- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
Topikgazda
válasz KaiotEch #3250 üzenetére
Én csináltam egy időben, de aztán ráhagytam.
Egy baj van vele igazán, mégpedig a por, mert egy idő után a szellőző rések eltömődnek a portól ami a levegőben van, és így leronthatja a hűtést ami eredetileg sem túl rózsás, szóval ventilátor esetén nem árt sűrűbben portalanítani is a készüléket sűrített levegővel.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
gyilkos répa
tag
Sziasztok! Rég jártam erre, de most lenne egy kérdésem ami nem is kifejezetten ennek a routernek a konfigurálására vonatkozik, hanem egy helyzetre, amiben ez a router is részt vesz.
Jelenleg külföldön vagyok, és az itteni internet szolgáltató által adott kábelmodem/router (CBN CH6643E) nem kapcsolható BRIDGE módba, azaz, nem választható ki, hogy az eszköz kizárólag modemként működjön. Szeretném azonban a router funkcióit teljesen kiiktatni és a saját, ASUS 68-asomat használni az otthoni hálózat futtatására úgy, hogy a szolgáltatói eszköz csak kábelmodemként funkcionáljon.
Tudna valamelyikőtök segíteni abban, hogy konfigurációval el tudom-e ezt érni, illetve hogy hogyan tudom ezt elérni oly módon, hogy ne okozzon komplikációt és/vagy lassulást? (Pl. dupla NAT.)
Mindenféle kapcsolásokat olvastam a neten MAC passthrough-ról, a DMZ-ről, stb., de mindegyik kapott valami kritikát és semelyik sem volt teljesen egyértelmű.
Előre is nagyon köszönöm, ha van ötletetek.
GyR
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz gyilkos répa #3253 üzenetére
Sajnos nincsen tökéletes megoldás erre a kérdésre, vagy AP lesz a saját router-ed vagy dupla NAT-ot használsz.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gyilkos répa
tag
válasz Gubek-Einste #3254 üzenetére
Köszönöm a választ. És a dupla NAT bántani fog engem végső soron valamiben?
-
titán
válasz gyilkos répa #3255 üzenetére
DDNS-t csak CFW alatt tudsz használni de alapvetően nem lesz olyan sok hátrányod ha a DMZ-be teszed a saját router WAN IP címét a szolgáltatói eszközben.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
nilrem
aktív tag
válasz Gubek-Einste #3256 üzenetére
Pontosan így használom már jó ideje semmi gond vele. Más megoldás hirtelen nem volt szolgáltató miatt.
Az élet a legjobb játék próbáld ki!
-
gyilkos répa
tag
Kösz mindkettőtöknek.
Custom firmware van egyébként az Asuson (Merlin). A DDNS-nél mire kell figyelnem? Ma megpróbálom összerakni.
Kösz még egyszer.
GyR
-
senior tag
szerintetek az mitől lehet, hogy a LAN->WLAN irányban elért stabil sebességem csak úgy kb. 80%-át tudja WAN->WLAN irányba a router?
konkrétan: 500-as net, LAN-on megvan az 500. WLAN-on csak ebből 400, de a NAS-ról (LAN->)WLAN-on 600-zal tudok letölteni
Nekem nagyon rejtélyes...
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
titán
válasz eric.cartman #3259 üzenetére
A wifi az osztott közeg vagyis minden kliens eszköz egy nagy egészből részesedik, nincsen mindenki felé dedikált kapcsolat.
-
senior tag
válasz Gubek-Einste #3260 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok, de akkor ugyanez a kliens WiFi LAN felől, miért tud akár 600-650Mbps-t is simán? Ott is "osztott közeg", nem?
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz eric.cartman #3261 üzenetére
Szerintem a sebességcsökkenés a WAN kapcsolat kezeléséből adódik. Véletlenül nem a legfrissebb FW van rajta? Azzal akadtak gondok mostanában.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
senior tag
Ezzel?
Stable (all): 380.68_0
Date: 19-Aug-2017Amúgy mi a javasolt WAN beállítás ilyen fél gigabites (vagy gyorsabb) nethez? Van valami a routeren amit jó ha ki/be kapcsol az ember? (bár ha ez nem volna jó, akkor gondolom WAN-LAN irányban sem lenne meg a teljes sebesség)
Az normális, hogy amikor a sebességmérő fut és durván tölt lefelé, akkor a core1 szinte fullon terhelt, de a core2 "csak" ~20%-on?
-
zsolt501
Topikgazda
válasz eric.cartman #3263 üzenetére
A hiba bizony érinti a Merlin szoftverét is azt amit te futtatsz, mert ő nem tudja kijavítani a hibát, mert a hiba a zárt részben található amihez ő nem fér hozzá csak az Asus szoftver fejlesztői.
És az is biztos hogy nem csak ezt a routert érinti a hiba, hanem más Asus routereket is, csak az a kérdés számomra, hogy az Asus még miért nem javította a hibát, és miért hagyta fenn a hibás szoftvert az oldalon, ez annyira rossz fényt vet a cégre így.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
senior tag
-
zsolt501
Topikgazda
válasz eric.cartman #3265 üzenetére
Nézd meg mekkora a terhelés WAN > LAN irányba a router proci terhelése és ott meglátod mi a gond (a CPU1-et terheli szét) a CPU2 a WiFi hálózatért felel, ott nem is kiugró a terhelés, de az össz terhelés kiakasztja a rendszert.
Mondjuk nem tudom milyen neted van, mert ez is befolyásoló tényező ha Digi akkor ott a PPPoE miatt van a gond a többi szolgáltatónál úgy tudom nem PPPoE a kapcsolat, legalábbis ezen a sebességen nem.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
senior tag
-
senior tag
válasz eric.cartman #3267 üzenetére
Megnéztem és valóban
ez a WAN->LAN:
ez pedig a WAN->WLAN:
A core1 valóban totál lefekszik, pedig nekem még spéci procim is van a routerben:
-
Klara_
őstag
válasz eric.cartman #3268 üzenetére
Tegyel fel egy regebbi FW-t!
-
senior tag
-
titán
válasz eric.cartman #3270 üzenetére
Gyári firmware-nél van az, hogy nem engedi CFW felrakását de recovery módban simán megy.
-
Klara_
őstag
válasz eric.cartman #3270 üzenetére
Az mar jopar FW-vel ez elott volt, az elozore siman vissza mehetsz. Merlinrol Merlinre is.
-
SKyle
tag
Sziasztok!
Már egy éve ilyen routerem van, meg vagyok vele elégedve. Vagyis a család, mert én külföldön dolgozom, szóval az előnyeit inkább ők látják.
PPTP VPN-t állítottunk be rajta a fiammal, mert szeretnék magyar IP címmel böngészni (a Horizon Go csak M.o-i IP címmel működik), az első kérdésem erre vonatkozik, hogy ez lehetséges-e?
Ennek a videónak a segítségével állítottuk be a router-t, pár kisebb változtatással: https://www.youtube.com/watch?v=DJCP6LWbcHI
DDNS-nek a www.asuscomm.com-ot használom, regeltem, működik.
A kliens tiszta Windows 10 pro frissítve, de sajnos nem tudok így az internetre kapcsolódni. Valami egyéb beállítást még el kell végezni, port forward, (DNS beállítások) ilyesmi?
Még azt szeretném kérdezni, hogy router admin felületét távolról el lehet érni?
Köszi előre is a válaszokat!They're my friends. I make them. (J. F. Sebastian)
-
titán
Még azt szeretném kérdezni, hogy router admin felületét távolról el lehet érni?
Igen, az Adminisztráció/Rendszer menüpontban tudod engedélyezni de ha van VPN akkor inkább azon keresztül érd el az admin felületet.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
SKyle
tag
válasz Gubek-Einste #3274 üzenetére
Próbáltam VPN-en keresztül, a Windows azt mondja hogy csatlakoztatva, de ha a böngészőben az énnevem.asuscomm.com oldalt írom be, akkor nem tud kapcsolódni: ERR_CONNECTION_TIMED_OUT hibát ad vissza.
They're my friends. I make them. (J. F. Sebastian)
-
Petike4040
csendes tag
Sziasztok!!!
Van egy Asus Rt Ac-68U Routerem, melyik firmware t használjam? A gyárit, vagy a Merlint? a Tomatot, Shibbyt? DD-wrt?
Szeretném serverként használni a gépemet. Tudom a Routeremnek is van saját progija a Download Master.
Vagy a rtorrentet? amelyikkel lehet távolról letölteni. DDNS használatával. Erre kérnék segítséget.Sziasztok.
-
SztiviVander
őstag
szia.
a videóban 5:05 -nél ha kiveszed a pipát a "use default gateway on remote network" -től akkor a net felé menő forgalmat nem a vpn-be fopgja irányítani, tehát így nem fogsz "magyar ip-vel böngészni". ha vpn-en át akarod vinni a gépedről az összes forgalmat akkor te ezt ne vedd ki. az sajnos nekem ebből nem derült ki hogy tudsz-e a magához a vpn-hez kapcsolódni (a "nem tudok így az internetre kapcsolódni" -ból sajnos nem egyértelmű hogy mire is gondolsz). ha nem akkor talán érdemes lenne a "kisebb változtatások" nélkül, pont úgy csinálni ahogy a videóban.
a router felületét pedig vpn nélkül akkor éred el ha engedélyezed a routerben hogy wan felől is el lehessen érni, ilyenkor a ddns névet tudod használni, de ha vpn-en keresztül próbálod akkor ne a külső címét (amire a ddns név regisztrálódik) hanem a router lan címét használd.
semmi egyéb beállítás nem kell azon kívül amit a videóban mutat. -
SztiviVander
őstag
válasz Petike4040 #3276 üzenetére
Szia!!!!!!!!!!!
Van egy Asus Rt Ac-68U Routerem, melyik firmware t használjam?
A gyárit, vagy a Merlint? a Tomatot, Shibbyt? DD-wrt?
amelyik szimpatikus. vagy amelyikben van olyasmi plusz amire szükséged van.Szeretném serverként használni a gépemet. Tudom a Routeremnek
is vansaját progija a Download Master. Vagy a rtorrentet?
amelyikkel lehet távolról letölteni.
DDNS használatával.
Erre kérnék segítséget.
ezt meg bocs de valószínűleg senki nem érti hogy mi a kérdés. majd ha sikerül megfogalmazni érthetően akkor talán választ/segítséget is kapsz.[ Szerkesztve ]
-
SKyle
tag
válasz SztiviVander #3278 üzenetére
Szia Sztivi,
Köszi a segítséget!
Jelenleg úgy állítgatjuk be a router-t, hogy mobilneten skype-pal felhívom a fiamat és ő csinálja meg a beállításokat. Azt hiszem ezt hívják kvázi-remote kontrollnak
Holnap megint felhívom és akkor beállítjuk azt is, hogy VPN nélkül fel tudjak csatlakozni. Ezt leírnád melyik menüpontban lehet beállítani? "a router felületét pedig vpn nélkül akkor éred el ha engedélyezed a routerben hogy wan felől is el lehessen érni"Azt írtad: "az sajnos nekem ebből nem derült ki hogy tudsz-e a magához a vpn-hez kapcsolódni" - teljesen jogos, nem írtam le pontosan hogy mi is történik. Ezen azt értettem, hogy amikor a kapcsolatok listában rákattintok az "Otthoni_router" néven elmentett kapcsolatra, akkor csatlakozik és kiírja, hogy "Csatlakoztatva", meg ha az egeret az ikon fölé viszem akkor is kiírja, hogy "Internetelérés", viszont ha bármilyen weboldalt meg akarok nyitni, akkor nem tudja megnyitni és ezt az üzenetet kapom:
Nincs internetkapcsolat
Próbálja ki a következőket:
A hálózati kábelek, a modem és a router ellenőrzése
Újracsatlakozás Wi-Fi-hálózathoz
A Windows Hálózati diagnosztika futtatása
DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNETFolytassuk itt a probléma megoldást, vagy menjünk privátba?
They're my friends. I make them. (J. F. Sebastian)
-
SztiviVander
őstag
adminisztráció / rendszer fül, oldal alján "Webhozzáférés engedélyezése a WAN-ról" -> igen
-
ha csatlakozni tud akkor az már félig jó. meg kell nézni első körben milyen IP-t, beállításokat kap a win10 vpn adaptere. aztán meg kell pingelni a router lan IP-jét hogy odáig eljutsz-e (video végén ott van hogy kell).
aztán meg lehet nézni hogy a névfeloldás megy-e, ugyanoda cmd-be ahova a pinget írtad: nslookup index.hu
ha ez is oké akkor szintén cmd-be: tracert index.hu
ha a win10 oldalán minden oké akkor a routered belső címe felé kell elindulnia. ha arra megy de onnan nem jut tovább akkor a routerrel van a gond.
-
ami most feltűnt hogy a videóban ugyanabba az ip tartományba teszi a vpn klienseket is mint amit a lanra oszt. próbaképp állítsd át a vpn-nél (1:57-nél a videon) hogy ne abból a subnetből osszon IP-t a vpn klienseknek amit a lan-on is használsz, hanem mondjuk 192.168.10.1 - 192.168.10.5 -ig. -
nilrem
aktív tag
Original apple tv nem megy ki a netre a routerrel. Sem vezetékkel és egyik wifin sem. Megpróbáltam mobilnetet megosztani úgy működik. Valamiért nem engedi ki a router, de más apple eszközzel nem volt gondom. Ip-t szépen kap ezt az eszközön és a routeren is látom. Valakinek hasonló probléma? Ötlet? Gyári firmware van rajta? Ebből melyik az utolsó megbízható verzió?
-
titán
-
nilrem
aktív tag
válasz Gubek-Einste #3283 üzenetére
Alap setup képernyőig jutok. "Doesn't connect to internet"
Ha közvetlenűl a szolgáltató kábelmodem routerébe kötöm akkor működik.Az élet a legjobb játék próbáld ki!
-
nilrem
aktív tag
Megoldódott. Setup után próbaképpen bekötöttem asus routerre és működik.
-
zsolt501
Topikgazda
Tegnap kijött egy új Merlin verzió
380.68_2 (12-Sept-2017)
- FIXED: Some models would show the wrong menu options while in
Repeater mode.
- FIXED: USB modem page not displayed if WAN type was set to USB.
- FIXED: CVE-2017-12754 security issue.
- FIXED: Incorrect LAN ports order on Networkmap (RT-AC3200)
(Asus bug)
- FIXED: Extra OpenVPN CA not properly handled for OpenVPN
clients 3, 4 and 5.
- FIXED: Invalid txrate shown on Wireless Client page if client
isn't authenticated yet''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
glehel
senior tag
E1 verzióra felmegy a Toastman Tomato?
-
MODERÁTOR
-
glehel
senior tag
válasz Intruder2k5 #3288 üzenetére
Köszi
-
glehel
senior tag
válasz Intruder2k5 #3288 üzenetére
megy rá a Merlin, néztem elég jónak tűnik, bár én a Tomato-hoz vagyok szokva, de láttam erre is lehet adblockot, dnscryptet meg p2partisan-t rakni, bár az utóbbi nem feltétlenül kell mert vpn alól fog menni a torrent.
[ Szerkesztve ]
-
varsza
tag
Sziasztok!
Hamarosan nálam is fog pörögni egy ilyen router. Semmi extrát nem szeretnék vele csinálni, csak szerettem volna egy jó kis routert a UPC gyári helyett. ( Az Wifin gyakorlatilag megöli a 120Mbit-es előfizetésem)
A kérdés, hogy jól gondolom-e, hogy mindent az Asus-ra kössek ezután kábellel is? (TV, PS3, AppleTV) vagy maradhatnak ezek a UPC routerben? Azért gondolnám átdugni, hogy ne a UPC szenvedjen az adatelosztással, mert még beleőrül. Jól gondolom?
köszi -
VGYke
addikt
Új gyári frimről nincs hír?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
titán
-
krx21
nagyúr
válasz Gubek-Einste #3296 üzenetére
Sajnos igazad van... Azért ez elég aggasztó. Lassan már a hűtőszekrény is kiírja, hogy "firmware update!"
Most már csak azt kell eldönteni, hogyha egy eszköznél sok az update, az mit jelent?
Jó hisz folyamatos a support... Vagy rossz, mert soha nem sikerül tökéleteset írni...[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
jó hír. ahol nincs upate az nem azt jelenti hogy már az első verzió tökéletes lett (egyébként soha nem is lesz), hanem azt hogy sz@rnak a supportra. egy frissítés nem csak hibajavításból áll, belekerül egy halom frissebb komponens (ezekkel együtt pedig persze néha új bugok is), exploit-ok javításai, stb. én a tp-link-ek után, ahol általában 2 év alatt jött ki max 2db frissítés (és az a 3. fw is baromi messze volt a tökéletestől) aztán semmi több, kifejezetten élvezem hogy kb havonta jön erre új merlin és gyáriból is van azért évi 3-4 új.
[ Szerkesztve ]
-
hallerúr
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy ilyen routert Digi 100/50 nethez (korábban RT-N18U volt, de 2,4Ghz-n nem győzött meg, túlzottan telített a sáv a házban lévő sok eszköz miatt).
Viszont érdekes, mert egyszerűen nem jön a 100/50 rajta, maximum 80-82 Mpbs szalad lefele.
Van valamilyen beállítás, amire érdemes odafigyelni? -
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Viccrovat
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest