Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Blackhole13 #10560 üzenetére

    Figyelj:
    Ha szempont a kis méret, akkor a Makita kisebb is, könnyebb is. És abban igaza van Balázsnak, hogy jobb az ergonómiája.
    Valamit had mondjak: Amit mi itt írunk, az inkább vájtfülűeknek való. Van, hogy egy délután be kell hajtanunk egy doboz csavart. Időre, fizetésért. És ez ismétlődget az életünkben - sokszor hullafáradtan kell dolgoznunk. Ilyen aspektusból ami laikusnak, hobbistának egy nüansz csupán, az nekünk olykor lényegi momentum.
    Ha nem iparszerű használatra szánod, akkor nem kell egyik dolognak se túl nagy feneket kerekíteni, ugyanis a tokmánykioldás úgy fest a makita esetében, hogy átlagosan 10-20 leállítás után kilazul, amit belefogtál. Egyetlen kézmozdulat, és már megy is tovább. A DeWalt borulékonysága sem veszélyes. Hangsúlyozom: Tempós munka mellett fordul elő, hogy orra esik, mert túl gyorsan lökted le. 500 csavar behajtásánál a fél másodpercek is számítanak, ugyanis az már 250 másodperc. Ha ehhez hozzávesszük a lényegesebb elemet, nevezetesen azt, hogy fárasztóbb sokkal soksok csavart monoton módon úgy behajtani, hogy közben olyan dologra is kell figyelni, amire más gép esetében nem, akkor a gyakorlatban így fest: Az akkurátusság elvett durván 5 percet, a fáradtság meg lelassított vagy fél órával.
    Aki barkács szinten használja akár a makitát, akár a DW-t, tökéletes gépnek fogja tartani mindkét márkát.
    Ha a kis méret a fő szempont, akkor most láttam nemrég akcióban egy icipici gyorsan pörgő vezetékes makitát. Ráadásul a súlya is mini. (Vágyom is rá, de nekem jelentős szempont, hogy ne legyen a lábam alatt vezeték, mert szaladgálnom kell az anyaggal munka közben.)
    Érdemes egyébként élőben megbabrálni azt a fúrógépet, amit kinézel, mert olykor mást sugall a kép, mint a valóság. Viszont így az ember könnyebben korábban ráharap a kelletténél a vásárra, mert amit a kezébe fogott a vevő, azt már nem szívesen engedi el. Ez egy marketing alaptétel.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák