- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mini-ITX
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
-
AtHoS
nagyúr
válasz vargalex #9551 üzenetére
Tuti megoldásom az nincs, de amit fentebb írtam titkosításhoz eddig a feltöltésre nézve használt. Letöltés reggel 7-től folyamatosan esett vissza
Letöltés meg ugye csak függvénye a forrásoldalnak is. Mai nap folyamán átlagban 300MB feletti feltöltés volt óránként. Jelenleg még 4/1 sebességen üzemel a net, mivel 15/1,5 váltás még nem volt itt.
Így alakult az elmúlt közel 24 óra:
7:00 - 18:00 36.27 MB 238.40 MB 274.68 MB
16:00 - 17:00 52.86 MB 386.25 MB 439.12 MB
15:00 - 16:00 59.97 MB 277.06 MB 337.03 MB
14:00 - 15:00 56.03 MB 202.58 MB 258.61 MB
13:00 - 14:00 89.75 MB 188.63 MB 278.38 MB
12:00 - 13:00 160.24 MB 346.88 MB 507.12 MB
11:00 - 12:00 175.11 MB 374.35 MB 549.46 MB
10:00 - 11:00 174.96 MB 375.93 MB 550.88 MB
09:00 - 10:00 206.55 MB 379.27 MB 585.82 MB
08:00 - 09:00 300.86 MB 346.64 MB 647.50 MB
07:00 - 08:00 646.71 MB 367.46 MB 1014.17 MB
06:00 - 07:00 1.03 GB 341.42 MB 1.37 GB
05:00 - 06:00 1.33 GB 329.66 MB 1.66 GB
04:00 - 05:00 1.33 GB 347.81 MB 1.67 GB
03:00 - 04:00 1.34 GB 340.12 MB 1.67 GB
02:00 - 03:00 900.18 MB 295.80 MB 1.17 GB
01:00 - 02:00 1.30 GB 296.15 MB 1.59 GB
00:00 - 01:00 1.25 GB 286.24 MB 1.53 GB
23:00 - 00:00 395.69 MB 269.71 MB 665.40 MB
22:00 - 23:00 37.90 MB 148.87 MB 186.77 MB
21:00 - 22:00 42.93 MB 103.91 MB 146.84 MB
20:00 - 21:00 501.83 MB 325.31 MB 827.14 MB
19:00 - 20:00 868.77 MB 285.97 MB 1.13 GBpost-firewall UDP-s portok nyitásával kiegészítve
#!/bin/sh
iptables -I INPUT -m tcp -p tcp --dport 6880:6882 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -m udp -p udp --dport 6880:6882 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p udp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i "$1" -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination "$4":443
iptables -t nat -A PREROUTING -i "$1" -p udp --dport 443 -j DNAT --to-destination "$4":443read-only mode on the forum
-
ambipur
tag
Halihóóó emberek!
Az nfs-el kapcsolatban érdekes eredményre jutottam: a ps sem mutatta, nemcsak a top, tehát tényleg nem futott! Egyébként a putty ablakát kihúztam jó nagyra, így a top rendesen mutat mindent. A web-es konfiguráló felületen ezt adtam meg exportfs-ként:
/opt/transmission 192.168.1.*(rw,async,insecure,all_squash,anonuid=0,anongid=0)
Ezzel a paraméterezéssel nem futott az nfsd reboot után. Na jó, gondoltam, egyszerűsítsünk, beírtam, hogy
/opt/transmission
majd ez előző bonyolultat töröltem, majd Apply, Finish és Reboot. Újraindulás után futott az nfsd. Ezután az exportfs fileba beírtam a fenti teljes paraméterezésűv áltozatot, majd kiadtam az exportfs -r parancsot, és utána Windows alatt már be tudtam mountolni az nfs meghajtót. Valakinek van valami ötlete, hogy miért van ez, esetleg rosszul csinálok valamit? Egyébként WL500gP V1-em van és az Oleg 1.9.2.7-10 firmware-t használom. Ez így most jó is lenne, de a flashfs save, commit, reboot trió egy korábbi hozzászólásomban részletezett hiaüzeneteket adja, azaz ezt a beállítást meg nem tudom elmenteni. Köszi!
-
Kitakat
aktív tag
Sziasztok.
Valakinek valami ötlete hogy az rutorrent webui ban az osszlopok mitöl szélsednek maguktol, vagy ez csak nálam elöfordulo probléma?????
KiteKat
-
MODERÁTOR
válasz Kitakat #9554 üzenetére
Szia!
Régebben tapasztaltam én is, de egy jó ideje már nem...
Talán még az 1.8 - 2.0 verziók környékén előfordult nálam is.
Szoktad frissíteni, a legfrissebb verziót használod?
Ha nem, akkor innen megteheted.
Csak letöltöd az aktuális verziót, bemásolod a webroot alá, a régit felülírva (vagy előtte törlendő), és készen is van. Bár sosem csináltam ilyet, de esetleg próbálkozhatsz azzal, hogy miután mindent beállítasz, vedd el az írásjogot a konfigfile-ról, vagy végülis szerintem az egész mappáról elveheted. Hátha segít... Más ötletem nincs.[ Szerkesztve ]
-
sz.gergely
csendes tag
Sziasztok!
Szerencsére jóideje probléma nélkül megy a routerem, de tegnapi szolgáltatóváltásom miatt szeretnék kicsit többet megtudni az internetkapcsolatom stabilitásáról...
(Eddig T-kábel, mostantól Digikábel lesz)
Ami adot az egy WL-500Gp v2 + Oleg.Olyan progit keresek, mely folyamatosan figyeli az internetkapcsolatot, pinget mér, szakadást, ip cserét feljegyez, az adatorgalom megakadására is figyel esetleg, és emészthető formában képes erről adatokat szolgáltatni.
Létezik ilyen, vagy a router log az egyetlen amiben guberálva informálódhatom?
Esetleg valami ami a router logból statisztikát csinál?Előre is köszönöm a segítséget!
-
MODERÁTOR
válasz sz.gergely #9556 üzenetére
A vacsorádat ne főzze meg? :-)
De komolyan visszatérve a kérdésre, pinget mérni szerintem egy viszonylag egyszerű néhány soros scripttel lehet, ami pl. egy log-ba írja a kimenetet, majd ezt ütemezed tetszés szerinti időközönként. IP csere is simán kikereshető a log-ból,ez elég feltünő szokott lenni. Tomato firmware-nek szerintem egyik erőssége a forgalom statisztika. Ilyen grafikonokon nyomon követhető az elmúlt 24 óra forgalma, interface-ekre lebontva, 2 perces mintavételezéssel. De ha úgy tetszik nézegetheted a real-time verziót is.
Persze lehet, hogy létezik egyéb megoldás is, de én nem tudok róla...
(ez persze nem jelent semmit) -
sz.gergely
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9557 üzenetére
Vacsi sem hártány, lévén, hogy dolgozó emberként jóbarátom a gyorskaja... ;)
Vnstat fent van, az a forgalomról ad némi adatot, de alapvetően a kapcsolat stabilitását szeretném egy kicsit alaposabban szemügyre venni, mert a router elkendőz dolgokat, ami pl közvetlen a gépen azonnal előjön. Mondjuk nem esek hanyatt, ha a log-ot kell túrni, csak én is törekszem a kényelemre (dehát ki az aki nem).
Köszönöm a segítséget!
-
ecaddict
senior tag
válasz sz.gergely #9558 üzenetére
Én is script-et javasolnék ami vagy a rendszer logba vagy egy külön fájlba ír. Néhány ötlet (most dobtam össze, nem nagyon van kidolgozva).
Csak ping, és IP cím csere:#!/bin/sh
MONWAIT=30
PIPADDR=`nvram get wan_ipaddr_t`
while true
do
PTIME=`/bin/ping -c 1 bix.hu | /bin/sed -n '/time=/{s/.*time=\([0-9]*\)/\1/p}'`
IPADDR=`nvram get wan_ipaddr_t`
if [ "$PIPADDR" -ne "$IPADDR" ];then
logger -t NETMON "WAN IP has changed, new address is: $IPADDR"
PIPADDR="$IPADDR"
fi
if [ -z "PTIME" ];then
logger -t NETMON "No response for ping!"
else
logger -t NETMON "Ping response is: $PTIME"
fi
sleep "$MONWAIT"
doneElőzőek+WAN forgalmi számlálók különbsége:
#!/bin/sh
MONWAIT=30
PIPADDR=`nvram get wan_ipaddr_t`
WANIF=`nvram get wan_ifname`
iptables -t mangle -D PREROUTING -i "$WANIF"
iptables -t mangle -D POSTROUTING -o "$WANIF"
iptables -t mangle -I PREROUTING -i "$WANIF"
iptables -t mangle -I POSTROUTING -o "$WANIF"
IN=`iptables-save -c -t mangle | /bin/sed -n '/PREROUTING -i '''$WANIF'''/{s/[^0-9]*\([0-9:]*\).*/\1/p}'`
OU=`iptables-save -c -t mangle | /bin/sed -n '/POSTROUTING -o '''$WANIF'''/{s/[^0-9]*\([0-9:]*\).*/\1/p}'`
OINP=`echo "$IN" | /bin/sed -n 's/:.*//p'`
OINB=`echo "$IN" | /bin/sed -n 's/.*://p'`
OOUP=`echo "$OU" | /bin/sed -n 's/:.*//p'`
OOUB=`echo "$OU" | /bin/sed -n 's/.*://p'`
while true
do
PTIME=`/bin/ping -c 1 bix.hu | /bin/sed -n '/time=/{s/.*time=\([0-9]*\)/\1/p}'`
IPADDR=`nvram get wan_ipaddr_t`
if [ "$PIPADDR" -ne "$IPADDR" ];then
logger -t NETMON "WAN IP has changed, new address is: $IPADDR"
PIPADDR="$IPADDR"
fi
if [ -z "PTIME" ];then
logger -t NETMON "No response for ping!"
else
logger -t NETMON "Ping response is: $PTIME"
fi
IN=`iptables-save -c -t mangle | /bin/sed -n '/PREROUTING -i '''$WANIF'''/{s/[^0-9]*\([0-9:]*\).*/\1/p}'`
OU=`iptables-save -c -t mangle | /bin/sed -n '/POSTROUTING -o '''$WANIF'''/{s/[^0-9]*\([0-9:]*\).*/\1/p}'`
INP=`echo "$IN" | /bin/sed -n 's/:.*//p'`
INB=`echo "$IN" | /bin/sed -n 's/.*://p'`
OUP=`echo "$OU" | /bin/sed -n 's/:.*//p'`
OUB=`echo "$OU" | /bin/sed -n 's/.*://p'`
let "DINP=$INP-$OINP"; OINP="$INP"
let "DINB=$INB-$OINB"; OINB="$INB"
let "DOUP=$OUP-$OOUP"; OOUP="$OUP"
let "DOUB=$OUB-$OOUB"; OOUB="$OUB"
logger -t NETMON "In last $MONWAIT s $DINP packets and $DINB bytes received and $DOUP packets and $DOUB bytes sent."
sleep "$MONWAIT"
doneSimán lehet utólag szűrni a NETMON-ra kereséssel, vagy grafikont rajzolni hasonlóan mint pl. az rtorrent esetében teszem az rtorrent.cgi-vel (a fewgets-es csomagban megtalálható).
Lehet kicsit többet kell dolgozni mintha előkapnál valami progit (egyébként én ilyenről nem tudok, de mondjuk nem is nagyon kerestem), viszont cserébe pont azt fogja tudni ami neked kell (pl. a fenti példában félperces felbontásban kapod a forgalmi statisztikát, de lehet a ping-en is állítani stb.).
Shell referencia.### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
Kitakat
aktív tag
válasz Intruder2k5 #9555 üzenetére
Szia
Az utso verzio van fent a 2.6 os.
nem értem miért csinálja ezt.
Kiprobálom amiket irtál köszi.Kitekat
-
montaron
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Problémám lényege: nem működik a routerre kötött USB nyomtatóm, nem akarja a tesztlapot se kinyomtatni.
Korábban Oleget használtam az ASUS 500 gpv1-gyel, ott simán feltelepítettem az XP-ben a nyomtatót, és működött, (nyomtató hozzáadása, 192.168.1.1, LPRServer, stb...)
Áttértem Tomato-ra, ami jobban bevált torrentezés szempontjából, itt amint láttam 192.168.1.102 az ip cím, az USB supportban be van pipálva az USB printer support, és a bidirectional copying,és a router látja is a csatlakoztatott usb eszközök között. Próbáltam Xp alatt az oleg alatt alkalmazott módon feltenni a printerrt, fel is teszi, de nem tudja a tesztoldalt kinyomtatni.NAGYON KÖSZÖZNÖM a segítséget, elnézést, ha kissé offtopic.
-
ecaddict
senior tag
válasz sz.gergely #9560 üzenetére
Még annyit kell csinálni a script-el, hogy valami fájl-ba elmenteni, pl /opt/netmon.sh majd
chmod u+x /opt/netmon.sh
majd (esetleg valamibe betenni, hogy magától induljon mikor a router indul)
/opt/netmon.sh &Érdemes a logger helyett az IP cím váltásokat meg a ping-et külön-külön fájlba írni (echo átirányítás >>).
Egyszerűbb forgalmi statisztikát máshogy is ki lehet nyerni, azért az iptables-t adtam meg példának mert ott bármilyen match szabály megy azaz lehet pl. IP címre, MAC címre, portra protokolra, időre stb stb (nem sorolom fel az összes lehetőséget) szabályt csinálni és már nőnek is a számlálók (target-et el is lehet hagyni).
iptables/ipset referencia.Mondjuk az iptables-save lehet nem minden firmware-en megy, de Oleg-en biztosan. Sőt a legújabb ipset is megvan.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Kb 3 órája bénázok egy problémával, már nem tudok mit csinálni, leírom ide.
A https felületet (https://192.168.1.1), ahol az rtorrent webui-t meg minden hasonló dolgot tudok kattintgatni próbálom dyndns-sel beállítani. A dydns-t beálítom, a dyndns cím el is jut az ip címemig, de akkor beszarik az egész. Magyarul erről arra következtetek, hogy a dyydns beállításaim jók, utána van a gebasz.
És a "problémás" fájljaim tartalmai:
#!/bin/sh
iptables -I INPUT -m tcp -p tcp --dport 6880 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i "$1" -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination "$4":443________________________________________________________________________
$SERVER["socket"] == ":443" {
#### SSL engine
ssl.engine = "enable"
ssl.pemfile = "/opt/var/run/lighttpd.pem"
server.document-root = "/opt/etc/samba/Share/www"Helyi hálón minden megy mint a kisangyal. Minden ötletre kiváncsi vagyok, mert már a falat kaparom.
Ja, és Intruder2k5 mentéséből dolgozok és eddig sosem volt ezzel probléma.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
sanzi89
addikt
válasz Intruder2k5 #9568 üzenetére
Nem, OLEG-et, a Tomato valamiért nem jött be annyira. De ez volt a gond: chmod 755 /usr/local/sbin/post-firewall .
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #9569 üzenetére
Úgy megörültem a 443 port sikeres kinyitásának, hogy a 22-est is kinyitottam. Így órán is tudok botorkálni a routeren.
Volna egy kérdésem. Ugye Intruder2k5 Disk mentését használom és használtam mindig. De ahogy telik az idő gondolom jönnek ki újabb és újabb verziók a pakkban található programokból. Erre kéne valami megoldás, hogy relatíve egyszerűen naprakészek legyenek a progik amik a routeren futnak.
Másik kérdésem az NFS. Olvastam róla ezt-azt, meg, hogy jobb, meg így kell beállítani meg úgy, de működni sose működött. Valaki nem tudná esetleg kicsit részletekbe menően leírni?
u.i.: De, hogy érdemi kérdésem is legyen. Azt olvastam, hogy először töltsük le ezt. Na, ez csak XP-n megy, nekem meg Vista-m van, és októberben meg remélem, hogy Win7. Nincs valami Vista x64-re?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz sanzi89 #9570 üzenetére
A csomagfrissítésre, két parancs szolgál, ebben a sorrendben egymás után:
ipkg update
ipkg upgradeElőtte ajánlatos lementeni az S99rtorrent file-t, mert időközben volt egy olyan frissítés, ami szó nélkül felülvágta. Majd a frissítés végeztével másold vissza. A konfig file-okra rákérdez, hogy megtartsa, vagy kéred az újat, itt értelemszerűen válaszolsz majd, és nem csinál problémát. Ha jól csalódom, akkor a régi megtartása a default válasz, és neked is ez kell. Ezek szerint Te még azóta nem frissítettél, tehát ne lepődj meg, eltart majd egy darabig, de valóban rá is fér már. :-)
NFS-t sosem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
ecaddict
senior tag
válasz sanzi89 #9570 üzenetére
Ha minden jól megy szerintem nem érdemes piszkálni, egyébként itt érdemes nézegetni miből van újabb.
Az automatikus frissítést nem ajánlanám, pont akkor szokott elromolni tőle valami amikor a legjobban kellene.Ha Linux-ot használnál azon a gépen amivel a routerhez csatlakozol (nekem pl. Linux fut rajta) akkor mindenféleképpen NFS-t ajánlok. Ha valamilyen Windows verziót akkor attól függ mire kell.
A beállításhoz a témainditó hsz-ban találsz linkeket.Amennyire én tudom a Vista-hoz nincs SFU, de bizonyos verziók alapból tartalmazzák azt (redukált formában).
Lehet az MS úgy gondolta, hogy ha más verziód van akkor nem is akarsz pl. NFS használni (ne kérdezd ezt miből gondolták).Az NFS előnye a Sambához képest:
- Kicsit gyorsabb (kb negyedével, ha jól emlékszem, a pontos értékhez keress vissza)
- Kezeli ha a fájlnév csak kisbetű/nagybetűben tér el (ez pl a netfilter moduloknál fontos ahol pl. a match ipt_set a target meg ipt_SET hasonlóan ipt_tos/ipt_TOS stb.)Az MS implementáció hátránya viszont (legalábbis az SFU-sé), hogy nem kezeli az UTF-8 encoding-ot, azaz az ékezetes fájlnevek hibásan fognak megjelenni.
Röviden: Az, hogy neked jó-e az NFS attól függ, mire szeretnéd használni.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
sanzi89
addikt
válasz Intruder2k5 #9571 üzenetére
Sikerült minden. Tényleg eltartott egy darabig, de kibírtuk. Az S99rtorrent fájlt pedig tényleg szó nélkül cserélte a kis hamis, köszi a tippet, megint keresgélhettem volna egy napig, hogy mi romlott el megint.
-
sanzi89
addikt
válasz ecaddict #9572 üzenetére
Windows Vistán szeretém elérni, Ultimate csomag van feltéve, abban elvileg benne van.
És arra szeretném használni, hogy gyorsabban tudjak másolni a routerről.
u.i.: A "kicsit gyorsabb" pont elég. ;)
[ Szerkesztve ]
-
CS_D
senior tag
válasz sanzi89 #9574 üzenetére
Ha megfelelően tudod hűteni a router processzorát, akkor a másolás sebességét a proci overclockolásásval is lehet gyorsítani.
Sambát használok, egy kis összehasonlítás:
gyári órajel: 2,9 MB/s
300 MHz-en: 3,8-4 MB/sNFS-sel lehet, hogy még jobb eredmények érhetők el, bár a router USB portjának is van egy határa.
Processzor infók: cat /proc/cpuinfo
OVERCLOCK:
nvram set clkfreq=300,150
nvram commit
rebootDOWNCLOCK:
nvram set clkfreq=264
nvram commit
reboot[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Erre is gondoltam már, azonban még 1 év gari van a routerre - bár 1 éve megy mint a kisangyal így nem hiszem, hogy probléma lenne - így nem szeretném addig megbontani.
A másik kérdésem, hogy mi a megfelelő hűtés? Meg úgy tudom - még nem szedtem szét - de a "CPU" fölött van egy kis alumínium árnyékoló lemez amik nem érintkeznek egymással. Szóval még igazából jó hűtési módszert se dolgoztam ki.
De ha lejár a gari mindenféle képpen kipróbálom.
És még valami, még ha a hűtésem megfelelő - akármi is legyen az - nem teszem ki nagyobb meghibásodási kockázatnak a routert? Szerintem nem véletlenül 264-on megy alapból.
u.i.: Ha csak "kipróbálom" pár perc erejéig azt bírja a cucc? És mondjuk a házát megtámogatom 1-2 ventivel. A lényeg az lenne, hogy mennyi az érdemi sebességkülönbség.
[ Szerkesztve ]
-
CS_D
senior tag
Úgy tűnik sikerült megoldani a memóriaproblémámat.
Sep 11 18:41:42 kernel: __alloc_pages: 0-order allocation failed (gfp=0x20/0)
Sep 11 18:41:42 kernel: vlan: failed to unshare skbuffNem volt megfelelő swapnak a flash drive-om. Valószínű túl szűk volt a keresztmetszet a memóriaműveletekhez. (A pendrive csak abban lehetett hibás, hogy lassú volt, mert a második tesztet egyugyanolyan, de szűz pendriveon hajtottam végre)
Szóval most egy 160 gigás Samsung vinyóról fut a rendszer. És a kis zúgását leszámítva, tökéletesen, és sokkal gyorsabban működik minden.
A torrent is közel teljes sávszélességgel bír tölteni. Flash drive mellett legfeljebb 85%-ot tudott használni, és az egész router be volt lassulva.
Úgyhogy ecaddict-é a pirospont az ötletért. Ez úton is köszönöm!
-
CS_D
senior tag
válasz sanzi89 #9576 üzenetére
Ha nincs megfelelően hűtve, azzal nem teszel jót a procijának, mert eléggé melegszik. Óvatosan nem lehet eltávolítani a csavarok feletti garimatricát egy kis csavarhúzóval?
De midnenekelőtt tisztázzuk, hogy WL500gP v1-es router kell az overclockhoz.
Ha még 1 év gari van rá, és sikerül megmeneteni a gari matricát, akkor egy kisebb passzív borda felszerelésével ajánlanám az overclockot. Ha tönkremegy, kicserélteted. A chip eredetileg 300 MHz-re van tervezve, csak kisebb órajelen van eredetileg meghajtva. Szóval vállalható, bár tény és való, hogy előbb fog tönkremenni. De igazából erre az órajelre van tervezve.
Látod, Sambánál 33%-os gyorsulás tapasztalható, pedig alig 15%-os az overclock.
-
MODERÁTOR
Böngésztem a neten egy film leírását keresve, és mit találtam...?!
Ezek itt ellopták az AEGA menüjét ;-) -
sanzi89
addikt
Nekem Asus WL-500W-m van. Elvileg a kettő routerben ugyan az a chip van. Ezek mellett is csak V1-el megy?
A passzív bordát mire kell tenni? Az árnyékolóra? És akkor a chip teteje és az árnyékoló közti "résen" a levegő adja át a hőt? Oda nem kellene valami? Gap-pad, vagy ilyesmi.
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #9581 üzenetére
Bocs, a dupla postért, de lejárt a modidő.
Ha mondjuk van a wl parancs. Ismerem a wl on, wl off, wl status parancsokat. Azt honnan lehetne megtudni, hogy a wl-hez milyen kapcsolók vannak összesen? Man nincs, máshonnan honnan tudnám megtudni?
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Az alábbiakban szeretném a segítségeteket szeretném kérni:
Tegnap vásároltam egy ASUS WL-500 GP V2-es routert. Simán ment az Ineternet, illetve a hálózati nyomtató beállítása. Gondom az USB HDD-vel van. Ha NTFS, akkor figyelmeztet a router kezdőlapja, hogy nem támogatja. Ha FAT32, akkor pedig egyszerűen nem látja a HDD-t. Vajon mit kéne tennem, hogy lássa a merevlemezt és használni is tudjam routeren keresztül?Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Üdv,
Szi
[ Szerkesztve ]
-
ecaddict
senior tag
válasz the radish #9584 üzenetére
ext3-ra (Linux) kellene formázni. Ezt megfelelő driver-el Windows-ból is tudod olvasni (ha rendesen le van állítva).
Ne zavarjon meg, hogy ext2-ről beszélnek, tudja kezelni az ext3-t is (az ext3-ban plusszban van journalling, egyébként olyan mint az ext2).Egyébként lehet le kellene cserélni a gyári firmware-t, ha még az van rajta (gyanítom).
Oleg firmware-hez van ntfs csomag is (ntfs-3g), de hogy hogyan kell beállítani, azt neked kell kigooglizni.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz vargalex #9583 üzenetére
Köszi!
@CS_D
Itt egy kép A WL-500W belsejéről, de a V1 is hasonló. Itt a Biradcom chip meg a memóriákról le van szedve egy kis árnyékoló lapka. Te a bordát a chippekre közvetlenül tetted vagy az árnyékoló lemezre?
Kicsit furcsa nekem még ez a hűtéses dolog, nem igazán értem hogyan lehetne jól megoldani."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz siemensfun #9587 üzenetére
Nem, azt nem lehet...
-
MODERÁTOR
válasz sanzi89 #9588 üzenetére
Laca 012 topiktárs hűtésmegoldásai:
http://img7.tar.hu/budavaril/img/37560060.jpg#3
http://img7.tar.hu/budavaril/img/37559718.jpg#3
A teljes galéria itt.[ Szerkesztve ]
-
CS_D
senior tag
válasz sanzi89 #9588 üzenetére
Feltettem 2 képet, az elsőn a winchester hűtés látható, a másodikon pedig a router hűtőbordázása.
Kép a routerről, és a HDD-ről
HűtőbordákA ragasztószalag pedig egy sima két oldalú ragasztószalag. Nem hinném, hogy többet ártana, mint használva, bár biztos jóval nagyobb hővezetési ellenállás van, mint a hővezetőpasztának. Na, de hát a hővezetőpaszta is csak szükséges rossz dolog. Legjobb lenne, ha nem lenne, és a borda rá lenne forrasztva a chipre.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz Intruder2k5 #9591 üzenetére
Azt azért tudni kell, hogy Laca012-nek nem csak úgy rá van téve a borda az árnyékolóra, hanem a proci és az árnyékoló közötti rést is kitöltötte (ha jól emlékszem fémlappal a hővezetés miatt.)
Alex
-
the radish
senior tag
bocs, téves volt
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
vargalex
félisten
válasz Intruder2k5 #9598 üzenetére
Az rendben van, hogy te gondoltad, de szerintem néhány embernek a képek alapján ez eszébe nem jutna.
Alex
-
tlac
nagyúr
Mit kellene állítani az rtorrenten, hogy lehessen tölteni a tpb-ről?
Próbáltam az dht-t, udp trackeres beállítást, udp-s portot is kapcsoltam be, de nem tud csatlakozni a trackerhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs