom eldönteni, hogy melyiket!!!???
Amúgy, hol vetted a kártyádat?
UI.: Sok sikert a szakdogához.
keke69: ez a kártya, csak hűtésben különbözik a hawk-tól? Érdekes ezen is csak 1 DVI csati van.
[ Szerkesztve ]
battletag: bossi#2666
-
JNashville
senior tag
válasz bajtokarpi #8414 üzenetére
Itt, Hardveraprón vettem a kártyát w.daywalker-nél. Igazából nem tudok sokkal többet mondani, eredetileg MSI Hawkot akartam venni, de mivel a kereslet bőven meghaladja a kínálatot, jelenleg szinte beszerezhetetlen.
Mivel ez OC verzió, még jobban is jártam szerintem, mindenesetre nagyon elégedett vagyok első körben vele.
Azóta kipróbáltam az új Wolfensteinnel is, ami mondjuk nem egy grafikai csoda, de ezzel együtt röccenés nélkül ment a legmagasabb beállításokon, 1080p-ben.
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
bajtokarpi
őstag
-
bagyulajuve
addikt
válasz bagyulajuve #8415 üzenetére
vagyis csak részsiker, mert a memóriát nem veszi le, hiába állítom át, de magnál működik
Resistencia eterna
-
Perillustris
senior tag
válasz bajtokarpi #8414 üzenetére
Szerintem bátran vedd meg a Vapor-X-et, nem fogod megbánni. Semmi értelme őrlődni, az orvos többe kerül majd.
BTW ha ennyire nem sürgős, lehet, érdemes plusz pár hetet várnod (bár szerintem nem kell ennyi hozzá), míg újra beesik az apróba egy 5850-es 50-52* ezer körül.
*40K körüli 5770 Vapor-X-et vettem alapul.
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
bajtokarpi
őstag
-
fer
őstag
Sziasztok! Mi a véleményetek erről a kártyáról?
Elsősorban a hangja érdekelne!
[link][ Szerkesztve ]
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
válasz JNashville #8423 üzenetére
Köszi, de én nem ott akarom venni és nem annyiért, engem konkrétan ez a modell érdekel, vagy ha van rávaló halkabb hűtő, akkor még úgy is sokkal jobban járnék!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
JNashville
senior tag
Értem én, azért mondom, hogy én a helyedben már biztos nem vennék ref. hűtésű 5770-et. A Vapor-X-es verzió minimálisan drágább, és nálam (is) tökéletesen bevált.
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
szasanyi
félisten
3DMark Vantage Performance tesztet csináltam a konfigommal (minden alapórajelen), és Vista 32bit SP2 + DX11 valamint Catalyst 10.3 társaságában:
Az a kérésem, hogy aki Core i5-750 + 2x2GB DDR3-1600 + R5770 konfiggal rendelkezik, csináljon már egy ilyen, alapórajeles tesztet pls! Szeretném meglátni mekkora a többlet teljesítmény egy olyan konfiggal. Tudom, hogy ez a teszt is csak DX10-ben fut és nem is szép, meg nem is különösebben mérvadó, de még mindig jobb összehasonlítási alapnak tartom, mint a régebbi 3DMark06-ot.
-
fer
őstag
válasz JNashville #8425 üzenetére
Én is értelek, de minek vennék 40k felett, amikor a feléért is hozzá lehet jutni, igaz használtan, de ha működik, akkor jobban jártam!
-
fer
őstag
válasz JNashville #8428 üzenetére
Meg szerintem az RBE-al ezt is lehet módosítani, ahogy azt a 4670-el tettem! Itt a venti fordulatra akartam célozni!
Vagy tévedek?''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
csokad
senior tag
válasz JNashville #8416 üzenetére
miért mondod/gondolod hogy jobban jártál a VAPOR-X-el mint a HAWK-al?
-
keke69
őstag
válasz bagyulajuve #8418 üzenetére
Akkor szerintem sohasem lesz 157/300 ill nem lehet megcsinálni sehogyansem?
-
keke69
őstag
Ja és megcsináltam amit belinkeltél de nálam nem történt semmi változás,továbbra is 400/1200 2d-ben
-
keke69
őstag
Pedig a biosban benne van slate5 alatt a 157/300
-
westcoastog
veterán
Kinek mennyi a gpu score 3dmark vantageban? Nálam 6100 pont a gpu score 5770-el, szerintem egy kicsit sovány, nem 3dmarkkal játszom, csak például látva szasanyi gpu pontját, mintha kicsit alul teljesítene a kari, driver már a 10.4b.
-
Intel q8200
senior tag
Valaki esetleg találkozott már ilyen hibával?
iPhone 14 pro
-
Killer01
őstag
válasz westcoastog #8435 üzenetére
Az tényleg keskeny (főleg a konfigod többi részéhez képest), nekem 9300 a gpu pont (3,2-re húzott procival, alapon meg 9150).
-
HaZsolt
őstag
válasz westcoastog #8438 üzenetére
Vantage Performance tesztet futtattál? Ha nem akkor azért kevés. Vagy én arra gyanakodok, hogy túlmelegszik a kari, és leszabályozza az órajelit.
-
westcoastog
veterán
válasz HaZsolt #8439 üzenetére
Persze performance, ott is van a score-nál, a ventiszabályzás automatikus, de a vantage alatt nem emeli a fordulatot ahogy hallom. Gondolom ha ilyen kicsi a gpu pontszám, akkor lehet játékok alatt is érezhető, majd jövőhét szombaton hvaer gépén ( neki is giga 5770, a procija ph2 945) megnézzük a vantaget nála mit alakít a vga.
-
Mariann294
őstag
Üdv!
HD 5770 tulajoktól kérdezném hogy nagyobb erőforrás igényű játéknál (pl: GTA IV vagy Assassin's Creed II) meddig szökken fel nektek a hőmérséklet,és hogyan hűtitek a kártyát?Milyen ventik vannak a gépeitekben?Azért kérdem mert tanács kellene.Nekem 2 ilyenem van,de nem valami hatásos.80-90 fok között szokott ingadozni kb fél óra játék után..
Ha 2D-ben van a kártya,szóval üresjáratban akkor 37-40 fok szokott lenni,szóval ott nincs gond.De amint elkezdek játszani nagyon gyorsan felszökken...
Nekem amúgy Sapphire van,ilyen: 1.,2.,3.,4.
Ja és a semmi tuning nincs se a kártyán se az egész gépen...[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz westcoastog #8438 üzenetére
Ugyanaz a teszt, ugyanolyan VGA... sztem valami gond lehet nálad, hogy ilyen kevés GPU pontszám. Főként, mivel a CPU túlhajtva többet is kap, mint nálam az alapórajeles E8400. A PCI Expressz 16x meg van?
-
Dick81
tag
válasz westcoastog #8435 üzenetére
Ez valóban soványka! Régebbi driverrel is hasonló az eredmény?
Fel kapcsolja rendesen az órajeleket terhelés alatt?
Itt az enyém. Q9400@3600-al de 2600-on is 9000 felet van.Intel q8200: Tuning van-e?
[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
válasz szasanyi #8443 üzenetére
persze 16x-esen megy ccc és gpu-z szerint is.
(#8444) Dick81
próbáltam már 10.2-vel, 10.3b-vel is, oprendszer is volt már újrahúzva,
akkor is kb ennyi pontot kaptam.
most hogy gpu-z vel monitoroztam vantage alatt, végig az idle órajelet írja, de az nem lehet hogy akkor írt a logfile-ba pont amikor a vantage tesztet váltott és kilépett az asztalra?
cs source is elég ratyin megy, ott nem is akarja emelni az órajelet a kari, még amikor fel volt rakva és megnéztem, de az a game 9.12 vel meg tökéletesen ment.
Date , GPU Core Clock [MHz] , GPU Memory Clock [MHz]
2010-04-11 16:12:41 , 157.0 , 300.0 ,
2010-04-11 16:12:42 , 157.0 , 300.0 ,
2010-04-11 16:12:47 , 157.0 , 300.0 ,
2010-04-11 16:22:28 , 157.0 , 300.0 ,
2010-04-11 16:22:29 , 157.0 , 300.0 ,
2010-04-11 16:22:30 , 157.0 , 300.0 ,
ez a vantage alatti monitorozás.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz westcoastog #8445 üzenetére
Pedig úgy látom a táp is elég kell legyen. Milyen az oprendszer? Ha minden alapon megy (AUTO beállítások BIOS-ban, a CPU-nál is) akkor sem változik a helyzet?
-
Dick81
tag
válasz westcoastog #8445 üzenetére
Próbáld az MSI After Burnerrel monitorozni.
Elképzelhető, hogy pont akkor ír a Log-file-ba amikor vissza veszi az órajeleket, bár kevés esélyt látok erre a megfejtésre...mod:
szoftveres ütközés kizárt? Gontolok itt pl ATI CCC - ATI Tray Tools[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz westcoastog #8447 üzenetére
Én már tapasztaltam olyat, hogy a CPU túlhajtása mellett a rendszer összteljesítménye csökkent, hiába a jobb CPU teszt eredmények. Én nem is vagyok híve, ami különben semmit sem jelent, csak gondoltam egy próbát megér egy alapon futtatott teszt és annak eredménye.
-
Robi86
senior tag
Üdv!
Holnap vga-csere lesz egy Sapphire féle 5770-re. Melyik drivert érdemes feltelepítenem hozzá? Olvasgattam, a keresőt is használtam, de nem találtam konkrét választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest