-
PROHARDVER!
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Petike4040 #3350 üzenetére
Nem, sorry, de én nem szoktam ilyet vállalni.
-
Petike4040
csendes tag
értem
-
Petike4040
csendes tag
Van 1 Dlink Routerem betettem azt az Asus helyére azért köszi a segítséget!
Szia
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Céges környezet.
Telekomos internet bővítés történt.
120-ról, 250-re. Sajnos modem csere is volt, ciscoról, sagecomra, fix ip-nk van.
A router egy asus RT-AC68U.
A probléma, hogy a modemen megvan a 250/20, a routeren csak 130/20 van.
Restart volt, kábelek minimum cat5e-k.
380.68_2-es Merlin van fent.
Nincsen több ötletem, hol lehet a gond, tudnátok segíteni?
Üdv: Kronkhttp://totesz.myminicity.com/
-
zsolt501
Topikgazda
Nagyon úgy néz ki hogy a modem és a router nem szeretik egymást, mert még a hibás utolsó gyárival is ment a 250-es sebesség.
Nézd meg hogy letöltés közben milyen CPU terhelést mutat a router.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-
SztiviVander
őstag
én nem hiszek ilyen vudu mágiákban hogy pl "nem szeretik egymást" hibás konfigban/fw-ben inkább.
amúgy mi a célod a spanning tree-vel? mert az ha jól emlékszem alapból disabled.
egyébként lemented a konfigot, utána nyomsz egy factory default-ot és megnézed úgy hogy nem állítgatsz semmit sehova. ha tök alap beállításokkal sincs meg a sebesség akkor nem a konfiggal van a baj (hanem pl a fw-el, vagy akár a másik eszköz konfigjával/fw-ével) és vissza tudod tölteni a sajátodat. első körben eddig juss el szerintem és akkor kevésbé kell találgatni.[ Szerkesztve ]
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Először is köszönöm a segítségeket!
Úgy tűnik sikerült megoldani a brigde módot (valóban csak a PPPoE volt), legalábbis a wan ip-nél már nem a belsőhálós címemet látom, hanem amit a whatsmyip oldalon. Ez ugye azt jelenti, hogy nem vagyok NAT-olva? Még beröffentettem az ASUS DDNS szolgáltatását is (jobb-e esetleg a no-ip, vagy majd a későbbiekben a synology saját megoldása), el is érem a router beállítási felületét külső hálóból. Egyelőre ezekkel mertem kísérletezni. Viszont hétvégén volt némi időm kicsit jobban elmélyedni a beállítások között és lenne pár kérdésem velük kapcsolatban:
Vigyázat! LÁMA alert!
1. Próbálnám beállítani a https elérést a router beállításainak, viszont ha beírom böngészőbe https előtaggal a címet, client certificate invalid hibaüzenettel nem tölti be, viszont lehet továbbmenni a sima címre aminél a
httpsát van húzva. Olvastam, hogy másnál is így megy, +2 kattintás. Kérdésem, hogy így is biztonságos a kapcsolat, hogy át van húzva a https? Viszont ez annyiban nagy problémám, hogy Ipaden safari böngésző nem ismeri fel a címet, nem is akarja betölteni (nem is tudom kivételként hozzáadni), otthon viszont sokkal kényelmesebb iPad-ről belépve bűvészkedni, mint laptopon (androidon nincs gond eltekintve az áthúzott https-től). Láttam, hogy lehet saját certificate-et is feltölteni. Ez nem lehet opció (én biztos nem tudnám megcsinálni, de hátha lenne valaki aki ért ehhez)?2. A Hálózati Térkép menüpont alatt (Merlin fw) ha az internet állapota ikonra kattintok akkor ugye előjön a jobb oldalon pár sor. Itt lettem figyelmes arra a sorra, hogy bérleti idő (lease time). Ez mi célt szolgál? Nálam 1 nap van megadva, de nem találok semmi beállítást arra, hogy ezt megváltoztathassam. Illetve van egy olyan, hogy Bérleti Idő lejár. Gondolom ez az előző ponthoz kapcsolódik. Ha nem akkor milyen bérleti idő jár le?
3. Szeretnék létrehozni a routeren egy VPN szervert, hogy a későbbiekben ezen keresztül tudjak kapcsolódni a belső hálóhoz. Most az a kérdés, hogy emellé még felvenném a VPN Kliensbe a VPN szolgáltatómat is (elég jó leírásuk van Merlin fw-re). Tehát lehet-e egyszerre futtatnom a VPN szervert és a klienst is? Ha igen akkor attól, hogy van mind a kettő a routeren be fogok tudni lépni kívülről a belső hálóba? Ha nem tudom együtt futtatni a kettőt akkor valószínűleg csak a VPN szervert hagynám meg, a külsős szolgáltatót meg futtatnám a gépekről. Gondolom így nincs akadálya belépnem kívülről a belső hálómba. Ez főleg majd akkor lenne égető, ha NAS-t is fogok rákötni.
4. A trend micro-s előre telepített appokat ajánlott használni? Csak azért kérdezem, mert mintha itt írták volna, hogy elküldi a központi szerverre a hálózati forgalmat. Ebből köszönettel, de kimaradnék.
5. dinamikus IP címem van. Be tudom-e állítani azt, hogy az otthoni eszközök mindig fix ip-vel kapcsolódjanak a routerhez úgy, hogy magán az eszközön nem kell mókolnom. Ezt úgy értem, hogy régen még pár évvel ezelőtt ahhoz, hogy aktív legyek ugye torrentezésnél, be kellett állítanom egy fix ip-t a routeren, és ugyanezt az ip címet a telefonomban, laptopomban is. Ez elég kényelmetlen volt, mert ha más hálózatra akartam volna csatlakozni akkor mindig vissza kellett állítanom DHCP kiosztásra, majdha hazaértem akkor visszaállítani újra. Esetleg bízom benne, hogy ma már megoldható lenne az is, hogy felismeri az eszközt és már osztja is neki a beállított címet anélkül, hogy az eszközön bármit állítani kelljen. Vagy az eszközön való állítást nem lehet elkerülni?
6. Kicsit szeretném magamban letisztázni azt, hogy mi a különbség aközött ha reset-et nyomok a routeren, és aközött ha NVRAM-ot törlök. A routeres reset a gyári alapbeállításra tér vissza (a vásárláskor rajta lévő ASUS WRT-re), az NVRAM törlés meg az éppen a routeren lévő fw-t rakja csak alaphelyzetbe?
routeres reset = hard reset?--> ezzel a hard reset kifejezéssel most találkoztam ugye a fórumban
NVRAM törlés = soft reset?--> itt csak tippelek, hogy van-e ilyen egyáltalánNos még lenne jó pár kérdésem (entware, optware, debian, SSH, telnet, stb...), de egyelőre ezek azok amikkel még el merek játszadozni, aztán majd a későbbiekben térnék rá ezekre is
Illetve két kérdés (előrelátóan) az entware-el kapcsolatban: ez jól sejtem, hogy egy amolyan repository routerre feltelepíthető appoknak?És ezt csak akkor tudom beüzemelni ha vmilyen adathordozó rá van kötve a routerre? Ha igen akkor mi az a tárhelymennyiség ami elegendő ahhoz, hogy nézelődhessek az alkalmazások között? Torrentezni nem szeretnék a routerrel, viszont néhány fájlt nem lenne rossz elérnem...
Köszömöm, hogy elolvastad, pláne ha még reagálsz is!
El Psy Kongroo
-
SztiviVander
őstag
válasz Véreshurka #3372 üzenetére
hali,
1. persze, meg lehet oldani. vegyél első körben saját cert-et valamelyik szolgáltatótól (netlock.hu pl) aztán adminisztráció/rendszer lapon upload. nem bonyolult. csak pénzbe kerül. viszont azt el fogja fogadni a finnyás safari is mint hiteles tanúsítványt.
2. az azt jelenti hogy a szolgáltató ennyi időre adja az IP címet. ezt nem tudod változtatni.
3. nem próbáltam még a routert mint vpn klienst használni, de lehet hogy megy egyszerre a szerverrel. ki kell próbálni
4. nyilván megnézi valahol hogy ami oldalt el akarsz érni az engedélyezett/biztonságos-e vagy nem. enélkül csak akkor tudna működni ha valahova mindig letöltögetné az adatbázisát, de ugye akkor meg a működéséhez követelmány lenne a pendrive/hdd is. az meg rosszul hangzik. ezért (is) a felhős megoldás. de nyilván nem kötelező használni.
5. LAN - DHCP fülön manuális hozzárendelés. ismerned kell az eszköz mac címét, ahoz tudsz IP-t hozzárendelni.
6. bocsi, de ezeket guglizd ki, olvasd el és próbáld meg értelmezni. amit eddig írtál az azt jelzi hogy vagy nem olvastál el semmit, vagy nagyon nem sikerült megérteni. utóbbi esetben keress másik oldalt ahol érthetőbb, szerencsére ezer helyen le vannak ezek írva (mondjuk a fentiek is, csak azokra lehet még viszonylag röviden válaszolni). -
Véreshurka
senior tag
válasz SztiviVander #3373 üzenetére
Köszi az infókat!
Valóban még csak most ismerkedek komolyabban a hálózatok világával, így még bőven nincs tudásom a témában. Általában keresni szoktam, de ha nem tudok címszavakat akkor a keresés is kiesik. Most adtál párat, így már lesz min elindulni.
El Psy Kongroo
-
Petike4040
csendes tag
Sziasztok!
A DD-Wrt be hogy kell a rádugott winyót használni? Melyik progival? Mert a DD-Wrt be látom a winyót, de simán nem se a sajátgépben se a Total Comanderben.
Köszönöm.
-
Krinyo
senior tag
Kirúgták az összes ASUS szoftvermérnököt? Azért ez botrány, hogy négy hónapja nem javítják ezt a súlyosan hibás firmware-t... de az n18u sem kapott frissítést, teljesen leállt az asuswrt fejlesztése?
-
zsolt501
Topikgazda
Bizony elég botrányos tényleg az Asus hozzáállása a hibajavításokhoz, nyomják az újabbnál újabb hardvereket de a hibák javítása kétséges.
Ha nem javul az asus szoftver téren akkor vagy alternatív szoftver lesz, vagy más gyártó terméke pl. microtik.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Hyena
senior tag
válasz zsolt501 #3378 üzenetére
Hat igen, en is turelmesen vartam honapokig aztan mivel csak nem akart megerkezni a javitott firmware feltettem a merlint.
Jo par eve megvan mar a router es eddig nem hasznaltam, de gondoltam most adok neki egy eselyt a fentiek miatt.
Eddig jo .harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
veterán
Holgyek, Urak!
Jelenleg a gyari FW legfrisebb verziojaval hasznalom a routert.
Alternativ FW-t (mig a garancia el) nem szeretnek alkalmazni, igy alternativ megoldasok utan neznek, ebben kerem a segitsegetek:
Jelenleg egy HD103SJ van rakotve a routerre, USB2-es hazban. A gondom az, hogy folyamatosan megy, es a kornyeken nem lehet a bugastol megmaradni (alvasnal zavaro), pedig mar kapott egy vastag szovet/gumi egeralatetet is maga ala a haz.Olyan megoldast keresnek, amellyel 5-10 perc inaktivitas utan leall a HDD.
A WD kulso lemezei tudnak ilyet. Esetleg tudtok olyan USB-s hazrol ami hasonlot tud?Koszi!
Udv. core2
-
Klara_
őstag
válasz Neil Watts #3383 üzenetére
Nalam ez meglepoen halka tette a 7200 rpm-es HDD-t. Igaz mokolni kellett kicsit hozza (tavtarto szivacs csere), de minden benne van a dobozban ami kell hozza.
-
veterán
Igen, jo otlet, koszonom, de 3.5"-os HDD-t hasznalok.
Ezt neztem eddig, kerdes hogy a fel ora inaktivitas utani leallast amit ir, azt magatol tudja a vezerlo vagy OS szinten is tamogatni kell? Ezt az ASUSWRT nem tudja.Udv. core2
-
zsolt501
Topikgazda
válasz Neil Watts #3386 üzenetére
Nekem volt ilyen Samsung HDD-m nemrég BAD szektoros lett, de az biztos hogy sosem volt halk, és bármit is csináltam vele nem is lehetett elhalkítani, nálam egy NAS-ban futott de a hangja miatt ki is került belőle mert este kimondottan zavaró volt, most WD RED-ek futnak a NAS-ban és hangtalanok.
Én a helyedben egy 2,5"-os külső HDD-t tennék rá az csendes és le is kapcsolnak pár perc után, nekem van egy Toshiba 1TB-os külsőm az 10 perc inaktivitás után kimegy alvóba, ha meg kell újra éled és elérhető marad nem választja le magát a rendszerből.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
AtHoS
nagyúr
válasz Neil Watts #3383 üzenetére
Gyári FW-en nincs a Tools -> Other Settings részen lehetőség Disk spindown idle time (in seconds) -ot beállítani?
read-only mode on the forum
-
Hyena
senior tag
Uj firmware mai megjelenessel, tudnam mire jo ez a facebook ize...
Version 3.0.0.4.380.7743_FBWIFI
2017/10/1938.93 MBytesASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.380.4164 (Facebook Wi-Fi special version)
Facebook Wi-Fi special version, turn your business into a Wi-Fi hotspot, read more: https://www.facebook.com/business/facebook-wifi* Please note this service is provided by Facebook, please check the facebook Wi-Fi website to make sure the support list and status.
* This service will not work at regions without Facebook services.Release note:
- Stability improveharley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
zsolt501
Topikgazda
Erre én is kíváncsi lennék, mert én tuti nem engednék ilyet a hálózatomba.
Amúgy kíváncsi lennék, hogy ebben is megtalálható e a PPPoE nat hiba amitől belassul az adatátvitel?
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
kezo0
addikt
Volt már korábban is ilyen facebookos fw-verzió, akkor sem értettem, mire jó, mindenesetre átugrottam, és inkább megvártam a következőt. Kérdés, most mikor jön majd az a következő, mert várunk rá már egy ideje...
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Nekem nincs szükségem semmilyen extra funkcióra, amit egy CFW adhat, így beérem a gyárival is, csak ugye a legutolsót kicsit elkefélték az itt olvasottak alapján. Én ezért fel se tettem, gondoltam, hamar javítják majd. Ehhez képest hónapok óta várni kell rá, ami elég szokatlan az Asustól.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Vasy09
őstag
Sziasztok!
Én most vettem két ilyen routert is, mivel hamarosan költözünk nagyobb házba, ahol szintenként lesz egy router! A kérdésem az, hogy a fő router a földszinten lesz a nappaliban, innen fog lanon keresztül menni a emeletibe, illetve majd a műhelybe. Jól gondolom, illetve tudom, hogy ez a router mar tudja az ap módot, így a felső szinten lévőt így kell majd használnom? Illetve amennyiben ez így működni fog, az ap módban használt router lan portjait is fogom tudni használni, ugye?
Válaszotokat előre is köszi!
Gamertag: Vasy09
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest