- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook hibák
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgrincs
tag
válasz ambipur #9781 üzenetére
Szia,
Én is nézegettem egy ideig a lehetőséget, de végül úgy döntöttem nem lesz ilyenem.
Egy hasznos link a hup-ról, itt is említenek egy-két referenciát. Mindenesetre, gondolj abba bele, hogy a profil-ok általában rengeteg kicsi fájlból állnak, és ahogy bebizonyosodott a router nem szélsebes ezek írás/olvasásában, szóval már egy 50-100MB-os profil is megakaszthatja egy-két percre. Pláne, ha mondjuk reggel egyszerre lépnek be a felhasználóid.
Azért remélem sikerül beállítani, hogy megfeleljen az igényeidnek.http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
-
Laca 012
őstag
válasz Intruder2k5 #9798 üzenetére
Én még mindíg ezt a RTC R1 -beta frontend-et (?) keresném:
Nem akarom elhinni, hogy 2007-ben még használta valaki és eltűnt..
Ismét napok óta órákat keresem, már kiesnek a szemeim..Azt viszont segíthetne valaki, hogy miért tud 3 serverhez kapcsolódni.
A kép alapján el tudja e valaki dönteni, hogy ez egy webes GUI, vagy pl. ssh-n csatlakozik mint az ntorrent.. (így érthető lenne a 3db serverhez való csatlakozási lehetőség)
Lehet Google itt kevésnek bizonyul, ha van valakinek keresési javaslata, szívesen venném.. -
sz.gergely
csendes tag
Sziasztok!
Az elmélet és a gyakorlat közötti részre vetődtem, és - bár még nem volt alkalmam komolyabb tesztelésre - olyan érzésem van, hogy szeretett routeremnek feladja a leckét az internet kapcsolatom. Jelenleg elméletben 80Mbit-es kapcsolatból routeren keresztül maximum 50-55Mbit-et tudtam kipréselni.Kérdésem az lenne, hogy tapasztalataitok szerint milyen sebességet képes a kütyü elérni, mi a maximális áteresztőképessége?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
vargalex
félisten
válasz sz.gergely #9804 üzenetére
Hi!
Függ a kapcsolat típusától is. DHCP-n elvileg nagyobb az áteresztőképesség (kevésbé terheli a CPU-t), mint PPPoE esetében.
Alex
-
vargalex
félisten
válasz sz.gergely #9806 üzenetére
Igen, befolyásolja. A CPU-nak ugye ilyenkor ki kell bontania a PPPoE csomagokat, egyéb módosításokat végez, majd úgy küldi tovább a cél gép felé. Természetesen kifelé irányban a fordítottja, tehát mindenképpen lassít a dolgon. (Persze csak akkor, ha a sávszélesség már lehetővé teszi, hogy a CPU legyen a szűk keresztmetszet.) Én próbáltam tulajdonképpen LAN-on DHCP-vel, ott, ha jól emlékszem majdnem elérte a max. 100 Mbps körül volt a vége. (De nem mernék erre mérget venni, majd alkalomadtán megint megnézem. Bár téged úgysem ez érdekel.
Alex
-
MODERÁTOR
válasz sz.gergely #9806 üzenetére
Szia!
Itt, és itt.
Természetesen ez sem szentírás, minden konfig egyedi, mint ahogy le is van írva, sok mindentől függ a dolog. Firmware, firewall, stb...[ Szerkesztve ]
-
KicsiUbul
őstag
Sziasztok,
Ez a router vajon tud IPV6 ot?
Értem én...
-
MODERÁTOR
-
KicsiUbul
őstag
válasz Intruder2k5 #9810 üzenetére
Megfelelő frimware alatt ha jól sejtem nem az officional fw-ket érted
Értem én...
-
MODERÁTOR
válasz KicsiUbul #9811 üzenetére
Nem, nem azt... Bár elég régen használtam már gyári firmware-t, nem igazán emlékszem, hogy abban van-e IP v6 támogatás, de nem hiszem... Ami biztos, hogy az OLEG tudja, a Tomato nem tudja (legalábbis az általam használt teddybear mod nem tudja), a többivel (DD-WRT, X-WRT, stb...) nem tudom, hogy mi a helyzet.
szerk.:
De meggyőződésem, hogy ha ez komolyan elkezd terjedni, akkor minden custom fw-be bele fog kerülni.[ Szerkesztve ]
-
KicsiUbul
őstag
válasz Intruder2k5 #9812 üzenetére
Köszönöm szépen. Akkor azt hiszem mégis eljött az ideje, hogy egy OLEG fw el okosítsam az eszközt.
Úgy látom egész jó lámavezetők vannak itt hozzáÉrtem én...
-
MODERÁTOR
válasz KicsiUbul #9813 üzenetére
Az új OLEG-et innen tudod letölteni. Mindenképpen ezt javaslom használni, a régit felejtsd el... Optware telepítéshez remek leírás van az ebond-on, vagy használhatod az image file-okat is, ennek felpakolásához sanzi89 leírását ajánlom, annyival kiegészítve, hogy ha készen vagy, akkor nem árt egy frissítést ráengedni, mert az már egy bő fél éves rendszer, és ez alatt sok minden frissült.
Sok sikert, ha elakadsz segítünk!
(bár én most eltűnök 2-3 órára :-))[ Szerkesztve ]
-
ecaddict
senior tag
válasz KicsiUbul #9813 üzenetére
Az új Oleg sem tudja alapból, mert kivették a fordítási opciót. Neked kell lefordítani a firmware-t forrásból bekapcsolt kernel opcióval. Ha van a gépeden Linux akkor simán menni fog.
Nem kell érteni nagyon hozzá (sem a Linux-hoz, sem a kernel-hez), követni kell a leírást.Itt az issue ahol kérték IPv6-ot.
Egyébként az OpenWRT az ami tudja (nem próbáltam, én is olyan lustán állok az IPv6-hoz mint mindenki más).
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
ecaddict
senior tag
válasz KicsiUbul #9816 üzenetére
Te tudod...
Jópárszor buildeltem Oleget (mondjuk egyébként is Linux fut a gépen), nagyon egyszerű volt.
Lehet váltogatni a firmwareket, de mindent ki kell törölni a flash-ből azaz nulláról indul a konfig.### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
gzm
csendes tag
Sziasztok!
Bár néhány éve én is wl500gp-t használok még nem követtem figyelemmel ezt a fórumot. Látom néhány nagy guru van itt, ha időm engedi én is csatlakoznék hozzátok. Több firm-et próbáltam már, most épp kamikaze fut, luci webgui-val. Term nem olvastam vissza ezt a rengeteg hozzászólást, van aki szintén ezt használja itt? Főleg az Oleg -et használja a magyar közönség ezt tapasztalom. Most tervezem a ramcserét, és donort vadászok hozzá, a forrasztási technikám megvan, meg is csinálom, ha valakit érdekel beszállhat mert úgyis 8db ram lesz valszeg, és nekem csak 4 db kell (2 gépem van) . Az USB modding-ot megcsináltam most készítek hangkarit PCM2702 USB-DAC al és LCD kijelzőt (Lcd4linux) építek az egyikre. Szeretnék áttérni a 2.6 -os kernel-re ezért wifikártyát kell cserélnem, a TP-LINK - TL-WN660G 108M Wireless mini PCI-t néztem ki ezzel valakinek van-e tapasztalata? Üdv: Zoli
-
Kitakat
aktív tag
Sziasztok.
Valakinek van tipje/tudomás hogy okoz e problémát a wl500w oleg elé egy dsl2 modem kerül?????adsl 2 is ugyan ugy PPPoE vel mökszik nem kell neki semm különleges dolog, vagy igen????Kitekat
-
sanzi89
addikt
válasz Intruder2k5 #9814 üzenetére
Mióta megírtad a frissítés menetét, az is benne van az írásban. ;)
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ftp felhasználókat az adduser programmal lehet létrehozni. Elvileg törölni pedig a deluser-rel lehet, azonban az ipkg szerin nincs ilyen.
Akkor hogyan is lehet ftp felhasználókat törölni?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
ecaddict
senior tag
Nekem is 128M RAM van benne, de kb. már másfél éve. Ha most kellene már nem biztos, hogy mecsinálnám. Nemsokára jön az Asus RT-N16 amiben alapból 128M RAM van.
OK, ezt még ki lehet hozni a WL-500gPv1/WL-500W-ből is viszont kétszer olyan gyors proci van benne + a flash mérete is 32M lett.Ez ott kezd érdekesség válni, ha valakinek nagyobb mint 10 MBit/s-es hozzáférése van. E fölött a router már nem bírja procival az USB cuccra írást. Hasonlóan az USB -ról megosztás kb.4 MByte/s-el megy max a WL-500-al. Ez 10 MB/s-re nő az RT-N16-al.
És még van egy nem teljesen lényegtelen szempont. Az RT-N16 alapból 2.6-os kernellel jön. Onnan tudom, hogy bár a router-t még nem lehet kapni, a forrás már letölthető.
Ergo, az Oleg team is ezt fogja használni.Röviden: Ha valakinek ADSL-je van és várhatólag nem is lesz más a WL-500 egy jó kompromisszum. 10 Mbit/s feletti net esetén megfontolandó az RT-N16. Persze sima routerként a WL-500 még ott is jó, bár lehet nem a legolcsóbb megoldás.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
-
gzm
csendes tag
válasz ecaddict #9823 üzenetére
Értem én, de ha 1X van 2 wl500gp-m meg van is kedvem megcsinálni miért ne? Kis hobby ez inkább úgy gondolom....Persze jönnek ki az új vasak, de elég drágák és a felületi integrálás miatt egyre nehezebb a modding. Mondjuk az RT-N16-nál láttam pár érdekes üres csatlakozási lehetőséget is...az alján az egy express csati helye lehet? Amúgy meg a 10M -ba bőven beleférek, torrentezni nem nagyon szoktam. Most viszem magammal angliába az egyiken és mobilnet fog menni a másikat internet rádióként használom. Ezért is azeretném most megcsinálni mert kinn nem nagyon lesz rá időm meg lehetőségem.
A kérdések viszont továbbra is:
Érdekel-e valakit ramupgrade?
Miért nem a kamikaze-t használjátok? (2.6 kernel, sok lehetőség, csomag stb)
Van-e valakinek tapasztalata atheros wifivel?
ui.: Eddig az XWrt-t használtam de az új nagyon lassú meg teli van hibával. A kamikaze alapból tartalmazza a Luci-t és nagyon jól konfolható.[ Szerkesztve ]
-
Santino
aktív tag
-
AtHoS
nagyúr
Átdobtam a routeren lévő winyót win7 x64-re. Kicsit kínlódtam az Ext2/Ext3 filrendszer meghajtókkal, végül sikerült működésre bírnom és 15..20MB/sec-el másoltam le a cuccot a winyóról.
Ezzel rendben működött a partíciók kezelése win7 alól:
Ext2 File System Driver for WindowsEzzel viszont nem sikerült, mindig formázást kínálgatott csak:
Ext2 Installable File System 1.11a
vista és vista sp1, sp2, sp3 kompatibilitást és rendszergazdai jogokat adtam pedig nekiread-only mode on the forum
-
neverless
tag
Sziasztok.
Mint sokan mások, én is a kész image-es megoldást választottam.
Kisebb nagyobb problémáktól eltekintve működik, mármint most főleg a torrentre gondolok.Frissíteni szerettem volna az rtorrent-et és a webUI-t.
Az images procedúra végrehajtása után nyomtam egy ipkg upgrade-et minden esetben meghagyva a meglévő konfigot. Majd overwrite all-al rámásoltam a 2.7es webuit az rtorrent könyvtárra.
Előzőleg persze elmentettem egyrészt az S99rtorrent file-t mert olvastam róla hogy azt felülírja, másrészt meg az rtorrent.conf-ot.
Az upgrade után a régi változatokkal meg felülírtam az upgrade során felkerült változatokat.
Működik az rtorrent, a webui, DE
Ha berakok egy torrentet, tölti szépen, majd 99,7 vagy 99,8% nál behibban. Pausing-ba rakja a torrentet. újra elindítva töltöget még, de 100% ban soha nem tölti le. A vicc hogy közben van a torrentnek forgalma, töltöget 40-50k-val.
Először azt hittem, hogy mivel pendrive ról futott az egész, kevés a hely (valóban, 500 MB maradt a harmadik partinak. Olvastam illetve tapasztaltam h ogy kevés helynél leállítja a torrentet)
Aztán a 250 GB-os vinyómra raktam a rendszert, és ott is ugyanez.
Aztán gondoltam a speciális karakterekre, hogy attól zuhan meg (space, ékezetes betűk a torrent nevében és ezáltal könyvtárában.)
1-2 ilyen szempontból okés, 10 MB alatti torrenttel tesztelve rendben is volt, de most egy spec karaktertől mentes kb 300 MB-os rarokból álló torrenttel is ugyanez a helyzet.A nem piszkált image-s változat működik jól, legalábbis nem emlékszem ilyen jellegű problémákra, pedig aztán nyúztam pár hónapja rendesen, szóval az rtorrent és/vagy webui -val lesz a gond...
Van ötletetek erre?
-
neverless
tag
válasz neverless #9831 üzenetére
1-2 ilyen szempontból okés, 10 MB alatti torrenttel tesztelve rendben is volt, de most egy spec karaktertől mentes kb 300 MB-os rarokból álló torrenttel is ugyanez a helyzet
bocs, hiányzik pár vessző:
1-2 ilyen szempontból okés, 10 MB alatti torrenttel tesztelve rendben is volt, de most egy spec karaktertől mentes, kb 300 MB-os, rarokból álló torrenttel is ugyanez a helyzet
tehát az anyag a 300 MB, a rarok 14 megásak, bocsesz
-
-
MODERÁTOR
válasz neverless #9834 üzenetére
A WebUI miatt nem kell image-elni, azt ki is tudod másolni (Symantec Ghost Explorer-rel) az image file-ból, ha már nincs elmentve neked a régebbi verzió... Vagy pedig itt még fent van a 2.5-ös verzió, esetleg próbáld meg azzal.
szerk.:
Itt, az asus.ebond oldalon is van valami régebbi "verzsön", talán 1.2, vagy 1.6[ Szerkesztve ]
-
gzm
csendes tag
A szívóoldalon levőknek: felejtsétek le az oleget meg az rtorrentet a csilli villi web felületével, és használjátok alap openwrt-t ctorrettel, ha kell webui hozzá http://yodctcs.googlepages.com/home, amúgy már csak azért is mert magyar srác írta....nem fagy, annyival tölt amit a neted bír stb....
Pár napja olvasgatom ezt a fórumot, miért használja a többség az oleget??
Az új kamikaze 2.6 on van (megvan 2,4-en is ha boardcom-os minipci-t használsz) de ahoz ha wifi is kell cserélned atheros-ra...
Csomagválaszték végtelen, nem kell "belenned" előre összeállított rendszerbe, azt teszel fel csak ami kell, felesleges dolgok nem foglalják a helyet... -
MODERÁTOR
"miért használja a többség az oleget?"
Mert ez van legszélesebb körben elterjedve, ehhez van a legnagyobb támogatottság, és MAGYAR NYELVŰ leírás. És ezt lehet a legkönnyebben feltenni (webadmin felületről)."Az új kamikaze 2.6 on van"
Ez szép és jó, de tudomásul kell venni, hogy a többség nem azért olvassa ezt a fórumot, hogy megtanulja, és megértse a linuxot, hanem azért, mert vett egy ilyen routert, azt szeretné megcsinálni, hogy tudjon vele letölteni, és bocsánat a csúnya kifejezésért, de ha ez sikerült, akkor sz@rik rá, hogy hányas kernel fut a routeren :-)"Csomagválaszték végtelen"
Erre megint csak azt tudom mondani, mint az előbb, hogy a 95% torrentet, ewget-et, és esetleg mc-t szeretne, a többi csomag nem érdekli... A fennmaradó 5% az, aki próbálkozik ezzel-azzal, viszont OLEG-hez, és Tomato-hoz is (ugyanaz) meglehetősen széles a választék.WiFi-t cserélni? Minek azt? Van már egy benne, ami működik... Legalábbis OLEG-el, és Tomato-val működik :-)
"nem kell "belenned" előre összeállított rendszerbe"
Ez senkire nézve nem kötelező... Az összes tutorial, és az image file-ok is azért születtek, mert vannak akik maguktól még a lemezt sem tudnák megparticionálni Linux alatt, nemhogy bármilyen csomagot feltelepíteni. Őket sem szabad elfelejteni, és tudomásul kell venni, hogy Ők sosem fognak egy olyan fw-t feltenni amihez, a magyar nyelvű leírás gyakorlatilag zéró, az elterjedtsége esetleg 5-10%, és a torrenteket meg konzolból kell indítani.Én elhiszem, hogy az OpenWRT-nek is megvannak a jó tulajdonságai, és ha ezeket összeszeded egy cikkbe, vagy feltolod egy weboldalra, a telepítés pontos menetével együtt leírva, képekkel illusztrálva, hidd el nekem, hogy sokan ki fogják próbálni... De addig a többség, mondjuk úgy, fél tőle, nem akarja még jobban elcseszni a rendszerét, mert ha nem is tökéletesen, de ez legalább működik.
[ Szerkesztve ]
-
gzm
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9837 üzenetére
Aki linuxozni akar tanuljon meg angolul.....amúgy is alapvető manapság
Szerintem semmivel nem komplikáltabb egy openwrt az olegnél, manapság a guifüggő MS userekhez alkalmazkodik, lehet telepítgetni a csomagokat webes felületről is. Az oleget 1x feltettem kb, egy órát játszottam vele, pont azért vettem le mint a gyárit, nem szeretem a "kész" dolgokat, pont ezért használok linuxot....Ez az oleg a gyári dolog újraélése kicsit kibővítve feljavítva szerintem, de javíts ki ha tévedek.[ Szerkesztve ]
-
gzm
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9837 üzenetére
Meg szerintem ha világviszonylatben nézzük az openwrt magasan a legelterjedtebb. Ha a régit akakorod használni ott a White Russian 2.4, de az új kamikaze megvan 2,4-en és 2,6 on is. (pl nekem a lirc kellett és csak 2,6 on van meg) de sorolhatnám. Az IPv6 meg a 2.6 ban alapból.....a 2.4 el meg szívás lesz!
A wifikártya csere 3000 HUF, ennyit megér egy 108M-ás atheros kari sztem.
Amúgy az olegnek milyen csomagkezelője van? ipkg, opkg, vagy mindent fordítgatni kell?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Aki linuxozni akar tanuljon meg angolul....
Éppen ezt mondom.. A többség letölteni akar, és nem linuxozni! Nagyon nem érdekli őket, hogy mi van a dobozban, a lényeg az, hogy menjen a torrent, meg az ftp."mugy is alapvető manapság"
Persze... Aki már általános iskolában is ezt tanulta, annak igen. De aki oroszon nőlt fel, és amúgy nincs szüksége az angolra, az nem fog megtanulni azért angolul, mert az openwrt-hez nincs magyar leírás. Akkor inkább használ OLEG-et, és nem biztos, hogy ezzel rosszabbul jár."manapság a guifüggő MS userekhez alkalmazkodik, lehet telepítgetni a csomagokat webes felületről is."
Ez valóban jó dolog... Szép kezdés, ha azt szeretnék, hogy elterjedjen. Már csak egy kis "multilanguage support" hiányzik hozzá.De ez már OFF itt, úgyhogy részemről a téma lezárva, aki akar természetesen nyugodtan váltson OpenWRT-re, én nem fogom lebeszélni... Hátha az jobban bejön neki.
szerk.:
Az OLEG-ben ipkg van.[ Szerkesztve ]
-
gzm
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9840 üzenetére
van magyar menüje, nem teszteltem, én életemben nem használtam magyarul semmit számítógépen, ki kell próbálni. A torrentes dolog amit mondtam olyan 1szerű feltenni, 1 csomag telepítése, ha hozzáadod a forrásokhoz, a csomagtelepítőben alapból guin megteheted de 1 soros konzol parancs és kész...megy a letöltő izé, (pici, tölt wget-tel, ftp-vel, torrent-el).
Szerintem nem OFF mert ez is a WL500GP-ről szól...
Egy régebbi hozzászólásodban ha jól emlékszem valakinek válaszoltál a tomato-val kapcsban, hogy a szép statisztika, meg webadmin mistt használod azt, hát akkor nézd meg a Luci stat-ját az is fog tetszeni, a hálozati konfigja pedig páratlan! Már megy benne a MESH networking is (BATMAN2, BATMAN3, OLSRD, és az utóbbihoz van webes felület is.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Oké, akkor nem OFF... Csak ne nyissunk egy "Melyik a legjobb firmware?" vitát, mert ez olyan lenne a mint "Linux vs. Windows", hogy sose lenne vége, és ebben én nem kívánok részt venni.
Én jelenleg meg vagyok elégedve a Tomato-val, amire kell, tökéletesen megfelel. Lehet, hogy vannak ennek is hiányosságai, de többnyire én is csak torrentezni, és samba megosztásra használom a routert, így ezek ha vannak is, fel sem tűnnek. Néha napján van egy-egy nagyobb ftp, vagy http letöltés, akkor az ADOS-t használom. De ezen kívül semmi különös... Így nem áll szándékomban váltani sem, amíg ezek rendben működnek.
[ Szerkesztve ]
-
gzm
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9842 üzenetére
Na az MS -Linux balhéba én se mennék bele , de ha Windows hallok feláll a hátamon a szőr.....:-)). Mindenkinek mondom és már sok vitám volt ,hogy a balekok használják....
Szerencsére ezek mind linuxok:-)) legalább!
És milyen forrásból tudtok telepíteni rá? Van az olegnak is saját csomaforrása? -
MODERÁTOR
Itt az eredeti OLEG fw oldala, de ennek fejlesztése másfél éve véget ért Helyette mostanság, az itt csak új OLEG néven emlegetett firmware-t telepítik sokan. Én, és még persze sokan mások, a Tomato firmware egy módosítását használjuk, amiben van USB támogatás... Mivel az eredeti Linksys rourerekhez íródott, így abból ez kimaradt. Telepítési forrásnak mindkettőhöz ugyanazt használjuk.
-
nothin
tag
"Na az MS -Linux balhéba én se mennék bele , de ha Windows hallok feláll a hátamon a szőr.....:-)). Mindenkinek mondom és már sok vitám volt ,hogy a balekok használják...."
Azzal hogy lebalekoztad a win usereket már bele is mentél!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Na ez az amit nem szeretek... A legtöbb Linux tudor hajlamos igencsak lenézni azokat, akik Windows-t használnak. Azt hiszi, hogy azért mert Ő ért a Linuxhoz (vagy legalábbis ezt képzeli magáról, de amúgy KDE nélkül megáll a tudománya), akkor azok, akik Windows-os gép előtt ülnek azonnal balekok, balfékek, stb... Nem, képzeld el, ugyanolyan emberek mint Te, vagy én, csak ők amellett döntöttek (hozzáteszem az asztali gépen én is), és nem kell leszólni őket... Ha a Windows-t akarod fikázni, vagy a felhasználóit, akkor keress erre megfelelő topicot, de itt maradjon a router a téma.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
gzm
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9846 üzenetére
Nem vagyok linux guru , nem használok kde-t mert eleve szar, de a rendszert nem x-en konfolom be ahogy a routert sem. Az MS-el kacsban meg sajna ez a véleményem és nem azért mer lenéznék bárkit is csak sajnálom azokat akik tovább szopnak vele. Nekem elég volt annó (2x szállt el mindenem a FAT nak hála) szerencsére jó ideje nem használom még csak munkaállomáson sem...és lebeszélnék róla mindenkit ha tehetném. Szerintem egy pl ubuntuhoz se a talapítéshez se a használathoz nem kell többet érteni mint egy xp-hez, sőt egy kezdőnek lehet, hogy jobb is mert legalább root jelszó nélkül nem tudja tönkretenni.
-
gzm
csendes tag
Visszatérve a router dolora, HSDPA-val valaki használja-e(Huawei E220)? Elég-e neki az erőforrás, hogy a sebességet ki lehessen használni usb-n keresztül? Elvileg a max letöltés 7,2MB, attól félek, hogy az USB nem fogja átvinni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker)
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone 12 64GB Green GYÁRI FÜGGETLEN - olyan mint az ÚJ - 100% AKKUMULÁTOR
- Apple iMac 27" 2013vége - bontás
- 27" UltraGear Full HD 165Hz monitor GARANCIÁLIS
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Lenovo P52 WorkStation/15.6"FHD IPS/Core i7-8850H(6mag)/32GB/512GB SSD/Nvidia Quadro P1000 4GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest