Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    válasz szaszlaci #12838 üzenetére

    A Trinát alapozóval szívni fogsz. Lassan szárad, és nem lehet igazán szépen csiszolni sem. Nitrós (vagy PU) lakkot és festéket ajánlanék. Csak kültéri igénybevételre van értelme a sokkal körülményesebben használható lakkbenzines/szintetikus anyagok használatának.
    Lakk alá nem kell semmivel kenni a fát, csak ha pácolni akarod, akkor pác.
    Gombaölő, meg efféle szükségtelen, és egészségtelen.

    Ha Trináttal alapozod, azzal el is döntötted, hogy nitros és Pu lakkot vagy festéket arra már nem tudsz felvinni.(nem csak te nem, de autófényező sem)

    A doboz összedolgozásait nézd meg jobban, biztos hogy vannak apró hézagok. Autós kittel , vagy vizes fatapasszal menj rá, majd csiszold síkba ezeket a részeket!

    Én nem tapétát ajánlanék, hanem szalvétát. Lelakkozod a felületet, és a nedves lakkba belerakod a szalvétát. Ha megszáradt, óvatosan átlakkozod a felületet. Így egy kellemesen rücskös ,"művészi" felületet kapsz. A szalvétának csak a legfelső rétegét használd. Dekupázsnak hívják ezt az eljárást, bár lehet hogy nem pont így kell csinálni, de nekem ez bevált.
    Én kis képeket csináltam így, különféle szép szalvétákból, amiket dekorboltokban vettem.
    Az öntapadós cuccot én hanyagolnám, mert a ragasztós felület bizonytalan, és még egy plusz anyag a rendszerben. Ha nem is szalvétát, de valami puha anyagú nem öntapadós tapétát, vagy bármilyen puha papírt használnék, ami jól felszívja a lakkot, és beleköt a felületbe.

Új hozzászólás Aktív témák