Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fattyu666

    tag

    válasz Márton111 #8098 üzenetére

    Jól van na,...értem én a viccet,... csak nem szeretem :DDD
    Ha "mókának" szántad semmi gond, csak én itt a vezeték másik végén nem láttam, hogy mosolyogsz amikor ütögeted a klaviatúrát. Bezzeg, ha odabiggyesztettél volna egy szmájlit, akkor tudtam volna. :) Használd bátran a kis figurákat és kevesebb lesz a félreértés. :R
    Spongyát rá! :C

    Én mint "korrekt lakatos" az ilyen marokanyát, marokcsavart a melohelyemen szoktam összedobni, mert a műanyagba öntötteket nem szeretem.
    1db M16 anya, 1db M8anya, 1db ø20 alátét. Az alátétet satuban összenyomom, félbehajtom, de nem teljesen csak annyira, hogy egy nyolcas csavar kényelmesen elférjen közte. A 16-os anyát autogénnel felmelegítem izzásig, a 8-as anyát egy csavar végére csavarva beleütöm az izzó 16-os anyába és gyorsan lehűtöm, így beleszorul. A másik oldalára felheftelem a majdnem félbehajtott alátétet, olyan lesz mint egy szárnyasanya.
    A leszorítókart úgy szoktam, hogy 12-es dűbelről levágom a menetes részt, így kapok egy M8x35mm-es perselyt (mondjuk a boltban egy ilyen persely kemény 30Ft, de hát odabent a dűbel ingyen van :DDD ). Levágok egy darab olyan csövet ami passzol a perselyre meghajtom amennyire kell. A rövidebb végébe bele hegesztem a perselyt a másik végére húzok egy darab slagot.
    Az egészet tovább tartott leírni, mint megcsinálni. :D

    A vicc az, hogy ha átsétálnék a forgácsoló műhelybe mindezt simán kiesztergálná nekem valamelyik haver, de minek. Ezt a bónuszt meghagyom a komolyabb dolgokra pl. csapágyház + tengely esztergálás, vagy nyolcas lemez lemarása asztalnak valamelyik gépemre stb... :) A kisebb dolgokat megoldom fusiba.

    Persze, ehhez ilyen helyen kell dolgozni, másképp marad a bolt :DDD, ahol végül is nem drága, de én jobban szeretem a saját gyártmányt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák